Värsta dubbelfelet sedan Davis Cup-finalen 1984...

 

Egentligen borde Stall Hatten inte behöva be om ursäkt för den senaste tidens ”bloggkoma”…, men vad fan, det är alltid bättre att ursäkta sig en gång för mycket – än en gång för lite.

 

Eller hur?

 

Innan Stall Hatten går in på det synnerligen trevliga ämnet ”Topphästar med skandinavisk anknytning konkurrerar på internationell gruppnivå”, måste vi tyvärr delge er läsare en riktigt sorglig nyhet. Vi måste även behandla ATG:s nytillträdde VD ”Hasse Sax” klavertramp från förra veckan.

 

Ett klassiskt ordstäv lyder ”en gång är ingen gång, men två gånger är en gång för mycket”.  

 

I den senaste bloggen ondgjorde vi oss över ”Hasse Sax” idiotiska förslag med innebörden att Solvallas onsdagsomgångar från och med nästa år skulle saxas med övriga storbanor, det vill säga Åby, Jägersro och Bergsåker.

 

Det enda positiva som utspelet från ATG:s nye VD förde med sig var att Stall Hatten kom på smeknamnet ”Hasse Sax”. Inget annat. Zip, nada…

 

Efter det att massiv kritik, från bred front, riktats mot förslaget (Aftonbladets site Trav365 hade troligtvis använt rubriken ”Hela Travsverige rasar”…) trodde vi i vår enfald att ”Hasse Sax” skulle besinna sig.

 

Om Stall Hatten varit i samma skor som ”Hasse Sax”, hade vi efter en sådan mardrömsstart i debuten omedelbart ställt oss två frågor.

 

1: Hoppsan? För att nå framgång rent företagsmässigt och lyckas få de inom trav och galoppsporten aktivas respekt, är det nog en bra idé att göra ”hemläxan” mer ordentligt framöver? Det är nog dessutom en smula mer komplicerat att leda ett företag (ATG) med sina rötter i en folkrörelse…än ett börsnoterat bolag (MTG), där ”rätt färg på sista raden”, och ryggdunkningar från profithungriga aktieägare på årsstämman – är det enda som verkligen betyder något?

 

2: Okey då. Jag är ”högsta hönset” på ATG och därmed ytterst ansvarig för att det här helt uppenbart galna förslaget presenterats. Fair enough. Men jag är ju samtidigt ny inom sporten, har en massa (kanske för många?) anställda personer med djupare kunskaper än mina som rådgivare. Är det kanske där det brister?

 

På fråga ett är Stall Hattens svar ett rungande JA.

 

På fråga två är Stall Hattens svar ett rungande JA.

 

Nu är det helt uppenbart tyvärr som så att ”Hasse Sax” inte tänker i samma banor som oss. I de flesta fall - och över tid - är det nog ett klokt beslut, men i de här två specifika fallen som vi beskrivit ovan är det direkt olyckligt.

 

Vi hade förväntat oss att ATG:s nye VD i sin ”andra start” skulle göra en ”pudel” modell mindre helt enkelt. I nästa andetag presentera något populistiskt dravel för att ta enkla poäng och flytta fokus från sin katastrofala debut.

 

Ack vad vi bedrog oss.

 

Stall Hatten har ytterst svårt att ranka ”Hasse Sax” två första förslag inbördes. Men låt oss säga så här då? Det senaste utspelet att de så kallade ”robotspelarna” inte längre är välkomna hos ATG leder nog med en nos in på upploppet…

 

I och med detta mister ATG ungefär 350 miljoner i omsättning på årsbasis. Visst är det ett sorgligt faktum att man i samma andetag på så sätt dessutom undanhåller de aktiva cirka 70, miljoner som i stället kunde delats ut i prispengar – årligen!

 

Men frågan är om det inte är långt mer allvarligt problem på sikt att spelbolagets styrelse och operativa ledning visar sådan okunskap om spel och dobbel?  

 

Att kalla de ultrasmarta personerna som använder sig av avancerade dataprogram för systemmaximering och omsätter gigantiska belopp i våra jackpotomgångar för ”robotar”, är så urbota dumt och direkt felaktigt att vi nästan blir stumma.

 

Det hade beslutsfattarna på ATG förmodligen också förstått om man hade spanat in TV-programmet ”Kalla Fakta” med viss regelbundenhet, i stället för att - som det verkar – suttit som trollbundna framför samtliga avsnitt av spökjägarprogrammet ”Det okända”…

 

Härmed erbjuder Stall Hatten oddsen…

 

100.000 gånger pengarna på att spöken verkligen existerar.

 

100 gånger pengarna att saxade lopp på onsdagarna genererar ökad omsättning på ett års sikt.

 

1000 gånger på att ATG erkänner att den enda roboten som spelar i deras potter lystrar till namnet ”Harry Boy”.

 

Ett värre ”dubbelfel” än det ”Hasse Sax:s” presenterat har Stall Hatten inte sett sedan Peter Flemmings vilken avgjorde Davis Cup-finalen i Scandinavium 1988…

 

Hoppsan.

 

Det här tog alldeles för lång tid att skriva så vi får be att återkomma med ämnet ”Topphästar med skandinavisk anknytning konkurrerar på internationell gruppnivå” i nästkommande blogg.

 

I den kommer vi även leverera en riktigt sorglig nyhet. Suck, pust, ve och fasa… Stall Hatten vet att det är ett faktum att ”mätta människor inte behöver jaga för att överleva”, men det får faktiskt vara någon jävla måtta…

 

Nu är det Elitloppshelg. Stall Hatten tror på Formula One.

