Självömkan, "Spökrapport", auktionen och Klasse L!

 

Hejsan, hejsan…

 

Stall Hatten är åter i ”vertikalläge” efter att ha legat däckad i en dryg veckas tid.

 

Om det var influensan eller någon annan form av illasinnad bakterie som fick oss på fall har vi ingen aning om, då vi inte ens orkade hasa oss ned till vår husläkare för att genomgå en allmän ”besiktning”.

 

I stället tillbringades dagarna under täcket, med tekopp, dator och telefonen på max en armlängds avstånd.

 

Mediciner i all ära… Lika viktigt, i alla fall för Stall Hatten, är en förstående partner med ork att hantera gnäll och lyssna på harangerna – de flesta av rent självömkande karaktär.

 

Tack Caroline!

 

Det är svårt att hitta glädjeämnen från de här dagarna i sjuksängen, men ett par saker är värda att nämna.

 

Stall Hatten rekommenderar alla läsare att omedelbart lösa biobiljett till Ang Lees nya mästerverk ”Berättelsen om Pi”. Nu fick vi av naturliga skäl nöja oss med att se filmen på datorn, men även i detta format drar bilderna, dialogen och historien i sig formligen andan ur en. Och hur upplevelsen då blir på bio, vågar vi inte ens fantisera om. I nuläget kan man lira att ”Berättelsen om Pi” vinner en Oscar som bästa film till 50 gånger slanten. Ett odds av sådan magnitud att Stall Hatten inte kan hålla fingrarna borta. För om dussinfilmer/kalkoner som ”Titanic” och ”Dansar med vargar” lyckats hemföra den tyngsta titeln inom filmindustrin torde det vara ren formalia att ”Berättelsen om Pi” gör det samma. Den senaste kommentaren med reservation för motståndet samt att hela branschen är fullständigt korrupt!

 

 http://www.youtube.com/watch?v=m7WBfntqUoA

 

Om det var en rekommendation i all enkelhet från Stall Hattens sida att se ”Berättelsen om Pi”, är det faktiskt en direkt ORDER från vår sida att ni kollar in ”Searching for Sugar Man”.

 

Den svenske regissören Mallik Bendjellouls dokumentärfilm om artisten Rodriguez livsöde är så grymt bra och tight att tårarna föll nedför Stall Hattens kinder, blandades med skratt, och detta vid fler än ett tillfälle. Historien om ”Bob Dylans givne arvtagare” Rodriguez är så fantastisk att ordspråket ”verkligheten överträffar dikten” aldrig varit mer passande än i det här fallet.

 

http://www.youtube.com/watch?v=pCcDUSSb0PA

 

Är det någon av er läsare som har ett par miljoner över, vilka bara ”ligger och skrotar” i någon byrålåda? Om så är fallet, och ni nöjer er med sex procents avkastning på kapitalet, är det Stall Hattens allra starkaste rekommendation att ni kontaktar er lokale ”bookie”.

 

Oddset 1.06 på att ”Searching for Sugar Man” vinner en Oscar för bästa dokumentärfilm den 24 februari kan vid första anblick tyckas lågt, men att så blir fallet är lika givet som att snön smälter så småningom även på våra breddgrader samt att solen går upp även i morgon dag…

 

Vidare.

 

I lördags eftermiddag gjorde Stall Hattens ögonsten (av de fyrbenta…) Aghostatgodsplace tredje starten i landet där man utan den minsta tvekan äter sig mätt och belåten på slibbiga grodor.

 

Anledningen till att vi valde att starta ”Spöket” i ett sällskap av Listed-klass gjordes av det enkla skälet att lyckas få ett formtal på hästen. När vi flyttade ned vår lille älskling till Pia och Jocke i Chantilly översatte det franska förbundet 87 i svensk form till 42 i fransk.

 

Men det talet (42) blir inte ”officiellt” per omgående, detta då man av spelsäkerhetsskäl vill se hästen löpa utanför hcp-systemet vid tre tillfällen, för att på så sätt kunna värdera hästens riktiga kapacitet.

