Ett förtydligande, festiviteter, och kärleksrykten...

 

Efter 18 månader och nästan 200 publicerade bloggar trodde Stall Hatten i sin enfald att vi varit ytterst tydliga. Men då det helt uppenbart finns personer som läser våra texter på samma sätt som ”fan läser bibeln” tar vi det igen.

 

Stall Hatten tycker att ALLA aktiva inom den svenska galoppsporten förtjänar respekt. Stall Hatten älskar det faktum att vi inom sporten - i samma stund som det allmänna samhällsklimatet hårdnar och fördomar frodas – håller emot och visar hur transparanta vi verkligen är.

 

Det spelar ingen roll om du är en proffstränare med adlig börd, eller en hårt arbetande amatör som tränar dina hästar innan solen gått upp, och sedan drar vidare till ditt ordinarie heltidsjobb mellan ”åtta och fem”… Om du är en underbetald stalldräng, arbetsryttare – lärling, eller kanske en ägare med miljoner på kontot? Skit samma! Är du född av fattiga föräldrar i någon av Rio de Janeiros kåkstäder, eller kanske uppvuxen i en akademikerfamilj från Östermalm? Vem bryr sig…?

 

Vi delar ALLA kärleken till sporten!

 

Och visa oss gärna i vilket annat sammanhang/sport alla ovan nämnda grupper kan mötas och diskutera, dela en flaska vin och skratta tillsammans, utan att den ena parten behöver känna sig mindre värd som person?

 

Två saker.

 

1: Stall Hatten anser att amatörtränarna och deras hästar har en självklar plats inom den svenska galoppsporten. De säkerställer, oftast ”i det tysta”, att våra lopp blir fullbesatta och därmed mer attraktiva för spelarna. Lika viktigt är att de här ”eldsjälarna” ökar det lokala intresset för sporten i allmänhet, men än viktigare – när vi gör årsbokslut – för galoppsporten i ett helhetsperspektiv, i synnerhet.

 

2: Rent principiellt avskyr Stall Hatten protektionism och allt vad det ordet står för. Men om svensk galoppsport skall överleva på sikt MÅSTE vi försvara den inhemska uppfödningen. Våra hårt arbetande uppfödare måste helt enkelt ”triggas” att producera bättre produkter (hästar). ”Svenskprogrammet” i dess nuvarande utformning, har ratats av kunderna, och måste omedelbart förändras. Det var ungefär 20 år sedan som ”Svenskprogrammet” sjösattes av SG. Man gjorde detta för att stimulera svensk avel, och på så sätt vända den nedåtgående trenden som under perioden var en realitet. Den ambitiösa planen från SG:s sida var att öka antalet födda föl från 500 till 700 inom en ”snar” framtid. Två årtionden, och ett par hundra miljoner kronor senare, har vi ”facit”! 2012 föddes knappt 200 galopphästar inom rikets gränser… Om man i stället utformade stödpaketet utefter sina kunders önskemål, och samtidigt honorerade EU:s regler om ett max 20 procentigt bistånd, kan Stall Hatten lova att det föds 300 individer redan 2020.

 

http://www.youtube.com/watch?v=gdqHW781xj4

 

 

Vidare.

 

I lördags kväll var det äntligen dags för ”Årets Häst-festen 2012” på Täby galopp, och Stall Hatten samt Caroline var naturligtvis på plats.

 

Det var dock en små-stressad Stall Hatten som ankom festiviteterna strax före 19.00. Detta då vi tillbringat eftermiddagen på puben Wirströms, i sällskap med dottern Elsa och 27 andra hindersportsentusiaster, för att se den klassiska löpningen Grand National…

 

Nåväl…

 

När vi så anlände festlokalen, och beordrades att gå igenom den 50 meter långa korridoren med destination ”övre totohallen” för allmänt mingel, stannade Stall Hatten halvvägs och vidtalade Caroline.

 

-   Om inte SG:s nye VD ”Tobbe W” står i dörren där framme och hälsar oss och alla övriga gäster välkomna är han en idiot. Ett bättre tillfälle att göra ett gott första intryck på de aktiva finns inte, så håll nu tummarna hjärtat…

 

Och tro det eller ej. Ungefär femton sekunder senare välkomnades vi till festen av en leende ”Tobbe W” i just nämnda dörrpost.

 

SG:s nye VD har inte ens tillträtt sitt nya jobb och har naturligtvis en massa kvar att bevisa, men!

 

Till skillnad mot sina två senaste företrädare LYSSNAR Tobbe W på vad man säger”. Han ser en i ögonen, använder ordet ”vi” långt oftare än ordet ”jag”, och sist men inte minst, verkar han vara helt prestigelös och endast ha sportens bästa för ögonen.

 

Vidare.

 

Kvällen förflöt utan några större incidenter, och även om vi kan tycka att ett par av de utropade vinnarna var tveksamma, blir betyget på ”Årets Häst-festen 2012” mycket högt när vi summerar helheten.

 

Innan vi avslutar.

 

Man tvingades ställa in tävlingarna på Täby förra söndagen, och Stall Hatten håller tummarna för att så inte sker igen.

 

I morgon bitti avgör banrådet om man skall ge grönt ljus och genomföra tävlingarna i övermorgon.  

 

Vid en första anblick kan detta verka viktigt, men Stall Hatten finner det långt mer intressant om ”Kappans” avskedsord ”Puss-puss” med adress ”Pjäsen”, betyder något mer…?

 

http://www.youtube.com/watch?v=-Y-bd3aDMGA

 

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Marla Singer

Ska vi tyda det sista som att Sportchefen och Anläggningschefen har en romans?

2013-04-13 @ 19:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0