Härmed sätter vi punkt, Pramms eller första maj tåg?

 

Slutplädering

 

På samma sätt som Stall Hatten tyckte att det var viktigt att

ta upp ämnet att en av sporten förtroendevald företrädare

nedlåtande kallat en aktiv för "Hora" väljer nu Stall Hatten att

lika fort sätta punkt för ämnet.

 

Det viktiga var inte att namnge någon av de inblandade,

utan snarare att belysa att så här "tilltalar vi inte varandra

inom vår älskade sport, oavsett meningsskiljaktigheter."

 

41 kommentarer på hemsidan talar sitt tydliga språk, och det enda svar Stall Hatten vill ge (då någon som gått i svarsmål ville peka ut en enskild "förövare") är att den person som fällde den nedlåtande kommentaren INTE lystrar till något av namnen…

 

… Hans Hansson, Håkan Fredlund, Annelie Telford, Jacqueline Henriksson, Jan Kleerup, Bo Helander eller Finn Blichfeldt!

 

Personen som kallades "Hora" har dessutom själv bett om att den moraliske förbrytaren inte skall hängas ut med namn och titel. Ett tungt vägande skäl I Stall Hattens bok.

 

Däremot kan sägas att det ju alltid är värre när "en av lagens egna väktare" själv bryter mot gängse regler, etik och hedervärt beteende....

 

Nu sätter Hatten förhoppningsvis en hundraprocentig slutpunkt

bakom detta ärende.

 

För alla er som inte riktigt förstod det viktiga med den senaste bloggen (och är blodtörstiga) finns ju som vanligt chansen “näthata” alit vad ni orkar I kommentarsfältet nedan.

 

Snart listorna till Prammskvällen klara.

 

Därmed är Stall Hattens traditionella deltagande I första maj tåget allvarligt hotat…

 

Höres.


Det är upp till er, och snudd på obegripligt!

 

Stall Hatten är tillbaka vid tangenterna efter en mer än lovligt hektisk arbetsvecka.

 

Nedan följer en uppdatering om det ”viktigaste” som hänt de åtta senaste dagarna.

 

Håll till godo.

 

Glädjande nog kunde förra måndagens årsmöte i SGS genomföras i ett företrädesvis civiliserat tonläge och utan några större incidenter. De av valberedningen föreslagna personerna till platserna i fullmäktige, fick starkt stöd av den röstberättigade, tillika månghövdade, församlingen på plats.

 

Två saker irriterade dock Stall Hatten denna kväll.

 

1:

 

Även minoriteter och oliktänkande MÅSTE få göra sin röst hörd och visas precis samma respekt som alla andra. Det är en av hörnstenarna i det demokratiska samhället. Nu kändes det som att ”opponenternas” synpunkter avfärdades väl lättvindigt av ordföranden – och dennes ”lakejer” på plats.

 

2:

 

Varför fullmäktiges styrelse väljer att driva frågan om att se över de svenska spöreglerna är direkt obegripligt (för att inte säga infantilt) om ni frågar Stall Hatten. Att söka populistiska poäng i en specifik fråga är enkelt. Att bevisa det korrekta i detsamma är långt mycket svårare. Innan någon intresseorganisation utanför sporten efterfrågar en reglering av spöreglerna, finns ingen som helst anledning att vi inom ”familjen” agerar i frågan! Priset galoppsporten får betala ”i stort” om okunniga djurrättsaktivister tillåts skriva agendan, i stället för oss med kunskap, är så pass högt att konsekvensen där vid lag, är snudd på förödande!

 

Vidare.

 

Är det någon annan än Stall Hatten som tycker det är olämpligt, för att inte säga direkt äckligt, att en förtroendevald person i svensk galopps högsta ledning tilltalar en aktiv…

 

- Kära du. Stå inte där och tigg som en liten hora.

 

Om minst 20 personer i kommentarsfältet nedan efterfrågar namnet på den person vi åsyftar överväger Stall Hatten starkt att avslöja densamme!

 

För att vi skall låta bli, måste personen i fråga dessförinnan be ”den lilla horan” om ursäkt.

 

Deal?

