Stall Hattens geniala idé dissad och Waldorf Astoria

 

Stall Hatten och Caroline har anlänt Dubai och även detta år var ankomsten till ökenemiratet förenad med en icke försumbar del av dramatik.

 

Flygresan flöt dock utan anmärkning och åtminstone ytterligare 20 svenska galoppfantaster fanns ombord på Norwegian-kärran som damp ned på Dubai International Airport vid 02.00 (lokal tid).

 

Stall Hatten och Caroline (detta år med ett korrekt pass i näven), flöt igenom samtliga kontroller och var i ett vips sittandes i bil med privatchaufför – snyggt framkörd och ordnad – av Dubai Racing Club. Och tur var väl det för det regnade nämligen duktigt!

 

Stall Hatten hade bokat fyra nätter på det nyöppnade Conrad Dubai och det var med stor glädje vi klev in genom dörrarna på detta riktigt schysta hotell. Den glädjen blev dock kortvarig då det visade sig att rummet var bokat till dagen efter – och ni kan väl gissa hur det såg ut på ”ledigarumslistan” just denna natt…?

 

Det här lilla debaclet fick dock inte Stall Hattens humör på fall och den ena ”geniala planen” efter den andra presenterades för Caroline om hur vi skulle överleva natten och timmarna till ordinarie incheckningstid 14.00.

 

Vårt förslag (levererat vid 03.10):

 

–  Vi tar första shuttlebussen ut till Meydan vid 05.00, kollar träningen och hänger där fram till 09.00. Sedan åker jag och spelar den inbokade golfrundan med ”Frippe”, ”Gråben” och ”Nisse P”. Då kan ju du typ åka till något shoppingcenter i sex timmar och sen ses vi på hotellet? Att det regnar? Skit samma, lite vatten har väl ingen dött av?

 

Den som tror att Caroline tände till på alla cylindrar när hon fick höra detta förslag räcker upp en hand…

 

Och det är vid just de här tillfällena Stall Hatten är tacksam att vi lever med just Caroline.

 

Med sömndruckna ögon, men med målmedvetna steg satte hon omedelbums full fart fram till hotellchefen för ett ”enskilt samtal”…

 

…och kort senare hade den livrädde hotellchefen Mr Machmoud naturligtvis ordnat fram ett rum på systerhotellet Waldorf Astoria ute på Palm Jumeirah!

 

–  Jag har talat med Mr Tan på Waldorf Astoria och han tar emot er. Dessutom har han lovat att ni ska få maximal rabatt på rummet, stammade den (av Caroline uppläxade Machmoud) fram innan han eskorterade oss ut till den väntande taxin. Nu var klockan 04.15.

 

Vid 05.00 anlände Stall Hatten ”et consortes” Waldorf Astoria där vi fick ett kungligt mottagande av Mr Tan.

 

Och nog fan var vi värda det, då det visade sig att den maximala rabatten som Mr Machmoud säkerställt, innebar att vi ”bara” behövde betala 4 000 kronor för åtta timmar i det förvisso ytterst luxuösa hotellrummet…

 

Regnet fortsätter att falla i det normalt sett solsäkra Dubai (nu är klockan 13.00 och vi ska checka ut från vårt ”femhundrakronoritimmen” hotell).

 

Nu väntar sen lunch på Dubai Creek Golf and Yacht-club, sedan incheckning på Conrads.

 

Får vi hoppas…

 

Höres

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Men Hatten (!), - jag trodde att Du var en resvan person. Vilket hotell tillåter incheckning Kl.3 på natten, såvida Du inte bokat för ankomst datumet före ankomst, med notering om "Late arrival".

2014-03-27 @ 03:38:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0