Sauk, svarttränare, gåsmarsch och en låt...

 

Stall Hatten inleder bloggen med en gammal klassiker…

 

http://www.youtube.com/watch?v=b3AdeWwiWGM

 

Och visst är det precis som Stefan Sauks karaktär påstår?

 

Det e mycke nu!

 

Nils ”Opalen” Enqvists dom på åtta år för medveten och systematisk doping med anabola steroider överklagades som bekant av ST och Överdomstolen skärpte idag straffet till femton.

 

I fallet Enqvist finns inga som helst förmildrande omständigheter, och Stall Hatten gläds åt beslutet. Nu återstår att se vilka av Sveriges ”catchdrivers” som utövar sitt yrke ”för kärleken till sporten” eller enkom ”för att fylla på den egna plånboken”…?

 

För i och med dagens beslut (som inte går att överklaga) stängs i alla fall formellt dörren för att Enqvist fortsättningsvis kan använda sig av ”svarttränare” på sina hästar. Detta då Enqvist även utestängs som ägare.

 

Men Stall Hatten har sagt det förr. ”Formalia” på papper är en sak, verklighet en helt annan.

 

Vi skulle bli ytterst överraskade om inte Enqvist i och med dagens dom, med blixtens hastighet sålde hela sitt hästbestånd för en ”spottstyver” till Rolf H Petersson!

 

Rolf H Petersson dök upp från ”ingenstans” när Enqvist torskade i slutet av 2011. Tog över träningen av dennes hästar ”på papperet”, dessutom helt ogenerat i ”befintliga lokaler”…

 

Resultaten för ”novisen” Petersson är smått sensationella…

 

Under sitt första halvår som tränare har ”hans” hästar startat 37 gånger. Detta har renderat i 16 segrar, sju andraplatser, och tre tredjepriser. Totalt har de av ”Roffe Komet” tränade hästarna tjänat 670.900 kronor. Hygglig start?

 

Den kusk som efter dagens dom åtar sig att köra ”Rolf H Peterssons” framöver är för all framtid på Stall Hattens ”svarta lista”!

 

Vad nu det är värt…?

 

Vidare.

 

Dagens tävlingar på Jägersro var småtrevliga att se på, men inget att lägga på minnet.

 

Desto mer roligt från dagen ur galoppsynpunkt var loppen på Chantilly i Paris utkanter.

 

I dagens tredje lopp hade nämligen Stall Hatten ”fått klartecken” på Bricmate, ägd av Mr Ascot och tränad av Alain de Royer Dupre.

 

”Totostöten” gick tyvärr om intet, då Bricmate torskade med kort huvud, men vi kan verkligen inte klaga, då vi fick ”mycket race” för pengarna…

 

När grindarna öppnades i den 2.700 meter långa uppgörelsen var ingen, absolut ingen, intresserad av ledningen. Hästarna radade upp sig på ett pärlband och Stall Hatten kan snudd på lova att Patrik Kittel gör sina galoppombyten i snabbare takt i OS-dressyren?

 

Snacka om gåsmarsch.

 

Segertiden för Jonathan Pease-tränade Spacious Sky skrevs till 3.15,1 vilket översatt till ”travspråk” innebär 1.12.2 i kilometertid. Det innebär att de två främsta i mål på Chantilly hade torskat Prix d Amérique om de hållit samma ”tempo” på Vincennes…

 

Än mer intressant är att kallblodet Järvsöfaks hade hållit jämna steg med fältet i 2100 meter! Och den i dag på Jägersro debuterande arabhästen Duell hade varit ett par längder före vinnaren om han kunnat hålla sitt tempo i två kilometer…

 

Lite senare på dagen vann Pia Brandts 3-åring Small Frida knappt men säkert från ledningen och imponerade så smått. Mest intressant med denna Brandt-adept är att hon är undan ett sto vid namn Becky Moss.

 

Stall Hatten ställer sig dock ytterst tveksam till om det är ”den” Becky Moss? Eller kan man som häst verkligen leva 49 år och "yngla" av sig vid 46...?

 

En bra låt får avsluta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=GlRQjzltaMQ

 

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Otter

Becky Moss - ett utslag av att vissa hästägare (troedsson) är lustigare än andra med sina namnval. Jag lirade henne första gången ut i frankrike iallafall. Grattis till inslaget på lilla frida - för du ryggade väl henne också?

2012-05-31 @ 10:18:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0