 

Breeze-Up auktionen i Newmarket i veckan slog alla tänkbara rekord. Snittpriset på de drygt 100 sålda tvååringarna översteg en miljon svenska kronor. Den dyraste, en hingst efter Elusive Quality, kostade drygt åtta miljoner. Siffrorna är smått galna, speciellt då prispengarna i England är snudd på löjligt låga. Skälet till att dessa ”miljoninvesteringar” löper om kaffepengar är enkom ”bookisarnas” fel. Att dessa vinstdrivande, och inte allt för sällan börsnoterade bolag, skulle prioritera korrekt återbetalning av sina vinster till sporten är en utopi. Skamligt nog. Så vad är det då som lockar de som betalar dessa fantasipriser? Stall Hatten har inte svaret på denna fråga, men hoppas att ansvariga på ATG undersöker fenomenet.

 

I torsdags förra veckan fångade Lennart Jr Reuterskiöld in en av Lutfi Kolgjinis travare som skenade runt på stallbacken.

 

Inte vid något tillfälle har ”Juniors” telefon gått så varm och tilldragit sig sådant intresse som efter denna incident!

 

Skall man skratta eller gråta?

 

Höres!

 


En himla massa siffror, vissa viktigare än andra!

 

Det var ruskigt länge sedan Stall Hatten trivdes så mycket på en galoppbana som vi gjorde på Täby i går. Drygt  1200  personer hade tagit sig ut till banan som badade i ett underbart solsken.

 

Lite övriga intressanta siffror från tävlingsdagen.

 

87 stycken hästar deltog i tio lopp varav ett kval.

 

32 stycken jockeys gav järnet.

 

37 stycken tränare sadlade ut sina ”skyddslingar”.

 

100 stycken (uppskattning) stallfolk arbetade i det tysta.

 

300 stycken (uppskattning) riksgaloppägare fanns på plats.

 

20 stycken (uppskattning) arbetade inom ”trossen”…

 

5 stycken banarbetare säkerställde underlaget.

 

3 stycken agerade tävlingsledning.

 

3 stycken skötte TV-studion.

 

10 stycken skötte totalisatorn.

 

35 stycken ponnyhästar deltog i fem lopp.

 

34 stycken yngre förmågor ”rattade runt dessa”

 

175 (uppskattning) ponnyföräldrar + entourage hejade på.

 

1 styck styrelseordförande i SG mös i solskenet.

 

2 stycken styrelsemedlemmar i SG likaså.

 

4 stycken jobbade i den lokala skiljedomstolen.

 

1 styck ”Pjäs” log med hela ansiktet.

 

15 stycken jobbade med att skapa allmän trivsel.

 

350 stycken i ”kollektivet” var som vanligt på plats.

 

15 personer sorteras in i facket ”övriga”.

 

0 stycken sportchef syntes till…

 

http://www.youtube.com/watch?v=G8Bh7Ed7aDw

 

Pampigt!

 

I kväll är det årsmöte i SGS och Stall Hatten är naturligtvis på plats. Hur vida vi får ångra beslutet att lämna ”hockey-skydden” hemma får framtiden utvisa, men om ryktena stämmer kan den här kvällen gå till historien.

 

Och HISTORIEN, är synnerligen viktig för Stall Hatten.

 

Höres.

 

 


Ett förtydligande, festiviteter, och kärleksrykten...

 

Efter 18 månader och nästan 200 publicerade bloggar trodde Stall Hatten i sin enfald att vi varit ytterst tydliga. Men då det helt uppenbart finns personer som läser våra texter på samma sätt som ”fan läser bibeln” tar vi det igen.

 

Stall Hatten tycker att ALLA aktiva inom den svenska galoppsporten förtjänar respekt. Stall Hatten älskar det faktum att vi inom sporten - i samma stund som det allmänna samhällsklimatet hårdnar och fördomar frodas – håller emot och visar hur transparanta vi verkligen är.

 

Det spelar ingen roll om du är en proffstränare med adlig börd, eller en hårt arbetande amatör som tränar dina hästar innan solen gått upp, och sedan drar vidare till ditt ordinarie heltidsjobb mellan ”åtta och fem”… Om du är en underbetald stalldräng, arbetsryttare – lärling, eller kanske en ägare med miljoner på kontot? Skit samma! Är du född av fattiga föräldrar i någon av Rio de Janeiros kåkstäder, eller kanske uppvuxen i en akademikerfamilj från Östermalm? Vem bryr sig…?

 

Vi delar ALLA kärleken till sporten!

