Tips till Dubai World Cup kvällen, håll till godo...

 

Stall Hatten är i Dubai.


Trots värmeslag har vi i vart fall lyckats få till tips till kvällens tävlingar.

 

Loppen följer vi bäst via denna länk:

 

http://tnshows.blogspot.se/search/label/watch%20Dubai%20Racing%20tv%20online%20on%20the%20internet

 

ATG anordnar en V4 och nedan följer Stall Hattens rank och analys.

 

V4-1

 

10 Mental

1 Frederick Engels

3 Trinniberg

2 Gordon Lord Byron

7 Kavanagh

5 Reynaldothewizard

13 Krypton Factor

12 Private Zone

4 Reply

6 Balmont Mast

9 Taisei Legend

8 United Color

11 Tamaathul

 

I sprinterloppen med en kurva är det oftast klokt att leta vinnaren från invändiga spår, men vi rankar trots detta Godolphins Mental från box tio. Lonhro-valacken vann sin debut på Meydan och imponerade så pass våldsamt att tipsettan känns given. Frederick Engels är garanterad en fin resa från innern och känns som en Gr-1 häst med framtiden för sig. Amerikanerna vet hur man preparerar en häst för de stora sprinterslagen och fyraårige Trinniberg känns stekhet efter att ha flugit fram i jobben den senaste veckan. Gordon Lord Byron har inget problem med underlaget och duger fint från perfekt läge. Kavanagh var bara en längd efter vår tipsetta senast och Mike de Kock kan konsten att sadla ut vinnare på Meydan. Krypton Factor är titelförsvarare, men handikappas svårt från yttersta startspåret.

 

V4-2

 

14 Trade Storm

7 Ocean Park

4 Little Mike

9 Giofra

5 Sajjhaa

10 The Apache

12 Wigmore Hall

11 Mushreq

6 Igugu

13 French Fifteen

3 City Style

1 Aesop´s Fables

2 I´m A Dreamer

8 Fulbright

 

Trade Storm har imponerat vid två raka segrar på Meydan och vi blir inte förvånade det minsta om han vinner igen. Det här blir ett tuffare test för femåringen efter Trade Fair, men hästen har sett så pass fin ut att det är direkt tjänstefel att tippa emot. Ocean Park måste nämnas med respekt efter gedigna Gr-1 insatser. Förutsättningarna passar perfekt och hästen är garanterat med i den främre träffen. Om Little Mike vinner loppet täpper ryttaren Gary Stevens till truten på sina belackare. Efter sju års bortovaro från sadeln är superstjärnan åter i rampljuset och hans rutin betyder massor i de här större loppen. Glöm den senaste starten. Gräset passar perfekt och dessutom fick Spannish Steps-valacken en riktigt stygg resa senast. Globetrottern Wigmore Hall är lätt att gilla. Hästen är säker som en klocka, älskar Meydan och här kan det bli full pott i Dubai Duty Free efter tredjeplatsen 2011, och fjärdepriset förra året. Frankrikes representant Giofra gör stabila insatser varje gång på den här nivån, och skall visas den största respekt.

 

 

 

 

 

V4-3

 

8 Gentildonna

6 St Nicholas Abbey

10 Dunaden

1 Shareta

11 Await The Dawn

7 Trailblazer

5 Sharestan

3 Girolamo

2 Royal Diamond

4 Prince Bishop

9 Very Nice Name

 

Dubai Sheema Classic över 2400 meter på gräset brukar vara en vidöppen historia med åtminstone sex, sju heta segerkandidater. Så ej i år… Här får vi se det japanska fantomstoet Gentildonna som faktiskt nämns med samma respekt som andra exceptionella ston likt Zenyatta och Black Caviar. Efter att ha vunnit japanska Triple Crown på spinnsidan avslutade Gentildonna med att vinna Japan Cup mot äldre hästar. En uppgift som är snudd på omöjlig att lyckas med. Hästen har sett lysande ut på morgnarna och det enda som talar emot henne är att jockeyn aldrig ridit på banan. Förbered er på att se någonting väldigt speciellt! Ni som tror på ”tomtar och troll” garderar med St Nicholas Abbey och/eller den franske duon Dunaden och Shareta.

