The race that stops the nation, Remy, och "Journalen".

I natt är det dags för ”The race that stops the nation”, Melbourne Cup. Om ni frågar Stall Hatten (och förmodligen även Sheikh Mohammed…?) är det världens svåraste race att vinna. Loppet rids på Flemington Park över 3200 meter, inför drygt 100.000 åskådare och det är naturligtvis helgdag och ledigt för ”The Aussies”. Så viktig är denna handicap som bevisligen får en hel kontinent att ”stanna”!

I Australien lirar man trio, oavsett ordningsföljd, så det står härliga till… Stall Hatten minns med förskräckelse när ATG:s VD Remy Nilson kom hem ”helt euforisk” efter att ha bevittnat loppet på plats och helt sonika införde ”Flexspelet” i Sverige. Dessutom tyckte Remy att man borde satsa lite extra på detta ”superspel” och producera ett eget TV-program varje fredag till ”Flexens” ära...

Stall Hatten minns samtalet inför lanseringen av ”Dagens Flex” med Remy som igår!

- Det här kommer att bli grymt bra skall du veta, meddelade Remy för Stall Hatten.

När Stall Hatten, i all välmening informerade Remy Nilson att ”Flex” bara fungerar i täta galopphandicapper med minst 16 hästar till start och således inte var applicerbart på svenskt trav, skrattade bara ATG:s VD åt Stall Hattens dunkla ”profetia”…

- Den som lever får se, avslutade Herr Nilson samtalet och hastade vidare…

Nåväl!

Stall Hatten spelar en slant på fjolårsvinnaren Americain som trots toppvikt skall ha god chans att vinna Melbourne Cup även i år under ”Gamle Mossan”… 05.00 svensk tid ”stannar” Australien, var så säkra!

Är det verkligen så att Catella, bolaget som användes av Svensk Galopp i arbetet med försäljningen av marken där Täby Galopp nu ligger, har en ordförande som heter Björn Edgren?

”Journalen” Hellencreutz överklagar dopingdomen i Isalina-fallet till Stall Hattens stora förfäran. Ett sämre beslut har inte tagits på våra breddgrader sedan ”en viss tysk ledare”, verksam under andra världskriget, ansåg det vara en bra idé att attackera Ryssland under den kalla årstiden…

Tvättmaskinen står kvar!

25 meter, stort tack, och hur tänkte ni där?

Föga överraskande var det en före detta jockey som inte precis gjort sig känd för ”att hala upp lädret i onödan” som var först fram till Stall Hatten idag och meddelade vinnarcitatet ”Nice to meet you Mr Hatten”. Mer förbluffande var att Stall Hatten tilläts gå HELA 25 meter innanför grindarna innan personen i fråga högg undertecknad…

 

Nu slumpade det sig tyvärr som så att Stall Hatten blev uppbjuden i restaurangen av ”Storsponsorn” och ett par andra kompisar kort senare, så det utlovade smörrebrödet och pilsnern frös inne den här gången. Det får bli nästa gång Gurkan…

 

Mischa Kahns minneslöpning höll hög klass på papperet och det blev verkligen spännande när det stod och vägde mellan Uppercut Action och Let´sgoforit från 100-meters pålen och mål. Grållen, managerad av ”Journalen” Hallencreutz tog ned kämpen Uppercut Action kort före ritsen och Stall Hatten ber att få gratulera.

 

Vi noterar tre saker från loppet.

 

1: ”Spöket” såg ut som en vinnare till 400 kvar, men fick nöja sig med fjärdepriset. Stall Hatten är supernöjda med insatsen. Tack till Fredrik, Susanne, Malin, Valmir och alla ni andra i stallet som gjort ett kanonjobb med vår sköre lille krigare.

 

2: Varför i hela friden lade Madeleine Smith in protest mot vinnaren när hennes häst Adone blev tia i mål och således inte kunde vinna något på detta? Stall Hatten såg att ekipagen var i ”kontakt” i början av målsvängen, men ingen galoppdomstol i världen (möjligtvis i Nordkorea om det hade gynnat Kim Jong Il…) hade kunnat hänga Espen Ski och Let´sgoforit för detta! Hur tänkte du där ”Malle”? Notera gärna att Stall Hattens häst hade blivit uppflyttad till tredjeplatsen om protesten gått igenom!

 

3: Att Let´sgoforit antingen trivs bättre på bortaplan eller så är lastningspersonalen på Täby helt överlägsna sina kollegor i Skåne? För hur kan man annars förklara att den notoriske förbrytaren gick in, from som ett lamm, i startboxen?

 

Angående buffén uppe i restaurangen… Bra mat, trevlig och snabb personal, samt perfekt utsikt över turfen. Vad mer kan man begära?

 

Ett par avslutande kortisar från tävlingsdagen.

 

I sjätte loppet red Nathalie Mortensen 2-årige Kanzee Gold till överlägsen vinst till sin ägare Henrik Engbloms stora glädje. Mindre trevligt är att ridande Nathalie Mortensen står som ensam ägare till Tattinger som slutade tia, många längder slagen, i samma lopp…

 

Det var tur att Jimmy Mack slog favoriten Fine Humor med mer än en längd i dagens första lopp. Hade segermarginalen varit mindre hade Stall Hatten ”kölhalat” Fine Humors jockey Espen Ski som vägde in med ett kilos övervikt!

 

Fortfarande inget rätt svar på Stall Hattens ”helgpyssel”. Efter dagens tävlingar på TÄBY galopp måste siffrorna dock revideras. Om inte det är en ledtråd så ger Stall Hatten upp…

 

205 – 5

275 – 74

 

Nu är priset dock bara ”en kokt me brö” och en fickljummen Pucko.

 

Alltid något, höres!


"Snuttefilten", "Journalen" och "Mr Hatten"...

Fortfarande, drygt 30 timmar sedan Stall Hatten publicerade sitt "helgpyssel", har ingen lyckats svara rätt. Hur svårt kan det va? För er som helt missat detta publicerar vi "koden" igen. Förstapriset är grymt.

205 - 5
265 - 70

Mer kritik. Ingen bild på "tvättmaskinsövertagandet" har heller inkommit Stall Hattens mailbox. Skärpning nu kära läsare. Börja "Walraffa"!

Senaste nytt i denna sorglustiga historia är att ena parten skällde ut en av sina anställda som inte hämtat maskinen trots tränarens uttryckliga order (medan han själv naturligtvis var på betryggande säkerhetsavstånd utomlands)...

Stall Hatten hoppas att ni läsare är mer vakna med kamerorna på måndag då tränaren lär dyka upp med "Snuttefilten" (Jägersros anläggningschef, reds anm.)i släptåg?

Stall Hatten har fått in på radarn att Bodil "Journalen" Hallencreutz skall överklaga domen på sex månader i Isalina-ärendet! Det gör oss väldigt ledsna. Vi säger det igen Bodil. Ta ditt straff och kom igen med laddade batterier till våren. Du kan ALDRIG NÅGONSIN få ett lindrigare straff än du fått. Lita nu på Stall Hatten.

I eftermiddags gjorde travarna "efterlängtad" entré på Jägersros galoppbana. Det blev ingen succé precis. Det var dimmigt, svårt att volta och nästan ingen i publiken orkade se eländet. De enda som verkade gilla spektaklet var väl Skånska Fältrittklubbens styrelse, som tidigare under dagen setts på en överdådig brunchbjudning ute på Flyinge... Här spekulerar Stall Hatten bara förstår ni väl?

I morgon är det tävlingar på Sveriges trevligaste kapplöpningsbana alla kategorier, Täby galopp. Stall Hatten är på plats och vi uppmanar samtliga läsare som har möjlighet att komma göra det.

Avslutningsvis.

Den förste person som klappar Stall Hattens utsände på axeln i morgon och säger "Nice to meet you Mr Hatten", med tydlig brittisk överklassaccent, bjuds på ett smörrebröd och ett glas inne hos Lisbeth på Clockers Corner.

Vi ses i morgon.

En klar i Bollnäs och fel, fel, fel!

Stall Hatten sänder ett stort fång rosor till sin "Kulturbuddy", Ninni Westerlund som idag på Bollnästravet tog sin första seger som montéryttare, i första försöket! 
Ninni flög till ledningen och släppte sedan ingen förbi sig till glada oddset 3.92! Stall Hatten var med på noterna (med ett kladdigt lax...), till skillnad mot banans intervjuare - som glatt meddelade att "det här var ju kul, att du kunde vinna i ditt första lopp. Hur länge har du ridit" 
Snubben hade uppenbarligen ingen koll på Ninni Westerlunds ryttarkarriär på Sveriges galoppbanor allt sedan 1996!
På söndag är det åter dax att råna toton med hjälp av fröken Westerlund. Det gäller att passa på så här i början innan "travkollektivet" inser att Ninni "rider brallorna" av "ridskoleflickorna" som hasar sig runt i montéloppen på Sveriges travbanor...
Ingen har svarat rätt och lyckats lösa "Da Vinci-koden" som vi skrev om tidigare i dag. En person är dock nära sanningen, men innan ett helt korrekt svar inkommer i kommentarsboxen stannar det superfina priset som utlovats i Stall Hattens högra framficka.
Nu är det dags för nattning av dotter och exfru! Det dröjer inte länge innan Stall Hatten sussar heller...

Bodil, Dagen D, och ett trevligt helgpyssel!

I onsdags kom beskedet att proffstränare Bodil Hallencreutz på Jägersro blir av med licensen i sex månader. Detta efter otillåten medicinering av stoet Isalina, bristande journalhantering, och lite annat "mindre" bra agerande under utredningen. Stall Hatten sparkar inte på de som ligger, men vi vill ge Bodil Hallencreutz ett tips i all välmening. Överklaga INTE! Det kan bara bli värre...

