Sju miljoner, Libertarian och nationaldagen!

 

Det är med stor förvåning Stall Hatten noterat att ingen verkar bry sig längre. På annat sätt kan vi inte tolka den totala radiotystnad som varit en realitet efter våra två senaste inlägg.

 

 I de här två bloggarna har vi informerat om ATG:s nye VD ”Hasse Sax” FÖRSLAG om att nedmontera nationalarenan Solvalla via delade omgångar, och samme persons BESLUT om att förbjuda de så kallade robotspelarna.

 

Vi tyckte oss vara tydliga med vilka konsekvenser de här dumheterna får, men för att ingen av er skall kunna missförstå, så tar vi det igen.

 

Svensk travsport kommer att tvingas spara 63 miljoner omedelbart och svensk galoppsport sju! Det här är reda pengar och i mångt och mycket ERA prispengar.

 

De där 350 miljonerna i omsättning ATG tackar nej till då de förbjuder ”robotspelarna” som alltså inte finns, kostar alltså dig, mig, din tränare och resten av alla aktiva sju miljoner på årsbasis.

 

Om förslaget att saxa bort Solvallas onsdagar blir en realitet är det bara att lägga på typ tre miljoner extra i minskade medel till galoppsporten. PER ÅR!

 

Var så god och skölj…

 

Vi går vidare med något trevligare.

 

Allt sedan förra hösten har Stall Hattens gode vän Lars Kelp skrutit om den av honom inköpte New Approach-sonen Libertarian.

 

–   Han er supergoo, og måske en häst förde rigtiga storlöben skall du viide, är bara ett av typ 20 uttalanden vi mottog innan det var dags för debut i början av april.

 

Stall Hatten älskar som bekant att ”lugga” de engelska bookisarna på en krona eller två så det var med stor spänning vi slog oss ned framför skärmen - med ett totokvitto i vänster hand och en valium i den högra…

 

Det där med ”valiumen” är en sanning med modifikation, men pressen på oss var stenhård då vi till samtliga arbetskamrater låtit meddela att ”Libertarian vinner med minst 100 meter” och ”det är lika troligt att han torskar detta som att Stall Hatten vinner Vasaloppet nästa år”.

 

Nu gick det bra. Libertarian vann loppet med en knapp längd, men det satt hårt åt och Stall Hatten fick utstå rejäl kritik från kallsvettiga kollegor som ju utlovats att ”det här blir inte ens spännande”.

 

Nåväl.

 

Libertarian gav 3.15 i odds och det måste, med facit i hand, vara det bästa odds Stall Hatten och våra kollegor någonsin spelat en häst till.

 

För i tredje starten vann Libertarian som bekant Dante Stakes och i helgen var hästen knappt slagen tvåa i det engelska Derbyt! Och med lite mer ”pace” i loppet hade han faktiskt kunnat vinna.

 

Nu kommer man att efteranmäla Libertarian till det Irländska Derbyt och om det går som det skall där, är det inte omöjligt att det blir start i ”Arcen” i början av oktober.

 

Stall Hatten brukar inte ta till överord, eller för resten, det brukar vi visst det… Köpet av Libertarian på Craven Breeze-Up sales i april förra året, kostade 40.000 guineas, är det bästa i skandinavisk hästsports historia. Alla kategorier.

 

Vidare.

 

På torsdag är det dags för Nationaldagsgaloppen ute på Gärdet och Stall Hatten är naturligtvis på plats.

 

Vi var ute och gick banan den 19 maj och då var den inte ridbar. I fredags kväll gjorde vi samma sak och då såg den, tack och lov, betydligt bättre ut.

 

Nu håller vi tummarna för säkra tävlingar och massor av människor. Och offra gärna en slant till vädergudarna. Stall Hatten drömmer om 25 grader och strålande solsken.

 

http://www.youtube.com/watch?v=CIMLsj0TUxQ

 

Innan vi avslutar.

 

Får de danska gästerna på Gärdet transportbidrag?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tagge

Ställer mig frågande till dina siffror i sin helhet.

Möjligen att jag är helt felunderrättad, men spel från utlandskonton är ingen större vinning för svensk hästsport.

merparten av dessa sk. Robotspel från utlandet.

Utländsk omsättning redovisas och beskattas i det land det är spelat.

Ex. Generar spel från Norge, Danmark och Finland strängt taget inget till Svensk Hästsport utan överskottet efter vinster/inhemsk skatt /ATG adm avgifter går till resp. Lands hästsport inte svensk.

Var ev. Överskott av spel från ex Sydafrika, Tasmanien mm går regleras via resp. Avtal, men enligt den info som jag fått generar denna omsättning näst intill Nada till Svensk Hästsport utöver ATG's adm kostnader.