 

V4-4

 

8 Royal Delta

12 Animal Kingdom

4 Hunter´s Light

3 Dullahan

11 African Story

1 Treasure Beach

7 Planteur

10 Monterosso

9 Meandre

2 Red Cadeaux

13 Kassiano

5 Capponi

6 Side Glance

 

Två saker talar emot favoriten Royal Delta i Dubai World Cup. Dels har de amerikanska hästarna haft det förtvivlat svårt att få till det sedan man bytte underlag från dirttrack till tapeta, men en ännu svårare omständighet att hantera är att inget sto varit i farlig närhet av att vinna världens högst doterade lopp. Visserligen har bara nio stycken ”tjejer” tagit chansen genom åren, men å andra sidan är traditioner till för att brytas… Fler faktorer talar för Royal Delta. Empire Maker-dottern var nia förra året och lärde sig säkert något av det. Hon tränas av Bill Mott, mannen som tränade Cigar, vinnaren av den första upplagan av DWC 1996. Formen är hård som en diamant och ryttaren Mike Smith ”hittar” runt på en galoppbana. Bara en häst, på 69 försök, har vunnit från spår högre än elva under säsongen på Meydan, men kanske är Animal Kingdom av klassen att bli nummer två? Kentucky Derby-vinnaren från 2011 har toppform och sett underbar ut i prepareringen under veckan. Hunter´s Light kommer med tre raka segrar och är Godolphin-teamets förstejockey Silvestre De Sousas val. Det känns dock som om det är lite upp till bevis den här gången och om vi vore gamblers hade vi mer än gärna ”bokat” Dubawi-fuxen på Betfair… Det finns trå riktigt roliga och prisvärda hästar att bevaka i loppet och det är Meandre och Treasure Beach. Kazakstans diktator Ramzan Kadyrov hostade upp strax under 50 miljoner för den Andre Fabre-tränade grållen efter Slickly tidigare i veckan och det gjordes säkert inte utan anledning. En kul parantes är att Wido Neuroths Sir Lando bara var slagen lite drygt två längder av just denne Meandre i ett lopp i Tyskland förra året. Världens bäste tränare? Ja, inte är det omöjligt att sydafrikanen Mike de Kock är just det? Hans Treasure Beach har lopp i kroppen och om han bara kan få till det från ett förhatligt spår ett, blir vi inte det minsta förvånade om det blir full pott. Och om Dullahan, riden av Gary Stevens, vinner loppet kommer inte ett öga vara torrt…

 

V4-förlaget

 

Avd-1: 1,3,10 (2-7)

Avd-2: 4,5,7,9,10,12,14 (11-6)

Avd-3: 8 (6-10)

Avd-4: 1,3,4,7,8,9,10,11,12 (2-13)

 

189 rader 378 kronor

 

Lopp 1: 7 Shea Shea – 6 Varsity – 1 Eagle Regiment. Outs: 15 Sole Power.

 

Höres.

 

 

 

 


Två styck Hans, London och "Luggen"...

 

Stall Hattens korsord från den senaste bloggen verkade ”falla i god jord”. Vid inte mindre än tre tillfällen tvingades vi uppdatera nedladdningssidan då denne nått sin maxgräns.

 

Snyggt där.

 

Vi utökar tiden för att sända in rätt svar med en vecka. Och en korrekt pdf mailar ni som tidigare berättat till: [email protected]

 

I förra veckan nåddes vi av nyheten att Hans G Lindskog petats från jobbet som galoppexpert av Kanal 75 med omedelbar verkan.

 

Jorå, Stall Hatten kan också bli trött att höra på Lindskogs plattityder ”de kommer från alla håll”, ”han är ute och rundar korvkiosken”, men det kan vi leva med för snubben besitter enorm kunskap efter ett helt liv inom sporten.

 

Och visa oss gärna den ”yngre förmåga” som kan uppbringa ens hälften av den entusiasm som Lindskog uppvisar, dag ut - dag in, i ur och skur, år ut och år in…?

 

Det är en tråkig realitet att de ansvariga på Kanal 75 prioriterar ”ett vackert skal” till förmån för kunskap och gedigen erfarenhet.

 

Stall Hatten blir ruskigt irriterad på detta, men faktiskt mest ledsen. Att man agerar respektlöst mot Hans G är en sak, men mer allvarligt är det faktum att man underskattar sina kunder, tittarna – spelarna.

 

Det är faktiskt rent genant.

 

För på vems uppdrag arbetar man? Vad har man för underlag att presentera som bevis för att deras utstakade strategi är den rätta?

 

Stall Hatten har suttit på otaliga möten där dyra konsulter kastat fram Power Point presentationer med pilar till höger och vänster. Detta med som enda syfte att påvisa vikten av att sporten måste attrahera yngre kunder för att överleva på sikt.

 

Hallå? Hallå? Är det någon hemma?