 

Och visa oss gärna i vilket annat sammanhang/sport alla ovan nämnda grupper kan mötas och diskutera, dela en flaska vin och skratta tillsammans, utan att den ena parten behöver känna sig mindre värd som person?

 

Två saker.

 

1: Stall Hatten anser att amatörtränarna och deras hästar har en självklar plats inom den svenska galoppsporten. De säkerställer, oftast ”i det tysta”, att våra lopp blir fullbesatta och därmed mer attraktiva för spelarna. Lika viktigt är att de här ”eldsjälarna” ökar det lokala intresset för sporten i allmänhet, men än viktigare – när vi gör årsbokslut – för galoppsporten i ett helhetsperspektiv, i synnerhet.

 

2: Rent principiellt avskyr Stall Hatten protektionism och allt vad det ordet står för. Men om svensk galoppsport skall överleva på sikt MÅSTE vi försvara den inhemska uppfödningen. Våra hårt arbetande uppfödare måste helt enkelt ”triggas” att producera bättre produkter (hästar). ”Svenskprogrammet” i dess nuvarande utformning, har ratats av kunderna, och måste omedelbart förändras. Det var ungefär 20 år sedan som ”Svenskprogrammet” sjösattes av SG. Man gjorde detta för att stimulera svensk avel, och på så sätt vända den nedåtgående trenden som under perioden var en realitet. Den ambitiösa planen från SG:s sida var att öka antalet födda föl från 500 till 700 inom en ”snar” framtid. Två årtionden, och ett par hundra miljoner kronor senare, har vi ”facit”! 2012 föddes knappt 200 galopphästar inom rikets gränser… Om man i stället utformade stödpaketet utefter sina kunders önskemål, och samtidigt honorerade EU:s regler om ett max 20 procentigt bistånd, kan Stall Hatten lova att det föds 300 individer redan 2020.

 

http://www.youtube.com/watch?v=gdqHW781xj4

 

 

Vidare.

 

I lördags kväll var det äntligen dags för ”Årets Häst-festen 2012” på Täby galopp, och Stall Hatten samt Caroline var naturligtvis på plats.

 

Det var dock en små-stressad Stall Hatten som ankom festiviteterna strax före 19.00. Detta då vi tillbringat eftermiddagen på puben Wirströms, i sällskap med dottern Elsa och 27 andra hindersportsentusiaster, för att se den klassiska löpningen Grand National…

 

Nåväl…

 

När vi så anlände festlokalen, och beordrades att gå igenom den 50 meter långa korridoren med destination ”övre totohallen” för allmänt mingel, stannade Stall Hatten halvvägs och vidtalade Caroline.

 

-   Om inte SG:s nye VD ”Tobbe W” står i dörren där framme och hälsar oss och alla övriga gäster välkomna är han en idiot. Ett bättre tillfälle att göra ett gott första intryck på de aktiva finns inte, så håll nu tummarna hjärtat…

 

Och tro det eller ej. Ungefär femton sekunder senare välkomnades vi till festen av en leende ”Tobbe W” i just nämnda dörrpost.

 

SG:s nye VD har inte ens tillträtt sitt nya jobb och har naturligtvis en massa kvar att bevisa, men!

 

Till skillnad mot sina två senaste företrädare LYSSNAR Tobbe W på vad man säger”. Han ser en i ögonen, använder ordet ”vi” långt oftare än ordet ”jag”, och sist men inte minst, verkar han vara helt prestigelös och endast ha sportens bästa för ögonen.

 

Vidare.

 

Kvällen förflöt utan några större incidenter, och även om vi kan tycka att ett par av de utropade vinnarna var tveksamma, blir betyget på ”Årets Häst-festen 2012” mycket högt när vi summerar helheten.

 

Innan vi avslutar.

 

Man tvingades ställa in tävlingarna på Täby förra söndagen, och Stall Hatten håller tummarna för att så inte sker igen.

 

I morgon bitti avgör banrådet om man skall ge grönt ljus och genomföra tävlingarna i övermorgon.  

 

Vid en första anblick kan detta verka viktigt, men Stall Hatten finner det långt mer intressant om ”Kappans” avskedsord ”Puss-puss” med adress ”Pjäsen”, betyder något mer…?

 

http://www.youtube.com/watch?v=-Y-bd3aDMGA

 

 

Höres.


Kaffepengar, och vikten av att lyssna på sina kunder.

