Hemma, åkommor, "Spöket" och auktionsfiasko...

 

Stall Hatten är hemma efter två veckors ledighet i Indien.

 

Det känns så där…

 

De första tolv dagarna/nätterna tillbringade Stall Hatten, Elsa och Caroline på White Sands, beläget på Agonda Beach, i semesterparadiset Goa.

 

Att Indien är ett land av kontraster vet väl de flesta, men för att det skall bli ”helt begripligt” för er läsare, kan vi konstatera följande…

 

Under de första tolv dygnen spenderade ”Familjen Hatten” strax under 1000 kronor per dag. I det priset ingick frukost, lunch, middag, lyxigt boende, massage, fotvård, rakning, hårvård, klädinköp, manikyr, pedikyr, diverse julklappar, och ”allsköns ädla drycker”. Och detta för tre personer!

 

De sista två nätterna tillbringade Stall Hatten, ”et consortes” på lyxanläggningen Taj Exotica.

 

http://www.tajhotels.com/Leisure/Taj%20Exotica,GOA/default.htm

 

Och visst kändes det underbart att ”lyxa till det” rejält de sista dagarna. Servicenivån på Taj Exotica är ”hygglig” skall ni veta…, men då vi gjorde bokslut för hela vår resa och insåg att de där två sista nätterna kostat lika mycket som de inledande tolv – var det lättare att hålla sig för skratt!

 

Vidare.

 

Vår ögonsten Aghostatgodsplace hade som väntat ingen chans i sin första start på fransk mark. På resultatlistan står det att han slog tre konkurrenter, men hur gärna vi än skulle vilja att det var sant, är fakta att han bara hade en häst bakom sig över mållinjen.

 

Glädjande var att både tränare Pia Brandt och ridande Per-Anders Gråberg var nöjda med hästen som dessutom säkerligen går framåt rejält med loppet i kroppen. Man skall också betänka att segertiden var hypersnabba 1.28.8 över 1500 meter, samt att sista ”kvarten” avverkades under 22 sekunder. Och om loppet uppgraderas till Gr-3 nästa säsong, blir i vart fall inte Stall Hatten förvånad.

 

Nu tar vi nya tag och letar med frenesi i de franska propparna efter ett mer lämpligt lopp för Spöket till nästa start.

 

Och mest ”lämpligt” i nuläget verkar ett lopp i Cagnes sur Mer i slutet av januari vara.

 

Fortsättning följer…, håll tummarna!

 

Sedan hemkomsten…

 

… har det inte hänt så mycket. Mest energi har gått åt att kurera halsont samt diverse andra mer svårdefinierade åkommor och vårt julfirande anno 2012 går inte till historien precis. Det blev en synnerligen stillsam högtid tillsammans med diverse nära och kära, massor av god mat, men i övrigt inträffade inget av allmänintresse.

 

Att vara krasslig och nedbäddad är i sig inget Stall Hatten eftersträvar och uppskattar, men det för i alla fall det goda med sig att man får tid att ”läsa i kapp” det man missat dess för innan.

 

Den stora ”snackisen” på hemmaplan var att SG:s styrelse tagit beslut om en nordisk – gemensam åringsauktion i Göteborg nästa år.

 

Att ett sådant beslut (gemensam nordisk åringsauktion) i sak är korrekt är helt givet enligt Stall Hatten, men precis som vanligt ”glömde” SG att göra sin ”due diligence” och då får man som bekant onödiga problem att hantera.

 

För hur i helvete kunde man låta bli att ta snacket med de aktiva INNAN man tog beslutet?

 

För en gångs skull hade ju SG alla trumf på hand. Det är ju en alldeles utmärkt idé att satsa på ett gemensamt arrangemang, de nordiska länderna emellan. Där om råder det ingen som helst tvekan.

 

Nuläget är därför följande:

 

Uppfödarna i Mälardalen är förbannade och hotar med att bojkotta den gemensamma auktionen 2013.

 

Marknaden (det vill säga de kunder som köper uppfödarnas produkter) kommer om så sker ”splittras internt” och det torde INGEN vara betjänt av!

 

De norska, skånska, och danska uppfödarna kommer att ”kolla snett” på sina kollegor i Mälardalen. För hur kommer det sig att ”08-pållarna” inte kan transporteras lite styvt 500 kilometer, när resten av hästbeståndet, worldwide, inte tar skada av samma hantering?

 

SG måste naturligtvis som motåtgärd satsa på ett hejdundrande auktionslopp 2014 och i detta utestänga de Skandinavien-födda som inte gick genom ringen i Göteborg 2013. Det vill säga… ”De där jävla bråkstakarna i Mälardalen”! Och naturligtvis kommer SG att skippa det nuvarande auktionsloppet på Täby under St:Leger-helgen.

 

Om Stall Hatten fått bestämma hade…

 

… vi innan beslutet klubbats samlat de tre största uppfödarna, tränarna och ägarna från Sverige, Norge och Danmark för en gemensam ”brainstorming weekend” på Ulfsunda slott.

 

http://www.ulfsundaslott.se/

 

Vi hade i lugn och ro låtit samtliga deltagare agitera för sin sak och dessutom låtit dem tala till punkt.

