Värdiga vinnare, debacle, Elitloppet och en kurs

 

Enligt samstämmiga uppgifter blev det en trevlig kväll när 2013:s  två och fyrbenta hjältar inom galoppsporten hyllades på Årets Häst-galan i Malmö i lördags kväll.

 

Stall Hatten har inga synpunkter på vinnarna, det kändes som det blev alla rätt – och den store vinnaren blev naturligtvis Hurricane Red i träning hos Lennart Reuterskiöld Jr.

 

Enligt uppgift levererade ägarparet Charles och Marianne Andrén ett smått fantastiskt tacktal, visade äkta känslor och glädje till publikens monumentala jubel.

 

De som tror att galoppsporten mått dåligt av om samma duo även fått härja fritt även på den stora scenen, det vill säga den ”riktiga” hästgalan tillsammans med travfolket räcker upp en hand? Nu blev det ett fantastiskt ögonblick för de redan invigda, inte illa det, men galoppsporten hade faktiskt en smått unik chans att värva sympatisörer på den större scenen.

 

Stall Hatten lyfter sin modesta huvudbonad för samtliga vinnare, men har samtidigt ytterst svårt att förlåta de ansvariga (det var tydligen fler än Westöö som jobbade för en ”fimpning”), som ställde till med debaclet!

 

Och visst var ”Hasse Sax” på plats?

 

Vidare.

 

Solvalla sänker förstapriset i Elitloppet med en halv miljon. Den nyheten kablade huvudstadsarenan ut för ett par dagar sedan. Det finaste vi har, det enda som lockar storpublik, vårt skyltfönster ut mot världen. Inte ens det heligaste av det heligaste undgår klåfingriga räknenissar utan den minsta uns av kunskap om sporten och förståelse för de grundläggande mjuka värdena. För den prissänkningen är Solvallas nuvarande ledning för evig tid inskrivna i Stall Hattens ”svarta bok. Vilket naturligtvis inte rör dem i ryggen, men samtidigt. Om man bara håller käften är det lika med samtycke. I alla fall om ni frågar Stall Hatten.

 

Medan galoppfolket smörjde kråset i Malmö hängde Stall Hatten och Caroline ute på Grand Hotell Saltsjöbaden dit vi getts access via ett upphittat presentkort (tackar). En trevlig kväll med trerätters och gott vin, avslutades dagen efter med ”softigt” bubbelbadande och vidhängande promenad i solskenet. De där människorna med adress Solsidan har det bra, den saken är klar.

 

I kväll var Stall Hatten med om något vi aldrig – ALDRIG – kommer vara med om igen. Vår äkta hälft tvingade nämligen iväg oss på en valpkurs för att lära nytillskottet ”Sigge” att veta hut!

 

En och en halv timmes teori med fem andra gläfsande ägare/jyckar var faktiskt mer än vi klarade av… Dessutom kostade skiten en ansenlig summa pengar. Stall Hatten tillämpar devisen kärlek, sunt förnuft, matning och motion. Borde inte det räcka?

 

Om en vecka lyfter planet med destination Dubai.

 

Längtar.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0