Konspirationer, FÖRSLAG, dags att samla trupperna

 

Ni är väl fullt medvetna om att det inte var Lee Harvey Oswald utan CIA som låg bakom mordet på John F Kennedy?

 

Att det inte var Christer Pettersson som sköt statsminister Olof Palme på öppen gata är ju helt givet. Skyldiga var i stället ett gäng svenska poliser, alternativt en grupp kurdiska PKK-agenter, eller var det kanske rent av det däringa ”rövargänget” från Sydafrika…?

 

Och är det inte direkt skrattretande att den amerikanska regeringen fortsatt förnekar det egentliga syftet med sin militärbas i Nevada-öknen, i folkmun kallad Area 51? Att man spärrat av området med vidhängande luftrum för att testa det senaste inom vapenteknologin är ju rent nonsens. Här handlar det ju om att förvara – och forska kring – de hundratalet rymdvarelser de amerikanska regeringstrupperna ”tillfångatagit” (oklart var dock) under de senaste 50 åren!

 

Men…

 

…än mer allvarligt än ovan återgett - är att SG:s styrelse - med ordförande Hans ”Hasse” Hansson i spetsen, nu sjösatt sin rent diaboliska sparplan. Detta med enda syfte att nedmontera all svensk galoppsport som bedrivs utanför 08-området!

 

Det för ett par dagar sedan presenterade sparpaketet bygger naturligtvis enkom på styrelsemedlemmarnas rent personliga hat mot de aktiva i Göteborg i allmänhet, och deras ”banjävel” i synnerhet.

 

”Hasse H” och hans lakejer i styrelsens favoritsång finner ni via länken nedan.

 

 http://www.youtube.com/watch?v=S_q8L8Tksd8

 

 Det är ett sorgligt faktum att utsatta människor allt som oftast förleds att tro på rena konspirationsteorier.

 

Typ…

 

http://www.youtube.com/watch?v=4VGC8YXigVU

 

Stall Hatten har full förståelse för att känslorna svallar bland alla aktiva i 031-området i och med det FÖRESLAGNA sparpaketet. Det är folket på västkusten som får ta emot den allra hårdaste ”käftsmällen” om FÖRSLAGET passerar fullmäktige, om detta råder det ingen som helst tvekan. 

 

FAKTA i det här målet är att Svensk galoppsport levt över sina tillgångar under en längre tid.  

 

 Den operativa ledningen har låtit pengarna rulla, med styrelsens goda minne, och utan den minsta tanke på att hålla räkenskaperna i balans. I stället för att ”rätta mun efter matsäck” och agera utefter en på sikt kommersiellt hållbar samt långsiktig plan, har de ansvariga glatt kört på. Detta utan den minsta tanke på att ”verkligheten” ju alltid kommer ifatt även den mest optimistiskt lagde person eller organisation.

 

Det är illa i sig, men…

 

…att anklaga sittande styrelse och VD i det tonläge som nu verkar vara legio, är faktiskt inte värdigt – och definitivt inte rättvist.

 

Stall Hattens ambition, har varit – och kommer alltid att vara - att på ett så nyanserat och sakligt sätt som möjligt är, syna sportens makthavare och föra upp direkta missförhållanden i ljuset. Det har varit själva syftet med bloggen.

 

Tror vi verkligen att de styrande fattar sina beslut av ren illvilja?

 

Eller finns det en mikroskopisk chans att man en gång för alla insett det allvarliga i den ekonomiska situationen och gjort sitt bästa för att presentera ett hållbart förslag för att råda bot på eländet?

 

Stall Hatten tror på det senare!

 

Fjorton miljoner måste sparas 2014, om nu inte staten bestämmer sig för att minska skattetrycket på ATG. För att vi ska gå ”break even” krävs i så fall en sänkning på 1.5 procent. Kommer det att hända? Föga troligt tyvärr. Snubbarna på finansdepartementet är säkert ena riktiga snitsare på Excel, men spel kan de definitivt inte. De förstår inte att minskat skatteuttag per automatik medför ökat spel och blir ett nollsummespel i slutändan.

