63 procent, självrannsakan, och mediokra människor.

 

Är det någon annan än Stall Hatten som är trött på alla dessa ”baggar” som gör resan ”över kölen” och bankar oss svenskar sönder och samman i snudd på alla lopp med mer än 30.000 kronor i förstapris?

 

Under gårdagens storloppskväll på Täby galopp vann Niels Petersen fem lopp och Rune Haugen tre. Alltså åtta av elva!

 

Totalt delade svensk galoppsport ut 3.640.000 kronor i prispengar på Stockholm Stora Pris kvällen, bra där, men är det inte rent galet att de norska tränarna fick med sig 2.313.500 av dessa?

 

Det betyder att våra ”vänner i väst” tog hem hela 63.5 procent av den totala priskakan. En procentsats Stall Hatten inte sett maken till på typ tio år. Och då handlade det inte om handelsbalansen inom skandinavisk hästsport, utan mer om vilken alkoholhalt absinten på pubarna belägna på Prags duktigt skumma bakgator egentligen höll…

 

Vad är det som händer egentligen?

 

Stall Hatten förstår att ”norrbaggarna” skrattar hela vägen till banken. Inte nog med att deras tränare och hästägare spelar i en helt annan division än oss. ”Som grädde på moset” gödslar vi, på grund av ATG:s obegripligt korkade regelverk, dessutom deras totospelare med VÅRA jackpotpengar var och varannan vecka. För ni vet väl att spelbolaget i Norge inte slussar en endaste krona tillbaka till den svenska totopotten i motsvarande situation?

 

http://www.youtube.com/watch?v=sZXrK3f4zbk

 

Eller för resten. Låten från länken ovan, och innebörden där av, ger kanske i just de här två fallen inte en helt rättvis bild på hur ”landet verkligen ligger”?

 

För när Stall Hatten tänkt efter ordentligt drar vi slutsatsen att vi bara har oss själva att skylla. Våra kamrater bärandes nationaldräkter och ”lusekofter” utnyttjar bara systemet vi själva skrivit reglerna till - och dessutom bäddat för.

 

Staten skriver lagar och driver finanspolitik som skall gynna sina medborgare. Spelbolaget ATG skriver sina egna regler (med den statliga myndigheten Lotteriinspektionen som kontrollant). Svensk Galoppsports ledning har som främsta uppgift att skriva propositioner samt lägga ut ”kursen” rent generellt. Denna ”kompassriktning” skall i slutänden säkerställa att våra aktiva kan bedriva sina verksamheter i ett så pass hälsosamt och rättvist företagsklimat rent ekonomiskt som möjligt är.

 

 I nästa blogg skall de ansvariga för åringsauktionen i Stockholm få ”så hatten passar”. Det finns nämligen en gräns för hur mycket protektionistisk idioti vi kan svälja. För att inte tala om hur trötta vi är på att ständigt påminnas att de här herrarna ”i klubben” helt saknar visioner.

 

”Why settle for mediocrity”?

 

En bra låt får avsluta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=aGzgoSg5OZg

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Falling Down

Suck... Blir så less... Först kör de sten-sax-påse... Sedan stoppar de "robotspel"... Samtidigt skickas jackpot pengarna till Norge med jämna mellanrum... Tar idiotin aldrig slut??? Korkade svenskar säger norrmännen, med all rätt... Känner mig som William Foster - enough is enough!!!

2013-06-13 @ 10:08:53
Postat av: Tore Petre'

Jag fattar inte vad Du vill ha sagt med "alkohol i Prag...". Kan Du utveckla Dina tankegångar lite fylligare ?

2013-06-13 @ 21:07:09
Postat av: John John

Folk glömmer tydligen när jackpot pengarna går åt andra hållet.

2013-06-20 @ 00:32:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0