Korten på bordet, och lägg ned skiten...!

 

Om ett par dagar, på fredag eftermiddag närmare bestämt, är det dags för årets första fullblodsauktion i Sverige – detta på Roslövsholm i Skåne.

 

Den andra åringsauktionen avhålls på Täby galopp, dock i något mindre ”pampiga” omgivningar, i samband med S:t Leger helgen två veckor senare.

 

Stall Hatten kommer naturligtvis att vara på plats vid båda tillfällena, men…

 

… att vi skulle få för oss att börja vifta med högernäven på ovan nämna auktioner är lika troligt som att den amerikanske presidentkandidaten Mitt Romney ändrar sin utstakade strategi och i stället går till val under parollen ”avsevärda skattehöjningar för de redan välbeställda”!

 

Stall Hatten tror inte, eller i vart fall – vill inte tro - att de ledande personerna inom SG agerar utefter agendan att ”allt skall gå åt helvete, kosta vad det kosta vill”, men ibland är det faktiskt så att vi tvekar.

 

För hur blir det nu?

 

Kommer prispengarna under 2013 lämnas oförändrade, höjas, eller rent av sänkas?

 

Finns ekonomin att bibehålla det 40 procentiga stödet för svenskuppfödda 2-3 och 4-åringar under säsongen 2013 och 2014?

 

Kommer de åringar som köps på de i tid närstående auktionerna ha startmöjligheter på Jägersro 2013?

 

2014 år Derby, avgörs det på Jägersro, Täby eller i Göteborg?

 

Är det bara Stall Hatten som tycker att ”hugande” spekulanter borde visas tillbörlig respekt och informeras om vilka förutsättningar som gäller i framtiden, detta helst innan klubbslagen?

 

Om SÅ INTE är fallet ger vi upp…

 

Vidare.

 

Stall Hatten känner inte SG:s nye VD Klas Lundgren, men som kutymen säger och brukligt är, kommer han att få sina 100 dagar innan vi offentliggör vår bedömning.

 

Vi är fullt införstådda med ”bolagsordningen” att VD skall springa sin styrelses ärenden, även ha visst överseende med diverse fadäser, vilka kan ursäktas med som helt ny i gamet.

 

Det har dock viskats om att ”Klasse L” stod på ett möte med SFK:s medlemmar och förkunnade att ”det däringa Djurgårdsprojektet kan vara räddningen för svensk galoppsport”!

 

Och någon stans där går Stall Hattens gräns.

 

Projektet var redan från start helt dödsdömt, och det kan INGENTING, precis INGENTING ändra på.

 

Det spelar ingen roll om ni presenterar sponsorer som är villiga att satsa tio miljoner, lägger fram undersökningar, eller visar snitsiga powerpoint-kurvor/dokument om projektets ”förträfflighet”…

 

Begrav hela skiten en gång för alla är ni snälla.

 

Om ni inte förstått detta, kommer ni att få ett hastigt uppvaknande på Villa Källhagen i morgon klockan 15.00.

 

God natt!

 


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Djurgårdsprojektet kommer att förverkligas, - med eller utan Hatten's bifall.
Banan är redan ridbar och uppfyller alla säkerhetskrav som rimligen kan ställas. Vår nya VD har fått dessa försäkringar av banmästaren på Strömsholm.
Finansieringen ska inte tas från prispengarna utan från ett antal generösa sponsorer. Det kan dock tänkas att det tar mer än ett år att säkerställa dessa sponsorinkomster, men eftersom detta ska bli en årlig tillställning så hinner SG ikapp med sitt cash flow om några år. Bra så !
Det ska inte bara bjudas på galopp, utan dagen ska erbjuda publiken på all sköns "hästeri". Ponnyridning, dressyr, hoppning etc.
Hatten får nog presskort och gratis inträde !

2012-09-24 @ 20:56:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0