 

Det våra politiker fruktar mest är förbannade väljare. Inte självklart de som gapar högst, utan mer troligt de som kan argumentera sakligt och presentera bättre förslag och lösningar på uppkomna problem.

 

Det torde vara precis likadant med SG:s styrelse och VD, eller?

 

Om Stall Hatten förstått saken rätt är sparpaketet ett FÖRSLAG från VD och styrelse, utformat efter den verklighet vi har att förhålla oss till. Det är bra. Mindre bra är att FÖRSLAGET inte behöver förankras i fullmäktige (om vi nu förstått saken rätt?).

 

Det finns ett ordspråk som lyder ”man ska bara ge sig in i de strider som kan vinnas”.

 

Det här är en sådan, men som det känns nu är oddset ungefär 1.50 på att det går åt andra hållet.

 

Om sportens intressenter vill ha kvar banan i Göteborg är det hög tid att nyansera tonläget, samla trupperna, och presentera ett hållbart alternativ till styrelsen och VD:s FÖRSLAG.

 

Det blir definitivt ingen enkel uppgift, fjorton miljoner är ingen skitsumma precis, men det kan gå.

 

DET KAN GÅ!

 

Höres.


Reflektion från auktionen, en låt, och marknadskrafter

 

Pust!

 

Stall Hatten är åter i ”fas” efter en riktigt stressig, men samtidigt mycket trevlig Stockholm Cup-helg.

 

Del ett (1)!

 

I fredags kväll tog Stall Hatten och Caroline en tur ut till Täby ryttarcenter där det enligt uppgift skulle gå att inspektera åringarna inför auktionen. Den uppgiften var en sanning med modifikation för hur vi än letade var det max 20 hästar på plats. Vi har naturligtvis en viss förståelse för att så var fallet, men nyfikna som vi var lät vi inte detta ”debacle” dra ned humöret utan beordrade ut den ena åringen efter den andra för en första ”kontroll”.

 

Det tog Stall Hatten ungefär 30 sekunder innan vi insåg att underlaget där hästarna skulle visas upp i skritt inte höll måttet. I djup sand kan en direkt halt häst se okej ut, på plant och hårt underlag är individens eventuella problem långt svårare att dölja. Denna ”tumregel” lärde vi oss för en massa år sedan av vår store idol ”Sir Barry”, då vi var mer än lovligt sugna på att köpa en häst privat (vars halvbror vi tagit sju raka segrar med) av en tränare i Newmarket.

 

Ett tips i all välmening från oss till arrangören. Lägg ut gummimattor till nästa år. Värdet av att se ”a little walk” på rättvist underlag är ytterligt svårt att negligera, i alla fall enligt Stall Hatten.

 

Men äras den som äras bör!

 

Stall Hatten erkänner utan omsvep att vi var duktigt irriterade på arrangören som för ett par månader sedan ”dissade” vårt förslag att avhålla åringsauktionen på Ulfsunda slott. Detta beslut togs, enligt oss, dessutom på högst diffusa grunder.

 

Det var därför ytterst glädjande att det mesta fungerade perfekt och att ”marknaden” dessutom gav sitt gillande och säkerställde ett förhöjt snitt samt medianpris på de utbjudna åringarna - på denna högst mediokra marknadsplats…

 

Nåväl.

 

Stall Hatten gick tyvärr ”lottlös” från auktionen, men Caroline fick med sig två snygga åringar hem till stallet, vilket naturligtvis var ytterst glädjande rent humörsmässigt.

 

Och vad kan vi då lära oss av lördagens auktionsresultat ”med facit i hand”?

 

Jo, att…

 

1: Det är totalt meningslöst att betäcka ston med bevisat odugliga hingstar.

 

2: Veka, inkorrekta individer genomskådas och kasseras direkt av ”marknaden”.

 

3: Sunt förnuft, allmänt hyfs, erfarenhet och genomgående kvalitetstänk från säljarna, betalar sig i det långa loppet.

 

4: Det är ytterst sällan en klok idé att säljarna låter egna känslor och ren profithunger spela huvudrollen i auktionsmomentet, i stället för att låta marknadens aktörer sätta ett korrekt pris på sina framtagna produkter.