 

När sedan alla sagt sitt hade Stall Hatten tagit ut sällskapet i slottsparken och framlagt argumenten FÖR en gemensam åringsauktion. Och vi har inte en aning om vem eller vilka som varit drivande för att auktionen ”år ett” skall avhållas i Göteborg, men Stall Hatten kan LOVA att om man föreslagit Ulfsunda Slott som skådeplats för premiären 2013 i stället, hade man säkerställt en blomstrande framtid för skandinavisk fullblodsuppfödning under många – många år framöver!

 

I nästkommande blogg kommer Stall Hatten att presentera diverse ”årets-listor”.

 

Höres.


Ecurie Phantomes, King Brex, och Mr Lundgren...

 

Jaha, snart är det dags!

 

Stall Hattens ögonsten Aghostplace, a.k.a. ”Spöket” har intagit Deauvilles stallbacke, Per-Anders Gråberg har dragit på sig de vita byxorna, putsat stövlarna, och övriga ”connections” står enligt uppgift – i detta nu - och darrar, eller inte…

 

Som vi meddelade i gårdagens blogg är ”Spöket” ute på ruskigt djupt vatten och skulle han slå tre hästar gör han det bra.

 

Vi oroar oss faktiskt mer över att lyckas snoka fram en vettig internetuppkoppling så vi kan se racet.

 

Nu står vår förhoppning till att vår gode vän ”Lakejens” utlånade inloggningsuppgifter till zeturf.fr stämmer och att tekniken inte sviker.

 

Det är även rätt spännande att se om ”Spöket” startar i våra (Ecurie Phantomes) ordinarie rosa – blå färger, eller i Pia Brandts blå – vit – gula. Den som lever få se.

 

Efter diverse surfande bland bookmakers har vi hittat odds i spannet mellan 28 till 68 gånger pengarna. Men Stall Hatten hade inte nappat till något under 80, så det så…!

 

King Brex.

 

Har någon av er kära läsare hört talas om den ”pållen”?

 

När Stall Hatten surfade runt och letade odds till loppet i Deauville, snubblade vi över namnet King Brex, vilken är storfavorit att vinna en ”chase” över 3.200 meter på Musselburgh på söndag. Slå namnet på racingpost.com och förvånas.

 

Vad är storyn?

 

Och om någon vet varför det finns ett Gr-3 lopp på Gavea i Brasilien som heter ”Grande Premio Frederico Lundgren” är vi mer än lovligt nyfikna på att få veta varför?

 

Höres.


Indiska tåg, klokskap och 50 ggr på Spöket...?

 
Det har tagit längre tid än beräknat att få ut de här raderna, energin har ”trutit” helt enkelt, och för detta ber Stall Hatten om ursäkt.
 
Vi befinner oss i Indien, närmare bestämt i det lilla fiskelägret Agonda. Detta tillsammans med dottern Elsa samt vår ”gemål” Caroline. Om nu någon missat det…?
 
I en blogg för en tid sedan utlovade Stall Hatten en rejäl kölhalning av ”Frippe” om denne inte stod i givakt med en kall öl vid vår ankomst. Men…, han slapp denna bestraffning då vi efter diverse tidskrävande strul under resan inte anlände Agonda förrän 03.30 på natten.
 
Nu har ”Frippe” och ”LM” lämnat landet, men under de här dagarna har vi inte bara haft allmänt mys tillsammans.
 
Vi har även dragit upp en plan för hur SG skall kunna omfördela sina medel 2013 utan att de som betalar kalaset behöver lida nämnvärt.
 
Vi återkommer i ärendet, men redan här och nu kan vi avslöja åtgärd nummer ett.
 
Inga bonuspengar i Klass 4 och 5 handicapperna för fyraåringar.
 
Förstått?
 
Vidare.
 
Svensk Galopps ”genidrag” att dra in på kostnaderna för tränarintervjuerna höll i precis en (1) tävlingsdag.
 
Att man vek ned sig för opinionen bevisar två saker. Först och främst att man är mottaglig och tar sig tid att lyssna på i fotfolket (i alla fall ibland…), men än mer glädjande att man har förmågan att inse när man ”fuckat up” och därefter reverserar sitt i det här fallet galna beslut.
 
I morgon klockan 15.40 gör Aghostatgodsplace debut i sitt nya hemland Frankrike.
 
Ett flitigt använt ordspråk lyder att ”man skall finna bästa möjliga sällskap till sig själv, och sämsta möjliga till sin häst”. Tyvärr lärde sig Stall Hatten detta först efter startanmälan till Listed-loppet i Deauville i morgon…
 
Det är lika stor chans att ”Spöket” får pengar i morgon, som att Marie Lustig och hennes ”gelikar” hyllar vårt förslag om att dra in på bonusarna i de lägsta handicapperna. Eller att Stall Hatten kommer i sådan fysisk topptrim efter våra två veckor i Indien att vi är med och röjer om segern i nästa års upplaga av Vasa-loppet…
 
Snacka om getingbo.
 
http://www2.france-galop.com/FGWeb/domaines/courses/courses_calendrier.aspx?L=en
 
”Gråben” sitter i sadeln och hans viktigaste uppgift blir att komma med feedback till Pia och Jocke om var hästen ”står” för dagen. INTE jaga livet ur det stackars ”Spöket” som tampas med diverse grupploppsvinnare den här gången.
 
Stall Hattens plan var att ta sig ned till Kerala där vår gode vän ”Doktor Trumpet” jobbar sedan en tid tillbaka.
 
