Rent usel journalistik, samt vår genomgång del ett...

 

I morse svensk tid utropades Barack Obama som segrare i det amerikanska presidentvalet.

 

Detta resultat var föga överraskande för Stall Hatten som följt kampanjen relativt noga, både rent ”politiskt” via nätet och TV naturligtvis, men faktiskt än mer frekvent på diverse oddsbörser.

 

Och vad vill vi ha sagt med detta nu då…?

 

Jo, att vi är sjukt trötta och väldigt irriterade på, att i princip all media slutat presentera direkta fakta helt objektivt, för att i stället paketera och servera sina nyheter i ett format som tyvärr med blixtens hastighet kan sorteras in i underhållningsfacket.

 

Så sent som vid elva-tiden i går kväll menade reportrarna på SVT helt ogenerat och utan det minsta darr på manschetten att ”det är helt jämt mellan Obama och Romney, så förbered er på en riktig nagelbitare i natt”…

 

I precis samma ögonblick ”tradades” en Obama-vinst till oddset 1.20 på Betfair. Stall Hatten kan ta gift på att den marknaden visade en mer (helt?) korrekt bild av det faktiska läget. Speciellt då realiteten är att direkta ekonomiska incitament väger långt tyngre än något som en lågavlönad journalist - i sin jakt på tittarsiffror och bra underhållning – kan konkurrera med.

 

Är det någon annan än Stall Hatten som saknar tiden då genomarbetad och korrekt journalistik var en självklarhet? Då tilltron till läsarna/lyssnarna/tittarnas förmåga att kunna tänka själva visades tillbörligt respekt, och inte behövde stå tillbaka för rent kommersiella syften?

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZaWD6OhVIVI

 

Vidare.

 

På ”allmän begäran” presenterar och recenserar Stall Hatten nedan köpen med nordiskt intresse på Horses in Training i Newmarket i förra veckan. Och kom ihåg att våra uttalanden enkom är baserade på ”snustorra” faktauppgifter. Detta då vi inte har någon som helst koll på hur individen ser ut och rör sig i verkligheten.

 

Den som orkar kan läsa och därefter syna motsvarande text från förra året via länken nedan.

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/october/hardcore-inget-annat.html

 

Så här läser ni:

 

Nummer, pappa, mamma, köpare och pris (i guineas).

 

257: Mujadil – Rorkes Drift – Catharina Vång – 12.000

 

Branson, hingst 2 år. Sprinter till ”miler” som skötte sig bra i fem starter för Richard Hannon, dock utan att vinna. Bästa insatsen som 3.5 längder slagen tvåa bakom Mirsaale som sedan varit placerad i Listed. Startsnabb och okomplicerad individ. Borde kunna visa uppåt 75 nästa säsong? Korrekt pris. Catharinas rikshäst 2013?

 

295: Kyllachy – Dream Again – Katharina Stenefeldt – 7.000

 

Butterfly Dream, sto 2 år. Sprinterstam. Riktigt fartfylld, startsnabb, tre starter för ”high profile” ägare och tränare. Endast fem längder slagen i debuten bakom Nargys, som därefter varit tvåa i Gr-2! Låg handicap och vinner ”garanterat” i debuten på svensk mark. Bra köp för rätt pengar. Rikshäst?

 

303: Pastoral Pursuits – Digger Girl – Alex McLaren – 8.000

 

Diggory Delvet, valack 2 år. Vann i modest sällskap i debuten på Beverly. Skött sig okey därefter i fyra starter. Oprövad på dirttrack. Kostade dubbla priset som åring. En sprinter som kan strax över de 70. Korrekt pris.

 

326: Oasis Dream – Siringas – Hans-Inge Larsen – 12.000

Mutaaleq, valack 3 år. Kostade drygt fem miljoner som åring! Trög och sen sort. Inte ”förnedrad” i två starter i bakom dugliga hästar. Kan vara ett lyckoköp. Definitivt för billig.

 

384: Invincible Spirit – Tiger´s Gene – Peter Jardby – 18.000

 

A Certain Romance, sto 2 år. Fyra starter. Tvåa, etta, sist och trea i dessa. Hängt väldeliga på vänster tygel i dessa. Kostade drygt 600.000 sek som föl, och nästan en halv miljon som åring. Ren gräshärstamning. Verkar ruskigt kapabel, men samtidigt knepig. Om hästen hanterar dirttrack, och tränaren kan få den att förstå sitt jobb, bör det finnas potential att visa drygt 80 – eller rent av uppåt 85?