 

http://www.youtube.com/watch?v=sLSWJtxvaUY

 

 

Vidare.

 

Efter avslutad auktion begav sig Stall Hatten, Caroline och ”Frippe” ut till Såstaholm, dit vi blivit inviterade på middag av en minst sagt färgstark norsk medborgare… Om den här kvällen kan vi skriva spaltmeter, men vi nöjer oss med att tacka kvällens värd för en tillställning vi sent kommer att glömma.

 

Sent nu, därför.

 

Höres.


Auktion, osäker framtid och Stall Hattens "shortlist"...

 

Om ett par timmar drar åringsauktionen ute på Täby ryttarcenter i gång.

 

60 stycken ”ettagluttare” ska gå under klubban och Stall Hatten har naturligtvis gjort rejäl research. Eller nåja, vi har inte haft tid att inspektera samtliga individer i verkligheten, men auktionssidorna har vi synat under många mysiga kvällar i soffan.

 

Stall Hatten har oräkneliga roliga historier med ”auktionsanknytning” att berätta, men det får bli en annan gång, för nu är det bråttom.

 

Under normala omständigheter hade Stall Hatten smugit med vår ”short-list”, hållit låg profil och vidtagit diverse undanmanövrar för att förvirra eventuella konkurrenter i jakten på att finna lämplig och prisvärd åring.

 

Det finns lika många åsikter om hur en åring ska se ut exteriört, som det finns åsikter om vad en katalogsida bör innehålla. Det är ju det som är så roligt med auktionsmomentet, oavsett om den avgörs i Keeneland, Newmarket, eller som i eftermiddag – på Täby ryttarcenter.

 

Då Stall Hatten är osäker på hur galoppsporten kommer se ut på sikt, frågorna är ju långt fler till antal än de klara beskeden från de ansvariga i SG:s styrelse, kommer vår lövtunna plånbok få stanna kvar i byxfickan den här gången.

 

Det beslutet får dock konsekvensen att vi publicerar vår ”short-list” för allmän beskådan…

 

Och den här listan är alltså gjord enkom med hjälp av katalogen och foton från webben, så ni får ta den med en nypa salt.

 

10: Iceandsnow, skimmelsto e. Verglas u. Capizzi.

 

Den här hästen har allt vad Stall Hatten eftersöker. En riktigt bra pappa, en ung mamma med utmärkt stam, första fölet, och dessutom tidigt född på året. Uppfödaren är bevisat duktig och det här är vår absoluta favorit i katalogen.

 

14: Tertian, brun valack e. Tertullian u. Sweet Chili.

 

Bra pappa, vi gillade morsan, och vi älskade vad vi såg av tvåårige syskonet Talk My Talk i kvalet för ett par veckor sedan. Det som drar ned betyget är framför allt han är född i juni och redan nu kastrerad.

 

17: Texas Snake, brun hingst e. Philomatheia u. Solid Snake.

 

Hingsten Philomatheia efter Danzig har fått en kanonstart i aveln, och vi tror han blir fullkomligt dominant på våra breddgrader inom ett par år. Mamman är ung och var riktigt bra, om än något svagt stammad. Åringen är uppfödd av Pernilla Nilsson och är tidigt född, check-check!

 

26: Chapel Of Queen, brunt sto e. Philomatheia u. Chapel Of Love

 

Riktigt kul stam, men något sent född och vem är Nils Rehnström?

 

48: Legalizer, brun hingst e. Intense Focus u. Legalize.

 

Kul oprövad pappa, ung och bra stammad mamma. Tidigt född åring.

 

50: Bear De Campeao, brun hingst e. Gloria De Campeao u. Lousiana.

 

Man måste testa med en efter Gloria, så är det bara. Bra möderne, stark morfar, hingst och tidigt född.

 

Vi ses ute på auktionen.

 

Höres.


"Väckarklockan", Hurricane Red, Mallorca och snälla...