 

För det facila priset av noll (0) kronor kan Stall Hatten berätta att den strategin inte bara är fel, utan faktiskt rent infantil.

 

Att de ansvariga för hela skiten mer än gärna ”göder/föder” dyra konsulter för att söka stöd för drömmen att vår sport skall attrahera MTV-generationen är smått löjeväckande. Mer klädsamt vore att de svalde stoltheten, satte på sig gummistövlarna och åkte ut på banorna en vardag. DÅ, skulle de förstå hur det verkligen ligger till.

 

Vi må vara idioter, men…

 

…om Stall Hatten levde på att sälja till exempel sockerbetor, skulle vi inte bry oss ett skvatt om de som pröjsade ”betorna” var 70-åriga bönder från Bollnäs eller sockersött skolade niondeklassare från Östra Real.

 

Enough said?

 

Vi återkommer i ärendet.

 

Vidare.

 

Stall Hatten befinner sig i London tillsammans med Caroline sedan lördags eftermiddag.

 

Vi har hunnit med besök på Tate Modern, British Museum, Museum of Nation Science, och sist men inte minst, avnjutit musikalen Les Mirerables på Queens Theatre.

 

I morgon står Breeze-Up auktionen ute på Kempton på agendan och Stall Hatten är köpsugen.

 

Återstår att se om Carolines fingrar är lika flinka på just nämnda auktion som de varit i klädaffärerna på Oxford Street de senaste dagarna…?

 

Vidare.

 

Om en story är för bra för att vara sann, är den allt som oftast just…, inte sann!

 

I förra veckan fick Stall Hatten ett telefonsamtal från ”Jägersro-räjongen”. Uppgiftslämnaren lät meddela att han träffat en nyfriserad Kerstin Pettersson Brodda nere på stan. Vår källa berättade utan den minsta darr på manschetten att KPB uttalat: ”Man kan ju inte gå omkring och kallas för Luggen hela livet”.

 

Detta fick Stall Hatten att skratta så mycket att det inte var långt borta att vi ”tissat i brallan”.

 

Seriösa som vi är ringde vi tyvärr tre initierade personer på Jägersro för att få ”luggslakten” bekräftad.

 

Och hur gärna vi än skulle vilja, vore det en lögn att påstå att tipset hade någon som helst bäring.

 

Vidare.

 

Hans Adielsson har vunnit elva lopp på 28 försök i år, varav fyra i de sex senaste starterna.

 

Hur många han vunnit om han haft ett par ”riktiga pållar” i stallet kan ingen veta, men att ingen är intresserad av ge honom chansen är inget annat än stor synd om skam.

 

I vart fall om ni frågar Stall Hatten.

 

En låt får avsluta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ohOtDA3dTAA

 

Höres.


Kvällen är räddad, eller något sådant...

 

 

För ungefär två veckor sedan fick Stall Hatten en ”briljant” idé.

 

Ni vet. Initialt ser man inga som helst problem, bara möjligheter, men inte sällan kväses engagemanget när man ser mer nyktert på projektets omfattning.

 

Hur som helst.

 

Nedan publicerar Stall Hatten ett korsord med inte så lite galoppanknytning. Ni får ha överseende med att vi är noviser på området ”knep och knåp konstruktion”. 

 

Bland rätt inskickade svar lottar Stall Hatten ut en flaska vin för typ 200 spänn.

 

Mail: stallhatten@yahoo.se

 

 

Stort tack till Simon som hjälpt till med layout.

 
Klicka på länken nedan för att ladda hem korsordet:
 
 
http://sprend.com/download.htm?C=2d8120f97d644dc3a402f44888e2f600
 
 
Höres

"Mellon", hindersport, och en envis liten rackare.

 

Det är nio dagar sedan Stall Hatten uppdaterade bloggen. För detta ber vi er läsare om ursäkt.

 

Detta har hänt!

 

Våra publicerade tips till ”Mellon” förra helgen rönte ingen ekonomisk framgång, men i ”sak”, och i de flesta fall hade vi ju rätt…

 

… för Yohio var ju en stenklar vinnare i folkets ögon. Att samma samling människor tyckte att David Lindgren skulle bli jumbo var ju också helt i linje med Stall Hattens tankar. Att sedan en korrupt internationell jury jobbade efter en egen agenda i sin bedömning är ju en helt annan sak.

 

Vidare.