Hela domen läser ni här 

Enligt Stall Hattens källor är det nu "Dagen D" i tvättmaskinskriget. Våra skarpögda spioner på Jägersro har sett planer smidas och pirror plockas fram. Den som tar en publicerbar bild på själva "hämtandet" och levererar denna till Stall Hatten bjuds på en trerätters på restaurang Prinsen. Kämpa nu!

På söndag är det fina lopp på Täby Galopp och Stall Hatten är så klart på plats. Vi hoppas på "Spöket", men en mer realistiskt målsättning är väl en prisplacering? Hur som helst blir det sjukt spännande att se vår ögonsten på "hemmaplan"  - där han faktiskt aldrig har förlorat... (en start, en vinst).

Fortfarande har telefonen inte ringt hos Stall Hattens skånska favoritflicka. Nu blir det snart en rejäl "uppsträckning" av proffstränaren då verbala hot uppenbarligen inte räcker till...

En av Stall Hattens goda vänner är ute på ett hyggligt äventyr. Sin månadslånga semester inleds med Melbourne Cup och avslutas sedan med Japan Cup. Om vi känner vår kamrat rätt besöker han säkert någon galoppbana ytterligare på sin resa i Asien. Hur är kvaliteten på racingen i Kambodja? Detta måste naturligtvis utredas...

Efter lunch i dag lämnar Stall Hatten huvudstadens puls i 48 timmar och det kan vara så att jag inte uppdaterar bloggen under denna period. För er som inte står ut med detta och överväger kraftig medicinering, i rent överlevnadssyfte, kommer härmed ett "pyssel" att fördriva tiden/pinan med.

Vad är detta?

205-5
265-70

Era svar postar ni i kommentarfältet nedan. Ett mycket fint pris utlovas.

TREVLIG HELG!


Hardcore... Inget annat!

Kvällens blogg är inget för de som vill frossa i skvaller.

Det här är inget annat än "häst och stamporr" från auktionen i Newmarket!

Stall Hatten har listat samtliga köp till skandinavien och gjort en bedömning av dessa. Vi var inte på plats så vi har inte kunnat bedöma "individerna". Därmed finns det så klart en viss felmarginal i våra kommentarer. Dessa hoppas vi ni har överseende med!?

Så här läser ni... Pappa, mamma, köpare, pris (i guineas). Ny rad. Hästens namn, ålder och kön. Därefter Stall Hattens högst personliga kommentar utan att ha besiktat objektet. Trevlig läsning...

16 Beering – New Abbey – Hans Inge Larsen – 4000

Weald, valack på 6 år, inget extra enligt Stall Hatten.

 

23 Dutch Art – Far Post - Klagshamns Måleri – 5000

Banksy, hingst 2 år, kan vara ett fynd.

 

152 Harlan´s Holliday – County Fair – Are Hyldmo – 10500

Holiday Reading, hingst 2 år. Tre starter, en vinst. TF 75. Bra köp!

 

223 Distorted Humor – Shady Reflection – Hans-Inge Larsen 3500

Barnum, valack 3 år. Verkar på nedgång. Stort chansköp.

 

289 Oasis Dream – Sparkle of Stones – Roy Arne Kvisla – 10500

Raahin, hingst 3 år från Shadwell. Lovande. Bra köp.

 

390 Elusive City – Satin Cape – Bodil Hallencreutz – 10500

Molamento, sto 2 år. Vinnare, bra köp. Duger fint hemma. Avel annars?

 

413 Verglas – For Freedom – Bodil Hallencreutz – 4000

Dust Cloud, valack 3 år. Begränsad hittils. Tveksamt köp.

 

462 Exceed and Excel – Enemy Action – Lars Kelp – 11000

Aim Higher, hingst 2 år. Kostade 60000 som åring. Placerad som hårt spelad för Gosden. STORT fynd!

 

518 Foorstepsinthesand – Spring Snowdrop – Klagshamns Måleri – 1200

Hoofprintinthesnow, valack 3 år. Vild chansning.

 

574 Galileo – Maroochydore – withdrawn

Marksmanship, hingst 3 år. Ring ägaren och bjud! Tips från Stall Hatten.

 

575 Galileo – My Emma - Agrofruct AS – 22000

Admiral Of The Red, hingst 3 år, toppstam, bästa köpet?

 

579 Dansili – Minkova – Bent Olsen – 70000

East Meet West, hingst 2 år, superstam, men avslöjad efter fem starter? Alldeles för dyr enligt Stall Hatten! Utkastad av Aidan O´Brien. Felköp!

 

594 Sir Percy – Coming Home – Lars Kelp – 11000

Free House, valack 2 år. Visade TF 74 senast för Brian Meehan som sjuoddsare. Intressant.

 

800 Elusive City – Cuppacocoa – Annika Källse – 6000

Blackburn, valack 2 år. Knappt slagen från spets senast. Värd priset?

 

838 Kheleyf – Snippets – M Reuterskiöld – 5000

Art Law, valack 2 år. Kostade 42000 som åring. Placerad på Newmarket. Mkt bra köp enligt Stall Hatten.

 

897 Footstepsinthesand – Border Minstral – Evert Johnson 4000

Cultural Desert, valack 3 år, vinnare. Visat 76 i TF. Bra köp för pengarna.

 

959 Dark Angel – Dangle – M Reuterskiöld – 6000

Night Angel, grått sto 2 år, visat TF 79. Maiden efter 13 starter imponerar dock föga… Felköp?

 

977 Avonbridge – Warden Rose – Rune Haugen – 12000

Avon Pearl, hingst 2 år, TF 79. Vinnare. Kostade 52000 som föl och 18000 som åring. Väl värt ett försök till detta pris.

 

1007 Tiger Hill – Hyperspectra – Lars Kelp – 8500

Media Hype, hingst 4 år, sen stam. Vinnare i senaste starten på Yarmouth. Väl dyr?

 

1037 Oratorio – Literacy – Bent Olsen – 52000

Jubilance, hingst 2 år. Visat 87 i TF för Jeremy Noseda. Drygt sju längder slagen som treoddsare bakom en Grupphäst på Newmarket senast. Kan vara ett superfynd, men likaväl ett riktigt felköp för dyra pengar.

 

1051 Aptitude – Overwhelmed – Caroline Sommerfeldt – 3500

Full Stretch, hingst 3 år. Inget extra, men rätt pris?

 

1078 Dansili – Winter Solstice  - Caroline Sommerfeldt – 2000

Dramatic Act, hingst 3 år, vinnare i Frankrike. Fynd? Caroline… Ring Stall Hatten är du snäll.

 

1080 Empire Maker – Choice Spirit – Lars Kelp – 8000

Pliny, hingst 2 år, ostartad. Ett år äldre brorsan (e.Gone West) kostade 38000 numret innan! Ett synnerligen bra köp.

 

1138 Invincible Spirit – Moonbi Ridge – Caroline Sommerfeldt – 6500

None Shall Sleep, valack 3 år, vinnare. Listedplacerad. Helbror med Castros Exhibition! Återigen Caroline… Ring Stall Hatten!

 

1172 Weekend Cruise – Dinner Speaker – Caroline Sommerfeldt – 2000

Lisselan Castle, valack 6 år. Vann fem lopp förra året i Frankrike och Spanien. Nu MÅSTE du ringa Caroline…

 

1227 Dubai Destination – Zifaaf – Roy Arne Kvisla – 14000

Tamima, sto 2 år. Placerad på Epsom. Lite väl dyr?

 

1228 Baltic King – Persian Light – Evert Johnson – 2000

Lady Hello, sto 2 år. Nej tack!

 

1237 Sir Percy – Carenage – Bent Olsen – 3600

Yammos, valack 2 år. Tolv starter. Vinsten på Windsor. Kanske värd att testa till priset, men Stall Hatten är tveksamma.

 

1274 Royal Applause – Crystal Power – Madeleine Smith – 32000

Ashbina, sto 2 år. Kostade 72000 som åring. Placerad för William Haggas. Inget fynd, men ett bra avelssto om hon floppar på banan.

 

1281 Choisir – Enclave – Lennart Reuterskiöld – 2500

Choose The Moment, sto 3 år. TF 67, senast 56. Stor chansning.

 

1291 Authorized – Asawer – Katharina Stenefeldt – 10500

Ashwaat, hingst 2 år. High profile tränare och uppfödare! Stall Hatten hade dock aldrig vågat chansa på denna…

 

1334 Domedriver – Cressida – Hans Inge Larsen – 3000

Broughtons Fawn, sto 3 år. Varför?

 

1335 Motivator – Kalanda – Bo Ericsson – 3500

Kalendar Girl, sto 3 år. Mycket bra köp för pengarna.

 

1429 Macho Uno – Bioglo´s Kids - Bent Olsen – 5500

Curtain Patch, sto 2 år. Kostade visserligen 50000 som åring, men ytterst begränsad som löphäst! Köpt för avel?

 

1441 Kheleyf – Tarbela – Lars Kelp - 7000

Whatyoucallit, hingst 2 år. Löpt dåligt för tveksam tränare hittills. Kostade 75000 som FÖL. Mycket bra släktingar (Spiritual Healing). Toppköp!

 

Stall Hattens nya idol är utan tvekan Caroline Sommerfeldt!


"The Flea" igen, julbord och en smaskig gulasch...

