Kaffepengar, och vikten av att lyssna på sina kunder.

 

Det blåser ”kalla vindar” inom svensk galoppsport - anno 2013.

 

De stora förlorarna är utan tvekan de aktiva proffstränarna och deras kunder, hästägarna.

 

Helt utan egen förskyllan, tvingas/förväntas dessa grupper bedriva sina respektive verksamheter vidare. Gärna som om ”ingenting har hänt”, och helst utan att ”knota” för mycket. Detta på en marknad där de rent ekonomiska förutsättningarna för att kunna bedriva en fortsatt sund näringsverksamhet, är så pass försämrade att den beklagligt nog nu nått snudd på oanständigt låga nivåer!

 

Under dagens lunchtävlingar på Jägersro startade hästar såsom Without Fear, Aces Star, Moe Green, East Meets West, Falmouth Bay, Luca Brasi, Energia Colonial och Silver Ocean, i två lopp där förstapriset var 42.000 kronor. Det är inte annat än stor synd och skam, för att inte säga direkt ovärdigt, att våra största stjärnor löper om sådana ”kaffepengar”.

 

För så här är det.

 

Om galoppsporten i Sverige skall ha någon som helst chans att flytta fram sina positioner gent emot travet på sikt, finns det bara en väg att gå.

 

SG:s styrelse MÅSTE helt enkelt ”släppa sargen” en gång för alla. Ifrågasätta gamla ”sanningar” och dessutom ha modet att bege sig ut på ”okända vatten”. Prioritera, profilera och belöna våra största två och fyrbenta stjärnor, tränare - jockeys – ägare – hästar. Om ni vågar göra detta fullt ut, kan Stall Hatten lova att även bredden, fotfolket som säkerställer basen för hela verksamheten är vinnare på sikt. Både rent kvantitativt, men lika viktigt även kvalitativt.

 

Sporten byggs uppifrån och ned, inte tvärt om. Och så är det bara…!

 

En jämförelse.

 

Svenska Spel visar plussiffror samtidigt som ATG:s omsättning sjunker dramatiskt. Varför är det så? Jo det kan Stall Hatten svara på. Svenska Spel har nämligen lyssnat på sina kunder, visat dem tillbörlig respekt, och därefter agerat strategiskt efter deras (kundens) önskemål. ATG jobbar dramatiskt annorlunda. Hästsportens spelbolag vet nämligen alltid bäst. Om någon av deras kunder ”har mage” att ifrågasätta verksamheten och föreslå förbättringar, avfärdas de omedelbart och styvmoderligt. Tråkigt nog allt som oftast, dessutom i ett ytterst tråkigt tonläge. Svenska Spels lobbyister har fokuserat på och argumenterat för, sänkt skatteavdrag på utvalda produkter och faktiskt fått gehör av ansvariga politiker. I och med detta skördar man nu frukterna, till sin egen, statskassan, och sina kunders stora glädje. ATG:s strategi har under samma period varit att bombardera oss spelare med fler lopp och på så sätt försöka ”mjölka ut varenda krona” ur våra allt tunnare plånböcker.

 

Att underskatta sina kunder är inte bara dumt utan direkt obegåvat. När oddset sjunker från tre till två gånger pengarna på favoriten som sitter i spets 500 meter från mål, eller då ej identifierbara spelare från andra sidan jordklotet plockar hem merparten av vinsterna, är det varje enskild individs rätt att ifrågasätta spelsäkerheten. ATG avfärdar dock kritiken med en axelryckning, i stället för att agera ödmjukt, och kommunicera ”att det här skall vi naturligtvis titta närmare på”.

 

Nu sitter man (ATG) därför med ”Svarte Petter” på hand, men vad gör väl det? Det är ju bara lilla DU som får betala priset, i form av vikande prispengar.

 

 http://www.youtube.com/watch?v=5pVKZeSoAp0

 

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Stefan

"Sporten byggs uppifrån och ned." Jag gissar att en del amatörtränare i landet inte delar dina åsikter.

2013-04-10 @ 20:20:36
URL: http://www.galoppbilder.se/blogg/
Postat av: Tore Petre'

Sänkningen av prispengar i de större sprinterloppen i år, kommer att ha förödande inverkan på den framtida standarden på våra sprinters. Jag vet redan att en del ägare kommer att avstå från att anmäla till Täby Vårsprint p.g.a. denna missriktade spariver.
Har vi råd att utbetala bonus till 4-åriga valacker i Hcp.Klass 4-5, så har vi nog även råd att uppmuntra elitsatsningar !

2013-04-11 @ 08:53:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0