De ev. "tapp" som svenska hästsporten drabbas av om de sk. Robotspelarna försvinner är det som ev. Spelas från Sverige ( vilket är en enligt uppgift väldigt liten andel ). Då förutsätts också att dessa spelar slutar att spela helt på svensk hästaport.


Vidare så bortser du från det faktum att en hel del småspelare lämnat travspelandet till förmån för andra spelalternativ efter de senaste årets skriverier om systemmattor mm. Huruvida dessa ev. Hittar tillbaka är naturligtvis skrivet i stjärnorna, men möjligen är ATG's förhoppning att denna ström av tappade spelare nu får ett stopp.

Du har i din blogg angett ett omsättningstapp på 350 miljoner och dessutom förutsatt att sporten skulle fått 20% av denna siffra.

I själva verket är Robotspel från Sverige (dvs det som berör bidrag till sporten) bara en bråkdel av dessa 350miljoner. Dessutom går ca 13% av denna "bråkdel" till sporten (inte 20) då ATG tar ut dryga 6%.

Jag har personligen inga problem med dessa storspelande datanyttjande gamblers. Men så länge de spelas från utlandskonton så generar de varken svensk trav eller galopp några större belopp...

2013-06-04 @ 13:38:24
Postat av: Nordgubben

Tystnaden i förra inlägget beror nog på att alla inte är med på vad som gäller. Du kan väl omöjligt vänta dig samma "storm" som när du hänger ut vissa människor, eller skapar spekulation på rykten. Förra inlägget gav oss chansen att tänka till extra och många av oss har inte samma koll som du kan ha.
Personligen, tror jag på sunt förnuft. Speltappet beror på att
1) Travet inte är lika intressant.
2) Spelet är för svårt och därmed för dyrt.
3) Våra konkurrenter är duktigare och/eller har bättre spel.

Vi har hetsat alla spelare till att spela mer. Vi trycker bara på spelet och ingenting på sporten. Vi har dessutom nyligen gått igenom en kris och hästnäringen har stora sviter av denna fortfarande.

Det finns bara ett alternativ att få tillbaka spelarna och det är via den breda massan, svenska folket. Skapa ett intresse för HÄSTSPORTEN så kommer spelet därtill. Vi är på rätt väg med nationaldagsgalopp mm men det kommer ta tid. Skär kostnader i ATG byggnaden och kom upp med ett lättare/bättre alternativ till våra spel idag. Folk måste känna att de kan vinna (gå +/- 0) efter en tävlingsdag för att komma tillbaka.
Gör en egen kanal (om det går) där det görs reportage inom hästnäringen och maila ut detta till allt och alla. Visa folket att galopp samt trav måste samarbeta för att överleva samt att ridsporten skall vävas in under detta. Då får vi med massan, dvs spelet...

2013-06-04 @ 18:24:18
Postat av: Stefan Larsson-Skäcklinge

Varför tror du att delade omgångar absolut måste bli ett stort fiasko? Kan det inte istället bli en vitamin spruta för mer spel och större intresse. Nu när Malmö, Göteborg och Sundsvalls bor får chansen att se bättre sport, med fyra fina löp så kommer säkert fler att besöka dessa banor.

Tänk även på de lokala tränarna som slipper långa resor till Solvalla och hästägare som nu får radikalt sänkta kostnader.

Spelet på V86 går nog upp då jag tror att alla lokala travintresserade i Skåne, på Västkusten och Norrland spelar mer dessa omgångar med hemmahästar än de gör på en vanlig Solvalla omgång.

Lokalpressen kommer säkert att bevaka dessa omgångar extra mycket jmf med V86 bevakning idag.
Omvänt tror jag inte att publiken (som inte är stor) på Solvalla skräms bort bara för att det blir 4 lopp live på banan och 4 lopp på storskärmen.

Att också erbjuda V4 spel dessa delade omgångar kan säkert höja omsättningen. V4 spel med högklassiga lopp är ngt jag skulle vilja se mer av.

När det gäller galoppen så tycker jag Mats Genbergs ledare är riktigt bra, att öka galoppspelet med 50 miljoner per år torde vara en mindre utmaning för ATGs marknadsavdelning än att öka travspelet med samma summa. Galoppen lockar andra kundkategorier och det måste vara intressant för ATG att nå ut till dessa.

YR.NO utlovar solsken och lagom varmt väder till Gärdet!

2013-06-05 @ 11:00:11
Postat av: AJ

50 000 besökte Gärdet på Nationaldagsgaloppen. Så sa i alla fall speakern och det borde väl vara polisens uppskattning av besöksantalet som man går ut med? Alla var inte där samtidigt men stämmer siffran så är det succé.. Tack och grattis till alla som med hårt arbete gjorde det möjligt!

2013-06-06 @ 15:59:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0