Stall Hatten är på Solvalla för att avnjuta topptrav med ett par kollegor och goda vänner. Vi orkar inte gå in på detaljer om vår upplevelse på Valla krog så här långt, men om vi ”hintar” lite så serverades gulasch-soppan i en frigolitform och sörjan fick slevas ned med en plastsked… Riktigt ”pampigt”, eller inte, när Solvalla kör en av sina prestigedagar? Vi har nu flyttat ned på Caféläktaren och klasskillnaden är monumental. Speciellt då Stall Hatten inte behöver nyttja sina öronproppar vilket var ett absolut krav våningen ovanför.

Tävlingarna på lunchen idag på Jägersro platsar inte i historieböckerna precis. Mest intresse tilldrog sig naturligtvis debuten för toppstammade Wind Whistle, en av de dyraste ettåringar som köpts till Sverige. Han övertygade dock inte alls i Stall Hattens ögon då han fick kämpa duktigt för att vinna i ett sällskap modell ”en skock får…”! Vi hoppas att denna riktiga snackhäst går fram rejält med loppet i kroppen. Det är ägarna väl värda efter så pass lång väntan.

Möjligen var Stall Hatten vid det här laget en smula bitter sedan vår i LD-1 deltagande kämpe serverats en mindre klyftig resa. Vår jockey måste varit sugen på en grillad med bröd, för hur kan man annars förklara att railresa frivilligt byttes mot vida spår i den enda kurvan. Inget mera ”PJ” för den killen, och vi ska försöka utverka att han även straffas med inget mera ”BJ” av sin jockeykollega till flickvän… (var det månne över gränsen?)…

Stall Hatten är festfixaren på jobbet och varje år ordnas ett glassigt julbord på något lyxigt ställe. I år är det Mårten Trotzig i Gamla Stan som föräras ett besök. När detta meddelades för personalen kom genast gnäll från ”The man with the corner office” som lyckats snoka fram en mindre bra recension på nätet. Då dessutom Stall Hattens chefs fru helt ogenerat gav sig in i ärendet med gnäll såsom ”då åker jag inte ens upp till Stockholm” samt ”det är ett riktigt turisthak” överväger vi därför att byta ställe.

MEN…

Innan Stall Hatten fattar ett sådant beslut ser vi till att ha bokat ett nytt ställe. Det är nämligen inte så lätt att få plats för 45 personer till julbord en fredag i december i Stockholm.

Tänk om Skånska Fältrittklubbens styrelse varit lika klok som Stall Hatten…?

Vilken otroligt bra insats av Nicole ”The Flea” Nordblad ombord Hans Adielssons Holly Martins på Kempton alldeles nyss! Loppan red till spets per omgående och bara cruisade in på upploppet. När Stall Hatten trodde att krafterna skulle tryta för Holly Martins (och för den delen även ”The Flea”) samlades nytt mod och varken Frankie Dettori eller Ryan Moore fick se annat än en svensk tonårig ändalykt hela vägen in i mål (något de i och för sig kanske inte beklagade). Andra engelska segern för ”The Flea” ett faktum och till råga på allt är det svenskar som äger tvåårige Holly Martins, grattis. Vi har sagt det förr, men ”The Flea” är helt klart ett namn att lägga på minnet, här kan vi ha nästa svenska toppjockey.

Blodtryck, invasion, inga ursäkter.

Stall Hatten är knockad och nere för räkning, men långt ifrån uträknad… Sedan ett par dagar har energin försvunnit och det har helt enkelt inte funnits kraft att uppdatera bloggen. I går tog därför ett par av Stall Hattens mer empatiska kollegor beslutet att ta blodtrycket på denne skrivare med hjälp av kontorets för ändamålet införskaffade ”mackapär”.

Domen blev stenhård.

Stall Hattens blodtryck är högre än typ Eiffeltornet och därför har ett träningsprogram ”inletts” och en översyn av levnadsvanorna ”instegerats”… Vi ber att få återkomma i ärendet.

Idag kopplades den (i denna blogg) vida omtalade tvättmaskinen ur/ut av en inkallad elektriker. Av anläggningschefen och ägarens motpart syntes dock intet… När anläggningschefen konfronterades i ärendet kort senare, lämnades denna kommentar.

- Själva flytten av tvättmaskinen får din motpart ordna på egen hand. Där någonstans går gränsen för vad vi känner oss manade att utföra. Om Stall Hatten känner de två huvudpersonerna i ”Tvättmaskinskriget” rätt, vilket vi gör – är sista ordet i ärendet inte sagt. Även här ber vi om att få återkomma.

Stall Hatten noterar med glädje att Täbytränarna sänder ned hela fyra (4) hästar till morgondagens lunchtävlingar på Jägersro! Det måste väl vara någon form av rekord? En sådan ”invasionsstyrka” har Skåne inte förärats sedan Sverige erövrade landskapet 1658…

När morgondagens bästa lunchvinnare dessutom tillhör ”stormtrupperna från norr” är det bara att lira. Den vi tänker på är naturligtvis Wind Whistle i V4-epilogen. Supertalangen efter Tiznow var utan tvekan mest lovande av Fredrik Reuterskiölds tvååringar anno 2009, men en allvarlig skada satte stopp. När det nu aviseras tävlingsdebut efter två år (och för samma minst sagt uthålliga ägare) på Jägersro i nya regin Patrick Wahl, kan det inte förväntas annat än överlägsen seger.

Stall Hatten är ingen ”äktenskapsmäklare”, långt därifrån, men ibland hjälper vi gärna en vän i nöd om vi finner det lämpligt. Därför är det med bestörtning vi noterat att en av Jägersros proffstränare inte ens vågar ringa Stall Hattens rekommenderade ”toppenpingla”…!

XX är snygg som få, smart, och minst lika upptagen på dagar, kvällar och helger, som proffstränaren i fråga. När XX dessutom kommer från en ”fin och förmögen” familj och är en fullt tänkbar deltagare i OS i London finns inga av Stall Hatten godkända ursäkter. Ring kompis, RING!

Fenomenet Frankels helbror Noble Mission debuterade i dag på Yarmouth med en andraplats. Mest intressant med detta lopp var dock att vinnaren ägs av Godolphin och heter Swedish Sailor…! Är månne Sheikh Mohammed ett stort fan av Evert Taube?

I morgon berättar vi om en ”klaring” i England samt om Stall Hattens planerade julbord…

Höres.

Krakatau, Here To Win, tvättmaskinen...

Av århundradets totostöt (planerat och regisserat av Stall Hatten) blev tyvärr intet… Here To Win syntes aldrig med chans i sitt stakes-lopp på Laurel Park i går kväll, och det var ett mycket besviket gäng (dessutom avsevärt fattigare) norrmän som gnällde/hulkade för Stall Hatten efteråt.

- Hun var ikke gåendes nagen gang, helvete också, suckade en av delägarna direkt efter loppet.
- Banunderlaget passade henne inte alls, vi får skylle på det, avslutade personen som tvingades (vilket vi berättade om i senaste bloggen) inteckna sitt hus för att köpa ut henne som åring på auktion i Brasilien.

Here To Win är dock så pass bra att vi får ge henne fler chanser. Stall Hatten kom faktiskt billigt undan då datorn lade ned strax innan start. 200 dollar fick man dock säga tack och adjö till då vi tyvärr fick tag i en av delägarna som var på plats på Laurel Park fem minuter innan start…

I går var Stall Hatten på ”Trumpetarns” 40-års fest i goda vänners lag. Som vanligt hade Stall Hatten skjutit upp presentköpet till sista sekunden och det var först en kvart innan festen började som operabiljetter och en bok om Jussi Björling inhandlades till födelsedagsbarnet. Gissa vem som på de fem minuter detta tog dessutom fick en P-bot på 900 spänn? Bra start på kvällen. NOT!

I dag blev Stall Hattens 2-åriga sto tvåa (och knappt slagen) för tredje gången i rad… Bra så, men det känns verkligen surt att inte få Racing Post-bonusen på 10.000 pund! Nu packar vi in henne och förhoppningsvis har vi en bra treåring nästa säsong!?

”Tvättmaskinskriget” på Jägersro engagerar och irriterar både den ena och den andra på stallbacken. När Stall Hatten satt och dränkte sina sorger i favoritbaren ”Hästboxen” tillsammans med sin tränare efter loppet kom en av banans mest hårt satsande hästägare fram och meddelade…

- Bara så du vet Stall Hatten… Om XX blir av med tvättmaskinen på detta sätt och grunder, köper jag en ny till XX direkt – kosta vad det kosta vill, informerade denne noble gentleman utan minsta darr på manschetten.

I går var det fullmäktigemöte på Täby galopp. Enligt Stall Hattens källor gick det hetare till på denna tillställning än vad vulkanen Krakatau mäktade med att uppbringa vid sitt våldsamma utbrott 1883. En av landets största och mest framgångsrika tränare lämnade mötet redan i paus! Stall Hatten misstänker att personen i fråga inte var speciellt nöjd och tillfreds med vad som sades under första halvan av mötet… Vi återkommer i ärendet.

Är ett vinnarspel på 7000 pund mycket? Känns det surt om det inte ”går bra”? Stall Hatten lämnar besked i morgon…

”Thieves on wheels”, Wolverhampton, skvaller.

Stall Hatten tycker att det är trevligt att i goda vänners lag ”snickra” ihop en V4, speciellt på fredagar då humöret på kollegorna är något högre än normalt och vi faktiskt hinner se loppen live tillsammans.

En av Stall Hattens många väninnor brukar vara med på en ”vinkel” då det är galopp på lunchen, och det är faktiskt fler än en gång vi fått känna segerns sötma tillsammans. Travarna ratar dock ”Hulktrallan” då dessa är direkt opålitliga och odågor enligt henne.

- De (travarna, Stall Hattens anm.) är inget annat än ”Thieves on Wheels” är HT:s nu vedertagna kommentar då vi föreslår att hon skall göra ett undantag och plocka fram plånboken.