Men om det blir jobbigt för Aghostatgodsplace att vara bland de tio främsta i morgon, är det ingenting mot det jobb vi hade att övertyga Caroline om att ”det är riktigt mysigt att åka natt-tåg i Indien och det tar bara fjorton timmar”…
 
Så nu letar Stall Hatten med ljus och lykta efter en internetuppkoppling med kvalitet nog för att visa rörliga och live-sända bilder i real-tid. Och det ”kryllar” inte precis av sådana i Indiska fiskebyar. Så mycket kan vi lova!
 
Hoppsan.
 
Nu är det dags för lunch, följt av pedikyr och bad i det 28 gradiga havet.
 
Att det är 35 grader varmt kan vi leva med, då det fläktar och ölen (Kingfisher så klart) är svinkall…
 
Håll tummarna för Aghostatgodsplace i morgon är ni snälla!
 
Höres.

Två dagar, förutsättningarna förändras, öppna "plånet"!

 

Om två dagar lämnar Stall Hatten Sverige och dess otrevliga klimat för att i stället hänga på ”Agonda beach” - beläget i den Indiska pärlan, landskapet Goa.

 

Förutom faktumet att det lilla fiskesamhället Agonda erbjuder 30 graders värme, säkerställer dess unika/fåtaliga invånare något speciellt som är svårt att sätta fingret på, men enklast kan sammanfattas med ordet ”trivsel”…

 

Att bara kunna njuta av två veckors ledighet tillsammans med de människor som betyder mest (Elsa och Caroline) betyder så oerhört mycket för Stall Hatten att orden knappast räcker till.

 

Och det finns INGEN plats på jorden som ens kommer i närheten av den status samhället Agonda åtnjuter, om vi skulle tvingas välja en plats för rekreation, samt lämplig ort för att kunna ladda våra batterier…

 

Under de här dagarna i Agonda kommer Stall Hatten inte öppna sin mailbox, lika lite kommer vi att bry oss om rena vardagliga ”jobbfrågor”, men tid kommer att avsättas för att hålla oss uppdaterade om statusen inom den svenska galoppsporten.

 

Detta för att kunna hålla bloggen ”vid liv”!

 

Det ”senare” ser vi faktiskt som en form av terapi, tillika meningsfull vardagssyssla, även om vi är lediga…

 

Apropå insamlingen till SG med anledning av de uteblivna tränarintervjuerna i helgen

 

Förslaget från signaturen ”Björn” att skänka de insamlade medlen (710 kronor, hittills) till organisationen Läkare utan gränser, i stället för till SG, låter så pass klokt att Stall Hatten inte kan låta bli att bifalla ”motionen”.

 

Ni som läser dessa rader har alltså chansen att bidra till detta nobla syfte och - organisationen Läkare utan gränser (LUG), - även under helgens tävlingar på Täby galopp.  

 

Nu hoppas Stall Hatten att ”burkens” innehåll åtminstone fördubblas på söndag. Men alldeles oavsett om så sker, har vi (fotfolket) inom svensk galoppsport visat vår styrka gentemot ”makten”, och samtidigt visat empati samt bidragit till förmån för de svagare i samhället.

 

http://www.youtube.com/watch?v=DzDCBgJLhYw

 

 

Höres.

 


Ett fatalt misstag av SG, kraften därav, och ett år...

 

En viss uppståndelse hade Stall Hatten förväntat sig, men inte något ens i närheten av detta…

 

När det strax efter lunch i lördags eftermiddag kom till vår kännedom att SG:s spariver nu även drabbat något så ”futtigt” som tränarintervjuerna lackade vi till, och i ren affekt tog vi därför beslutet att göra ”utfrågningen” själva.

 

Det tog flertalet timmar att jaga tränarna för att få deras kommentarer och lika många att sammanställa informationen, men på det hela taget tyckte Stall Hatten att vårt självpåtagna uppdrag faktiskt var en ganska trevlig lördagsysselsättning.

 

Och vad bevisar då detta?

 

Jo, att spelarnas törst efter information är enorm och svår att mäta i rena kronor och ören. Att hästägarna formligen älskar att läsa om vad deras tränare tycker om deras ”skyddslingar”.

 

Om SG trampar ovan nämnda (spelarna/hästägarna) på tårna är man ute på djupt vatten, och faktiskt helt missförstått vilka som defacto pröjsar hela ”kalajset”…

 

Stall Hatten har ytterst svårt att tro att det missnöje som visades i helgen passerar de ansvariga förbi och obemärkt.

 

Vår medhavda ”burk” (bidraget till SG) fylldes på av åtminstone 15 personer, men när Stall Hatten räknade ihop dagskassan, blev slutsaldot endast 710 kronor. Då vår målsättning var 2.000 kronor tog Stall Hatten därför med blixtens hastighet beslutet att ”burkjävelen” får stå framme ytterligare en tävlingsdag.

 

Stall Hattens favoritbartender (tillämpar han RUT by the way…?) Bruno Nilsson har koll på finanserna och ser till att insamlingen fortsätter även nästa söndag.

 

Okey?!

 

I kväll firar Stall Hatten och Caroline ”ettårig bröllopsdag”! Men att hon stillatigande skulle acceptera att detta jubileum bäst celebreras på Pizzeria Venezia (där dessa rader författas) är lika otänkbart som att SG inhöstar pluspoäng om man fortsätter på den inslagna vägen…

 

Därför.

 

Gör om, gör rätt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=yq_pgl-dUgM

 

 

Höres.


