"Dala" Dahlkvist eller Johnny "Bråttom"? Äta hattar...

 

Det är en något stukad Stall Hatten som packat färdigt och är på väg hem till ”verkligheten” efter en vecka i Dubai.

 

Pust…

 

Några reflektioner från i går och från dagarna dess för innan.

 

Vinnaren av Dubai World Cup, Monterosso, behöver inte be om ursäkt för sin seger, men hästen är långt ifrån någon världsstjärna och det känns faktiskt, tråkigt nog, att loppet bara blir sämre och sämre?!

 

Inget Grupp-1 lopp i världen hade mått bättre av en ”highprofilevinnare” än det i Dubai. För att man skall få tillbaka det där riktiga ”peppet” krävs att typ Pour Moi, Orfevre, eller Drosselmeyer ”bankar hemmalaget sönder och samman nästa år”. Och kanske är det dags att skrota ”tapetan”, som helt uppenbart ser till att det inte går att vinna bakifrån, eller skall man rent av flytta loppet till gräsbanan? Är det bara Stall Hatten som noterat att ”turfen” ligger närmast publikplats…?

 

Diego Maradona var på plats på Meydan i går kväll, signerade tröjor till familjen Maktoum, och spexade i största allmänhet. Nu ”kräver” Stall Hatten att Gunnar Werner flyger in Sven ”Dala” Dahlkvist, alternativt Johnny ”Bråttom” Ekström, för att göra det samma på Stockholm Cup-dagen i september!

 

Det var fler än en ”besserwisser” som dissade Stall Hatten då vi flög över James Doyle för att rida ”Spöket” i Voterlöpning. I går kväll sopade unge Doyle banan med de stora grabbarna i Grupp-1 loppet Dubai Duty Free, med 20 miljoner i förstapris ombord Cityscape.

 

I och med detta behöver Stall Hatten inte ”skämmas” för bloggen, daterad den 26 november 2011, vilken ni når via länken nedan (läs avslutningen). Ej heller behöver vi knapra i oss vare sig smutsiga Panamahattar eller plommonstop…

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/november/pravda-charming-boy-och-en-stenklar-till-sju.html

 

Var det verkligen Stall Lambada som ägde vinnaren av Grupp-1 loppet Al Quoz Sprint på Meydan i går kväll? Och var det verkligen Joakim Brandt som gjorde comeback och red vinnaren Ortensia? Eller behöver månne Stall Hatten putsa brillorna ”en smula”…?

 

I morgon återkommer vi med fler sköna storys från galoppvärlden i allmänhet och från Dubai i synnerhet.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Men handen på hjärtat "Hatten", - "Spöket" blev inte bättre än 4:a i Voterlöpning, 2011. Det hade nog även många av våra "vanliga" piloter klarat av.

2012-04-01 @ 21:12:44
Postat av: Mannen med Västen.

Eftersom jag är en man av mitt ord.....Så ser jag till att bjuda Herr Hatt på den utlovade flaskan Skumpa av bättre märke så fort vi ses !

2012-04-02 @ 16:51:32
Postat av: Stall Hatten

Jag är på Täby på söndag. Är säkert en smula törstig då...

2012-04-03 @ 19:50:01
Postat av: Mannen med Västen.

Herr Hatt Skall vi ses på Restaurangen eller tror du att Bruno har någon hygglig butelj undanstoppad i Baren?

2012-04-03 @ 20:27:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0