Ett riktigt beslut och vikten av transparens!

 

Ett par snabba rader från Stall Hatten, orkar ni med det?

 

För en knapp månad sedan sedan skrev Stall Hatten ett blogginlägg där vi vädjade till SG:s styrelse att lägga höstens planlagda – den nordiskt gemensamma - auktionen i Göteborg på is. I vår värld fanns det viktigare saker att prioritera, och dessutom ställde vi oss ytterst tveksamma till om organisationen i dess nuvarande form, verkligen hade ork och kapacitet att driva auktionsprojektet med den ambitionsnivån som det förtjänar…

 

Belive it or not…?

 

När vi skrev de där raderna gjorde vi oss ingen som helst illusion om att beslutet verkligen skulle reverseras. Genom åren har vi nämligen vant oss vid det faktum att förslag från oss i ”fotfolket” allt som oftast förkastas av beslutsfattarna. Tyvärr. Ren prestige väger allt som oftast tyngre för dessa personer än någon så pass futtig sak som att verkligen lyssna på, samt ta till sig idéer, presenterade av oss ”mindre vetande”.

 

Men…, kanske är det så att styrelsen äntligen vaknat upp och insett allvaret i den rådande situationen?

 

För enligt 100-procentigt säkra källor är evenemanget inställt under verksamhetsåret 2013.

 

Rent principiellt är Stall Hatten en ivrig förespråkare av projektet med en gemensam nordisk auktion, men ni vet? Var sak har ju sin tid och ordspråket ”Rom byggdes inte på en dag” tillkom inte utan anledning.

 

Och var det någon annan än Stall Hatten som tolkade Hans Hanssons uttalande i Travronden för en vecka sedan på annat sätt än att den nya strategin som gäller i sporten är att ”inga kor längre är heliga”?

 

”Nationaldagsgaloppen” (som tidigare varit just en helig ko) MÅSTE drivas med en sund grad av självfinansiering som bas. Om man inte kan säkerställa detta, kommer även detta projekt att skjutas på framtiden. På annat sätt kan inte Hans Hanssons uttalande tydas.

 

Om vår kära sport skall ha en chans att överleva på tio års sikt måste vi nu sluta leden och vara transparanta. Ingen är betjänt av mörkläggningar från högre instans och vi har definitivt inte råd att låta direkta sär och egenintressen vara drivkraften, på bekostnad av en sund syn på den verklighet vi lever under.


Kommentarer
Postat av: Love

Såg att Spöket var sjua i Cannes. Berätta!

2013-02-10 @ 22:07:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0