 

Det blåser ”kalla vindar” inom svensk galoppsport - anno 2013.

 

De stora förlorarna är utan tvekan de aktiva proffstränarna och deras kunder, hästägarna.

 

Helt utan egen förskyllan, tvingas/förväntas dessa grupper bedriva sina respektive verksamheter vidare. Gärna som om ”ingenting har hänt”, och helst utan att ”knota” för mycket. Detta på en marknad där de rent ekonomiska förutsättningarna för att kunna bedriva en fortsatt sund näringsverksamhet, är så pass försämrade att den beklagligt nog nu nått snudd på oanständigt låga nivåer!

 

Under dagens lunchtävlingar på Jägersro startade hästar såsom Without Fear, Aces Star, Moe Green, East Meets West, Falmouth Bay, Luca Brasi, Energia Colonial och Silver Ocean, i två lopp där förstapriset var 42.000 kronor. Det är inte annat än stor synd och skam, för att inte säga direkt ovärdigt, att våra största stjärnor löper om sådana ”kaffepengar”.

 

För så här är det.

 

Om galoppsporten i Sverige skall ha någon som helst chans att flytta fram sina positioner gent emot travet på sikt, finns det bara en väg att gå.

 

SG:s styrelse MÅSTE helt enkelt ”släppa sargen” en gång för alla. Ifrågasätta gamla ”sanningar” och dessutom ha modet att bege sig ut på ”okända vatten”. Prioritera, profilera och belöna våra största två och fyrbenta stjärnor, tränare - jockeys – ägare – hästar. Om ni vågar göra detta fullt ut, kan Stall Hatten lova att även bredden, fotfolket som säkerställer basen för hela verksamheten är vinnare på sikt. Både rent kvantitativt, men lika viktigt även kvalitativt.

 

Sporten byggs uppifrån och ned, inte tvärt om. Och så är det bara…!

 

En jämförelse.

 

Svenska Spel visar plussiffror samtidigt som ATG:s omsättning sjunker dramatiskt. Varför är det så? Jo det kan Stall Hatten svara på. Svenska Spel har nämligen lyssnat på sina kunder, visat dem tillbörlig respekt, och därefter agerat strategiskt efter deras (kundens) önskemål. ATG jobbar dramatiskt annorlunda. Hästsportens spelbolag vet nämligen alltid bäst. Om någon av deras kunder ”har mage” att ifrågasätta verksamheten och föreslå förbättringar, avfärdas de omedelbart och styvmoderligt. Tråkigt nog allt som oftast, dessutom i ett ytterst tråkigt tonläge. Svenska Spels lobbyister har fokuserat på och argumenterat för, sänkt skatteavdrag på utvalda produkter och faktiskt fått gehör av ansvariga politiker. I och med detta skördar man nu frukterna, till sin egen, statskassan, och sina kunders stora glädje. ATG:s strategi har under samma period varit att bombardera oss spelare med fler lopp och på så sätt försöka ”mjölka ut varenda krona” ur våra allt tunnare plånböcker.

 

Att underskatta sina kunder är inte bara dumt utan direkt obegåvat. När oddset sjunker från tre till två gånger pengarna på favoriten som sitter i spets 500 meter från mål, eller då ej identifierbara spelare från andra sidan jordklotet plockar hem merparten av vinsterna, är det varje enskild individs rätt att ifrågasätta spelsäkerheten. ATG avfärdar dock kritiken med en axelryckning, i stället för att agera ödmjukt, och kommunicera ”att det här skall vi naturligtvis titta närmare på”.

 

Nu sitter man (ATG) därför med ”Svarte Petter” på hand, men vad gör väl det? Det är ju bara lilla DU som får betala priset, i form av vikande prispengar.

 

 http://www.youtube.com/watch?v=5pVKZeSoAp0

 

 

Höres.


Grattis, "långfillingar", Dubai och bästa någonsin...?

 

Inledningsvis vill Stal Hatten passa på att gratulera Jörgen Nilsson, som efter lottdragning blev den som hemförde ”vinpåken” i 200-kronors klassen. Detta efter att ha lyckats bäst med korsordet som vi publicerade för ett par veckor sedan.

 

Kontakta Stall Hatten via mailen Jörgen så löser vi det rent logistiska på enklast/lämpligast sätt, okey?