 

515: Choisir – Selique – Lars Kelp – 17.500

 

Forray, hingst 2 år. Vanja Sandrups riksgaloppör. Ser ut som Hilda Zonett… Pullat och krånglat i samtliga åtta starter. Ren sprinterstam. Vunnit lopp, men imponerade mer som god trea efter strulig resa på Chester i augusti och som väl hållen sjua på Ascot i september. Ser sjukt fartfylld ut, men verkar dessutom tyvärr inte helt lätthanterlig. Kapacitet för tal kring de 80?

 

588: Pulpit – Critical Eye – Lennart Jr Reuterskiöld – 30.000

 

Pulverize, hingst 3 år. Kostade 300.000 dollar som åring på Keeneland. Ett av syskonen – See the Forest – e.Forestry vann sex lopp och tjänade en miljon sek i USA. En annan – Windication – vann fem och skrapade ihop 100.000 dollar. Pulverize debuterade för high profile-connections som tvåa på Newbury bakom Top Offer som i starten efter spelades till 14 gånger i 2000 Guineas! I sin andra start som 2-åring var Pulverize sex längder slagen tvåa av Valdius som därefter placerat sig i Gr-3. Under årets säsong har hästen startat fyra gånger och slutat trea i samtliga. Senast som ”väl hållen” bakom 90+ Dr Yes. Pulverize är ett kanonköp och Stall Hatten blir inte det minsta förvånad om denne är med i Stockholm Cup 2013.

 

600: Pulpit – Garden in the Rain – Lars Kelp – 140.000

Govinda, valack 5 år. För Vanja Sandrups hårdsatsande ägare Tommy Nilssons räkning ropade agenten Lars Kelp in toppsprintern Govinda. Hästen kommer till Sverige med formtal 95 och två Gr-3 vinster på CV:n. Dessutom har Govinda varit knappt slagen tvåa i Gr-2 i augusti och därefter inte skämt ut sig som åtta längder slagen i Gr-1 i Paris. Hästen är ”klar” för Dubai i vinter och vinner säkerligen lopp även där, men alldeles oavsett är detta köp ett av de mest intressanta på ”år och dar”…

 

725: Ishiguru – Startori – Bent Olsen – 35.000

Liber, hingst 2 år. Sprinter som vunnit tre lopp på tio försök, dessutom varit placerad tre gånger. Formtal i trakterna av 87. Knappt två längder slagen i Listed på Ascot i fjärde starten. Klen stamtavla, och kanske ”over the top”, men väl värd att chansa på till en korrekt prislapp.

 

828: Soviet Star – Isticanna – Peter Jardby – 5.000

Sandbanks Sizzler, valack 4 år. Debuterade som trea på Newmarket i fjol efter rejäl tappstart, tio längder bakom vinnande Hunter´s Light som nu är en internationell topphäst med Gr-1 seger på meritlistan. En kul parantes är att Roy Arne Kvislas Akrias besegrades med 20 längder av Sandbank Sizzler den gången… I nästkommande start vann hästen i enklare sällskap på Epsom. Under årets säsong har Sandbanks Sizzler inte presterat något som ens i närheten kan jämföras med året före. Kan vara ett riktigt fynd, men likaledes bortkastade pengar om hästen ”fått nog”?

 

834: Johannesburg – Moonavvara – Peter Jardby – 6.000

Moon Pearl, valack 3 år. Kostade nästan en miljon i Deauville som åring. Dennes likaledes svindyra syskon (e.Shamardal och Street Cry) har inte alls levt upp till köpeskillingen. Moon Pearl vann sin debut på Ascot, men presterade minst 20 kilo mer som fyra på Doncaster två månader senare. I årets fem starter har hästen inte visat något av värde. Har kapacitet för 80++, men måste rycka upp sig. Fågel eller fisk?

 

Hoppsan.

 

De här raderna tog drygt fyra timmar att författa, så vi ber att få återkomma med genomgången av övriga köp i nästkommande blogg.

 

Innan vi säger god natt kan vi dock inte låta bli att delge er att Here To Win såldes för 250.000 dollar på Fasig Tipton i går morse. Om vi skall säga grattis eller sorry till kamrat Lobben och Myhre, samt alla de andra i ägarkretsen, får vi reda ut vid ett senare tillfälle.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: KittensJoy

Framförallt så är grammatiken och rättstavningen idag obefintlig inom journalistiken - beklagligt, och det gäller även dina kollegor på Travronden!

2012-11-07 @ 22:00:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0