I dag var travarna på Hagmyren inga tjuvar precis… Stall Hatten satte systemet klockrent och kan nu kosta på sig både det ena och det andra en låååång tid framöver…

Det gick inget vidare för Champagne Reefing, Bank of Burdens 2-årige lillebror i kväll på Wolverhampton. Hästen spelades ned till under tre gånger pengarna, men pullade och agerade allmänt grönt som trea, slagen knappa två längder. Ägarna var på plats och gnällde en del på jockeyn.

- Varför är jockeys alltid så rädda för att låta hästen att bara ”gå”? Att ta upp och dra i dem gör väl bara hästen förvirrad, kommenterade en av ägarna (med en avsevärt tunnare plånbok efter loppet än före…) till Stall Hatten direkt efter målgång.

Stall Hatten håller med.

Speciellt i England verkar alla jockeys livrädda för att bara köra på. Det är väl endast fenomenet Frankel som tillåts bestämma själv hur han vill löpa? Det gör han dock bevisligen ganska så bra…

I morse klockan 08.30 fick Stall Hatten ett samtal från Hong Kong. En av våra goda vänner är där och gör business, men uppenbarligen finns det en del tid avsatt för att läsa Stall Hattens enkla rader.

- Vad är det där med tvättmaskinskriget du skrev om igår, undrade ”Storsponsorn” nyfiket?

Det var tydligen ett så pass intressant ämne för ”Storsponsorn” att det var värt 20 spänn i minuten i mobilkostnad att få mer info i ärendet från andra sidan jordklotet… En halvtimme senare ringer dessutom ”Stortränaren” och vill ha senaste nytt i detta nu stekheta ärende…

Stall Hatten har talat med en av tränarna i denna nu vida omtalade och infekterade konflikt.

- Tvättmaskinen står där den står och min ”motpart” har inte synts till, vare sig med pirra eller anläggningschef i släptåg, kommenterade ”Sveriges snyggaste galopptränare” till Stall Hatten.

Hur den historien sluter vet ingen, men Stall Hatten återkommer naturligtvis i ärendet.

Det gick inget vidare för ”Hans Majestäts” Sand Skier på Wolverhampton heller… ”Loppan” red ett fint och vilsamt lopp i ryggar, men hästen orkade inte utmana över upploppet och slutade nia, drygt åtta längder bakom vinnaren.

I morgon är det dags för ”århundradets” totostöt då Here to Win debuterar på Laurel Park för sin nye tränare Kieran McLaughlin. Here to Win ägs av ett glatt gäng från Norge och stoet tog ett par Gr-1 segrar i forna hemlandet Sydafrika som treåring. Efter en något misslyckad ”kampanj” i Dubai under demontränaren Mike de Kocks vakande öga i vintras är nu Here to Win startklar på sin under livets fjärde bevistade kontinent!

Klockan 4.37 PM är starttiden för loppet ”The Lady Baltimore Stakes” med 75.000 dollar i total prissumma. Det har tydligen regnat lådvis i Maryland i veckan och det finns därför risk att loppet flyttas från gräset till DT:n. Om så sker stryker man Here to Win, men om hon startar är det bara att gå ”All in” på Roi Normand-stoet. En klarare vinnare har inte synts till sedan Järvsöfaks dagar och Stall Hatten drömmer om att få åtta gånger ”fläsket”.

I morgon hoppas Stall Hatten kunna informera ytterligare om ”Tvättmaskinskriget” på Jägersro. Dessutom ser vi verkligen fram emot vår gode vän ”Trumpetarns” 40-års fest på kvällen. På dagen är det fullmäktigemöte på Täby galopp och enligt Stall Hattens källor skall en del potentater få så ”hatten passar”…

Vi återkommer!

Loppan, "Hans Majestät" och skvaller!

Stall Hatten lyfter på sin stolta huvudbonad och gratulerar Nicole ”Loppan” Nordblad som idag klockan 14.00 GMT tog sin första seger som jockey. Segerhästen Beauchamp Xiara var smått överlägsen i ett lärlingslopp i Brighton, till stor glädje för tränare Hans Adielsson och ägaren Erik Penser. Visserligen var förstapriset i loppet bara 1200 pund, men om vi känner Erik Penser rätt (och en närstående släkting till tränaren) togs det DUKTIGT betalt på toton till tolv ggr…?

 

I morgon 19.20 GMT startar ”Hans Majestät” sin Sand Skier på Wolverhampton i en handicap tillsammans med ”Loppan” och vem vet,  kanske kan det bli ännu en seger till stallet? Stall Hatten minns med glädje det år för länge sedan då Hans Adielsson lät meddela att han ”kunde göra vem som helst till championrider” i Sverige – och lyckades! Sofia Nordgren knep således championatet på ritsen efter diverse ”debacle” i hård strid med Gunnar Nordling. Det återstår dock att se om ”Pappa Hans” kan göra Loppan Nordblad till lärlingschampion i England…

 

Skånska Fältrittklubbens uppsägning av avtalet med Jägersro har varit den stora ”snackisen” den senaste tiden. Denna uppsägning känns dock föga intressant att följa i jämförelse med ”tvättmaskinskriget” som nu utkämpas mellan två av Jägersros proffstränare…

 

Är det fler än Stall Hatten som gillar Bank Of Burden? I morgon startar hans 2-årige bror Champagne Reefing för första gången. Vad är det som är så speciellt med det då? Jo… Van Nistelrooy-sonen är i träning i England och rapporteras jobba som ”ett skott”. 18.20 är starttiden och banan som gäller är även här Wolverhampton.

 

Det viskas om att en person, med fler högskolepoäng än hela Skånska Fältrittklubbens styrelse tillsammans, gått igenom alla papper, stadgar och protokoll som diarieförts sedan 30 år gällande Jägersro och galoppens företrädare. Hans åsikt i frågan om uppsägandet är glasklar. Stall Hatten återkommer i ärendet, men det verkar vara goda nyheter… För galopptränarna på Jägersro…

 

Som Stall Hatten berättade om igår smidde vi allvarliga planer för århundradets ”totostöt” på Laurel Park lördag natt. I dag inkom dock tyvärr nyheter av ”baissande” karaktär från landet i väst. Loppet i fråga, där vår ”stenklara” är anmäld kan/riskerar eventuellt flyttas från gräset till DT:n! Om så sker kommer hästen i fråga att strykas. Därför rekommenderar Stall Hatten att läsarna håller sig uppdaterade på bloggen. Om XX startar (Bottenvikt och First time on Lasix) är det helt klart till åtta gånger!

Hur gick det för Anders Lindkvists vinnare i Reims igår? Som förväntat...

Prinsen, Carmen och en vinnare i Frankrike

Stall Hatten är ingen storkonsument av fiiinkultur precis, men ett par gånger om året masar man sig iväg på något evenemang som verkar trevligt och bra på "papperet".

I kväll blir det därför Kungliga Operan som föräras ett besök av Stall Hatten. I en värld där man tyvärr är ständigt uppkopplad och anträffbar, mår man bra av att bara sitta still i ett par timmar och njuta - långt bort från störande element. Stall Hatten hoppas och tror på en trevlig uppsättning av Bizets Carmen.

Och innan detta evenemang skall man såklart hinna med ett besök på restaurang Prinsen...

I går talade Stall Hatten med sin gode vän Anders Lindkvist, travtränare i Frankrike (men det visste ni väl?). Anders var som vanligt på sitt allra "soligaste" humör, då han hunnit med ett par dagar i Umeå och Örnsköldsvik i gamla kompisars lag. Stall Hatten ville ha information om vilken flygplats i Paris som var lämpligast att flyga till om man skall till Chantilly. Detta sedan vi fått ett tips om att Bouvais (stavas det så?)var ett klart tänkbart alternativ.

- Det är det inte kompis. Både du och jag är för gamla att "kasa runt" med Ryan Air, informerade "Linkan.
- Men, det var en annnan grej. Hur ofta har jag "sagt till" om en vinnare under alla dessa år vi känt varandra, frågade sig Anders?

Stall Hatten letade i minnet och kunde inte komma på någon. (Om det hade varit så att vi fått en vinnare tidigare som hade levererat hade vi givetvis kommit ihåg det!?)

- Rambo Crown är helk klar i Reims i kväll (19.45, Stall Hattens anm.). Bara så du vet, avslutade "Linkan".

Ta det som ett tips kära läsare.

Nu är det dags att ta på kostymen inför kvällens äventyr. I morgon levereras mer skvaller från Jägersro och dessutom tipsar vi om "århundradets" bästa totospel. Detta skall göras på Laurel Park i USA på lördag kväll. Stall Hatten återkommer om vilken häst det gäller, men en ledtråd kan vara att en av delägarna fick inteckna sitt hus när räkningen kom från auktionsfirman i Brasilien... Dessutom är hästen i fråga norskägd..., bara en sån sak.

Höres!

"Mannen med västen" och en insikt!

Stall Hatten hade en mycket trevlig dag på Täby Galopp igår, vilket vi redan berättade om för er kära läsare i gårdagens blogg. En synnerligen speciell händelse redogör vi dock om först idag då en del faktagranskning kändes nödvändig innan publicering… Och tur var väl det?! För Stall Hatten alltså…

Att Clockers Corner är Skandinaviens bästa stallfik vet väl alla och att Stall Hatten trivs ypperligt i denna miljö är väl således föga överraskande? Man får två ”smörrebröd” och en kall pilsner för 115 spänn…, dessutom är man betrodd att inmundiga ölen, eller vad man nu väljer att dricka, i ett glas – inte en sunkig plastmugg! Bra där Lisbeth, Bruno och alla ni andra…

Nåväl. Stall Hatten satt och skrev samt trivdes i största allmänhet, när en god vän ”droppade” mitt namn till en person som satt mitt emot…

- Är du XX?, utropade mannen, som Stall Hatten visserligen sett på galoppbanorna runt om i Skandinavien i över tio år, men aldrig haft förmånen att lära känna och/eller prata med.

