Cheltenham, Cheltenham, och lite mer Cheltenham

 

Stall Hatten sitter på Wirströms pub i Gamla Stan och övervakar Cheltenham-meetinget i goda vänner lag.

 

Sämre kan man ha det.

 

ATG och de svenska banorna har mycket att lära av sina brittiska motsvarigheter, den saken är klar.

 

Festivalen i Cheltenham pågår i fyra dagar och publiksiffran understiger sällan 50.000 personer. Dessutom tröttar man inte ut sina gäster med 14 lopp som vi älskar att göra i Sverige. Nej, det handlar om sju grymt kvalitativa race per dag och av ”Hasse Sax” geniala expresstravkoncept syns intet…

 

Här är HÄSTARNA stjärnorna.

 

Och det spelar ingen roll om de är födda i England, Irland eller i Frankrike. De brittiska kapplöpningsfanatikerna bryr sig mer om nationaliteten på tränaren och jockeyn. Det är landskampsstämning och glädje helt enkelt, dessutom traditioner, historia och prestationer som fullkomligt tar andan ur en.

 

I går fick vi se ”ungtuppen” Jezki (fem år) ta hem Champion Hurdle och knuffa ned legendaren Hurricane Fly från tronen som Storbritanniens bästa hinderhäst. Vad som hade hänt om inte den nye stjärnan, The New One, blivit grovt störd ett par hinder från mål får vi aldrig veta, men Stall Hattens tips är att ordningsföljden varit en annan.

 

Och vilka superlativer finns egentligen kvar att strö över Willie Mullins fantastiska sto Quevege, som vanligt riden av Ruby Walsh?

 

Inga om ni frågar Stall Hatten.

 

Quevega såg slagen ut precis hela vägen, men tog fram löpskallen 100 meter från mål och vann till slut relativt säkert. Det här var nionde raka segern och då ska man veta att hon bara gör två starter per år. Senaste förlusten kom på Auteuil i Paris så sent som den 24 maj 2009! Att kalla Quevega för ”a horse for the historybooks” är en underdrift av sällan sett slag.

 

Nu drar dag två snart igång så Stall Hatten måste lämna tangentbordet för att i stället koncentrera sig på formen till det inledande loppet.

 

Innan vi slutar.

 

Klockan 17.15 (engelsk tid) startar en häst vi namn Silver Concorde. Enligt ”säkra” uppgiftslämnare är den helt jävla stenklar. Så fram med plånboken och lira allt vad ni äger.

 

Planen är att Silver Concorde ska finansiera Stall Hattens och Carolines Dubaivistelse.

 

Och är inte oddset 15/1 just vad vi alla behöver i dessa "gråmulna" tider...

 

Den som lever får se.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Pontus Wickzell

Vi tackar o bugar så mkt för det excellenta tipset!

Lovar bjuda på en bira, och en whisky nästa gång jag ser dig på stallkafet!

Såna tips gillar vi!:)

2014-03-12 @ 18:21:33
Postat av: Tagge

Om nu Wirströms Pubinredning fortfarande är intakt,så hoppas jag ni njuter av en segerdryck av noblaste sort på bordet framför er.

/Tagge

2014-03-12 @ 19:05:07
Postat av: Stefan Ahlqvist

Jag bugar djupt och tackar för det tipset!! Nu är familjens resa till Högdala och Deauville betald!
Jag kommer naturligtvis att bjuda på något gott i stallkaféet.

2014-03-12 @ 19:10:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0