Värsta dubbelfelet sedan Davis Cup-finalen 1984...

 

Egentligen borde Stall Hatten inte behöva be om ursäkt för den senaste tidens ”bloggkoma”…, men vad fan, det är alltid bättre att ursäkta sig en gång för mycket – än en gång för lite.

 

Eller hur?

 

Innan Stall Hatten går in på det synnerligen trevliga ämnet ”Topphästar med skandinavisk anknytning konkurrerar på internationell gruppnivå”, måste vi tyvärr delge er läsare en riktigt sorglig nyhet. Vi måste även behandla ATG:s nytillträdde VD ”Hasse Sax” klavertramp från förra veckan.

 

Ett klassiskt ordstäv lyder ”en gång är ingen gång, men två gånger är en gång för mycket”.  

 

I den senaste bloggen ondgjorde vi oss över ”Hasse Sax” idiotiska förslag med innebörden att Solvallas onsdagsomgångar från och med nästa år skulle saxas med övriga storbanor, det vill säga Åby, Jägersro och Bergsåker.

 

Det enda positiva som utspelet från ATG:s nye VD förde med sig var att Stall Hatten kom på smeknamnet ”Hasse Sax”. Inget annat. Zip, nada…

 

Efter det att massiv kritik, från bred front, riktats mot förslaget (Aftonbladets site Trav365 hade troligtvis använt rubriken ”Hela Travsverige rasar”…) trodde vi i vår enfald att ”Hasse Sax” skulle besinna sig.

 

Om Stall Hatten varit i samma skor som ”Hasse Sax”, hade vi efter en sådan mardrömsstart i debuten omedelbart ställt oss två frågor.

 

1: Hoppsan? För att nå framgång rent företagsmässigt och lyckas få de inom trav och galoppsporten aktivas respekt, är det nog en bra idé att göra ”hemläxan” mer ordentligt framöver? Det är nog dessutom en smula mer komplicerat att leda ett företag (ATG) med sina rötter i en folkrörelse…än ett börsnoterat bolag (MTG), där ”rätt färg på sista raden”, och ryggdunkningar från profithungriga aktieägare på årsstämman – är det enda som verkligen betyder något?

 

2: Okey då. Jag är ”högsta hönset” på ATG och därmed ytterst ansvarig för att det här helt uppenbart galna förslaget presenterats. Fair enough. Men jag är ju samtidigt ny inom sporten, har en massa (kanske för många?) anställda personer med djupare kunskaper än mina som rådgivare. Är det kanske där det brister?

 

På fråga ett är Stall Hattens svar ett rungande JA.

 

På fråga två är Stall Hattens svar ett rungande JA.

 

Nu är det helt uppenbart tyvärr som så att ”Hasse Sax” inte tänker i samma banor som oss. I de flesta fall - och över tid - är det nog ett klokt beslut, men i de här två specifika fallen som vi beskrivit ovan är det direkt olyckligt.

 

Vi hade förväntat oss att ATG:s nye VD i sin ”andra start” skulle göra en ”pudel” modell mindre helt enkelt. I nästa andetag presentera något populistiskt dravel för att ta enkla poäng och flytta fokus från sin katastrofala debut.

 

Ack vad vi bedrog oss.

 

Stall Hatten har ytterst svårt att ranka ”Hasse Sax” två första förslag inbördes. Men låt oss säga så här då? Det senaste utspelet att de så kallade ”robotspelarna” inte längre är välkomna hos ATG leder nog med en nos in på upploppet…

 

I och med detta mister ATG ungefär 350 miljoner i omsättning på årsbasis. Visst är det ett sorgligt faktum att man i samma andetag på så sätt dessutom undanhåller de aktiva cirka 70, miljoner som i stället kunde delats ut i prispengar – årligen!

 

Men frågan är om det inte är långt mer allvarligt problem på sikt att spelbolagets styrelse och operativa ledning visar sådan okunskap om spel och dobbel?  

 

Att kalla de ultrasmarta personerna som använder sig av avancerade dataprogram för systemmaximering och omsätter gigantiska belopp i våra jackpotomgångar för ”robotar”, är så urbota dumt och direkt felaktigt att vi nästan blir stumma.

 

Det hade beslutsfattarna på ATG förmodligen också förstått om man hade spanat in TV-programmet ”Kalla Fakta” med viss regelbundenhet, i stället för att - som det verkar – suttit som trollbundna framför samtliga avsnitt av spökjägarprogrammet ”Det okända”…

 

Härmed erbjuder Stall Hatten oddsen…

 

100.000 gånger pengarna på att spöken verkligen existerar.

 

100 gånger pengarna att saxade lopp på onsdagarna genererar ökad omsättning på ett års sikt.

 

1000 gånger på att ATG erkänner att den enda roboten som spelar i deras potter lystrar till namnet ”Harry Boy”.

 

Ett värre ”dubbelfel” än det ”Hasse Sax:s” presenterat har Stall Hatten inte sett sedan Peter Flemmings vilken avgjorde Davis Cup-finalen i Scandinavium 1988…

 

Hoppsan.

 

Det här tog alldeles för lång tid att skriva så vi får be att återkomma med ämnet ”Topphästar med skandinavisk anknytning konkurrerar på internationell gruppnivå” i nästkommande blogg.

 

I den kommer vi även leverera en riktigt sorglig nyhet. Suck, pust, ve och fasa… Stall Hatten vet att det är ett faktum att ”mätta människor inte behöver jaga för att överleva”, men det får faktiskt vara någon jävla måtta…

 

Nu är det Elitloppshelg. Stall Hatten tror på Formula One.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

När ska Hatten börja skriva om galoppsporten igen ?

2013-05-25 @ 20:27:30
Postat av: besser_wisser

Hatten av for Hatten denne gangen.

De ser visst Darth Vader og hans roboter ved høylys dag hos ATG for tiden.

Og Tore; når Hatten påpeker at 70 mill forsvinner fra prispotten handler det da om galopp?!!

2013-06-03 @ 23:30:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0