 

Reseberättelsen:

 

Det var en smula mör Stall Hatten som anlände Dubai på torsdagsmorgonen. Att vi kände oss helt bekväma när vi hasade oss ut den 30 gradiga värmen vore en direkt lögn. Två dagar tidigare, i ett snålblåsigt London, hade vi nämligen tvingats backa (ansvarig - Caroline) från vårt principbeslut att aldrig någonsin använda ”långfillingar”. Och vi erkänner mer än gärna att detta principbeslut tillkommit enkom på fåfänga grunder. Visst var det med varmare ”buggar” Stall Hatten övervakade de 100 stycken Breeze-Up hästarna på Kempton Park, men frågan är om vi inte hellre frusit? De där ”supersexiga” långkalsongerna klibbade nämligen mer än lovligt äckligt kring benen i den torra ökenvärmen i Förenade Arab Emiraten - dit vi hastat direkt från de kyliga utkanterna av London.

 

Och vad lär man sig då av detta? Jo, att tagna principbeslut ALLTID skall honoreras, även om det i en given situation känns som en bra idé att frångå detsamma…

 

Vidare.

 

Efter en timme i taxi, och en timmes irrande på Meydan för att plocka upp diverse nödvändiga papper, var det en hyperventilerande Stall Hatten som anlände hotellet.

 

 

Tio minuter efter incheckning, och en ”katt-tvätt” senare, satt Stall Hatten med en iskall öl uppe vid poolen. Planen var att ”softa” en smula efter 15 timmar på resande fot, men ack vad vi bedrog oss. Det tog nämligen max tio sekunder innan Sveriges tränarchampion ”Putte Wahlle” samt ett par av dennes hästägare, ”fick korn” på Stall Hatten och fann det för gott att göra oss sällskap vid bordet.

 

Ett par öl och många skratt senare, lämnade Stall Hatten gruppen – som efter ett par dagar i solen – faktiskt personifierade färgtonen ”laxrosa”, hastade vi vidare för lunch och planeringsmöte med vår uppdragsgivare.

 

Anledningen till att Stall Hatten valde att åka till Dubai även detta år var nämligen att vi ett par dagar tidigare fått ”an offer we could´nt refuse”, från resebyrån Equi Tours och dennes ägarinna Marie Nyberg.

 

-  Kan inte du åka ned och vara galoppexpert för min grupp? Jag förstår att det är kort varsel, men det är max sex timmars jobb, och jag står för resa och hotell, okey?

 

Ja men okey då…

 

Hur vida Stall Hatten gjorde ett bra jobb under de där tre dagarna i Dubai får gästerna bedöma, men så mycket kan vi säga att:

 

Timmarna tillsammans med gruppen var åtminstone 30, skratten tio gånger fler, och inte vid ett endaste tillfälle kändes uppdraget betungande. Stall Hatten fick en massa nya vänner ”på köpet” och det värderar vi naturligtvis högt. Det enda debaclet (som vi ser det), var när vi under bussresan ut till banan lät meddela ”att vi skall dricka upp allt vatten i poolen om Gentildonna torskar Sheema Classic”, men det bjuder vi på.

 

Om man synar racen vid sidan om huvudloppet Dubai World Cup rent sportsligt, höll dessa som vanligt högsta klass.

 

Den som imponerade mest på oss i ”ramloppen” var Mike de Kocks Soft Falling Rain som alltjämt är obesegrad efter segern i Godolphin Mile. Sajjhaa visade världsklass i Dubai Duty Free för ”himmalauget”, och St Nicholas Abbeys vinst i Sheema Classic innebar förutom de drygt 20 miljonerna i förstapris, alltså även att Stall Hatten har ett styvt jobb framför sig i poolområdet på hotell Arabian Courtyard nästa år…

 

Men ABSOLUT viktigast för DWC-kvällen som helhet och på sikt, var att en ”riktig” häst hemförde huvudloppet!

 

I och med jänkaren Animal Kingdoms imponerande vinst, och i viss mån även bragdinsatsen från måltvåan Red Cadeaux, säkerställdes framtiden rent kvalitativt på loppet efter ett par år med ”svaga” vinnare.

 

Ni kan vara säkra på att de bästa amerikanska tränarna, men även deras mer återhållsamma engelska diton, får ”blodad tand” av resultatet och därmed kommer skicka sina allra bästa individer till Dubai redan nästa år.

