Trött, jävla "Babbar" och usel respekt för Dettori...

 

Stall Hatten är trött. Faktiskt tröttare än någonsin…

 

Ni vet?

 

Ibland händer det saker som suger all energi ur kroppen. Företrädesvis kan dessa ”downperioder” skyllas på nedsatt medicinskt allmäntillstånd, men ibland kan en händelse, ett felaktigt beslut, och i undantagsfallet en ”faktisk person” vara orsaken till denna energidränering…

 

I det här fallet (blogg-koman…) är det en kombination av ”all of the above” som bär ansvaret för att Stall Hatten inte förmått sig att uppdatera bloggen på nästan en hel vecka.

 

I förra veckan publicerade tidningen Expressen ett filmklipp där tre Sverigedemokrater i den yppersta partitoppen visade sitt RÄTTA ansikte.

 

http://www.youtube.com/watch?v=bFRA7CyUx7U

 

Det vände sig i magen på Stall Hatten när vi såg klippet ovan. Men filmen bevisar dessutom, glädjande nog, att alldeles oavsett om en IDIOT ”förklär” sig i kostym, slips och manschettknappar, är denne likväl endast - just en – IDIOT.

 

Visst, det är måhända en enkel poäng att ta, men Stall Hatten kan inte låta bli att undra hur många av SD:s väljare som skulle titulera mannen som gjorde detta…

 

http://www.youtube.com/watch?v=pq7xanGTqnU

 

… för ”Din jävla Babbe” om de träffades på öppen gata och inför vittnen?

 

Vidare!

 

Frankie Dettori har sedan 1994 varit Sheikh Mohammed och stall Godolphins förste-jockey. Den karismatiske italienaren har sedan starten för 18 år sedan vunnit nästan 950 lopp, varav 110 med Grupp-1 status, 91 med Gr-2, 73 med Gr-3, och 98 Listed-triumfer för ”Sheikh Mo”…

 

De här vinsterna (till dags dato 943 stycken) är enkla att värdera i ”kronor och ören” om man bara har tillgång till en fungerande miniräknare. Det är långt svårare att värdera vad jockey Dettori betytt för emiratet Dubai rent samhällsekonomiskt?

 

Men, om Stall Hatten tillåts spekulera (vår miniräknare är nämligen paj…) en smula, bör ”FD” ridit in nästan 500 miljoner SEK till Godolphin genom åren?!

 

Och då vi uppskattar reklamvärdet Dettori betytt för Dubai som nation till ungefär 100 gånger mer värdefullt än det som säkerställts på banan, torde summan uppgå till 50 miljarder SEK!

 

Vad vill vi ha sagt med detta?

 

Jo…

 

Det är enkelt att vara lojal mot människor så länge man har egen vinning av deras prestationer, men långt svårare att vara ädel när det blåser.

 

Stall Hatten försvarar inte på något sätt att Frankie åkte dit med otillåtna medel i kroppen, samma dag som han valde att rida storlopp i Frankrike. Det agerandet är svårt att förstå, speciellt då han utsatte sina konkurrenter i de fyra lopp han red ”under the influence” för onödig fara.

 

Det vi vill komma åt i ”sakfrågan” är hur Godolphin skött sig i ärendet.

 

Att man ”kastade ut” Dettori i september var naturligtvis en följd av att man visste att dennes prov skulle visa sig positivt!

 

Stall Hatten tror att FD insåg att han ”fuckat up – big time” och meddelade sin arbetsgivare detta. Och detta gjorde han för att visa tillbörlig respekt enligt devisen ”bättre att förekomma…” och så vidare.

 

Det Godolphin borde gjort därefter är naturligtvis att legat lågt. Inväntat hela utredningen och resultaten där av. Och sedan, när korten låg på bordet, kommunicerat ut att ”nu gör vi allt för att hjälpa FD igenom den uppkomna situationen”.

 

DET vore att visa lojalitet…

 

I morgon kommer Frankie Dettori att dömas till minst sex månaders avstängning av den franska jockeyklubben.

 

Stall Hatten hoppas att FD genom detta beslut inser sina problem och kommer tillbaka lagom till storloppssäsongen 2013. Starkare och stoltare än någonsin!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ByuyP1PNqKQ

 

I nästa blogg hoppas Stall Hatten kunna delge er vad som sades på SGS-mötet i måndags kväll.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0