Hemma, ny styrelsemedlem, ambitioner och ett brev

 

Stall Hatten är hemma på trygg mark.

 

De fyra dagarna i Dubai var som vanligt mycket trevliga, även om en icke oansenlig del av Stall Hattens tid avsattes till rent jobb. Caroline ”jobbade” dock mer på solbrännan för att uttrycka sig milt…

 

Om loppen har vi redan skrivit det mesta, men det som etsade sig fast lite extra på Stall Hattens näthinna var utan tvekan Gentildonna och Just A Ways insatser i gräsloppen Sheema Classic respektive Duty Free.

 

Och vad mer kan man egentligen säga om jockeyn Joao Moreira? Snubben är ingen annat än ett fenomen och Stall Hatten blir faktiskt ytterst förvånad om ”The Magician” inte blir uppsnappad som förstejockey till Godolphin inom kort.

 

Dubaivistelsen avslutades med en grym kväll tillsammans med ”Mistersentfromgod” och dennes hustru Karolina ute på Palm Jumeirah. Det var fler än vid ett tillfälle under kvällen Stall Hatten starkt övervägde att flytta sina bopålar till den konstgjorda ön i ökenemiratet (för man får väl drömma?). Klimatet är grymt skönt och priserna faktiskt ganska överkomliga – en riktigt schyst lägenhet ute på palmen kan inhandlas till ett kvadratmeterpris strax under Östermalmsnivå.

 

Hemresan med lågprisbolaget Pegasus (via Istanbul) var dock ingen höjdare och definitivt inte värd att överväga till nästa år. Det kostar ungefär 4 500 spänn att flyga Emirates direkt och 2 500 kronor med det lite mindre ”snofsiga” Pegasus. För Stall Hatten (och Caroline) är det en frisk hundraoddsare att vi väljer samma flygbolag 2015 som innevarande år…

 

På hemmaplan då?

 

I måndags kväll hade SGS möte för att behandla diverse frågor – den viktigaste naturligtvis träninganläggningen Angarns framtid.

 

Det blev en livlig kväll med både högt och lågt, men hur det slutar står fortsatt skrivet i stjärnorna. Den person som imponerade mest under debatten var utan tvekan en herre vid namn Lars Nordström. Om denne person vet Stall Hatten föga, men det räckte med att höra honom prata i en minut. Den mannen MÅSTE in i Svensk Galopps styrelse, och så är det bara.

 

Årets första tävlingsdag på Jägersro (i söndags) var väl ingen höjdare rent sportsligt, men två prestationer stack ut.

 

Treårige Achatino imponerade vid niolängdersvinst och fyraårige Well Tried såg fin ut då han för första gången ställdes mot lite tuffare djur. Hans-Inge Larsen tog en snygg dubbelseger med Lindaspiel och Tintillon och visade med ackuratess att ”gammal är äldst”…

 

På onsdag är det vårpremiär på Täby. Det är ett par fina lopp på papperet och Stall Hatten är laddad som tusan. Vi är ännu mer laddade inför söndagens lopp i Malmö. Nu börjar de riktigt fina treåringarna äntra tävlingsovalen. Ett vårtecken så gott som något.

 

Tips?

 

Ambitionen är att lägga ut lite tips och analyser inför varje tävlingsdag på bloggen.

 

Den som lever får se.

 

Höres.

 

P.S. Ibland blir man glad… Läs texten författad av en brandman i Malmö, STORT! D.S.

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18677188.ab


Kommentarer
Postat av: Peter Kastensson

Jag får lika ont i magen av kommunister och miljöpartiklar som SD. Men alla tre är invalda i Sveriges Riksdag och ska ha samma möjligheter! Eller Hatten vill kanske åsidosätta demokratiska val?

2014-04-08 @ 11:25:07
URL: http://www.pekasten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0