 

Stall Hatten inleder den här bloggen med goda nyheter rörande vår lilla favorit, Sofie Lexner, som skadade sig allvarligt efter ett fall från en stökig unghäst för en tid sedan. Det ämnet, och konsekvenserna där av, avhandlade vi som bekant i det senaste inlägget.

 

Sofies allmänstatus blir bättre för var dag som går. Humöret är på topp, hennes viljestyrka är oförändrat grymt stark, motivationen likaså, men än är det en lång väg att vandra innan man kan ”blåsa faran över”.

 

Låt oss…

 

http://www.youtube.com/watch?v=pdhQDc05Ud8

 

Vidare.

 

När Hurricane Red skar mållinjen som etta i det svenska galoppderbyt för ett par veckor sedan var det inte långt ifrån att Stall Hatten tog till lipen. Att Lennart Reuterskiöld Jr fick vinna sitt första Derby med en häst i Stall Zadas ägo kändes ju så otroligt rätt i hjärtat helt enkelt. När SG:s styrelse ska vakna upp ur sin ”Törnrosa-sömn” och inse att vår sport bäst säljs via historier som denna med Hurricane Red, Jr, och Stall Zada står dock tyvärr fortsatt skrivet i stjärnorna.  

 

Det är ett sorgligt faktum att man i stället satsar ”kulorna” från marknadsbudgeten på obskyra web-tv produktioner med rena pseudokändisar och/eller på direkta (och kostsamma) punktinsatser som i slutändan inte ger ett skit.

 

Om fyra dagar startar treårige Hurricane Red i Stockholm Cup, det mest prestigefulla lopp vi har i Sverige, Derbyt undantaget.

 

Spel, champagne och hatt-tävlingar i all ära, den delen lockar säkerligen en del nyfikna ”noviser” ut till Täby galopp på söndag, men snälla ni! Ta till vara på den här unika chansen som uppenbarat sig via Hurricane Red och…

 

…låt det rent SPORTSLIGA stå i centrum under evenemanget för en gångs skull!

 

Okey!?

 

http://www.youtube.com/watch?v=RBMdsSwNZ9M

 

Mer om Derbyt.

 

Efterfesten på Savoy var riktig trevlig. Vi gladdes speciellt då Jr och Linda möttes av stående ovationer då de, sent om sido, dök upp för att frottera sig bland oss ”vanliga dödliga”…

 

När Stall Hatten och Caroline, vid midnatt ungefär, gjorde ”bokslut” för kvällen och äntrade den grymma hotellsängen, tog det inte många sekunder på ”örat” innan vi båda somnade in. Mobilalarmet var inställt på 06.30, men redan vid 04.30 var det tyvärr slut på den ytterst välbehövliga ”husfriden”. Detta då det fördes ett jävla liv (typ 100 decibel?) ute på gatan av ett par överförfriskade hemvändare.

 

Den som först identifierar de skyldiga gaphalsarna, ”Väckarklockan” och ”Fröken Snooze” kan se fram emot ett gratis smörrebröd samt valfri måltidsdricka på Clockers Corner på söndag. En ledtråd. Det handlar om en professionell jockey samt en framgångsrik lärling.

 

Kort efter Derbyt drog Stall Hatten och Caroline till Mallorca för ett par dagars ”semester”.  

 

Om ni aldrig besökt pärlan i Medelhavet är det hög tid att ni gör det nu, helst i brådaste rasket! Staden Palma är förmodligen Europas renaste och mest välskötta. Förutom klimatet erbjuder Mallorca mat och dryck i världsklass, dessutom kultur och sevärdheter i överflöd. Och då har vi inte ens nämnt den spektakulära naturen, invånarnas vänlighet samt icke att förglömma. Riktigt bra shopping! (Den delen överlät dock Stall Hatten med varm hand till en långt ”bättre lämpad”, i det här specifika fallet Caroline…).

 

I nästkommande blogg fokuserar vi på åringsauktionen på Täby ryttarcenter. Om det finns tid över kommer vi även ge er vår syn på vad som ”döljer sig mellan raderna” i det senast publicerade referatet från SG:s styrelsemöte.

 

Kan det verkligen vara så illa?

 

Höres.


RSS 2.0