Hemma, stoppa pressarna, kloka ord från en vis man...

 

Stall Hatten är hemma ”på säker mark” igen efter ett par dagar i London och sedan Dubai.

 

Vi ber att få återkomma i ärendet lite längre ned i bloggen, för håll i er nu. Det har nämligen hänt saker i den ”riktiga världen” (alltså den utanför galoppsporten). Stall Hatten orkar knappt fortsätta skriva, så skakade är vi. Allmänintresset för - och nyhetsvärdet av - det inträffade, är så pass omfattande och enormt högt, att det är direkt svårt att hantera. Nyheten om att en kärnvapenskramlande och ”trigger-happy” nordkoreansk diktator i samma stund tydligen har ena fingret på avtryckaren, bleknar faktiskt i jämförelse.

 

Hör och häpna!

 

CAMILLA LÄCKBERG och hennes två ungar hade sett fram emot en avkopplande semestervecka i Dubai, men av detta blev intet. Trion fick nämligen inte stiga ombord på flygplanet då ”småttingarnas” pass inte hade erforderlig giltighetstid. Stall Hatten har sökt Camilla Läckberg, ansvarig resebyrå, flygbolaget samt immigrationsmyndigheten i Förenade Arab Emiraten för en kommentar, dock utan framgång. Aftonbladets skjutjärnsreportrar Andreas Hansson och Sofia Johansson fick dock ”till det” och publicerade denna redan klassiska text.

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16507344.ab

 

Och historien om familjen Läckbergs grusade semesterplaner slutar inte där. För trot eller ej? Morgonen efter ”debaclet på Arlanda”, med nyinköpta flygbiljetter i näven, kommer bakslag nummer två för ”deckardrottningen” och hennes två badsugna barn. Stall Hatten är i detta nu så pass skärrad och darrhänt av det inträffade att orden inte räcker till. Aftonbladets reporter Erik Melin har dock uppenbarligen högre smärttröskel än vi, och publicerar därför utan att hesitera följande stilistiska mästerverk…

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16510332.ab

 

Hur Camilla Läckberg skall orka gå vidare i livet efter detta är en gåta för Stall Hatten?!

 

Ett par dagar senare nåddes vi av nyheten att Glenn Hyséns exfru Helena äntligen lyckats gå vidare i livet efter sin makes otrohetsaffär, vilken fick som konsekvens att paret separerade. Helena har tydligen träffat en ny man att dela livet med, och Stall Hatten gläds å hennes vägnar. Oreserverat och av hela vårt hjärta. Glenns exfru har helt uppenbart integritet och vill inte kommentera uppgifterna då Göteborgspostens reporter Anette Fredriksson ringer upp. I det här läget borde ”nyheten” vara död och begraven, men GT:s Anette Fredriksson är inte den som ger upp i första taget. ”Vad fan. Jag kollar med Glenn i stället, kanske kan han säga något kul och citerbart”?

 

Katching…!

 

Att Glenn Hysén saknar de svunna tider då han och de andra ”goa gubbarna” i IFK Göteborgs trupp mestadels fördrev eftermiddagarna ute på Kamratgården med att planera allsköns ”practical jokes” råder det ingen som helst tvekan om. Att efter ett tufft träningspass kissa i Tord Holmgrens skor, eller gömma ett kilo ruttna Smögenräkor under förarsätet i Thomas Ravellis bil var såklart störtkul. ”Allra kuligast” var dock att ”bädda säck” i Torbjörn Nilssons säng, men nästan lika mycket glädje spreds i gänget de gånger man proppade igen tränaren Sven-Göran Erikssons visselpipa med en mix av fruktsoda och dillchips!

 

Stall Hatten har full förståelse för att Glenn Hysén saknar sin tid i rampljuset som beklagligt nog släcktes för typ 20 år sedan. Därmed accepterar vi också gladeligen ”snubbens” agerande att glatt och utan den minsta tvekan eller eftertanke, svara på reporterns frågor. 

 

Läs och njut!