Tid över, varsågoda, och en insamling av yttersta vikt!

 

Ibland blir Stall Hatten så trött på människors dumhet att det faktiskt smärtar i vårt ömma hjärta.

 

Svensk Galopps VD Klas Lundgren har tydligen för lite att göra på dagarna? Rent av ytterligt svårt att få sina åtta timmar på kontoret meningsfulla och fyllda!?

 

För Stall Hatten känns ”Klasses” beslut att dra in på de av Ulf Zeider framtagna tränarintervjuerna som ett klockrent bevis på detta.

 

Eller?

 

Vi vet inte vad herr Zeider debiterar för utfört arbete vad gäller tränarintervjuerna, men låt oss gissa att det landar i trakterna av 2.000 kronor per tävlingsdag?

 

För Stall Hatten är detta ett högst skäligt arvode, och ingen post som en klåfingrig nytillsatt VD skall ha tid att ens undersöka.

 

Det torde finnas saker av väsentligt viktigare karaktär för en VD att koncentrera sig på. Även om det blåser kalla vindar och vi lever i spartider.

 

För inte kan det väl så att detta är ett verk av styrelsen? Eller är måhända beslutet fattat av sportchef Nicholas Cordrey?

 

Alldeles oavsett är indragningen av tränarintervjuerna ett rent hån mot alla hästägare och spelare, de som faktiskt säkerställer och är fundamentet till en fungerande sport.

 

Nedan publicerar Stall Hatten tränarintervjuerna till morgondagens tävlingar. Pro bono…

 

För SG behöver ju sina medel till avsevärt viktigare saker såsom Djurgårdsprojektet (typ10 millar…), eller hur?

 

Eller vi säger så här!

 

Vi kommer som vanligt att hänga på Clockers Corner i morgon, så den som har en ”slant över” är välkommen att lägga den Stall Hattens medhavda ”burk”.

 

Samma burk, och allt innehåll dessutom, lovar vi att överlämna som en ren gåva till någon SG-representant (om det nu finns någon på plats…) direkt efter målgången i sista loppet.

 

Stall Hatten hoppas komma upp i beloppet 2000 kronor, men det viktiga är att vi markerar att vi inte tolererar mer dumheter från de ansvarigas sida längre.

 

Okey?

 

V4-1

 

 

Run Along (1) är en jättefin häst, men jag kan inte begära några stordåd av henne så här i debuten. Spelarna skall dock se upp med henne framöver för det verkar vara en trevlig individ med rätt inställning, säger Kerstin Helander.

 

Bessie Smith (2) köpte jag privat så priset är hemligt… Allt blev fel i debuten på den nylagda banan så den starten är bara att glömma. Hästen har jobbat fint därefter så formen är god och ytterligare förbättrad till loppen i morgon. Nu är det bara att hoppas att banan erbjuder fäste. För gör den det känner jag mig inte slagen på förhand, säger Patrick Wahl

 

Smiling Shark (4) kastrerade jag inför den senaste starten och han var då tunt jobbad. Dessutom var distansen i längsta laget den gången. Nu är han kraftigt uppåt och om banunderlaget är passande i morgon kan han vara med på målfotot. Jag är tämligen säker på att Smiling Shark kan visa Täbypubliken bättre takter än han gjort tidigare, funderar Claes Björling.

 

Last Pay (5) debuterade jag i auktionsloppet i Norge, men han var inte riktigt färdig då. Om jag minns rätt fick uppfödaren inte ens ett bud på honom året före. Det är en trevlig, något liten men snabb häst som såg ut att gå mot seger senast. Tyvärr var distansen för lång den gången så morgondagens förutsättningar passar perfekt. Formen är på topp och jag tror på god segerchans, säger Roy-Arne Kvisla.

 

Scilla (6) är en trevlig häst som verkar fint i ordning av jobben att döma. Det är tufft att begära något speciellt av henne i debuten, men framledes skall man inte nonchalera henne. Det finns fart, säger Anna Skoglund-Figueroa

 

Catch a Grenade (8) köpte jag för 8.000 guineas på Breeze Up-auktionen och han fixade Racing Post bonusen på 10.000 pund direkt så det här är en häst jag verkligen gillar. I den senaste starten gick han väldigt fint bakom meriterat motstånd och visade att formen är bibehållen. Speciellt nöjd var jag att det fungerade så bra med sido-ludden. Det var faktiskt Elione Chaves idé att testa detta och då det föll så väl ut blir det samma utrustning igen. Jag vill ha fäste i banan och om så blir fallet skall det här vara toppchans, säger Katharina Stenefeldt.

 

Tommie Song (9) är en trevlig häst som besitter viss potential. Jag tror det kommer bli en bra treåring. Jag red ett jobb på honom för en tid sedan och allt kändes som det skulle. Det är inte realistiskt att tro på vinst, men en slant finns absolut inom räckhåll, säger Ninni Westerlund.

 

 

V4-2

 

Montus (1) blev diskad senast, något jag aldrig varit med om faktiskt. Formen är god och morgondagens distans passar perfekt, likaså startspåret. Hästen är startsnabb och det är front som gäller. Jag har stor respekt för WatchMe Fly och Goldinova och är nöjd om Montus kan vara trea bakom dessa. Samtidigt faller jag inte omkull om min häst skulle vinna loppet, säger Anna Skoglund Figueroa.

