Auktion, osäker framtid och Stall Hattens "shortlist"...

 

Om ett par timmar drar åringsauktionen ute på Täby ryttarcenter i gång.

 

60 stycken ”ettagluttare” ska gå under klubban och Stall Hatten har naturligtvis gjort rejäl research. Eller nåja, vi har inte haft tid att inspektera samtliga individer i verkligheten, men auktionssidorna har vi synat under många mysiga kvällar i soffan.

 

Stall Hatten har oräkneliga roliga historier med ”auktionsanknytning” att berätta, men det får bli en annan gång, för nu är det bråttom.

 

Under normala omständigheter hade Stall Hatten smugit med vår ”short-list”, hållit låg profil och vidtagit diverse undanmanövrar för att förvirra eventuella konkurrenter i jakten på att finna lämplig och prisvärd åring.

 

Det finns lika många åsikter om hur en åring ska se ut exteriört, som det finns åsikter om vad en katalogsida bör innehålla. Det är ju det som är så roligt med auktionsmomentet, oavsett om den avgörs i Keeneland, Newmarket, eller som i eftermiddag – på Täby ryttarcenter.

 

Då Stall Hatten är osäker på hur galoppsporten kommer se ut på sikt, frågorna är ju långt fler till antal än de klara beskeden från de ansvariga i SG:s styrelse, kommer vår lövtunna plånbok få stanna kvar i byxfickan den här gången.

 

Det beslutet får dock konsekvensen att vi publicerar vår ”short-list” för allmän beskådan…

 

Och den här listan är alltså gjord enkom med hjälp av katalogen och foton från webben, så ni får ta den med en nypa salt.

 

10: Iceandsnow, skimmelsto e. Verglas u. Capizzi.

 

Den här hästen har allt vad Stall Hatten eftersöker. En riktigt bra pappa, en ung mamma med utmärkt stam, första fölet, och dessutom tidigt född på året. Uppfödaren är bevisat duktig och det här är vår absoluta favorit i katalogen.

 

14: Tertian, brun valack e. Tertullian u. Sweet Chili.

 

Bra pappa, vi gillade morsan, och vi älskade vad vi såg av tvåårige syskonet Talk My Talk i kvalet för ett par veckor sedan. Det som drar ned betyget är framför allt han är född i juni och redan nu kastrerad.

 

17: Texas Snake, brun hingst e. Philomatheia u. Solid Snake.

 

Hingsten Philomatheia efter Danzig har fått en kanonstart i aveln, och vi tror han blir fullkomligt dominant på våra breddgrader inom ett par år. Mamman är ung och var riktigt bra, om än något svagt stammad. Åringen är uppfödd av Pernilla Nilsson och är tidigt född, check-check!

 

26: Chapel Of Queen, brunt sto e. Philomatheia u. Chapel Of Love

 

Riktigt kul stam, men något sent född och vem är Nils Rehnström?

 

48: Legalizer, brun hingst e. Intense Focus u. Legalize.

 

Kul oprövad pappa, ung och bra stammad mamma. Tidigt född åring.

 

50: Bear De Campeao, brun hingst e. Gloria De Campeao u. Lousiana.

 

Man måste testa med en efter Gloria, så är det bara. Bra möderne, stark morfar, hingst och tidigt född.

 

Vi ses ute på auktionen.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0