"Väckarklockan", Hurricane Red, Mallorca och snälla...

 

Stall Hatten inleder den här bloggen med goda nyheter rörande vår lilla favorit, Sofie Lexner, som skadade sig allvarligt efter ett fall från en stökig unghäst för en tid sedan. Det ämnet, och konsekvenserna där av, avhandlade vi som bekant i det senaste inlägget.

 

Sofies allmänstatus blir bättre för var dag som går. Humöret är på topp, hennes viljestyrka är oförändrat grymt stark, motivationen likaså, men än är det en lång väg att vandra innan man kan ”blåsa faran över”.

 

Låt oss…

 

http://www.youtube.com/watch?v=pdhQDc05Ud8

 

Vidare.

 

När Hurricane Red skar mållinjen som etta i det svenska galoppderbyt för ett par veckor sedan var det inte långt ifrån att Stall Hatten tog till lipen. Att Lennart Reuterskiöld Jr fick vinna sitt första Derby med en häst i Stall Zadas ägo kändes ju så otroligt rätt i hjärtat helt enkelt. När SG:s styrelse ska vakna upp ur sin ”Törnrosa-sömn” och inse att vår sport bäst säljs via historier som denna med Hurricane Red, Jr, och Stall Zada står dock tyvärr fortsatt skrivet i stjärnorna.  

 

Det är ett sorgligt faktum att man i stället satsar ”kulorna” från marknadsbudgeten på obskyra web-tv produktioner med rena pseudokändisar och/eller på direkta (och kostsamma) punktinsatser som i slutändan inte ger ett skit.

 

Om fyra dagar startar treårige Hurricane Red i Stockholm Cup, det mest prestigefulla lopp vi har i Sverige, Derbyt undantaget.

 

Spel, champagne och hatt-tävlingar i all ära, den delen lockar säkerligen en del nyfikna ”noviser” ut till Täby galopp på söndag, men snälla ni! Ta till vara på den här unika chansen som uppenbarat sig via Hurricane Red och…

 

…låt det rent SPORTSLIGA stå i centrum under evenemanget för en gångs skull!

 

Okey!?

 

http://www.youtube.com/watch?v=RBMdsSwNZ9M

 

Mer om Derbyt.

 

Efterfesten på Savoy var riktig trevlig. Vi gladdes speciellt då Jr och Linda möttes av stående ovationer då de, sent om sido, dök upp för att frottera sig bland oss ”vanliga dödliga”…

 

När Stall Hatten och Caroline, vid midnatt ungefär, gjorde ”bokslut” för kvällen och äntrade den grymma hotellsängen, tog det inte många sekunder på ”örat” innan vi båda somnade in. Mobilalarmet var inställt på 06.30, men redan vid 04.30 var det tyvärr slut på den ytterst välbehövliga ”husfriden”. Detta då det fördes ett jävla liv (typ 100 decibel?) ute på gatan av ett par överförfriskade hemvändare.

 

Den som först identifierar de skyldiga gaphalsarna, ”Väckarklockan” och ”Fröken Snooze” kan se fram emot ett gratis smörrebröd samt valfri måltidsdricka på Clockers Corner på söndag. En ledtråd. Det handlar om en professionell jockey samt en framgångsrik lärling.

 

Kort efter Derbyt drog Stall Hatten och Caroline till Mallorca för ett par dagars ”semester”.  

 

Om ni aldrig besökt pärlan i Medelhavet är det hög tid att ni gör det nu, helst i brådaste rasket! Staden Palma är förmodligen Europas renaste och mest välskötta. Förutom klimatet erbjuder Mallorca mat och dryck i världsklass, dessutom kultur och sevärdheter i överflöd. Och då har vi inte ens nämnt den spektakulära naturen, invånarnas vänlighet samt icke att förglömma. Riktigt bra shopping! (Den delen överlät dock Stall Hatten med varm hand till en långt ”bättre lämpad”, i det här specifika fallet Caroline…).

 

I nästkommande blogg fokuserar vi på åringsauktionen på Täby ryttarcenter. Om det finns tid över kommer vi även ge er vår syn på vad som ”döljer sig mellan raderna” i det senast publicerade referatet från SG:s styrelsemöte.

 

Kan det verkligen vara så illa?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Gratis e gott

Shane Karlsson och Fanny Olsson

2013-09-12 @ 16:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0