Konspirationer, FÖRSLAG, dags att samla trupperna

 

Ni är väl fullt medvetna om att det inte var Lee Harvey Oswald utan CIA som låg bakom mordet på John F Kennedy?

 

Att det inte var Christer Pettersson som sköt statsminister Olof Palme på öppen gata är ju helt givet. Skyldiga var i stället ett gäng svenska poliser, alternativt en grupp kurdiska PKK-agenter, eller var det kanske rent av det däringa ”rövargänget” från Sydafrika…?

 

Och är det inte direkt skrattretande att den amerikanska regeringen fortsatt förnekar det egentliga syftet med sin militärbas i Nevada-öknen, i folkmun kallad Area 51? Att man spärrat av området med vidhängande luftrum för att testa det senaste inom vapenteknologin är ju rent nonsens. Här handlar det ju om att förvara – och forska kring – de hundratalet rymdvarelser de amerikanska regeringstrupperna ”tillfångatagit” (oklart var dock) under de senaste 50 åren!

 

Men…

 

…än mer allvarligt än ovan återgett - är att SG:s styrelse - med ordförande Hans ”Hasse” Hansson i spetsen, nu sjösatt sin rent diaboliska sparplan. Detta med enda syfte att nedmontera all svensk galoppsport som bedrivs utanför 08-området!

 

Det för ett par dagar sedan presenterade sparpaketet bygger naturligtvis enkom på styrelsemedlemmarnas rent personliga hat mot de aktiva i Göteborg i allmänhet, och deras ”banjävel” i synnerhet.

 

”Hasse H” och hans lakejer i styrelsens favoritsång finner ni via länken nedan.

 

 http://www.youtube.com/watch?v=S_q8L8Tksd8

 

 Det är ett sorgligt faktum att utsatta människor allt som oftast förleds att tro på rena konspirationsteorier.

 

Typ…

 

http://www.youtube.com/watch?v=4VGC8YXigVU

 

Stall Hatten har full förståelse för att känslorna svallar bland alla aktiva i 031-området i och med det FÖRESLAGNA sparpaketet. Det är folket på västkusten som får ta emot den allra hårdaste ”käftsmällen” om FÖRSLAGET passerar fullmäktige, om detta råder det ingen som helst tvekan. 

 

FAKTA i det här målet är att Svensk galoppsport levt över sina tillgångar under en längre tid.  

 

 Den operativa ledningen har låtit pengarna rulla, med styrelsens goda minne, och utan den minsta tanke på att hålla räkenskaperna i balans. I stället för att ”rätta mun efter matsäck” och agera utefter en på sikt kommersiellt hållbar samt långsiktig plan, har de ansvariga glatt kört på. Detta utan den minsta tanke på att ”verkligheten” ju alltid kommer ifatt även den mest optimistiskt lagde person eller organisation.

 

Det är illa i sig, men…

 

…att anklaga sittande styrelse och VD i det tonläge som nu verkar vara legio, är faktiskt inte värdigt – och definitivt inte rättvist.

 

Stall Hattens ambition, har varit – och kommer alltid att vara - att på ett så nyanserat och sakligt sätt som möjligt är, syna sportens makthavare och föra upp direkta missförhållanden i ljuset. Det har varit själva syftet med bloggen.

 

Tror vi verkligen att de styrande fattar sina beslut av ren illvilja?

 

Eller finns det en mikroskopisk chans att man en gång för alla insett det allvarliga i den ekonomiska situationen och gjort sitt bästa för att presentera ett hållbart förslag för att råda bot på eländet?

 

Stall Hatten tror på det senare!

 

Fjorton miljoner måste sparas 2014, om nu inte staten bestämmer sig för att minska skattetrycket på ATG. För att vi ska gå ”break even” krävs i så fall en sänkning på 1.5 procent. Kommer det att hända? Föga troligt tyvärr. Snubbarna på finansdepartementet är säkert ena riktiga snitsare på Excel, men spel kan de definitivt inte. De förstår inte att minskat skatteuttag per automatik medför ökat spel och blir ett nollsummespel i slutändan.

 

Det våra politiker fruktar mest är förbannade väljare. Inte självklart de som gapar högst, utan mer troligt de som kan argumentera sakligt och presentera bättre förslag och lösningar på uppkomna problem.

 

Det torde vara precis likadant med SG:s styrelse och VD, eller?

 

Om Stall Hatten förstått saken rätt är sparpaketet ett FÖRSLAG från VD och styrelse, utformat efter den verklighet vi har att förhålla oss till. Det är bra. Mindre bra är att FÖRSLAGET inte behöver förankras i fullmäktige (om vi nu förstått saken rätt?).

 

Det finns ett ordspråk som lyder ”man ska bara ge sig in i de strider som kan vinnas”.