 

Vi kan ha fel, men det troliga är att ”Spöket” svarade för sin bästa insats i karriären i lördags. Över alldeles för korta 1300 meter backades hästen ned i kön. När ridande Thomas Messina gav marschorder i svängen strulade det en del, men över upploppet avslutade Aghostatgodsplace bäst av alla. I mål var vi slagna tre längder, endast ett huvud från femteplatsen, som sjua…

 

Och tänk att en sjundeplacering, utanför pengarna, kan glädja en så mycket!? Inför loppet hade vi som målsättning att vara sjua, max fem längder bakom vinnaren. I och med att vi var sjua, och inte åtta, har därmed ”Spöket” ett franskt handicaptal inom någon dag eller två.

 

Nu blir det enklare att matcha hästen = positivt. Men lika intressant blir hur handicappern värderar insatsen? Hur Stall Hatten än vrider och vänder på resultatlistan kommer vi fram till att Aghostatgodsplace visade just 42 i lördags.

 

Håll alla tummar ni kan för att ansvarig räknenisse på det franska förbundet är på glatt humör och gör en snällare bedömning. Kan vi tillåtas drömma om 39?

 

På hemmaplan har debatten blossat med anledning av att SFAF motsatt sig den planerade gemensamma nordiska auktionen i Göteborg senare i höst.

 

Att sådan protektionism inte håller i längden är en självklarhet i Stall Hattens ögon. Det enda som driver en verksamhet, vilken som helst, uppåt och framåt i längden är naturligtvis sund konkurrens på lika villkor.

 

I våra ögon har faktiskt inte ett enda av SFAF:s framlagda argument mot projektet någon som helst bäring, men…!

 

I tider som dessa är det av yttersta vikt att alla ”är med på tåget”. Det är kanske så enkelt att det krävs mer tid och tydligare detaljinformation för att övertyga uppfödarna i Mälardalen om det förträffliga med en gemensam auktion?

 

Stall Hatten har vid otaliga tillfällen propagerat FÖR projektet, men varför måste man forcera fram detsamma? Och visa oss den aktör i de stockholmska uppfödarleden som blir mer välvilligt inställda till auktionen efter att ha hånats och smutskastats från alla håll och kanter? Ibland förvånas Stall Hatten över det faktum att personer med maktposition inom den nordiska galoppsporten framför sina åsikter i ren affekt, i stället för att tänka steget längre.

 

Hur når vi framgång, målet?

 

Svaret på den frågan är inte enkel, men ödmjukhet, förståelse, ordentliga beslutsunderlag, och direktkommunikation över gränserna, är nog en bra start.

 

Släpp prestigen, gör om, gör rätt.

 

Innan vi slutar för i kväll kan vi avslöja att auktionen som normalt sätt hålls under St: Leger-helgen i år kommer att genomföras dagen före Stockholm Cup. Inte nog med att tidpunkten är bättre. Den tilltänkta platsen för evenemanget är, om Stall Hatten är rätt informerad, helt fantastisk och unik. Om SFAF sköter sina kort rätt finns alla förutsättningar att deras produkter kommer värderas på ett helt annat sätt en tidigare. För visst är det så att ”som man säljer sig blir man köpt”!

 

Och om säljarna får RÄTT pris för sina produkter den här gången, torde väl rädslan för konkurrens minska i samma takt som stoltheten för den egna uppfödningen ökar?

 

Om så sker är en gemensam auktion, med alla uppfödare, norska, danska, skånska, och trögstartade 08:r inte bara en skrivbordsprodukt och/eller utopi inom ett år eller två?

 

SGS har medlemsmöte i kväll, men Stall Hatten håller sig borta, detta då orken tryter.

 

Men en som uppenbarligen har mer ork än de flesta är tidigare VD:n Klas Lundgren…

 

Vi lär tvingas återkomma i ärendet.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Lennart Lönneby (GGS)

... and the Oscar goes to Steven Spielberg and Kathleen Kennedy for "Lincoln"

2013-02-13 @ 03:49:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0