 

 

Watch Me Fly (2) är den med bäst chans av mina tre i loppet. Formen är mycket bra, men distansen kanske är i kortaste laget. Hästen verkar klara de flesta typer av underlag så jag är optimist. Det är väl Goldinova emot, funderar Tommy Gustafsson.

 

Earth Hour (4) testar vi med flexibla blinkers i morgon vilket skall bli mycket spännande. Formen är väl så god, men även i det här fallet är måhända distansen lite för kort. Formen är god och jag blir inte förvånad om Earth Hour är med och krigar om platsen bakom de två förhandsfavoriterna, säger Tommy Gustafsson.

 

Dandys Hero (5) är säker som en klocka, men samtidigt exponerad så jag är nöjd om han kan vara trea – fyra, säger Claes Björling.

 

Mexican Checkpoint (6) kan ett par kilo mer än sitt formtal, men har inte startat på länge och behöver loppet. Det är en trevlig häst som kommer få starta på under vintern. Den här gången måste jag dock ligga lågt, säger Tommy Gustafsson.

 

Goldinova (7) kommer till skillnad mot de värsta konkurrenterna att gynnas av att distansen är kortare den här gången. Formen är konserverad och om inget oförutsett inträffar kommer Goldinova att vara med på målfotot, säger Patrick Wahl

 

V4-3

 

 

Wind Whistle (1) gör detbut för ny ägare i morgon och jag är väldigt glad att fortsatt få ha honom i träning. Jag älskar den här hästen och vet att han kan lite mer än 80 på sitt bästa. Kanske ännu lite mer…? Man skall dock veta att hästen är ihopskruvad både här och där och det krävs en massa ”finlir” för att hålla honom på benen. Jag har kunnat jobba honom rejält så hästen kommer mycket väl förberedd till denna start. Startspåret är perfekt, men Wind Whistle skall inte gå i front, jag hoppas på en resa i draget strax bakom ledarna. Det ser ut som en riktigt – riktigt bra segerchans på papperet, säger Patrick Wahl

 

 

Snow Runner (2) kommer att strykas, säger Katharina Stenefeldt.

 

 

Theocritus (3) är liksom sin tränare med ålderns rätt en smula bekväm av sig nu för tiden. Alla vet att han kan i trakterna kring 90 på sitt bästa, men det har jag svårt att tro han visar i morgon. Formen är god och distansen passar perfekt. Skulle Theocritus vinna blir jag inte förvånad, men jag blir lika lite överraskad om han är tio längder slagen femma, säger Claes Björling.

 

Unshakable Will (4) är jämn och säker, men vinner inte så ofta. Det är dock inget fel på moralen, det lovar jag. Formen är god och nu testar jag med ny och kvinnlig jockey. Det kanske han tänder till på. Hästen kommer att göra ett bra lopp, men om det räcker hela vägen har jag svårt att bedöma, säger Peter Jardby.

 

Duriana (6) har fortsatt form, men jag är ytterst osäker på om hon passar på banan som förväntas i morgon. Ett annat aber är att det är första gången på mycket länge som hästen går över lång distans. Fältet är litet och håller jämn klass, så om min häst hanterar förutsättningarna blir jag inte förvånad om hon vinner, säger Cecilia Durchbach.

 

Mogul (7) överraskade väldeliga senast, men visst är det så att han gynnades av det tunga underlaget som erbjöds den dagen. Formen är intakt och morgondagens förutsättningar är passande. Men att han skulle vara riktigt nära min andra häst i loppet, Wind Whistle, har jag svårt att tro. Samtidigt skall man veta att Mogul är en riktig hedershäst, avslutar Patrick Wahl.

 

Moon Life (8) svarade för en heroisk insats bakom alldeles för tuffa hästar senast och visade att formen är fortsatt god. Distansen är mitt i prick och den här gången kommer Moon Life inte att gå i front. Dina Danekilde passar perfekt som partner och jag oroar mig inte nämnvärt för banunderlaget. Det ser ut som en mycket god segerchans, säger Vanja Sandrup.

 

V4-4

 

Litte Suzie (1) gör debut för mig och det rör sig om ett stort – snabbt och mycket trevligt sto. Hon jobbade 47.5/800 meter i förra veckan och var dessutom i ytterst fin författning redan när hon kom till Sverige, så formen är helt på topp. Jag åker upp till ”Lapphelvetet” för att ta en stalldubbel, för vem skall kunna röra henne? Detta meddelar den som vanligt ödmjuka tränaren Vanja Sandrup.

 

Jacquin (2) är en stor ”älg” som fortfarande agerar väldigt grönt i loppen. Espen som red senast lät meddela att hästen inte tog i någon gång under loppet utan mest sprang med och tittade på omgivningarna. Jacquin kan mycket mer, men innan han visar det i lopp vågar jag inte tro fullt ut på honom. En sund platschans skall det dock kunna vara, informerar Roy-Arne Kvisla.

 

Mors (3) behöver loppet i morgon och är inte färdig för stordåd. Han är dessutom ute på alldeles för kort distans så vi siktar på 1600 metersloppet på Täby om tio dagar i första hand. Mors är tungriden så att Jacob Johansen sitter i sadeln är naturligtvis ett plus, men som sagt, det är loppet om tio dagar som gäller säger Anne-Li Ädel.