 

Höres.


Rullegardinen ned för "Hasse Sax", eftertanksamhet...

 

Stall Hatten är tillbaka efter ett rekordlångt uppehåll.

 

Skälen till vår radiotystnad är två.

 

Den ena anledningen är av ren självbevarelsedrift och egentligen helt ointressant om man ser till ”The bigger picture”.

 

Den andra anledningen till att Stall Hattens krafter dränerats är långt mer viktig för svensk trav och galoppsports framtid, och av sådan magnitud att det är allas vår förbannade plikt att sätta ned foten en gång för alla.

 

Vi tar det ”lilla” först.

 

Stall Hatten skriver den här bloggen utanför ordinarie arbetstid, och vi gör det av en enda anledning, vår kärlek till sporten.

 

De två senaste inläggen i bloggen rörde upp en massa känslor, vilket är bra. Lika bra, men än mer viktigt är att en massa läsare vädrade sina synpunkter i kommentarsfältet. Det är en mänsklig rättighet, kanske den viktigaste av alla (?), att precis alla människor äger rätten att göra sin röst hörd – utan att behöva frukta konsekvenser därefter!

 

Men…

 

För allas fortsatta trevnad BER Stall Hatten nu, i vårt allra ödmjukaste tonläge, att ni verkligen LÄSER (gärna en gång extra) vad vi skrivit innan ni postar era kommentarer framöver.

 

På så sätt undviker vi flertalet missförstånd som ingen av oss inom sporten är betjänta av. Och visst vore det trevligt om debatten fördes på en korrekt nivå? Det kanske är så att Stall Hatten är en obotlig romantiker? Men…, skulle det inte vara skönt om konstruktiv kritik prioriterades i stället för blodtörst och direkta personangrepp?

 

Till alla er som efter raderna ovan ändå inte förstår vad vi menar ”i stort”, och utgår ifrån att Stall Hatten skriver bloggen av narcissistiska skäl och/eller med direkta egenintressen!?

 

Finns precis som vanlig alla möjligheter att vädra era tankar i kommentarsfältet nedan…

 

Orkeslöshet del två!

 

Vid årsskiftet rekryterade ATG en ny VD vid namn Hans Skarplöth. Denne höll låg profil i typ 120 dagar, vilket Stall Hatten fann som en likaledes klädsam som klok strategi.

 

Det kan ju inte vara helt enkelt att ”komma in från gatan” och efterträda profilen Remy Nilson. Eller hur?

 

Ju längre tiden gick växte Stall Hattens tro på Hans Skarplöth. Det verkade som att den här snubben hellre tänkte ”ett varv extra” i stället för att söka enkla populistiska pluspoäng innan han satt sig in hur trav och galoppsporten i Sverige verkligen fungerar.

 

Ridå…

 

Det var faktiskt inte långt borta att Stall Hatten började gråta när Hans Skarplöth tidigare i veckan äntrade den stora scenen för första gången och delgav oss ”mindre vetande” sin syn på hur det framtida tävlingsupplägget på onsdagarna skall/bör se ut.

 

Förslaget att Solvalla hädanefter skall ”saxa” sina lopp inom riksspelet med de andra storbanorna Åby, Jägersro och Bergsåker om vart annat är så in i helvete dumt att det egentligen inte ens är värt att kommentera. Bara avfärda!

 

Stall Hatten kan LOVA att om förslaget från ”Hasse Sax” blir verklighet, kommer omsättningen på onsdagarna sjunka med 250 miljoner ”år ett”. På tre års sikt blir konsekvensen långt mer allvarlig. Det handlar faktiskt om miljardbelopp, om de ansvariga på ATG fortsätter att underskatta sina kunder och misshandla varumärket.

 

”Hasse Sax” förslag nummer två är inte presenterat för den breda allmänheten ännu, och tur är väl det. Det låter nämligen mer som ett aprilskämt.

 

Stall Hatten VET att ATG på ”Hasse Sax” initiativ funderar på att låta det sista loppet på fredagens lunchtävlingar (körs vid 15.00), dessutom skall vara V65-1 i omgången som körs senare på kvällen.

 

Om det förslaget går igenom (men det kan det väl aldrig?) är det den slutgiltiga spiken i kistan…

 

Trav och galoppsporten MÅSTE helt enkelt styras av människor som går på tävlingarna och drivs av ett genuint hästintresse.

 

Därför är det med glädje Stall Hatten kan berätta att vi stött på svensk galopps nye VD Torbjörn Westöö de tre senaste tävlingsdagarna på Täby och dessutom på Pramms-kvällen på Jägersro i tisdags.

 

Det betyder inte per automatik att ”Tobbe W” är någon ”Messias” och lösningen på svensk galopps problem, men det är i vart fall en god start, vilket bådar gott inför framtiden.

 

Eller kommer det ett lika ”genialt” förslag från ”Tobbe W” sida som från ”Hasse Sax” om 100 dagar?

 

Tja, det vore kanske inte en helt iskall idé om Täby saxar loppen med Göteborg, Blommeröd och Strömsholm framöver? Och medan vi ändå håller på kastar vi in ett kamelrace från Kolmården, alternativt att brevduvelopp från Kiev.

 

Det vore väl lite ”wild and crazy…?

 

I nästkommande blogg fokuserar vi på hästarna, men vi kommer även med vårt förslag hur man får fart på spelet i stort.

 

Lovar.

 

Höres.


RSS 2.0