Vilken succé för Nationaldagsgaloppen, två tips!

 
Pust!

Så var då den första upplagan av Nationaldagsgaloppen avgjord. Det finns faktiskt - glädjande nog - inget annat ord att ta i sin mun än succé.

Solen sken och himlen var klarblå. Människor i alla åldrar – de flesta med picknic-korgar - vallfärdade ut på Ladugårdsgärdet och slog sig ned i gröngräset för att övervaka tävlingarna samt bevittna allehanda övrig underhållning.

Stall Hatten fick nästan en tår i ögonvrån när vi såg den månghövdade publiken, men än mer viktigt var naturligtvis att alla hästar kom ”hem ordentligt”. Stort plusbetyg även till ryttarna som red med hjärnan och därmed säkerställde legitimiteten för Nationaldagsgaloppens framtid.

Och vad skall man säga om de personer som såg till att banan blev ridbar i tid? Ja, ingen annat än SKITBRA jobbat!

Men en sak retar Stall Hatten – och detta rejält. För varför måste man ”skarva” med publiksiffran? Det var ju ett så otroligt bra evenemang ändå. Vi förstår naturligtvis att det blir en avsevärt enklare uppgift att dra in sponsorkulorna till nästa år om man använder sig av publiksiffran 50.000, men det är inte desto mindre ren lögn och lite som ”att kissa i brallan”. Det är skönt initialt, men kort senare är det direkt otrevligt.

Ett par tips till arrangören inför 2014, i all välmening så klart.

1: Nästa år måste ni se till att det finns mer utskänkningsställen på området. Stall Hatten hade access till Vip-tältet och därmed tillgång till både utmärkt mat och lämpliga måltidsdrycksalternativ. Hälften av våra mindre priviligierade polare som gick på galopp för första gången hade dock missat att ta med sig ”trossen” och gnällde faktiskt högljutt över detta arrangörsdebacle. Varför inte kolla med den före detta ATG-anställde Helen Martin? Hon lämnade spelbolaget för ett par år sedan och är nu marknadschef på O´Learys. Det vore väl inte otänkbart att O´Learys skulle ställa upp en egen ”bierstübe” på Nationaldagsgaloppen nästa år om man erbjöds bra villkor? Helen Martin når ni på telefon 073-088 86 36. Hur man får tag i de där korvgubbarna med ”en låda på magen” har Stall Hatten inte en aning om, men det borde väl inte vara så svårt att kolla upp? Det finns ju 360 dagar att avsätta till rekognosering. Alla ungar gillar glass, eller hur? Ring Sandhya Forselius på GB Glace så ser hon till att tio goa ”glassgubbar” i full ”stridsmundering” strosar runt på området nästa år. Ni når Sandhya på 08-619 95 00.
 
2: Tryck upp en extra upplaga av Stockholm Stora Programmet med extra-texten ”gäller som fri entré på tisdagens topp-tävlingar på Täby där festen fortsätter” på förstasidan. Dessa program skall givetvis delas ut av Per-Anders Gråberg och hans jockeykollegor, samt alla volontärer, direkt efter målgång i sista loppet. Hur svårt kan det va?
 
Avslutningsvis vill Stall Hatten hylla alla er som såg till att dagen genomfördes på ett sådant utomordentligt sätt. Sträck på er, det är ni värda.
 
Och tänk om vi någonsin kan ”banka in” den här ramsan i kollektivet? Fast byta ut ordet ”Elitloppet” mot ”Nationaldagsgaloppen”…

 
http://www.youtube.com/watch?v=_4OaJpoDhBU

 
Höres.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: lisbeth jensen

Ja, tänk om någon som kan tänka förbi VIP kunde hålla i den praktiska delen. Hoppas att de sparar dina telefonnummer till nästa år. Lite nyfiken också, vad var den egentliga besökssiffran?

2013-06-12 @ 12:59:39
Postat av: En gång om året

50 000 var det ju inte i närheten av men säkert runt en tredjedel av detta, kanske t o m 20 000 vilket är gott nog!

Nästa år ser jag gärna att Stall Hatten sitter med i juryn avseende tävling om bästa hatt. I såna fall sponsrar jag gärna med ett fint pris!

2013-06-12 @ 20:05:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0