En "grålle", låt oss agera nyanserat, och vad är syftet?

 

Jaha, och vad skall man göra nu då?

 

I går avreds nämligen den sista tävlingsdagen på Täby och nu har vi ”att se fram” mot ett par racefria veckor i vårt avlånga land. I vart fall när det handlar om fullblodssport.

 

Stall Hatten har egentligen inget emot uppehållet. Oavsett om man står på två eller fyra ben mår man bra av en ”pust”. Kroppen får en chans att rent fysiskt återhämta sig, men undrar om det inte är lika viktigt att ”knoppen” också får lite rekreation?

 

Om abstinensen blir för svår är det ju inte värre än att man bokar biljett till Cheltenham-meetinget, eller rent av hasar sig ned till Dubai. På så sätt är galoppsporten helt överlägsen. Det spelar ingen roll vilken dag på året det är, för någonstans finns det alltid kapplöpning av yttersta klass att tillgå.

 

Från den sista tävlingsdagen nämner Stall Hatten tre saker, utan inbördes rangering.

 

En av våra absoluta favorithästar, Falmouth Bay, gjorde comeback efter nästan fem månaders frånvaro, och såg rent lysande ut. Visst, motståndet var skralt, men det vore direkt orättvist mot både häst och tränare, om man begärt/önskat mer av Elusive Quality-femåringen i återkomsten på tävlingsovalen.

 

Extra glädjande var att Catharina Vång i vinnarcirkeln lät meddela att Falmouth Bay uteslutande kommer att matchas på DT under året, och att första målet för säsongen var Pramms. I och med att prissumman i just nämnda lopp (obegripligt nog) inte slapp undan ”sparsläggan” är det inte omöjligt, för att inte säga en realitet, att årets upplaga kommer hålla långt svagare klass ”på papperet”.

 

Stall Hatten blir ytterst förvånad om Falmouth Bay vinner Pramms, men det är fullt möjligt att grållen kan få med sig en slant. Kanske rent av ett tredjepris?

 

Innan vi släpper ämnet helt kan vi inte låta bli att kommentera lärlingen Fanny Olsson som satt i sadeln i går. Att hon är en tuffing med talang för yrket råder det ingen som helst tvekan om.   

 

Stall Hatten har full förståelse för att media älskar att profilera unga talanger. Otaliga är de lärlingar som genom åren höjts till skyarna och kallats den nye Fredrik Johansson, allt medan de ”claimar” sina kilon. Stall Hatten har ingen psykologi-examen, men vi ställer oss ytterst tveksamma till att det där onyanserade babblet gynnar individen på sikt.

 

Vore det därför inte intressant om vi för en gångs skull lät en lärling utvecklas i lugn och ro? 

 

Det tycker Stall Hatten att Fanny Olsson är värd.

 

Konstruktiv kritik från proffstränare och jockeys med mångårig erfarenhet betyder naturligtvis långt mycket mer för hennes karriär, än någonting vi i media någonsin kan förmedla.

 

Okey?

 

I TV4-sändningen gavs ”Narionaldagsgaloppens” nytillträdde projektledare Peter Gudmunson ett par ”eterminuter” för att omvända oss tvivlare…

 

Snubben gjorde ett bra intryck överlag, men behövde om sanningen skall fram, inte parera ”korseld” av Janne Josefsson-modell precis!

 

Stall Hatten blev mycket nöjd med att Peter Gudmunson lät meddela att säkerheten och djurskyddet skulle sättas i första rummet. Men lika missnöjda blev vi då han skulle försöka informera om det verkliga SYFTET med projektet.

 

Anta att DN, Aftonbladet, Expressen, Svensk Damtidning och Metro avsätter fjorton sidor vardera dagen efter. Att SVT och TV4 direktsänder tolv timmar. Minst 500 inhyrda ”kändisar” från Östermalm, med fäbless för att se sig själv på foto, förärar oss sin närvaro den här dagen?

 

Vad är det då värt? Egentligen?

 

Precis noll och ingenting om inte spelet ökar med typ en halvmiljon per tävlingsdag därefter! Alternativt kan eventet legitimeras om vi ser en uppgång på hästar i träning om minst fem procent vid årsskiftet 2014/2015.

 

Någon som tror det kommer att hända?

 

http://www.youtube.com/watch?v=8CbEd8vxq1Q

 

Avslutningsvis.

 

Var det någon mer än Stall Hatten som orkade vara kvar och se kvalloppet i går? Om inte får ni en andra chans via länken nedan.

 

http://svenskgalopp.smugmug.com/Videoklipp/Kvallopp/20009057_9Tmx59#!i=2380003087&k=CbmpDgN

 

Kolla in ”pållen i rött”…

 

175 cm mankhöjd och järnskor på alla fyra ”tassar” till trots.

 

Någon som tror att den kan vinna debuten?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Mr Plocken

Ja som redan nämnts i denna blogg så är det nu tävlingsuppehåll på Täby Galopp en dryg månad. Klart lämpligt då tjällossning i mars sällan skulle få ett spelbart odds. När får vi då komma tillbaka? Läser med förfäran tävlingskalendern för den närmaste tiden efter uppehållet. Söndagsgalopp två gånger i april, ja det kan väl vara normalt. Maj och juni torde vara två av årets trevligaste månader för hästar, deras närmaste och PUBLIK att komma till galoppbanan. Då finns det 6 tävlingsdagar av vilka 4 är lunchgalopp. Alltså, för PUBLIK finns det två tävlingsdagar att tillgå i dessa två av årets bästa månader, 5 maj och 11 juni. Helt horribelt!

2013-02-27 @ 10:13:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0