Makalös vändning, vredesutbrott och nu gäller det...

 

Svensk Galopps styrelse med dess ordförande Hans ”Hasse” Hansson i spetsen åkte på en präktig ”käftsmäll” vid fullmäktigemötet ute på Täby förra lördagen.

 

Styrelsen hade ”gräsrötterna” nere i ”brygga” på förhand, vilket ytterligare förstärktes efter VD Torbjörn Westöös utmärkta presentation av sparförslaget.

 

Men.

 

Att ”högmod” är dödssynd lärde sig Stall Hatten (som inte ens är konfirmerad, dessutom ateist), redan vid fyra års ålder. Det var därför ytterst förvånande att Hansson och dennes lakejer i ledningen uppenbarligen inte gjort detsamma.

 

För när de oroliga fullmäktigeledamöterna efter VD:s dragning vädrade sitt missnöje mot flertalet punkter i sparförslaget och sedan ställde ”obekväma” frågor till styrelsen, blev de tyvärr direkt respektlöst bemötta.

 

En snubbe vid namn Fredlund (styrelsemedlem, obekant för Stall Hatten) lät i ett arrogant tonläge meddela att ”det spelar ingen roll vad ni tycker och anför, det är vi som bestämmer i slutändan”.

 

Vad denne Fredlund har för meriter att förtjäna sin styrelsepost har Stall Hatten ingen aning om. Det vi VET är att han i brådaste rasket bör skriva in sig på en retorik-kurs…

 

När vi i vår enfald trodde att det inte kunde bli värre, klev ”Hasse H”, vår store ledare, helt ogenerat in i manegen och säkerställde att så inte var fallet.

 

Ridå…

 

Då fullmäktigeledamoten Louis De Geer ifrågasatta själva syftet med mötet (högst befogat dessutom), gick ”Hasse H” till frontalgrepp på ett sätt som är direkt ovärdigt en ordförande i Svensk Galopp.

 

Det var lyckosamt, för alla parter, att yrkesmilitären De Geer höll sig lugn och inte sänkte sig till samma nivå som Hanssons i det efterföljande replikskiftet.

 

 

Sekunden senare fann nämligen mötesordförande Björn Eklund det nödvändigt att ajournera den högljudda tillställningen. Ett klokt beslut för om så inte blivit fallet hade ”alla” blivit förlorare i slutänden.

 

Under den femton minuter långa pausen därefter överlade styrelsen och då mötet återupptogs lät VD meddela att man tillsammans med sex utvalda fullmäktigeledamöter skulle gå igenom siffrorna en gång till. Snyggt!

 

 

En jävligare vändning har vi inte sett sen detta…

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=bDQtqP04eJ4

 

 

Galoppsporten måste spara 14 till 16 miljoner nästa år, det är ett faktum vi inte kan blunda för. Det ålagda sparbetinget är i sig en sorglig realitet, men samtidigt en i Stall Hattens ögon högst nödvändig ”väckarklocka” för sporten i stort.

 

Nu gäller det att den nytillsatta gruppen jobbar stenhårt för att hitta de här miljonerna på andra ställen. Tyvärr är det i Stall Hattens ögon en smått olöslig uppgift att lyckas med utan att Angarn och Göteborgsbanan får ta en stor del av smällen.

 

Den som lever få se.

 

Höres.

 

P.S. ”Hasse H” får ett halvt pluspoäng då han faktiskt bad De Geer om ursäkt efter sitt utbrott. För att det skulle bli en hel ”pinne” skulle ursäkten framförts inför hela den sittande församlingen. Det hade vi alla varit betjänta av. D.S.

 


FÖRSLAG, vrede, vattenkoppar och 14 miljoner...

 

I morgon strax efter lunch är det dags för fullmäktigemöte i Svensk Galopp.

 

Oddset på att det blir en lugn tillställning är bara obefintligt lägre än den ”nuffra” som de engelska bookisarna i dagsläget ger på ”en snar lösning i Israel och Palestinafrågan…”.

 

Skämt å sido, det var nog en liten överdrift, men Stall Hatten gör sig ingen illusion av att stämningen kommer att vara på topp precis.

 

Läget är ytterst prekärt, galoppsporten MÅSTE defacto spara 14 miljoner under nästkommande verksamhetsår – och det är inget man gör utan att väcka ilska bland de aktiva. De människor som faktiskt har sin utkomst av sporten.

 

SG:s styrelse lade för ett par veckor sedan fram ett FÖRSLAG innehållande så hårda åtstramningar att vreden bland de som av detta drabbades, nådde nivåer av sällan sett slag.

 

Stall Hatten trodde i sin enfald att de aktiva skulle ”sluta leden” och jobba fram ett gemensamt motförslag, men av detta syns tyvärr intet – hittills i alla fall. I stället har pajkastning, rena personangrepp och argumentation för sin egen sak spelat huvudrollen och varit legio. Detta är ytterst sorgligt.

 

Stall Hatten avsatte en kväll nere på Clockers Corner där flertalet oroliga aktiva mött upp för att diskutera den uppkomna situationen. Det skulle vi inte ha gjort och det är något vi verkligen ångrar. I stället för att gemensamt försöka lösa uppgiften att hitta de 14 miljonerna inom gruppen, tilläts istället den självutnämnde ”mötesledarinnan” att leverera den ena anklagelsen efter den andra gentemot SG:s styrelse. Oftast i ett direkt otrevligt tonläge och alltid helt oemotsagd.

 

När en klok herre tyckte att ”debatten” borde nyanseras för att nå målet och komma vidare, gled samtalet kort senare i stället in på viktigare frågor såsom att ”det är för jävligt att vattenkopparna ute på Angarn fryser på vintern”…

 

Stall Hatten har inget till övers för SG:s styrelse och dess arbete under de senaste åren. Det mesta har gått fel och en stor del av den uppkomna situationen har dessa ”höga herrar” skuld till. För det ska de naturligtvis ställas mot väggen och avkrävas ansvar.

 

Men även om vi tycker att de här personerna i styrelsen är mer lämpade till annat, tror vi inte för ett ögonblick att deras framtagna FÖRSLAG är en produkt av personliga vendettor – och/eller med en ”dold agenda”!

 

Lördagen den 12 oktober är en viktig dag för svensk galoppsports framtid.

 

Låt oss hoppas att styrelsen verkligen förklarar hur de tänkte med sitt framlagda sparförslag och inte är för stolta för att negligera fullmäktigedeltagarnas invändningar mot detsamma.

 

Till syvende och sist handlar det om att spara 14 miljoner.

 

INGET ANNAT!

 

Höres.


RSS 2.0