 

Stall Hatten följer den brittiska hindersporten med ett ”halvt öga” under de kalla månaderna, men vid två tillfällen per säsong spärrar vi upp våra ”gluggar” på vid gavel. För även om vi är direkt okunniga om sporten rent generellt, känner vi en stolthet över att kunna identifiera bra hästar när vi ser dem. Likaledes uppskattar vi ALLTID ett klokt och klassigt arrangerat evenemang.

 

I veckan avgjordes meetinget i Cheltenham med publik och omsättningsrekord, genom alla tider som följd.

 

I dagarna fyra avgjordes landskampen mellan England och Irland och det var först efter de sista loppen på fredagen det stod klart att ”lillebrorsan” i norr dragit det längsta strået…

 

Om det gigantiska meetinget i Cheltenham kunde Stall Hatten skrivit en massa, men vi nöjer oss med att konstatera tre saker.

 

När de svenska travbanorna arrangerar sina stora meetings skriver man ut åtminstone tretton lopp per dag. Visst, Stall Hatten förstår att ATG pressar på i bakgrunden, men det gör inte förfarandet mindre idiotiskt. Under de fyra dagarna på Cheltenham avreds totalt 27 lopp, detta inför rekordpublik på banan samt framför TV apparaterna. Med detta i åtanke… Hur kan spelbolaget (ATG) försvara/rättfärdiga sin strategi, då våra publik och omsättningssiffror de facto viker?

 

Stall Hatten hoppas att ATG:s nye VD Hans Skarplöth hört talas om ordspråket ”Less is more”…? Om så inte är fallet ser framtiden oerhört mörk ut.

 

Nicky Henderson är en tränare som vet vad han håller på med. Sprinter Sacre vann ”Queen Mother Champion Chase”, med 19 längder i onsdags och två dagar senare blev hans adepter Bobs Worth och Long Run etta-trea i huvudloppet ”Gold Cup”.

 

Men det som verkligen etsat sig fast i Stall Hattens huvud efter Cheltenham-veckan, en sak vi aldrig kommer att glömma, var ingen vinnare utan en incident som drabbade den 18-åriga amatörryttarinnan Jane Mangan. Ombord 20-oddsaren Oscar Delta, tränad av sin pappa, red hon sitt livs lopp i amatörernas motsvarighet till ”Gold Cup”. Efter sista hindret var allt klart då ekipaget ledde med typ fyra längder. Kort senare inträffar detta!

 

http://www.youtube.com/watch?v=BLHjCRvK9gg

 

Har ni sett något sjukare?

 

Vidare.

 

Stall Hatten hann även med en fika i lag med SG:s nye VD Torbjörn Westöö i förra veckan.

 

”Tåbbe We” gjorde ett klokt och sympatiskt intryck. Om han är den frälsare svensk galoppsport väntat på får dock framtiden utvisa.

 

Om förre VD:n Klas Lundgren kan man ha en massa åsikter, men en sak måste man ge honom. En mer envis typ har inte setts till sedan Tomas ”Säcken” Wassbergs dagar. Det senaste ryktet gör gällande att herr Lundgren och ”Lamm-ungen” försöker kuppa sig in i fullmäktige via 031-området. Stall Hatten hoppas att detta bara är just ett rykte, för om så inte är fallet är ”snubben” och ”snubbinan” mer än lovligt omdömeslösa.

 

Lägg ned för helvete!

 

I nästkommande blogg presenterar Stall Hatten sitt kvällsprojekt som tagit styvt 20 timmar att komponera. Den som väntar på något gott…

 

 

Höres.


"Tåbbe We", Melodifestivalen och två samtal...

 

Torbjörn Westöö blir ny VD på Svensk Galopp.  

 

Den nyheten ”slog ned som en bomb” i veckan.

 

Hur vida ”Tåbbe We” är rätt man för jobbet får framtiden utvisa, men han kommer inte till ett dukat bord precis…

 

Det är ett stort plus att man rekryterat en man från spelbolaget ATG, det råder det ingen som helst tvekan om.

 

Men.

 

Stall Hatten har jobbat inom sporten i snart 20 bast, varit på alla årliga evenemang, och sprungit runt i Hästsportens Hus vid typ 500 tillfällen under denna period.

 

Namnet Torbjörn Westöö har vi ALDRIG hört och hans ”nuna” har vi inte sett en endaste gång heller.

 

Att snubben helt uppenbart har hållit en låg profil är kanske inget negativt i det stora hela, mer viktigt är att han har förmågan att LYSSNA, och orkar jobba under en så pass krävande styrelseordförande.