 

Donna (4) fick en förfärlig upplevelse i debuten. Hon lastades snyggt och prydligt, men fick sedan stå fem minuter i startboxarna och hon lade sitt ”lopp” där. Efter det startboxvägrade hon ett par gånger, men därefter har vi tränat rejält på detta. I sin andra start gick Donna väldigt bra över alldeles för lång distans. Som en dotter till Shawdon och med sprintermöderne bör distansen den här gången passa avsevärt bättre. Vi hoppas vara tvåa den här gången, men den 19:e december finns en exakt lika dan propp och då skall de få hålla i sig, meddelar Camilla Osterman.

 

Possibly (6) strulade riktigt mycket i boxarna senast och sprang sedan helt orytmiskt i loppet. Hon var avsevärt mycket bättre som tvåa i starten före. Possibly ser allmänt styv och stel ut i jobben därefter och känns inte som något hett bud den här gången. Rent kapacitetsmässigt duger hon i klassen och om man streckar fem hästar skall hon vara en av dem, säger Bo Neuman.

 

 

Fine Painting (7) kan avsevärt mycket mer än hon visat i loppen, det kan jag lova. Jag har inte funnit ”nyckeln” till henne ännu helt enkelt. Den här gången testar vi med blinkers för första gången i lopp och det tror jag kommer göra susen. Om inte blir jag ledsen… Formen är på topp och förutsättningarna passar perfekt. Jag tror, eller nåja – vet, att Fine Painting är med och röjer där framme, säger Katharina Stenefeldt.

 

 

Niece Pearl (8) är inte så tokig, men samtidigt väl ambitiös. Jag begär inget speciellt av henne i debuten och kommer att slå på henne järnskor fram. Egentligen hade hon behövt mer jobb i sig, men jag måste starta för att få ett tal på henne innan årsskiftet. Niece Pearl kommer vara trött i mål, så mycket kan jag lova, säger Annika Källse.

 

Eldivo (10) har inte startat på länge och är inte vässad i jobben. Han älskar tunga banor och vintern så i nästa start kan han vara värd att passa. Dock inte denna som det känns, säger Ylva Brandt.

 

Stall Hatten går inte igång på alla cylindrar när det gäller arabgalopp, men en ”bonusintervju” blir det.

 

V5-5

 

Ghallab (2) svarade för en ”hygglig” debut för mig och inget tyder på att formen skall vara sämre den här gången, snarare tvärt om… Visst är det mycket vikt, men min känsla är att arabiska fullblod bär vikt bra. Distansen kanske inte är helt perfekt, men å andra sidan kvalade han på 1.05 ”and change” så snabbheten finns ju där. Alla hästar kan förlora, så och denne, men nog ser det ut som en ytterst god vinstchans, säger Roy-Arne Kvisla.

 

Höres…

 

 


Tid över, varsågoda, och en insamling av yttersta vikt!

 

Ibland blir Stall Hatten så trött på människors dumhet att det faktiskt smärtar i vårt ömma hjärta.

 

Svensk Galopps VD Klas Lundgren har tydligen för lite att göra på dagarna? Rent av ytterligt svårt att få sina åtta timmar på kontoret meningsfulla och fyllda!?

 

För Stall Hatten känns ”Klasses” beslut att dra in på de av Ulf Zeider framtagna tränarintervjuerna som ett klockrent bevis på detta.

 

Eller?

 

Vi vet inte vad herr Zeider debiterar för utfört arbete vad gäller tränarintervjuerna, men låt oss gissa att det landar i trakterna av 2.000 kronor per tävlingsdag?

 

För Stall Hatten är detta ett högst skäligt arvode, och ingen post som en klåfingrig nytillsatt VD skall ha tid att ens undersöka.

 

Det torde finnas saker av väsentligt viktigare karaktär för en VD att koncentrera sig på. Även om det blåser kalla vindar och vi lever i spartider.

 

För inte kan det väl så att detta är ett verk av styrelsen? Eller är måhända beslutet fattat av sportchef Nicholas Cordrey?

 

Alldeles oavsett är indragningen av tränarintervjuerna ett rent hån mot alla hästägare och spelare, de som faktiskt säkerställer och är fundamentet till en fungerande sport.

 

Nedan publicerar Stall Hatten tränarintervjuerna till morgondagens tävlingar. Pro bono…

 

För SG behöver ju sina medel till avsevärt viktigare saker såsom Djurgårdsprojektet (typ10 millar…), eller hur?

 

Eller vi säger så här!

 

Vi kommer som vanligt att hänga på Clockers Corner i morgon, så den som har en ”slant över” är välkommen att lägga den Stall Hattens medhavda ”burk”.

 

Samma burk, och allt innehåll dessutom, lovar vi att överlämna som en ren gåva till någon SG-representant (om det nu finns någon på plats…) direkt efter målgången i sista loppet.

 

Stall Hatten hoppas komma upp i beloppet 2000 kronor, men det viktiga är att vi markerar att vi inte tolererar mer dumheter från de ansvarigas sida längre.

 

Okey?

 

V4-1

 

 

Run Along (1) är en jättefin häst, men jag kan inte begära några stordåd av henne så här i debuten. Spelarna skall dock se upp med henne framöver för det verkar vara en trevlig individ med rätt inställning, säger Kerstin Helander.

