Vinst, förlust, människor och fotbeklädnader med stil

 

En stor prestigeförlust för SG:s styrelse och en jordskredsseger för galoppfolket i Göteborg. Samtidigt en fullkomlig avrättning av de aktiva på träningsanläggningen Angarn. Så kan man sammanfatta eftermiddagens extrastämma i SG.

 

Med röstsiffrorna 29 – 6, skickade fullmäktige styrelsens initiala plan för Göteborg Galopp till det ”runda arkivet”.

 

Samtidigt band man ris runt ryggen då resultatet innebär att SG därmed tvingas ta en budget i obalans. Och det är inga kaffepengar vi snackar om. 2,8 miljoner i minusresultat för sex löpningsdagar på västkustbanan låter mycket, ÄR mycket, men måhända gynnsamt för svensk fullblodssport på längre sikt?

 

Vidare.

 

Med röstsiffrorna 31 -4 gav fullmäktige styrelsen mandat att gå vidare med försäljning av Angarn.

 

Men.

 

Man måste komma ihåg att...

 

...de aktiva på Angarn är MÄNNISKOR, inte bara siffror i ett Excel-ark. Visst är det enkelt att avfärda nyttan med verksamheten då det visar sig att endast 30 fullblod med ”suffixet” (ANG) startade under 2013, men är det verkligen så enkelt?

 

Nu är det faktiskt SG:s förbannade skyldighet att hantera Angarn-frågan med den största respekt.

 

Samtidigt är det ytterst viktigt att de aktiva ute på Angarn ser ”nyktert” på sin egen situation. Det lär inte bli en enkel sak. Personer under press tenderar att agera irrationellt. Om man i stället sluter leden och jobbar med en rimlig målbild för ögonen, finns naturligtvis chansen att något bra kan komma ur askan!?

 

Stall Hatten vill även passa på att dela ut pluspoäng till mötets föredragande: styrelsemedlemmen Margareta Steding. Lugnt och metodiskt drog hon siffrorna och förklarade tankarna bakom de presenterade dokumenten. Hon lyssnade på församlingens frågor utan att se ut (och agera) som en ”besserwisser”. Hon svarade på de hon kunde, och var även helt prestigelös med att överlämna svarandet på det hon var osäker på till andra personer i styrelsen och den verkställande ledningen.

 

En kvinnlig VD vore kanske inte en så dum idé?

 

Och vad mer finns att säga om vår store ledare Hans ”Hasse” Hansson som inte redan är sagt?

 

En sak.

 

Snubben hade definitivt de snyggaste skorna i hela församlingen.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0