Annihilation, "Hasse H" och "Hasse Sax", vaggvisa...

 

Annihilation…

 

För ett par dagar sedan hörde Stall Hatten ovan nämnda ord i en internationell nyhetsrapportering, kommer inte ihåg vilken, men ordet fick oss att rycka till.

 

Annihilation…

 

Vi vet mycket väl vad ”annihilation” betyder på svenska, men det som gnagde i oss var och i vilket sammanhang vi hörde ordet senast. I går kväll kom vi på det, mest av en slump, men när vi via ett par enkla sökningar på google fick det bekräftat spred sig ett brett leende över Stall Hattens i dagsläget bistra anlete.

 

Om ni klickar på länken nedan kommer ni att förstå varför det ibland, allt som oftast faktiskt, krävs en direkt katastrof för att människor ska enas och förstå allvaret i en uppkommen situation.

 

Tänk er Hans ”Hasse” Hansson på barrikaderna…

 

http://www.youtube.com/watch?v=QoLywiaM6PA

 

För är det inte just som så att det är galoppsporten ”i stort” som förenar oss? Om loppen avgörs på Täby, Jägersro, Göteborg Galopp, Strömsholm eller på Blommeröd, vad spelar det egentligen för roll om man kokar ned ”essensen” till dess minsta beståndsdelar?

 

Om det handlar om vi (svensk galoppsport) ska finnas kvar över huvud taget om fem år, är det väl hög tid att vi fokuserar på ”The bigger picture”?!

 

Allt sedan ”Hasse Sax” inledde sin Eriksgata för ett par månader sedan för att kungöra sitt manifest inför oss mindre vetande är det just en formulering som etsat sig fast i Stall Hattens minne.

De flesta av er läsare hörde säkert det samma, för ”Hasse Sax” missade naturligtvis inte att delge sitt mantra på det stormiga fullmäktigemötet för ett par veckor sedan.

 

–  Det som inte går att mäta finns inte, det har inget berättigande, slut citat!

 

I Stall Hattens värld är ”Hasse Sax” ”mätsug” i inte så liten grad en direkt styggelse. Att mäta värden är långt enklare i MTG-miljön, än i den av mjuka värden dominerande hästsportsditon.

 

Men nu har han bestämt sig!

 

Och synar man siffrorna helt utan känslor, vad galoppsporten genererar kontra vad den kostar för spelbolaget är det ”tack och godnatt” snabbare än vad den nytillträdde VD:n på ATG hinner säga ”excel är ett jäsikens bra datamaskinsprogram”…

 

I det här läget duger det inte att skära med en osthyvel…

 

… det handlar om att ”rätta munnen efter matsäcken”!

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0