 

Klippet ni når via länken nedan är drygt 17 minuter långt, men väl värt att se i sin helhet. Dels för att förstå vad som krävs för att få Stall Hatten att gapa, och under exceptionella omständigheter faktiskt även gråta. Men än viktigare är klippet för de tjänstemän på SG som är satta att få invigningen av Önsta att bli någonting att alldeles speciellt och minnesvärt…

 

http://www.youtube.com/watch?v=x44BbOwHzK0

 

I nästkommande blogg utlovar Stall Hatten ett referat från Årets Häst-galan i lördags. Vi kommer dessutom att ställa ett par knepiga frågor till SG:s styrelse, och om vi får tid över även delge er läsare diverse smaskigt skvaller.

 

Vår absoluta favoritlåt får avsluta. Lyssna noga  - och njut.

 

http://www.youtube.com/watch?v=pbZMcKEyPDY

 

Höres.


Hemma, stoppa pressarna, kloka ord från en vis man...

 

Stall Hatten är hemma ”på säker mark” igen efter ett par dagar i London och sedan Dubai.

 

Vi ber att få återkomma i ärendet lite längre ned i bloggen, för håll i er nu. Det har nämligen hänt saker i den ”riktiga världen” (alltså den utanför galoppsporten). Stall Hatten orkar knappt fortsätta skriva, så skakade är vi. Allmänintresset för - och nyhetsvärdet av - det inträffade, är så pass omfattande och enormt högt, att det är direkt svårt att hantera. Nyheten om att en kärnvapenskramlande och ”trigger-happy” nordkoreansk diktator i samma stund tydligen har ena fingret på avtryckaren, bleknar faktiskt i jämförelse.

 

Hör och häpna!

 

CAMILLA LÄCKBERG och hennes två ungar hade sett fram emot en avkopplande semestervecka i Dubai, men av detta blev intet. Trion fick nämligen inte stiga ombord på flygplanet då ”småttingarnas” pass inte hade erforderlig giltighetstid. Stall Hatten har sökt Camilla Läckberg, ansvarig resebyrå, flygbolaget samt immigrationsmyndigheten i Förenade Arab Emiraten för en kommentar, dock utan framgång. Aftonbladets skjutjärnsreportrar Andreas Hansson och Sofia Johansson fick dock ”till det” och publicerade denna redan klassiska text.

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16507344.ab

 

Och historien om familjen Läckbergs grusade semesterplaner slutar inte där. För trot eller ej? Morgonen efter ”debaclet på Arlanda”, med nyinköpta flygbiljetter i näven, kommer bakslag nummer två för ”deckardrottningen” och hennes två badsugna barn. Stall Hatten är i detta nu så pass skärrad och darrhänt av det inträffade att orden inte räcker till. Aftonbladets reporter Erik Melin har dock uppenbarligen högre smärttröskel än vi, och publicerar därför utan att hesitera följande stilistiska mästerverk…

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16510332.ab

 

Hur Camilla Läckberg skall orka gå vidare i livet efter detta är en gåta för Stall Hatten?!

 

Ett par dagar senare nåddes vi av nyheten att Glenn Hyséns exfru Helena äntligen lyckats gå vidare i livet efter sin makes otrohetsaffär, vilken fick som konsekvens att paret separerade. Helena har tydligen träffat en ny man att dela livet med, och Stall Hatten gläds å hennes vägnar. Oreserverat och av hela vårt hjärta. Glenns exfru har helt uppenbart integritet och vill inte kommentera uppgifterna då Göteborgspostens reporter Anette Fredriksson ringer upp. I det här läget borde ”nyheten” vara död och begraven, men GT:s Anette Fredriksson är inte den som ger upp i första taget. ”Vad fan. Jag kollar med Glenn i stället, kanske kan han säga något kul och citerbart”?

 

Katching…!

 

Att Glenn Hysén saknar de svunna tider då han och de andra ”goa gubbarna” i IFK Göteborgs trupp mestadels fördrev eftermiddagarna ute på Kamratgården med att planera allsköns ”practical jokes” råder det ingen som helst tvekan om. Att efter ett tufft träningspass kissa i Tord Holmgrens skor, eller gömma ett kilo ruttna Smögenräkor under förarsätet i Thomas Ravellis bil var såklart störtkul. ”Allra kuligast” var dock att ”bädda säck” i Torbjörn Nilssons säng, men nästan lika mycket glädje spreds i gänget de gånger man proppade igen tränaren Sven-Göran Erikssons visselpipa med en mix av fruktsoda och dillchips!