 

Bessie Smith (2) köpte jag privat så priset är hemligt… Allt blev fel i debuten på den nylagda banan så den starten är bara att glömma. Hästen har jobbat fint därefter så formen är god och ytterligare förbättrad till loppen i morgon. Nu är det bara att hoppas att banan erbjuder fäste. För gör den det känner jag mig inte slagen på förhand, säger Patrick Wahl

 

Smiling Shark (4) kastrerade jag inför den senaste starten och han var då tunt jobbad. Dessutom var distansen i längsta laget den gången. Nu är han kraftigt uppåt och om banunderlaget är passande i morgon kan han vara med på målfotot. Jag är tämligen säker på att Smiling Shark kan visa Täbypubliken bättre takter än han gjort tidigare, funderar Claes Björling.

 

Last Pay (5) debuterade jag i auktionsloppet i Norge, men han var inte riktigt färdig då. Om jag minns rätt fick uppfödaren inte ens ett bud på honom året före. Det är en trevlig, något liten men snabb häst som såg ut att gå mot seger senast. Tyvärr var distansen för lång den gången så morgondagens förutsättningar passar perfekt. Formen är på topp och jag tror på god segerchans, säger Roy-Arne Kvisla.

 

Scilla (6) är en trevlig häst som verkar fint i ordning av jobben att döma. Det är tufft att begära något speciellt av henne i debuten, men framledes skall man inte nonchalera henne. Det finns fart, säger Anna Skoglund-Figueroa

 

Catch a Grenade (8) köpte jag för 8.000 guineas på Breeze Up-auktionen och han fixade Racing Post bonusen på 10.000 pund direkt så det här är en häst jag verkligen gillar. I den senaste starten gick han väldigt fint bakom meriterat motstånd och visade att formen är bibehållen. Speciellt nöjd var jag att det fungerade så bra med sido-ludden. Det var faktiskt Elione Chaves idé att testa detta och då det föll så väl ut blir det samma utrustning igen. Jag vill ha fäste i banan och om så blir fallet skall det här vara toppchans, säger Katharina Stenefeldt.

 

Tommie Song (9) är en trevlig häst som besitter viss potential. Jag tror det kommer bli en bra treåring. Jag red ett jobb på honom för en tid sedan och allt kändes som det skulle. Det är inte realistiskt att tro på vinst, men en slant finns absolut inom räckhåll, säger Ninni Westerlund.

 

 

V4-2

 

Montus (1) blev diskad senast, något jag aldrig varit med om faktiskt. Formen är god och morgondagens distans passar perfekt, likaså startspåret. Hästen är startsnabb och det är front som gäller. Jag har stor respekt för WatchMe Fly och Goldinova och är nöjd om Montus kan vara trea bakom dessa. Samtidigt faller jag inte omkull om min häst skulle vinna loppet, säger Anna Skoglund Figueroa.

 

 

Watch Me Fly (2) är den med bäst chans av mina tre i loppet. Formen är mycket bra, men distansen kanske är i kortaste laget. Hästen verkar klara de flesta typer av underlag så jag är optimist. Det är väl Goldinova emot, funderar Tommy Gustafsson.

 

Earth Hour (4) testar vi med flexibla blinkers i morgon vilket skall bli mycket spännande. Formen är väl så god, men även i det här fallet är måhända distansen lite för kort. Formen är god och jag blir inte förvånad om Earth Hour är med och krigar om platsen bakom de två förhandsfavoriterna, säger Tommy Gustafsson.

 

Dandys Hero (5) är säker som en klocka, men samtidigt exponerad så jag är nöjd om han kan vara trea – fyra, säger Claes Björling.

 

Mexican Checkpoint (6) kan ett par kilo mer än sitt formtal, men har inte startat på länge och behöver loppet. Det är en trevlig häst som kommer få starta på under vintern. Den här gången måste jag dock ligga lågt, säger Tommy Gustafsson.

 

Goldinova (7) kommer till skillnad mot de värsta konkurrenterna att gynnas av att distansen är kortare den här gången. Formen är konserverad och om inget oförutsett inträffar kommer Goldinova att vara med på målfotot, säger Patrick Wahl

 

V4-3

 

 

Wind Whistle (1) gör detbut för ny ägare i morgon och jag är väldigt glad att fortsatt få ha honom i träning. Jag älskar den här hästen och vet att han kan lite mer än 80 på sitt bästa. Kanske ännu lite mer…? Man skall dock veta att hästen är ihopskruvad både här och där och det krävs en massa ”finlir” för att hålla honom på benen. Jag har kunnat jobba honom rejält så hästen kommer mycket väl förberedd till denna start. Startspåret är perfekt, men Wind Whistle skall inte gå i front, jag hoppas på en resa i draget strax bakom ledarna. Det ser ut som en riktigt – riktigt bra segerchans på papperet, säger Patrick Wahl

 

 

Snow Runner (2) kommer att strykas, säger Katharina Stenefeldt.

 

 

Theocritus (3) är liksom sin tränare med ålderns rätt en smula bekväm av sig nu för tiden. Alla vet att han kan i trakterna kring 90 på sitt bästa, men det har jag svårt att tro han visar i morgon. Formen är god och distansen passar perfekt. Skulle Theocritus vinna blir jag inte förvånad, men jag blir lika lite överraskad om han är tio längder slagen femma, säger Claes Björling.

 

Unshakable Will (4) är jämn och säker, men vinner inte så ofta. Det är dock inget fel på moralen, det lovar jag. Formen är god och nu testar jag med ny och kvinnlig jockey. Det kanske han tänder till på. Hästen kommer att göra ett bra lopp, men om det räcker hela vägen har jag svårt att bedöma, säger Peter Jardby.