- När jag kom in i sporten för typ femton år sedan började jag med en häst som hankade runt i amatörhandikapperna. Hästen var riktigt nyttig och fick pengar mest varje gång. Jag älskade verkligen honom, berättade mannen med västen, och fortsatte…

- Jag minns det här som igår XX (Stall Hatten), och jag glömmer ALDRIG ditt namn. Hästen hade form och vi tog chansen och anmälde till en Lördagskomb, där vi faktiskt kom med. Glad i hågen och stolt som en tupp gick jag till kiosken för att se tipsen som publicerades på fredagar.

Vid det här laget fick Stall Hatten onda aningar och kallsvetten började rinna längs ryggraden… Vad hade man skrivit (för 13 år sedan), och hur skulle man ställas till svars? Var en ”hurring” eller rent av ”arkibusering” att vänta?

- Du hade rankat en A-häst, tolv B-hästar, INGEN C, D, eller E-häst. Däremot tyckte du att min ögonsten var en lämplig ensam F-häst! Jag var så jävla förbannad och ledsen över detta skall du veta. Den där hästen betydde oerhört mycket för mig. Oavsett om den tjänade pengar eller inte.

Stall Hatten som visserligen inte mindes något om dessa av oss publicerade tips, skrattade nervöst och försökte förklara sig med ursäkter som ”ungdomligt oförstånd” och ”det borde väl vara preskiberat?”.

- Det är det såklart, skrockade mannen med västen, men jag glömmer det ALDRIG. Jag är verkligen glad att jag fått träffa dig ”face to face” efter så här många år. Du skall veta att de där raderna tog hårt. Skit samma, får man bjuda dig på en öl kompis?, avslutade Stall Hattens nyfunne vän (som dessutom rånat toton) med ett skratt!

Det fick han!

Idag gjorde Stall Hatten sin faktagranskning och det var med glädje vi kollade igenom de tretton år gamla ”klippen” i biblioteket. Visserligen hade vi rankat ”mannen med västens” häst sist, men som ensam C-häst, inget annat. Vidare hade vi tagit ut en vinnare och alla bakom på spelförslaget UTOM hans ögonsten…! För ”showens” skull hade vi även med en syrlig kommentar om att ”XX (hästens namn) var en begränsad typ som inte ens tände till med Gary Stevens näst senast”. Det var onödigt skrivet, inget tvivel om saken.

 

MEN! Samtidigt är Stall Hatten glad över mötet med ”mannen med västen” och de följder vår korta, men intensiva träff fick. Alla hästar, bra som dåliga, har en ägare i bakgrunden som älskar honom/henne. Dessa förtjänar inte att hånas, oavsett om de är urusla individer. Det är något att tänka på för fler skrivande och mer lästa personer än Stall Hatten. Eller hur?

 

Avslutningsvis. Kolla den här länken!

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=11daKrKB_f4

 

Kan man annat än att älska sådant?


På resande fot, Frankel, och ett orakel…

Stall Hatten har återkommit efter ett par dagar på sydligare breddgrader.

I fredags avnjöts tio travlopp på Skandinaviens trevligaste travbana, Bornholm, och på vägen hem passade man på att ta omvägen via Klampenborg för åtta galoppditon… På Bornholm kämpar de med små medel. Förstaprisen i loppen ligger på cirka 2000 kronor, men glädjen när ”the locals” vinner är verkligen äkta! Här är det inte pengarna som styr, utan glädjen av att ha en vinnare – att slå grannen. Efter loppen samlas alla i stallarna, tar en pilsner och en gammeldansk och resonerar om löpningarna. När Stall Hatten krävde att få skjuts till hotellet, en och en halv timme efter sista loppet gått i mål, var man rejält nerkyld – men på bättre humör än på mycket mycket länge. Stall Hatten ordinerar, alternativt beordrar ett besök på Bornholmstravet. Helst en sommardag så klart (snittar 2000 besökare), men en höstkväll går lika fint. Vi glömde förresten berätta att omkretsen på banan är 580 meter, så stallkörning och upp-pullning alá svensk modell är bara glömma.

På Klampenborg hände inte mycket att skriva hem om rent sportslig, men grållen Silvertown som vann Vinterfavorternas är bra och i nuläget favorit att vinna Danskt Derby.

När Stall Hatten skulle vidare mot Kastrup (via Nyhavn så klart...) erbjöds vi skjuts av en äldre gentleman. Mycket trevligt sällskap och många glada skratt hanns med på vägen. Tack kompis…

Såg ni Frankel på Ascot igår? Om inte – GÖR DET, loppet ligger garanterat på youtube. Frankel är utan tvekan den bästa ”milern” på tio år eller längre, worldwide!

Det finns en proffstränare på Täby som ”aldrig” startat en häst utanför hemmaplan… Möjligtvis har personen i fråga lämnat kommunen för ett eller annat ärende av mer privat karaktär någon enstaka gång? Ändå vet vederbörande ALLT om ALLT. Stall Hatten lyfter på sin huvudbonad, stum av beundran för de insikter XX har och de ”sanningar” XX besitter.

Nu, drygt två veckor sedan Jordbruksverkets beslut om att ”svenskprogrammet” inte följer gällande regler kom, har Svensk Galopp äntligen publicerat detta på sin hemsida. Bättre sent än aldrig kära ni…

Söndagen tillbringade Stall Hatten på Täby Galopp i goda vänners lag. En som garanterat är snyggare utan hatt är Eva Idemar, banans ”intervjuare”… Den nya frissan som presenterades denna soliga eftermiddag klipptes inte av en ”klåpare på hörnet” för 150 spänn precis...

Lars Hallberg satsar stenhårt på travsporten och sedan en tid mycket seriöst och omfattande även på galoppen. Därför är det alltid roligt när personer som han får besöka vinnarcirkeln. Den här eftermiddagen fick Herr Hallbergs Red Horizon avlägga sitt maiden på snyggt sätt.

Stall Hatten betalade sista insats till Svealand, men efter samråd med tränaren beslöt vi att inte ta chansen, och väl var nog det… Sir Freddie stökade i boxarna inför Vinterfavoriternas och fick därmed sina chanser spolierade. Den här dagen var han obeveklig vid överlägsen seger. Undrar om Pam ”orkar” höja Sir Freddie ett par snäpp efter detta? Det är en 80+ häst Fru Cordrey!

Sju ponnylopp skall avridas efter tävlingarna idag. Stall Hatten återkommer i ärendet. De här knattarna behöver all uppmuntran de kan få, både på det personliga planet, men även på det ekonomiska. Lycka till idag.

Hedrande, Dackefejden, Wido och påstådd osämja.

Stall Hatten är tillbaka efter ett drygt dygns radiotystnad. Det har varit lite ”mycket på kontoret”, men nu finns äntligen en stund över för att reflektera över vad som skett i galoppsportens underbara värld det senaste dygnet. Nedan följer ett par ”stick” om det viktigaste (i Stall Hattens tycke).

Det var med stor glädje Stall Hatten läste en kommentar under tisdagens blogginlägg där vi tog upp Svenskprogrammet som i vårt tycke inte alls ”levererar”. Dessutom kändes det hedrande att få en snyting av etablissemanget. Så här skrev signaturen Stallequo.

Postat av: Stallequo Hålet i huvudet, har jag hört talas om men du måste ha fått hål i hatten. Ett mål på att öka fölproduktionen från 500 till 800 om åtet är så verklighetsfrämmande, att en ledare i Travronden kan verka försynt i jämförelse. Nej, målet är 450 föl om året. Dessvärre är vi långt ifrån det men fölproduktionen går ner i hela världen. Minus 7 förra året t ex. Och nog föds det upp en del bra svenskuppfödda hästar, t ex Eldfote, Erroll, Uppercut Action och Buzz Lightyear. De tre senare är väl tecken på att även styrelseledamöter kan göra nytta.

Stall Hatten älskar interaktivitet och skrattade gott åt Stallequos kommentar att vi ”måste ha fått hål i hatten”. Så här svarade vi.

Postat av: Stall Hatten Bäste Stallequo Vi är fullt medvetna att betäckningssiffrorna viker över hela världen. Det är oroande. MEN. Hela syftet med Svenskprogrammet, som klubbades 1996 om vi inte minns fel, var väl att ÖKA antalet födda föl? Hur tycker du att det har gått? Du skriver att målet är 450 födda hästar per år, men det är väl nästkommande års målsättning? Vad var Svensk Galopps målsättning 1996? Eldfote, Erroll, Uppercut Action och Buzz Lightyear är alla underbara individer, det har du rätt i och därom råder det ingen tvekan. De har en annan sak gemensamt också. De är alla "tillverkade" utomlands av internationella topphingstar...

Inget svar från Stallequo har synts till sedan dess, men vi väntar med spänning…

I går var det lunchtävlingar på Jägersro och rent sportsligt höll dessa ingen vidare klass. Mest uppseendeväckande var Jacob Johansens ritt på Inspired Cry. Stall Hatten har inte sett en sämre ritt sedan ”Dackefejden” och både tränare och jockey fick förklara sig efteråt. Svaren ”noterades”, men inga böter utdelades. Hade Jacob ridit på detta vis någon annanstans på JORDKLOTET hade han fått dryga böter och avstängning. Stall Hatten sökte Jacob hela dagen utan resultat, men Jr Reuterskiöld svarade på första signalen.
-Det såg inte snyggt ut precis. Vi kollade dock hästen idag och han stod på tre ben. Hade Inspired Cry varit en travare hade han försvarat sig med galopp då han bevisligen hade ont, och då hade ingen klagat, förklarade Junior. Stall Hattens kommentar: Hade Jacob ”knuffat” hästen som han är bäst i Sverige på att göra och påmint honom med pisken hade inte heller vi – med vårt tränade öga haft synpunkter. Nu satt dock en massa människor utan kunskap framför ATG-live och såg eländet. Tråkigt.