 

Stall Hatten har full förståelse för att Glenn Hysén saknar sin tid i rampljuset som beklagligt nog släcktes för typ 20 år sedan. Därmed accepterar vi också gladeligen ”snubbens” agerande att glatt och utan den minsta tvekan eller eftertanke, svara på reporterns frågor. 

 

Läs och njut!

 

http://www.expressen.se/gt/helena-hysen-har-hittat-en-ny-karlek/

 

Stall Hatten lever efter devisen att ”aldrig dansa nykter”, men om den forne Let´s Dance deltagaren Mi Ridell gör det samma ställer vi oss funderande till? Men skit i det. Expressens reporter Danielle Deasismont har under förmiddagen gjort ett toppjobb, väl värt att belönas med åtminstone Stora Journalistpriset? Eller är det rent av så att Danielles avslöjande att Mi Ridell ”föredrar neutrala färger i hemmet”, ”njuter av sitt morgonkaffe” (av märket Nespresso, Stall Hattens anm.), samt formligen ”älskar sin stavmixer”, kanske är värt Pulitzer-priset?

 

ATG är defacto ett för dagen ytterligt pressat spelbolag, med en på ”minussidan” vikande omsättning att hantera, men å andra sidan på pluskontot – innehar ren monopolställning för att arrangera spel på hästar inom landets gränser.

 

I förra veckan tyckte ATG (i ren desperation?) att det ”nog vore en toppenidé att pytsa in en halvmiljon per dag i Dagens Dubbel-potten” för att stimulera liret och nå ökad omsättning.

 

Att trav och galoppsportens aktiva samtidigt lever under sparbeting och startar sina hästägares ”gunstlingar” i lopp med neddragna prispengar, är en smula ”stötande” i Stall Hattens värld, men uppenbarligen inte för ATG:s!?

 

Om någon av er läsare ser det som en ren tillfällighet att Aftonbladet under just denna vecka publicerade ungefär 20 artiklar med att låta pseudo-kändisar likt Frank Andersson och Charlotte Perrelli, basunera ut det förträffliga med att lira Dagens Dubbel, måste Stall Hatten tyvärr täppa till era ”ljusblå”…

 

Vad vill vi (Stall Hatten) då ha sagt med detta?

 

Jo.

 

1: Att om bara Camilla Läckberg i framtiden tar rygg på Stall Hatten då det vankas resa till Dubai är bekymren få om några. Inte nog med att vi för drygt ett år sedan fick ombord vår käresta Caroline på motsvarande flight med ett rosa, tillfälligt pass. Vi lyckades (i och för sig med viss hjälp av ”Mr Sentfromgod), även övertyga gränspolisen i Dubai, att visa mänsklighet och därefter tillträde in i landet.

 

2: Att personer med 031 som riktnummer på hemtelefonen, i något högre grad än riksgenomsnittet tenderar att visa prov på bristande omdöme… Eller förlåt då. Vi menar inte västkustbor rent generellt, utan mer personer som hänger på Kamratgården, och/eller stöder personer inom galoppsporten som bara drivs av egenintressen…

 

3: Det är något speciellt med glassiga stavmixrar!

 

4: Att få in texter i media är inte ett dugg svårt. Det är bara att betala en mindre nogräknad publicist, som prioriterar ägarnas avkastningskrav högre, än att visa sina läsare tillbörlig respekt.

 

5: Stall Hatten är en naiv och hopplös romantiker?

 

En klok man i Stall Hattens omedelbara närhet ”slog huvudet på spiken” när han delgav oss sin syn på problematiken inom media anno 2013.

 

”Det är hur enkelt som helst att skriva texter som får en massa klick. Långt svårare är uppgiften om man ställer sig tre frågor innan publicering”.

 

Är det SANT?

 

Är det INTRESSANT?

 

Är det RELEVANT?

 

”Om svaret på alla frågorna är ja, är det bara att köra. Men om svaret är nej på en av dem måste man tänka till en extra gång. Det farligaste av allt är att underskatta sina läsare”.

 

Den utlovade reseberättelsen får vänta till nästkommande blogg. Då lovar vi även att lotta fram vinnaren i korsordstävlingen.

 

Höres.   


RSS 2.0