 

Eller för resten. Absolut viktigast är vår nytillträdde VD har samma förmågor som sin namne…

 

Lycka till ”Tåbbe We”, den här spelar vi bara för dig…

 

http://www.youtube.com/watch?v=zbnxjPFp5zo

 

I kväll är det Melodifestivalen, eller ”Mellon” som den kallas i folkmun.

 

Nedan listar Stall Hatten sina bästa spelidéer. 

 

Att Yohio vinner råder det ingen som helst tvekan om, och Stall Hatten förordar spel till alla odds över 1.75.

 

Att David Lindgren kommer sist är spelbart till odds över 2.50.

 

Stall Hattens personliga favoritlåt är ”prostatarockarna” i Ravaillacs och deras ”En riktig jävla schlager”. Den kan naturligtvis inte vinna, men testa gärna en H2H mot Sean Banan hos Unibet till 5.75..

 

Vi är även lite sugna på att testa den självvändande komben Yohio/Louise Hoffsten till 12.50, även det på Unibet.

 

Enligt våra källor på plats i Friends Arena har den sockersöte Anton imponerat mest på genrepet.

 

Håll i hatten.

 

Innan vi avslutar.

 

Morgonen efter vår senaste blogg fick Stall Hatten två telefonsamtal. Det första från en glad Hans Adielsson. Det andra från en mindre glad Nicholas "Kappan" Cordrey...

 

Stort.

 

Höres.


Tandvärk, en nyfödd papegoja, och kappvändare...

 

Urk…

 

I går fick Stall Hatten nog.

 

Efter fem månader med ständig tandvärk togs beslutet att besöka ”käftis” akut. Ni vet…, det finns gränser även för oss och för hur mycket vi pallar med.

 

1.630 kronor och en utdragen tand senare var humöret på topp, även om de där 1000 mg värktabletterna säkerligen också gjorde sitt till. Enda smolket i glädjebägaren var att den däringa ”tandfen” tydligen tog ut en kompdag i går, för någon tiokrona hittade inte Stall Hatten någonstans trots idogt letande…

 

Vidare.

 

I den senaste bloggen utlyste Stall Hatten en tävling där vi bad er läsare att identifiera tre personer i maktposition inom den svenska galoppsporten.

 

Ingen lyckades med att ”ta alla”, men två rätt är en bedrift i sig och därmed kan duon ”Nordgubben” och ”Ricky” se fram emot en grillad med bröd vid lämpligt tillfälle.

 

Fågel Fenix = Hans Hansson

 

Sent skall syndaren vakna säger ordspråket och sällan eller aldrig har detta talesätt varit mer passande än i fallet Hans Hansson. Likt en topp-skruvad papegoja kommunicerar sedan en tid vår store ledare ut precis allt och lite till med adress oss mindre vetande på gräsrotsnivå. Att ”Fågel Fenix” valde Björn Eklund som intervjuare i det senaste alstret på SG:s hemsida kan man rent principiellt ha synpunkter på, men Stall Hatten tyckte mest att det var lite gulligt… Och hur kul vore det inte om det funnits bilder från turturduvornas ”tête à tête”…?

 

 

Luggen = Kerstin Pettersson Brodda

 

Okey då, vi måste erkänna direkt. Smeknamnet ”Luggen” kom vi inte på av själva, men sällan eller aldrig har Stall Hatten skrattat så mycket som den dagen då vi fick det berättat för oss. Helt plötsligt drog vi oss till minnes alla de gånger vi sett Kerstin kastat/alternativt dragit i sitt främre hårparti lite så där snitsigt och nonchalant…

 

Kappan = Nicholas Cordrey

 

Minns ni medias bevakning då orkanen Katrina härjade som värst i den amerikanska södern för ett par år sedan? Det gör i alla fall Stall Hatten. Speciellt ett minne har etsat sig fast och var när en av CNN:s kvinnliga reportrar formligen lättade från jordens yta och påträffades ett kvarter längre bort – i direktsändning. Vad har nu detta med sportchef Cordrey att göra undrar ni? Jo om inte Nicholas tar lärdom av detta och byter ut sin allt för stora slängkappa inom kort, finns risken att Stall Hatten tvingas fiska upp honom i Öresund. Ena dagen är det si, andra dagen är det så. Ett mer konsekvent agerande och kommunicerande från Sveriges sportchef i fortsättningen är vi ALLA betjänta av.

 

Vem är formstarkast av samtliga galopptränare i England för dagen? Om inte Sheik Mohammed kontaktar "Hans Majestät" med ett jobberbjudande inom kort blir Stall Hatten fly förbannad.

 

Så det så.

 

Höres.


RSS 2.0