En "dröm", smått och gott.., och lite Alice Cooper!

 

I dag är det första maj och Stall Hatten har varit ”busy” värre…

 

Vi gick upp klockan 05.00 och inledde dagen med att läsa ett par kapitel i vår favoritroman ”Vredens druvor” av John Steinbeck. Fortsatte sedan med att se kanonfilmen ”Ådalen 31” regisserad av Bo Wideberg.

 

Efter detta åkte vi direkt in till stan för att lyssna på diverse första maj tal och sedan tände vi våra medhavda facklor och marscherade för glatta livet.

 

Och nu sitter vi och grillar en flintastek på engångsgrillen, kastar pil, och dricker ljummen folköl. Livet leker…

 

Eller så…

 

… vaknade vi vid 10.00, somnade om, och klev ur sängen strax före 11.00. Satte oss i bilen och körde ned till Täby galopp. Kollade ”Spöket” jobba med ”mersmak”, surrade sedan med ”Gråben” och ”Nenne” som båda var mycket nöjda.

 

Nu sitter Stall Hatten på altanen, med prophäftet i höger hand, ett glas vitt i vänster och bara ”myser”.

 

Vidare.

 

Stall Hatten lyfter på mössan och säger ett rungande grattis till Fredrik ”Frippe” Reuterskiöld som idag blivit ”vuxen” och celebrerar sin 40-års dag. ”Välkommen” i klubben "Gud"…

 

På måndag skall Fabricio Borges ”ställas inför skranket” i ärendet gällande Oroveso. Stall Hatten har ingen aning om hur det kommer att gå, men att det skall behöva ta nästan exakt åtta månader innan parterna möts är snudd på löjeväckande.

 

Om två veckor skall det ridas ”trial-lopp” inför 1000 och 2000 guineas på Täby galopp, men redan i går bestämde sportchefen Nicholas Cordrey att dessa skall gå på dirttracken istället för på gräs. Stall Hatten är ingen expert på området ”gräs”, men vi vet att just ”gräs” har en tendens att växa ”duktigt” om solen ligger på och om det får vatten…

 

Stall Hatten säger INTE att beslutet att flytta loppen är felaktigt, men däremot tycker vi det var en aning förhastat!

 

Loppet ”Fred Armstrong Cup” har traditioner, men hur mycket Stall Hatten än letar i propparna för 2012 hittar vi det inte. Är det vi som är ”blinda” eller är det ”bara” missat från centralt håll?

 

För ett par månader sedan gjorde Stall Hatten en ordentlig genomgång av ”riksgaloppörerna” inför säsongen. Den hittar ni via länken nedan.

 

http://stallhatten.blogg.se/2012/february/premier-sammanstallning-alla-far-plats.html

 

Roy Arne Kvislas Tamima ställde vi oss tveksamma till, men att det var en felbedömning, bevisades med all önskad tydlighet i går. Även om det inte blev ”full pott” den här gången visade Dubai Destination-dottern kvaliteter som mer än väl motiverar inköp av en andel.

 

Trots Stall Hattens ihärdiga försök att övertyga Catharina Vång om det ”geniala” i att efteranmäla Falmouth Bay till Pramms, verkar så inte bli fallet. Nu är siktet inställt mot Stockholms Stora Pris (Gr-3) om vi är rätt informerade…?!

 

Det här uttalandet kanske Stall Hatten får ”äta upp”, men det gör vi i så fall med glädje, för Falmouth Bay är en häst vi verkligen gillar och önskar all framgång.

 

Kära Catharina!

 

Pramms kan ni faktiskt vinna om Premio Loco underpresterar en smula. Visst är även Luca Brasi, Silver Ocean, Peas and Carrots, Empire Storm och de andra ”tuffingar”, men din häst är helt på topp och lär passa perfekt på Jägersro…

 

Att Falmouth Bay skulle ”få pengar” i Stockholm Stora Pris är inte otänkbart såklart. Men, för att vara tydlig…

 

Stall Hatten skulle gladeligen spela plats på din ”grålle” till oddset 2.10 i Pramms.

 

Men vi skulle inte ens under "pistolhot" lira att Falmouth Bay får pengar i Stockholms Stora Pris till under fem gånger pengarna!

 

I morgon spikar Stall Hatten Chicago på V4! Dock inte för att vi är säkra på formen på hästen och ”uppgiften” som sådan. Men om inte forne proffsjockeyn Michael Richardson, som gör comeback efter att ha suttit fem år i karantän, ”rider brallorna” av amatörerna i morgon…

 

http://www.youtube.com/watch?v=rgEK-Yod9eg

 

… så skickar Stall Hatten ”Jason” på honom!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Det börjar bli långt mellan inläggen. Har nyheten's behag med bloggandet lagt sig nu, - "Hatten" ?

2012-05-06 @ 11:03:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0