 

Duriana (6) har fortsatt form, men jag är ytterst osäker på om hon passar på banan som förväntas i morgon. Ett annat aber är att det är första gången på mycket länge som hästen går över lång distans. Fältet är litet och håller jämn klass, så om min häst hanterar förutsättningarna blir jag inte förvånad om hon vinner, säger Cecilia Durchbach.

 

Mogul (7) överraskade väldeliga senast, men visst är det så att han gynnades av det tunga underlaget som erbjöds den dagen. Formen är intakt och morgondagens förutsättningar är passande. Men att han skulle vara riktigt nära min andra häst i loppet, Wind Whistle, har jag svårt att tro. Samtidigt skall man veta att Mogul är en riktig hedershäst, avslutar Patrick Wahl.

 

Moon Life (8) svarade för en heroisk insats bakom alldeles för tuffa hästar senast och visade att formen är fortsatt god. Distansen är mitt i prick och den här gången kommer Moon Life inte att gå i front. Dina Danekilde passar perfekt som partner och jag oroar mig inte nämnvärt för banunderlaget. Det ser ut som en mycket god segerchans, säger Vanja Sandrup.

 

V4-4

 

Litte Suzie (1) gör debut för mig och det rör sig om ett stort – snabbt och mycket trevligt sto. Hon jobbade 47.5/800 meter i förra veckan och var dessutom i ytterst fin författning redan när hon kom till Sverige, så formen är helt på topp. Jag åker upp till ”Lapphelvetet” för att ta en stalldubbel, för vem skall kunna röra henne? Detta meddelar den som vanligt ödmjuka tränaren Vanja Sandrup.

 

Jacquin (2) är en stor ”älg” som fortfarande agerar väldigt grönt i loppen. Espen som red senast lät meddela att hästen inte tog i någon gång under loppet utan mest sprang med och tittade på omgivningarna. Jacquin kan mycket mer, men innan han visar det i lopp vågar jag inte tro fullt ut på honom. En sund platschans skall det dock kunna vara, informerar Roy-Arne Kvisla.

 

Mors (3) behöver loppet i morgon och är inte färdig för stordåd. Han är dessutom ute på alldeles för kort distans så vi siktar på 1600 metersloppet på Täby om tio dagar i första hand. Mors är tungriden så att Jacob Johansen sitter i sadeln är naturligtvis ett plus, men som sagt, det är loppet om tio dagar som gäller säger Anne-Li Ädel.

 

Donna (4) fick en förfärlig upplevelse i debuten. Hon lastades snyggt och prydligt, men fick sedan stå fem minuter i startboxarna och hon lade sitt ”lopp” där. Efter det startboxvägrade hon ett par gånger, men därefter har vi tränat rejält på detta. I sin andra start gick Donna väldigt bra över alldeles för lång distans. Som en dotter till Shawdon och med sprintermöderne bör distansen den här gången passa avsevärt bättre. Vi hoppas vara tvåa den här gången, men den 19:e december finns en exakt lika dan propp och då skall de få hålla i sig, meddelar Camilla Osterman.

 

Possibly (6) strulade riktigt mycket i boxarna senast och sprang sedan helt orytmiskt i loppet. Hon var avsevärt mycket bättre som tvåa i starten före. Possibly ser allmänt styv och stel ut i jobben därefter och känns inte som något hett bud den här gången. Rent kapacitetsmässigt duger hon i klassen och om man streckar fem hästar skall hon vara en av dem, säger Bo Neuman.

 

 

Fine Painting (7) kan avsevärt mycket mer än hon visat i loppen, det kan jag lova. Jag har inte funnit ”nyckeln” till henne ännu helt enkelt. Den här gången testar vi med blinkers för första gången i lopp och det tror jag kommer göra susen. Om inte blir jag ledsen… Formen är på topp och förutsättningarna passar perfekt. Jag tror, eller nåja – vet, att Fine Painting är med och röjer där framme, säger Katharina Stenefeldt.

 

 

Niece Pearl (8) är inte så tokig, men samtidigt väl ambitiös. Jag begär inget speciellt av henne i debuten och kommer att slå på henne järnskor fram. Egentligen hade hon behövt mer jobb i sig, men jag måste starta för att få ett tal på henne innan årsskiftet. Niece Pearl kommer vara trött i mål, så mycket kan jag lova, säger Annika Källse.

 

Eldivo (10) har inte startat på länge och är inte vässad i jobben. Han älskar tunga banor och vintern så i nästa start kan han vara värd att passa. Dock inte denna som det känns, säger Ylva Brandt.

 

Stall Hatten går inte igång på alla cylindrar när det gäller arabgalopp, men en ”bonusintervju” blir det.

 

V5-5

 

Ghallab (2) svarade för en ”hygglig” debut för mig och inget tyder på att formen skall vara sämre den här gången, snarare tvärt om… Visst är det mycket vikt, men min känsla är att arabiska fullblod bär vikt bra. Distansen kanske inte är helt perfekt, men å andra sidan kvalade han på 1.05 ”and change” så snabbheten finns ju där. Alla hästar kan förlora, så och denne, men nog ser det ut som en ytterst god vinstchans, säger Roy-Arne Kvisla.

 

Höres…

 

 


RSS 2.0