Idag var det luchtävlingar för travarna på Jägersro och inte heller dessa går till historien om man ser det rent sportsligt… Samtidigt som Stall Hatten fick tag i Junior och surrade om ovan nämnda fadäs skriker äldste broder Reuterskiöld.
–Jag ringer tillbaka, det kommer en lös travare springande och jag måste försöka fånga den – KLICK! Tio minuter senare ringer Junior tillbaka.
-Jag fick fast honom och allt verkar bra med hästen, riktigt skönt, frustade Reuterskiöld.
Så mycket är således ”osämjan” mellan trav och galopptränarna på Jägersro således värd!?

I går kom beskedet att Wido Neuroth lägger ned sin verksamhet på Övrevoll. Han har tröttnat på förutsättningarna som gäller i Norge och söker lyckan någon annanstans. På Travrondens websida kommenterar Wido saken. ”Championtränare Wido Neuroth, den utan jämförelse framgångsrikaste galopptränaren i Skandinavien, har beslutat sig för att lägga ner sin verksamhet i Norge. Det är tre månaders uppsägningstid från stallarna på Övrevoll och Neuroth har ännu inte beslutat var han slår ner sina bopålar härnäst.
-Det var ett beslut som jag funderat på ett tag, men igår kväll fick jag mig en tankeställare och när jag kom hem till min hustru hade jag bestämt mig. Det finns inga utmaningar kvar i Norge längre. Vi har länge kämpat för att få fart på den här sporten, men staten är uppenbart ovillig att ge oss det stöd vi behöver. Jag har inte hittat något nytt ställe ännu, men jag tror att utmaningarna kan finnas i Tyskland, Frankrike eller kanske till och med i Sverige.
- Jag har informerat mina hästägare och det finns några som följer med oavsett vart det bär av och andra som vill med om de gillar fortsättningen. Ytterligare några väljer istället att lämna sporten. Stall Perlen tillhör de ägare som följer med, berättar Wido Neuroth". Svensk Galopp är förstås inte sena att ta upp tråden. - Jag kan bekräfta att vi haft kontakt med Wido Neuroth och skulle han välja Sverige skulle det betyda mycket för den fortsatta utvecklingen av Svensk Galopp. Vi kommer att göra det som står i vår makt för att få Wido Neuroth att känna sig välkommen till Sverige och vill självklart möjliggöra en flytt till Täby Galopp om han så önskar, säger Gunnar Werner, VD Svensk Galopp.

Stall Hatten noterar två saker. Wido säger: ”att utmaningarna kan finnas i Tyskland, Frankrike eller kanske till och med i Sverige”. Svensk Galopps VD säger: ”vi vill självklart möjliggöra en flytt till Täby Galopp om han så önskar”. Stall Hatten säger: ”det vore fantastiskt om Wido Neuroth kommer till Sverige, oavsett om det är till Täby, Jägersro, Göteborg eller rent av Blommeröd”!

I morgon händer det ”grejer”…

Wido Neuroth lägger av med omedelbar verkan!

Detta står att läsa på Rikstotos hemsida (se nedan).

Nyheten om at Øvrevolls mest fremgangsrike trener Wido Neuroth nå velger å gi seg, har slått ned som et sjokk i galoppmiljøet.

Neuroth, med 13 championater på Øvrevoll og trener av totalt 18 derbyvinnere i Norden, sier opp sin stall fra og med årets slutt.
- Jeg har varslet mine hesteeiere og administrerende direktør Hans Petter Eriksen om min avgjørelse onsdag ettermiddag, sier Wido Neuroth i en kort kommentar.
- Neuroths avgjørelse kom overraskende og som et sjokk for meg. Han har vært overlegent den beste galopptreneren i Skandinavia i mange år, påpeker Hans Petter Eriksen.

Stall Hatten jagar Wido för att få en förklaring.


Facit finns! Det är dags att agera SG.

Om Stall Hatten är rätt informerad, och det brukar vi vara, var syftet med  ”Svenskprogrammet”, det vill säga satsningarna på de svenskuppfödda hästarna - att kvaliteten på dessa skulle förbättras samt att kullarna skulle öka från cirka 500 till 800 födda individer per år. Det har gått ett par ”månvarv” sedan dessa (ytterst kostsamma) beslut fattades och nu sitter vi tyvärr med facit – eller kanske mer korrekt uttryckt , Svarte Petter - på hand…

Kvaliteten på de få (blir det 250 stycken 2012?) ynglingarna som föds har FÖRSÄMRATS och detta bekräftar ”marknaden” som straffar hårt kämpande uppfödare med priser på deras produkt – hästen - som inte ens täcker deras kostnader för produktionen!

Borde inte detta vara en väckarklocka för de ansvariga? Svensk Galopps styrelse…? Tydligen inte, för SG kör glatt på ”enligt plan” som om ingenting har hänt. Stall Hatten är medveten om att man oftast står sig själv närmast, men att tillsatta styrelemedlemmar i absurdum ”talar för sin sjuka mor” i frågor av oändligt större dignitet än deras egna särintressen gör Stall Hatten ledsen.

Vem är viktigast? Kunden eller leverantören? Svaret på den frågan är naturligtvis KUNDEN! Om leverantören producerar en bra och konkurrenskraftig produkt (HÄST) kan ni vara säkra på att kunderna finns och därmed är villiga att betala ett korrekt pris för densamma.

Stall Hatten hatar protektionism, men är samtidigt för ett väl fungerande ”Svenskprogram”. En galoppsport utan inom landets gränser uppfödda individer vore en ”fattigare” och ointressantare dito. MEN! Att stänga löpningar är bevisligen (se exemplet Tyskland) inte svaret på gåtan varför kunderna/köparna negligerar vårt lands uppfödares produkter. Och att då lägga nära på 27 (20 officiellt) procent av prispengarna på dessa har visat sig fruktlöst och direkt verkningslöst.

Stall Hatten anser att inom ramen för de 20 procent som lagen och EU-regler föreskriver , svensk avel kan stödjas, på ett sätt som förbättrar densamma. . Satsa dessa medel på bäst placerade svenskfödda i loppen. Kunden, det vill säga hästägaren, har gett ”Svenskprogrammet”  i dess nuvarande form kalla handen. Det är dags för Svensk Galopps styrelse att inse detta!


Grattis och ett litet fuxsto...

Det är en något mör Stall Hatten som sätter sig vid tangenterna denna måndagskväll. Inte så konstigt visserligen, det var en lång dag på turfen i går, men måste det kännas ”självklart” att ta omvägen via Tennstopet på vägen hem….?

 

Stall Hatten vill härmed ta chansen att gratulera sin gamle vän ”The Gurk” som hade den goda smaken att sätta V65:an i går. Det blev ett fint ”netto” för den flerfaldige derbyvinnaren och något säger oss slantarna redan nu lämnat landet för att växa i ett mer ”lämpligt” och ”insynsskyddat” bankklimat. Hur som helst, det var bland det snyggaste system Stall Hatten någonsin sett. Spiken plitades ned på Uhadada och den hade inte Stall Hatten vågat singla ens med skarpladdad Luger pressad mot tinningen. Åter igen ”The Gurk”…stort grattis från oss alla!

 

För ett par veckor sedan var Stall Hatten i Baden Baden och inspekterade åringar i goda vänners lag. Visserligen fick Stall Hatten en dålig start på vistelsen i ”sydgermanien” då vi förlorade ett vad om hur många öl en viss person i sällskapet hade lyckats få i sig till lunchen i solgasset. Det var bara för Stall Hatten att hosta fram 200 euro och se glad ut. Detta visar dock att inte ens tyska servitriser är ofelbara när notor skall summeras. Det var fem stycken kompis…, fem!!!!

 

Hur som helst. Dag ett förflöt enligt plan och ungefär 40 åringar besiktades av ”Stortränaren, Sponsorn, Fru Sponsor, Jenten och Stalll Hatten”. Alla hade sina favoriter, men ett par var vi alla överens om att testa lite på dagen efter.

 

Ingen av oss, förutom ”Fru Sponsor”, kom ihåg att det lilla fuxstoet Mandelblute med tre vita sockor gått igenom besiktning var på heta listan. Nåväl. På auktionsdagen blev ”Sponsorn” akut sjuk och tvingades efter påtryckningar (mest av frun) tillbaka till hotellet för nedbäddning. Fylld av självförtroende tog därför ”Fru Sponsor” tag i familjens affärer och det var med raska steg och med fokuserad blick auktionsringen äntrades. Helt plötsligt och utan förvarning hade Mandelblute inhandlats för enligt ”Fru Sponsor” vrakpriset 30.000 euro!  När maken, som vid det här laget var kraftigt medicinerad och i horisontalläge på hotellet, informerades om ”fyndköpet” via mobiltelefon, hörde Stall Hatten mer än en opublicerbar harang – trots att avståndet till nämnda mobil var drygt fem meter…

 

Men här slutar inte historien om lilla Mandelblute. Igår vann nämligen Monami ”Preis der Winterkönig” som är ett Gr-3 lopp i Baden Baden i överlägsen stil. Monami är ett litet 2-årigt fuxsto efter Sholokhov undan stoet Monbijou och rankas efter segern som kulletta i Tyskland. Gissa nu stamtavlan på Mandelblute? Självklart är det Sholokhov och Monbijou som är hennes stolta föräldrar…

 

Stall Hatten är full av beundran av ”Fru Sponsors” hästöga. En sådan här sak händer bara inte… Om Mandelblute skulle säljas på Breezeup nästa år och se fin ut är hennes värde åtminstone det femdubbla mot inköpspriset. Nu vet dock Stall Hatten att den lilla fuxen har ett affektionsvärde för familjen som inte kan mätas i pengar och därmed inte är till salu. Och visst är sådant underbart att veta i en värld som bara fokuserar på kronor och ören? Svensk galoppsport är att gratulera. Mandelblute är på väg till ”Stortränaren” och kommer således att förhoppningsvis tjusa den svenska galopp-publiken senare halvan av nästa år. Stall Hatten misstänker att ”Sponsorn” och Fru Sponsor skålade i ett glas Borgoungne av bästa sort i går kväll…


Nära, nära, och Securitatefasoner kära Gunnar Werner.

