Craven, sköna lördagstips och vikten av pisk

 

Stall Hatten hade för avsikt att åka till Cravens Breeze Up auktioner i veckan, men fick tyvärr ställa in i sista sekund.

 

På ett sätt var det tur för hur många polare vi än kunnat samla ihop till en ny häst hade det inte räckt till, priserna var nämligen rent galet höga.

 

Samtidigt hade det var riktigt coolt att vara på plats när klubban föll på katalognummer 44, en hingst efter High Chaparral för det ”nätta” priset av 800 000 Guineas. När man så trodde att taket var nått hostade gossarna på Coolmore upp 1 150 000 Guineas för en War Front hingst till underbiddern John Ferguson (Godolphin) stora vrede.

 

Snittpriset på de tvååriga Breeze Up hästarna gick upp med hela 26 procent jämfört med föregående år och medianen steg med 27 procent. Vad som händer när asiatiska intressen börjar handla på ”allvar” vågar Stall Hatten inte ens tänka på…

 

Vidare.

 

Nedan följer tipsen till dagens lunchtävlingar på Täby galopp.

 

Håll till godo.

 

V4-1

 

Favoriten:

 

Fabricio Borges Energia Eroi är ganska klar favorit när detta skrivs och det är väl i sin ordning. ”Fabbe” har bra snurr på materialet för dagen och hästen kan naturligtvis vinna. Någon spik är det dock inte för oss.

 

Motbudet:

 

Det är svårt att inte gilla den svenskfödde fuxen Jimmy Mack. Hästen avslutade förra året på bästa sätt och brukar alltid går bra första gången ut – det har blivit vinst i de två senaste comebackerna. Lärlingen Fredrik Janetzky rider Jimmy Mack i träningen och är säkerligen helladdad inför detta. Vi tror att lärlingslättnaden blir helt avgörande här.

 

Draget:

 

Johan Reuterskiölds Street Band är en spurtare av rang och det givna draget om favoritduon sviker. Hästen trivs ypperligt på Täby galopp och brukar gå bra första gången efter vila. Shane Karlsson kommer passa perfekt på Desert Style valacken, den saken är klar.

 

V4-2

 

Favoriten:

 

 

Då Lions Prospect strukits finns det väl bara en häst på banan? Vi tänker naturligtvis på Carolines Imanuel som tränat som en demon inför detta. Hästen har droppat rejält i handicappskalan och ska vinna det här loppet snabbare än Stall Hatten hinner säga ”vadbraatthangavtvåochtrettiosex”… Och vinner inte Imanuel vet vi alla fall en person som inte kommer få frukost på sängen i morgon bitti!

 

Motbudet:

 

Miss Astragal vinner inte så ofta, men nu kan det vara dags om favortiten har en dålig dag. Vi tycker att hästen står fint till och tror hon kommer passa utmärkt med formjockeyn Fanny Olsson i sadeln.

 

Draget:

 

Om man letar riktiga ”susare” kan Catherine Laboure vara lämplig att strecka. Hästen är grymt fin och tar riktigt långa kliv i träningen på morgnarna. Det kan vara så att hon inte är riktigt klar ännu, men nästa gång kommer hon garanterat vara med på målfotot.

 

V4-3

 

Favoriten:

 

Little Warrior har toppform och drog vinstlotten med startspår ett och kan naturligtvis leda loppet runt om. Vi är dock inte helt säkra på att han får vara i fred i spets, men flertalet startsnabba hästar utvändigt. Måste garderas.

 

Motbudet:

 

Grållan Mykonos aviserar årsdebut och det ska bli mycket spännande att se hur det går. Det finns mycket fart i Mykonos och vi förväntar oss en god insats. Kan hon snuva favoriten på spets är mycket vunnet.

 

Draget:

 

Musical Contest har svikit grovt i sina comebacker tidigare, men samtidigt ska man komma ihåg att hon visat formtal 80 vid ett par tillfällen och dessutom kanske blivit lite klokare med åren…? Det här kan vara helt ”guten morgen” till tio gånger slanten!

 

V4-4

 

Favoriten:

 

Pepper är klar favorit, men det här är ingen stjärna och vi garderar med blixtens hastighet.

 

Motbudet:

 

Claes Björlings Hortensia har halkat ned ett par kilo i handicap och känns riktigt intressant i det här ytterst klena sällskapet.

 

Draget:

 

Får vi bjuda på en frisk femprocentare? Vi tänker naturligtvis på Ylva Brandts Embla som fått ett perfekt invändigt startspår och är det naturliga spetsbudet. För tre starter sedan var hästen bara sju längder bakom Glad Bear och Little Warrior och någon häst av den kvaliteten hittar vi inte i denna startlista. I de två senaste starterna har hästen svikit å det grövsta, men nu återgår man till distansen 1200 meter – samma distans som för tre starter sedan. Embla passas mycket noga och är en given utgångshäst på triospelet.

 

I sista loppet lirar vi en liten slant på Hovercraft som ka långt mer än han visade i den senaste starten.

 

Lycka till.

 

I torsdags flög P A Gråberg av en bångstyrig treåring på Övrevoll. När ska ”norrbaggarna” förstå att jockeys MÅSTE få ha pisk med sig ute på banan? Ska någon behöva dö innan ni förstår allvaret?

 

Den som lever får se.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: ProBono

Jo det var kanske tur att i dessa dagar av devalverade prispengar ingen häst fann vägen från "Craven" till Sverige. Trots det så får det väl i ett globalt perspektiv anses positivt med den utveckling som "Craven" utgjorde bevis för. På tal om globalt, så kommer här huvudskälet till detta inlägg. Är på resande fot till Nice och omgivningarna däromkring under första veckan av maj. Har Stall Hatten något tips på galoppbanebesök därikring under aktuell tid. Måhända till råga på allt några matnyttiga länkar?

2014-04-22 @ 13:33:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0