 

Det här är en sådan, men som det känns nu är oddset ungefär 1.50 på att det går åt andra hållet.

 

Om sportens intressenter vill ha kvar banan i Göteborg är det hög tid att nyansera tonläget, samla trupperna, och presentera ett hållbart alternativ till styrelsen och VD:s FÖRSLAG.

 

Det blir definitivt ingen enkel uppgift, fjorton miljoner är ingen skitsumma precis, men det kan gå.

 

DET KAN GÅ!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Gbg

Hur tycker du man ska tolka tillvägagångssättet?
Först kommer VD ner och sparkar personalen och säger att banan ska ligga i träda i fem år.
Ber sedan om alla kontrakt till kringverksamheterna och arrende.
Åker med väntande taxi!
Gör en kovändning och säger att det är ett FÖRSLAG till fullmäktige.
Bra ledarskap???

2013-09-28 @ 10:41:25
Postat av: Gbg

Tillägg av kommentar:
Banansvarig påtalade att det fanns en del kontrakt och arrende att ta hänsyn till. (Först då bad VD om dom)

2013-09-28 @ 15:06:42
Postat av: Lars Gradin

Styrelsen har via alltid kunnat få till sig riktiga fakta om de verkliga kostnaderna - och intäkterna som GG genererar. Detta har man aldrig brytt sig om att göra. Det som anläggningschefen genom åren levererat i form av kalkyler m.m. har helt enkelt slängts i papperskorgen. (frånsett då naturligtvis två sparkade VD:ar) Ingen annan än SG:s styrelse och VD behöver ta fram alternativ. Jag förstår inte varför t.ex. fullmäktige ska ta fram alternativa besparingsförslag och planer. Det är och förblir driftsorganisationens uppgift - liksom i alla andra företag. Det första vi fått höra här i Götet var nämkligen det - "Ta fram ett eget förslag!".På styvt tre veckor innan fullmäktiges möte uppmanas alltså "allmänheten" - vilken saknar detaljerad insyn i det ekonomiska - ta fram ett genomarbtetat förslag! Nej, nej, nej! säger jag. Jag har inte valt in styrlesemedlemmar för att jag själv ska utföra deras uppgifter. Man behöver förresten inte vara göteborgare för att kritisera besparingsförslaget. Med vetskap om att det man avser att spara på GG:s "malpåse" inte på långa vägar kan infrias så blir man aningen bekynrad gällande kvaliteten på det övriga underlaget. Man blir minst sagt orolig för HELA galoppens framtid när man läser det undermåliga förslaget.
Det som oroar ännu mer är att många fortfarande tror att besparingsförslaget kommer att ha full effekt. Det finns, tvärtemot vad Stallhatten säger, flera som granskar förslaget ur ett sakligt helhetsperspektiv. Sedan finns det naturligtvis de som granskar ur ett lokat perspektiv. Men tydligen finns det en tredje kategori som gör ingetdera. Bara sväljer "informationen" med hull och hår. Att en av dem dessutom är skribent på den största publikation för trav- och galoppsport som finns i landet är ju inget annat än förfärande oroande och anmärkningsvärt.
Rykten om att det strävas mot en enda bana i framtiden (Önsta) överlåter jag för övrigt till Stallhatten och övriga att underblåsa och förstärka.

2013-09-29 @ 18:58:06
Postat av: Gbg

FÖRSLAG kallar du det. Nu är personalen uppsagd även på pappret.
Hmm, hur ska dom nu hålla banan igång?
Förtroendebarometern står väldigt långt ner på skalan just nu.
Eller vad säger Stallhatten?

2013-09-30 @ 18:04:25
Postat av: Stefan Larsson

Hur analyserar du fakta nu, tycker att du tappat en del fokus och skärpa:) när du skriver att du tror att VD och styrelse nu presenterat ett väl genomtänkt sparpaket.

Nu när Westöö besökt sällskapen vet vi att siffrorna i sparförslaget inte är så väl framtagna. Man skjuter från höften med ett besparingspaket helt utan underlag för nettobesparing, flera direkta felaktigheter samt helt avsaknad av en konsekvens analys för hur sporten påverkas av beslutet.

Dessutom saknar VD och styrelse fortfarande kontroll på ekonomin, som fortsätter att gå back. 2015 är det dags för nya besparingar om inte travspelet vänder upp, men man har ännu inte presenterat en långsiktig ekonomisk verksamhetsplan för detta.

Önsta projektet går på tomgång hela 2013 och inga markabeten för den nya banan kommer att påbörjas förens tidigast nästa vår. Långt innan dess måste dock den revisor som nu skall titta på Täby pengarna klart och tydligt kunna påvisa att allting är skött enligt skolboken och vi alla får veta hur många miljoner som det nu finns kvar att bygga för.

//Stefan Larsson_Skäcklinge


2013-10-03 @ 10:24:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0