Vilken trevlig dag på Täby Galopp. Visserligen åkte Stall Hatten dit på målfoto i maidenloppen och gick därmed miste om 10.000 pund i Racing Post bonus, men Grace From Grasse gjorde det bra och om sportchef Nicholas Cordrey har klart för sig finns det ytterligare chanser för Stall Hattens adept att fixa bonusen. Beträffande dagens tips så hoppas Stall Hatten att en del av er vann stålar. Vi meddelade klart på Oroveso som levererade till sex ggr pengarna. Vanja Sandrups Latitud gjorde det ruggigt bra som tvåa i Breeders och fick förutom de 175.000 kronorna i andrapris, dessutom 100 lax i svenskbonus… Dagens "snedtips" var Sir Freddie som aldrig sågs med chans i Vinterfavoriternas.

Familjen Reuterskiöld har vunnit allt, men inte St Leger… Därför var det extra kul att yngsta broder Johan fixade första inteckningen i det sista klassiska loppet för året. Ett speciellt grattis från Stall Hatten till mamma Madde Reuterskiöld som rider Lucky Lad varje dag i träning.

Till sist måste Stall Hatten kommentera Svensk Galopps behandling av Fredrik Reuterskiöld. Fredrik ansökte om att få träna en Rikshäst 2012, men fick nobben då han enligt ledningsgruppen på SG inte är en lämplig kandidat. Beslutet togs sedan Fredrik uttryckt sin åsikt i TV4 angående uppsägandet av avtalet på Jägersro. Det är som om Stig H Johansson ville träna en Rixhäst, men fick nobben av ST för avvikande åsikter... Tror ni det skulle hända? Kommer ni ihåg Securitate? Rumäniens underrättelsetjänst som leddes av diktatorn Ceausescu? När Rumänien föll och diktatorn och hans fru skulle ställas till svars, yrkade till och med Ceausescus egen försvarsadvokat på dödsstraff. Hårddraget är dagens situation inom svensk galopp jämförbar… Den som ”inte rättar in sig i ledet” straffas av Svensk Galopp…, den som uttrycker en annan åsikt än den Svensk Galopps styrelse uttalar ”som den rätta” anses vara ”persona non grata”… I en sådan värld vill inte Stall Hatten deltaga!


Tre sköna vinnare och The Haka.

Vilken underbar höstsöndag. Strålande solsken och så där lagom ”myskallt” utomhus. Det känns som det kommer bli en kanondag ute på Täby galopp idag.

Stall Hatten har läst på duktigt och skall försöka ge er kära läsare tre stycken bra och spelvärda vinnare.

Dagen bästa spel tror Stall Hatten är Sir Freddie i Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris. Sir Freddie (döpt efter sin tränare) ser ut en riktig klasshäst och enda förlusten kom efter en grov bortridning i Malmö Stads Pris. Han visade senast att Täbys gräsbana passar perfekt och är hästen att slå. Sir Freddie är i nuläget streckad på tolv procent av kupongerna, men Stall Hatten ger honom 33 procents vinstchans. Således är det ett grymt värde på grållen efter Unblidled´s Song.

I Songline Classic är Peas and Carrots stor favorit. Det är svårt att inte gilla ”Ärtan” som trots en lång karriär bara fortsätter att leverera. MEN, Stall Hatten har en bättre och rent värdemässigt intressantare idé. Vi tänker på Oroveso som gjorde en heroisk insats i Nickes senast. Hästen rapporteras vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen och om distansen inte visar sig vara ett problem, skall det vara god segerchans. Stall Hatten gillar speciellt att Oroveso bara är streckad på 20 procent av kupongerna, då han har närmre 30 procent vinstchans.

Vanja Sandrup har form på grejerna och hennes Latitude är en stekhet kandidat att ta hem Breeders´ Trophy Juvenile med en ”fyrhundring” till vinnaren. Lateralstoet tappade start i debuten, men massakrerade sedan motståndet trots vida spår på vägen. Startspåret är ju inte det bästa, men sådana här lopp brukar bli överpacade och det gynnar såklart Latitude. Stall Hatten funderar faktiskt på att spika. Hästen är streckad på 20 procent av kupongerna och det är väl en korrekt siffra?

Avslutningsvis. Världsmästerskapet i rugby pågår för fullt nere på Nya Zeeland. Normalt sett är Stall Hatten inte rädd för någon eller något, men det här får till och med oss att darra.

http://www.youtube.com/watch?v=y55JRV-swhA&feature=related

Varför inte flyga in dessa pojkar till höstmötet på Jägersro den 25 november? Gör det och galoppen blir kvar till åtminstone våren 2286!


Stall Hatten expanderar, i övrigt nedåt, och se upp i morgon!

Stall Hatten viftade som värsta väderkvarnen och fick med sig två stycken åringar från auktionen på Täby ryttarcenter (var det fler än vi som frös i den i övrigt trevliga lokalen?). Ett fuxsto efter Fraam och en hingstunge efter Desert Style kommer således få en bra framtid under Stall Hattens paraply…

I övrigt var det mungiporna ned på de flesta håll, och snittet föll rejält, men det är väl inget konstigt med det, då signalerna från centralt håll är allt annat än tydliga. Stall Hatten är sällan skadeglad, men när ”protektionismens anfader” straffas av köparna är vi inte direkt nära att begå Harakiri för hans skull…

En av Stall Hattens goda vänner var beredd att betala fem gånger mer än vad han behövde göra för en av småttingarna, och det sammanfattar väl klimatet på auktionen?

Giant Sandman pullade rejält från start på Newmarket och var tidigt slagen. Han såg inte alls bekväm ut och ridande Fredrik Johansson gjorde vad han kunde. Runes fyraåring slog en häst och plågades inte nämnvärt sista 200 metrarna.

Valmir (Matadoren) de Azeredo gjorde ryttardebut bland ”the big boys” ombord Hot Six i Baden Baden och gjorde en riktigt bra insats. Hästen smög med som sista häst och såg faktiskt segerfarlig ut 300 meter hemifrån, men krafterna tröt en smula 100 kvar och ekipaget fick nöja sig med fjärdepriset. Lite drygt tre längder slagen var Hot Six och nu hoppas Stall Hatten att hästen testas över 2000 meter nästa gång. Med loppet i kroppen så får de ”passa” sig…

I morgon vankas det storlopp och Stall Hatten återkommer med sylvassa tips i morgon bitti. Vi kommer dessutom att ”såga en del potentater” vid fotknölarna med anledning av vad som beslutats inför Riksgaloppstarten anno 2012. Sov sött!


V75 och åringsauktionen.

Normalt sett spelar inte Stall Hatten V75 då skatteavdraget är för högt (35 procent) och vinstpoolerna snedfördelade (40-20-40). I och med detta kämpar din sura hundring mot alla odds för att vinna 26 spänn. ATG har lyckats marknadsföra V75 som ”världens bästa spel”. Enligt Stall Hatten är det världens sämsta spel. Fullt i klass med Postkodlotteriet och trisslotter. MEN, ibland måste man göra ett undantag och kliva in på V75 lik förbannat, idag är en sådan dag. Det är superjackpot på Gävle och det ser vidöppet ut. Stall Hatten lämnar in ett megasystem och lirar självfallet bara i sjurättspotten. Dagens bästa vinnare är utan tvekan Alvena Pele – favorit visserligen, men rent KLAR.

Om två timmar är det dags för åringsauktion. Vibbarna är dåliga, men Stall Hatten hoppas och håller tummarna för att köparna kommer till Täby Ridcenter.


Ett KLARGÖRANDE från Stall Hatten.

Efter avslutad middag (ostron, marulk och brie) var Stall Hatten beredd att äntra soffan för att se landskampen mellan Finland och Sverige i lugn och ro. Ack vad man bedrog sig… Stall Hatten är van vid att behöva försvara sig. Så sent som för en timme sedan fick man höra att ”du begriper inte hur mycket smör Marulken skall stekas i. Och…, ”tabasco i ostron – är du galen”. Nu fick man per telefon precis höra från en potentat inom svensk galopp att Stall Hatten  springer bröderna Reuterskiölds ärenden samt att vi (Stall Hatten) formligen ”älskar” Claes Lundell. För er som tvekar på Stall Hattens integritet är svaret på båda påståendena…NEJ! Stall Hatten har ett brett kontaktnät och dessutom kapacitet att värdera skvaller och skitsnack. Stall Hatten går INGENS ärenden. Stall Hatten tänker SJÄLVSTÄNDIGT. Stall Hatten bryr sig INTE om vad ”MAKTEN” tycker. Clear enough? Sov gott.

Fredagsmys, Hot Six och Valmir.

