Reflektion från auktionen, en låt, och marknadskrafter

 

Pust!

 

Stall Hatten är åter i ”fas” efter en riktigt stressig, men samtidigt mycket trevlig Stockholm Cup-helg.

 

Del ett (1)!

 

I fredags kväll tog Stall Hatten och Caroline en tur ut till Täby ryttarcenter där det enligt uppgift skulle gå att inspektera åringarna inför auktionen. Den uppgiften var en sanning med modifikation för hur vi än letade var det max 20 hästar på plats. Vi har naturligtvis en viss förståelse för att så var fallet, men nyfikna som vi var lät vi inte detta ”debacle” dra ned humöret utan beordrade ut den ena åringen efter den andra för en första ”kontroll”.

 

Det tog Stall Hatten ungefär 30 sekunder innan vi insåg att underlaget där hästarna skulle visas upp i skritt inte höll måttet. I djup sand kan en direkt halt häst se okej ut, på plant och hårt underlag är individens eventuella problem långt svårare att dölja. Denna ”tumregel” lärde vi oss för en massa år sedan av vår store idol ”Sir Barry”, då vi var mer än lovligt sugna på att köpa en häst privat (vars halvbror vi tagit sju raka segrar med) av en tränare i Newmarket.

 

Ett tips i all välmening från oss till arrangören. Lägg ut gummimattor till nästa år. Värdet av att se ”a little walk” på rättvist underlag är ytterligt svårt att negligera, i alla fall enligt Stall Hatten.

 

Men äras den som äras bör!

 

Stall Hatten erkänner utan omsvep att vi var duktigt irriterade på arrangören som för ett par månader sedan ”dissade” vårt förslag att avhålla åringsauktionen på Ulfsunda slott. Detta beslut togs, enligt oss, dessutom på högst diffusa grunder.

 

Det var därför ytterst glädjande att det mesta fungerade perfekt och att ”marknaden” dessutom gav sitt gillande och säkerställde ett förhöjt snitt samt medianpris på de utbjudna åringarna - på denna högst mediokra marknadsplats…

 

Nåväl.

 

Stall Hatten gick tyvärr ”lottlös” från auktionen, men Caroline fick med sig två snygga åringar hem till stallet, vilket naturligtvis var ytterst glädjande rent humörsmässigt.

 

Och vad kan vi då lära oss av lördagens auktionsresultat ”med facit i hand”?

 

Jo, att…

 

1: Det är totalt meningslöst att betäcka ston med bevisat odugliga hingstar.

 

2: Veka, inkorrekta individer genomskådas och kasseras direkt av ”marknaden”.

 

3: Sunt förnuft, allmänt hyfs, erfarenhet och genomgående kvalitetstänk från säljarna, betalar sig i det långa loppet.

 

4: Det är ytterst sällan en klok idé att säljarna låter egna känslor och ren profithunger spela huvudrollen i auktionsmomentet, i stället för att låta marknadens aktörer sätta ett korrekt pris på sina framtagna produkter.

 

http://www.youtube.com/watch?v=sLSWJtxvaUY

 

 

Vidare.

 

Efter avslutad auktion begav sig Stall Hatten, Caroline och ”Frippe” ut till Såstaholm, dit vi blivit inviterade på middag av en minst sagt färgstark norsk medborgare… Om den här kvällen kan vi skriva spaltmeter, men vi nöjer oss med att tacka kvällens värd för en tillställning vi sent kommer att glömma.

 

Sent nu, därför.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Bo Magnusson

Hej Stallhatten
Varfor har du inte kommenterat foreslaget Nedlaggning av Goteborg ?
Hur kan en vilsen VD saga upp personal utan att ha inhamtat fullmaktigest beslut?
Vi d.v.s. medlemmar i sallskapen som tillsatter styrelse?

2013-09-23 @ 22:43:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0