 

http://www.expressen.se/gt/helena-hysen-har-hittat-en-ny-karlek/

 

Stall Hatten lever efter devisen att ”aldrig dansa nykter”, men om den forne Let´s Dance deltagaren Mi Ridell gör det samma ställer vi oss funderande till? Men skit i det. Expressens reporter Danielle Deasismont har under förmiddagen gjort ett toppjobb, väl värt att belönas med åtminstone Stora Journalistpriset? Eller är det rent av så att Danielles avslöjande att Mi Ridell ”föredrar neutrala färger i hemmet”, ”njuter av sitt morgonkaffe” (av märket Nespresso, Stall Hattens anm.), samt formligen ”älskar sin stavmixer”, kanske är värt Pulitzer-priset?

 

ATG är defacto ett för dagen ytterligt pressat spelbolag, med en på ”minussidan” vikande omsättning att hantera, men å andra sidan på pluskontot – innehar ren monopolställning för att arrangera spel på hästar inom landets gränser.

 

I förra veckan tyckte ATG (i ren desperation?) att det ”nog vore en toppenidé att pytsa in en halvmiljon per dag i Dagens Dubbel-potten” för att stimulera liret och nå ökad omsättning.

 

Att trav och galoppsportens aktiva samtidigt lever under sparbeting och startar sina hästägares ”gunstlingar” i lopp med neddragna prispengar, är en smula ”stötande” i Stall Hattens värld, men uppenbarligen inte för ATG:s!?

 

Om någon av er läsare ser det som en ren tillfällighet att Aftonbladet under just denna vecka publicerade ungefär 20 artiklar med att låta pseudo-kändisar likt Frank Andersson och Charlotte Perrelli, basunera ut det förträffliga med att lira Dagens Dubbel, måste Stall Hatten tyvärr täppa till era ”ljusblå”…

 

Vad vill vi (Stall Hatten) då ha sagt med detta?

 

Jo.

 

1: Att om bara Camilla Läckberg i framtiden tar rygg på Stall Hatten då det vankas resa till Dubai är bekymren få om några. Inte nog med att vi för drygt ett år sedan fick ombord vår käresta Caroline på motsvarande flight med ett rosa, tillfälligt pass. Vi lyckades (i och för sig med viss hjälp av ”Mr Sentfromgod), även övertyga gränspolisen i Dubai, att visa mänsklighet och därefter tillträde in i landet.

 

2: Att personer med 031 som riktnummer på hemtelefonen, i något högre grad än riksgenomsnittet tenderar att visa prov på bristande omdöme… Eller förlåt då. Vi menar inte västkustbor rent generellt, utan mer personer som hänger på Kamratgården, och/eller stöder personer inom galoppsporten som bara drivs av egenintressen…

 

3: Det är något speciellt med glassiga stavmixrar!

 

4: Att få in texter i media är inte ett dugg svårt. Det är bara att betala en mindre nogräknad publicist, som prioriterar ägarnas avkastningskrav högre, än att visa sina läsare tillbörlig respekt.

 

5: Stall Hatten är en naiv och hopplös romantiker?

 

En klok man i Stall Hattens omedelbara närhet ”slog huvudet på spiken” när han delgav oss sin syn på problematiken inom media anno 2013.

 

”Det är hur enkelt som helst att skriva texter som får en massa klick. Långt svårare är uppgiften om man ställer sig tre frågor innan publicering”.

 

Är det SANT?

 

Är det INTRESSANT?

 

Är det RELEVANT?

 

”Om svaret på alla frågorna är ja, är det bara att köra. Men om svaret är nej på en av dem måste man tänka till en extra gång. Det farligaste av allt är att underskatta sina läsare”.

 

Den utlovade reseberättelsen får vänta till nästkommande blogg. Då lovar vi även att lotta fram vinnaren i korsordstävlingen.

 

Höres.   


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Inresereglerna i UAE är mycket enkla och har varit i kraft så länge jag kan minnas. För pass utställt av ett EU-land gäller att kvarvarande giltighetstid ska vara min. 6 månader. Ett temporärt pass har inte den giltighetstiden till att börja med . Regeln är till för att begränsa antalet "overstayers" i landet.

2013-04-05 @ 06:20:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0