Jobbveckan för ”Svensson” är slut, men för Stall Hatten är det annorlunda. Efter att man nattat ”tant och kotte” är det dags för galopplopp från USA samt att läsa på inför helgens övningar i Europa.

Om Rune Haugens Giant Sandman har vi tjatat färdigt så nu koncentrerar vi oss en smula på vad som händer i Baden Baden i morgon. Där startar nämligen Fabricio Borges Hot Six i ett Gr-3 över 2400 meter. Vid en första anblick ser loppet kanske inte helt omöjligt ut för Stefan Friborgs grålle, men det är ju inte riktigt så Stall Hatten jobbar. Vi gör alltid en djupanalys innan vi uttalar oss. Och när man gjort det så finner man tyvärr att det blir mycket svårt för Hot Six att vara före treåriga stallkamraterna Saltas och Silvaner som han dessutom måste ge vikt till. Det viktigaste för stall Borges att få svar på är inte hur vida Hot Six duger en bit internationellt, för det gör han, utan om ridande Valmir de Azeredo ”tissar i brallan” när det nu vankas debut bland de stora pojkarna. Stall Hatten tror att Valmir kommer att sköta sig utmärkt, men att begära full pott direkt är inte rättvist mot vare sig Valmir eller hästen. Vi rekommenderar tungt vinnarspel på Saltas samt ”lillkryddning” på komben med Silvaner som tvåa.


Fortsatt uppåt, ryttarbyte och inför lördagen

Den uppåtgående trenden på Tattersallsauktionerna i Newmarket håller i sig. Snittpriset stannade denna dag på 128.000 guineas (+14 procent) och medianen håller sig på urstarka 100.000 guineas (+41 procent). Den enda orsaken som verkar trovärdig till denna uppgång är att folk passar på att köpa när Stall Hatten inte är på plats för att försäkra sig om de bästa individerna!?
Fredrik Johansson rider Giant Sandman på lördag, inte "Rafa Schnitzel"... Månne är det detta som fått oddset på Rune Haugens adept att sjunka till 20 ggr fläsket? Vi som var vakna gjorde ju ett lillspel till 33 ggr redan igår. Allt verkar fortsatt väl med hästen och Rune bryr sig föga om vad det blir för underlag. - Histen gaar på allt och siir fortsatt kjempego ut. Visst er det töft att vinne, men en plass er jeg mer iller mindre sikker pa, berättar Haugen för Stall Hatten.
Är det någon som har en känsla för hur det kommer att gå i morgon? På den svenska åringsauktionen alltså? Stall Hatten har gjort läxan och funderar på en eller två "småttingar" om det blir rätt pris. I övrigt låter det som om de flesta köpstarka kunderna är tveksamma till att öppna plånet. Stall Hatten hoppas och håller tummarna för att det inte blir "slakt" i ringen. Kan den nya platsen för auktionen - Täby Ryttarcenter - bli ett lyft? Till skillnad mot det däringa cikustältet som varit skådeplatsen de senaste åren kan det bara bli bättre.

Haugen säger till och den där travtränaren.

Stall Hatten hade ett mycket trevligt samtal med Rune Haugen i morse. Efter diverse strul (storm på nordsjön), har Giant Sandman nu äntligen anlänt Newmarket - landvägen! Rune låg som vanligt lågt... "Histen haar alri mått penare, han er skikkelig fin. Jag skikkede eijarna till William Hill i löperpjukk och de fikk 33 ganger pengerna, var Haugens kommentar. Nu hoppas jag att ni har överseende med Stall Hattens norska stavning, men ni fattar väl någorlunda?
Jägersros travtränarförening hade möte i tisdags med anledning av Skånska Fältrittsklubbens "geniala" uppsägning av avtalet (obs, ironi)! Vi nämner inte namnet på travtränaren, men en bra ledtråd kan vara att han har mer framgångar i Danmark än i Sverige och han kanske inte följer Atkinsdieten "slaviskt"... Nåväl, efter avslutat möte träffar han en ung stalltjej som jobbar i ett framgångsrikt galoppstall.
- Nu är ni alla fall fullkomligt rökta lilla du, om ett år slipper vi galoppen här på Jägersro och det skall bli jävligt skönt.
I Stall Hattens värld sparkar man inte på de som ligger, och ligger gör tyvärr galoppen på Jägersro. Att man då dessutom skall behöva ta en massa skit från en medioker travtränare är inte så "pampigt". Stall Hatten kräver därför att Lars-Åke Mårtensson tar berörd tränare i örat. Ingen, absolut ingen - är betjänt av en massa gnabb sporterna i mellan. Markera den 25 november i kalendern. Det är den viktigaste dagen inom svensk galopp på mycket mycket länge.

Uppåt trots att Stall Hatten inte var på plats!

Godolphin, Coolmore samt en rad andra internationella aktörer (dock inte Stall Hatten) handlade duktigt i Newmarket igår. Av 147 hästar i katalogen såldes 120 till snittpriset 151.233 guineas, en uppgång med hela 48 procent. Även medianen sköt i höjden till 100.000 guineas, en ökning med 52 procent. Nu blir det mycket intressant hur det kommer att gå på den svenska årångsauktionen i Täby på lördag. Då är ju dessutom Stall Hatten på plats! Prepare, beware...

Waltzertraum, Villa Godthem och teaser.

Pust, ännu en kväll i hästsportens tjänst... Stall Hatten var i kväll ute på ännu en gratismiddag, då en leverantör hade den goda smaken att bjuda på en trerätters på Godthem efter eftermiddagsmötet. Det enda tråkiga med detta var ju att vi inte fick jobba in Watzertraum på Fontainebleau i realtid till 3.40! Stall Hattens andra internationella vinnare för dagen/kvällen, pappa Hans (Adielssons) Compton Rainbow, gjorde en strong insats som fyra, slagen knappa 3.5 längder på Kempton. Den vinner inom kort. V4:an på Jägersro går inte till historien precis. Stall Hatten misstänkte flerbongsläge och så blev det. Vi nämnde tre hästar. Luckyreno var tvåa, Lions Prospect vann, och Sir Börje Olsson - förlåt Sir Barry var tvåa i sin debut. Ett hyffsat facit trots allt. Vad gäller den sistnämnde. Herr Reuterskiöld! På med blinkers nästa gång så får motståndarna "så hatten passar"... Nog för ikväll, MEN... I morgon avslöjar Stall Hatten vad en travtränare från Jägersro sa på tränarmötet i tisdags kväll angående galoppens framtid på banan och vad en av galoppens största sponsorer lovat göra med viss del av banan om "gräshopporna" kastas ut... GOD NATT!

Dagens övningar.

Efter noggrant studerande av listorna till Jägersros V4-tävlingar finns det inget annat att rekommendera än flerbong. Som Stall Hatten berättade om igår är ju Luckyreno helt klar i andra avdelningen och lika klar är ju Lions Prospect i tredje. Bodils fux har inte vunnit på elva försök, men vinner den inte idag vinner den ALDRIG! På den internationella hästsportscenen är det två startande hästar med svenskintresse. 15.35 startar Waltzertraum på Fontainebleau med toppchans enligt tränaren. Det tror Stall Hatten också och vi laddar rejält. 18.10 (GMT) startar Hans Adielsson en tvååring vid namn Compton Rainbow. Hästen gör sin andra start i livet och debutinsatsen är bara att glömma. Ryttaren tyckte att det var en bra idé att pressa utvändigt om storfavoriten Cresta Star (tränad av Richard Hannon) och Stall Hatten tyckte det var en mindre begåvad idé... "Lillspel" till tio gånger rekommenderas.


Bio, middag och en stilla undran.

I kväll var två av Stall Hattens stolta medlemmar ute på stan. Det blev bio (Apflickorna) med en massa snask och fniss. Sedan sändes trupperna mot en av stans bästa krogar (Prinsen) där det blev supergod middag. "Hulktrallan" mumsade i sig köttbullar med lingon och undertecknad tryckte högrev så det stod härliga till... Nog om detta! Det har kommit till Stall Hattens kännedom att Rune Haugen bokat Rafael Schistl för att rida Giant Sandman i Newmarket i helgen. Inget ont om herr "Schnitzel", men tar man med sig Felix snabbmakaroner när man är på semester i Italien? Packar man bagageluckan med "Kickifestis" (bag in box-vin, reds anm.) från Systembolaget inför bilsemestern på franska rivieran? Skulle inte tro det... Stall Hatten är dock sportsmän och självklart hoppas vi att Giant Sandman och "Rafa" gör livets prestation i helgen. Återkommer med en massa sköna vinnare inför V4:an i morgon bitti. Nu blir det ett par timmar med galopp från USA, för vem kan somna klockan 21.00 med två kilo högrev i magen?  

Klar till i morgon! Och Sir Barry...

Rikshästen Luckyreno skall enligt Stall Hattens skånska källor vara helt klar i morgon på V4:an. Även tvåårige Sir Barry, döpt efter Stall Hattens absolut största idol, Börje Olsson, rapporteras vara en "klink" vinnare. I så fall är det fjärde raka segern för konstellationen Mr Ascot/Fredrik Reuterskiöld.

Äntligen finns Stall Hatten på nätet!

Stall Hatten är redan nu, endast fyra månader sedan skapandet, ett begrepp inom svensk och internationell galoppsport.
Stall Hatten startades under Elitloppet då första hästen införskaffades. Sedan dess har det gått fort och ett par till fullblod löper nu under Stall Hattens paraply. På denna blogg skall vi försöka hålla er uppdaterade om vad som händer inom galoppsporten, skvaller, debatt men krutet lägger vi på att leverera bra tips.
Med vänlig hälsning
Stall Hatten

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0