Ruskigt klassig "snubbe", äntligen över, och Guineas!

 

Vad kan man egentligen säga om fenomenet Frankel som inte redan är sagt?

 

Förmodligen inget, men ett par saker i den fantastiska historien om den i tio starter obesegrade sonen till Galileo, tycker Stall Hatten är värda att framhålla.

 

Frankel fick sitt namn då hästens ägare, prins Khalid Abdullah, ville hedra minnet av sin amerikanske tränare Robert Frankel, som just avlidit. Den minnesgode kommer ihåg att ”Bobby” Frankel under säsongen 1993 sadlade 25 stycken Gr-1 vinnare ”over there”, ett rekord som ALDRIG kommer att slås!

 

Khalid Abdullah är mannen bakom hårdsatsande Juddmonte Farms, och få ägare på den nivån – om någon – har mer ”stil” och ”klass” än denne Saudi Arabiske prins …

 

När ”alla” trodde att Henry Cecil var ”slut” som tränare i mitten av 90-talet och valde andra tränare i stället, fortsatte Khalid Abdullah att satsa på den nu mer adlade Cecil.

 

Ett annat och mer tydligt bevis på Abdullahs ”klassighet” som ägare är naturligtvis exemplet Roger Charlton.

 

Roger Charlton fick chansen att ”visa vad han dög till” av Khalid Abdullah, tackade för det, och sadlade under sitt första år som professionell tränare (1990) ut vinnaren av både det engelska och franska Derbyt inom loppet av tre dagar...

 

Den ”prestationen” glömde aldrig Khalid Abdullah. Trots uteblivna framgångar för stallet fortsatte han oförtrutet att stötta Charlton. Det tog visserligen 22 år…, men prinsens lojalitet bar frukt i slutet av mars i år - då Cityscape vann Dubai Duty Free på Meydan och fick drygt 20 miljoner för besväret!

 

http://www.youtube.com/watch?v=p4AxvugJjoE

 

Är det någon mer än Stall Hatten som unnar denne person en häst av Frankels kaliber?

 

Vidare…

 

Att köra runt stallbacken på Täby ”under the influence” är ingen bra idé… Det borde naturligtvis vara en självklarhet, men inte förrän i veckan togs detta oacceptabla beteende på ”allvar” av de ansvariga. Snyggt jobbat "Pjäsen"!

 

I´ll Have Another vann Kentucky Derby som 30-oddsare, men i gårdagens Preakness var spelarna mer vakna och fick nöja sig med tre gånger insatsen… Stall Hatten säger dock ”syn” på att treåringen efter Flower Alley vinner på Belmont och därmed fixar ”Triple Crown”… Det var 34 år sedan Affirmed lyckades med detta.

 

I´ll Have Another har en ”bit” mer att bevisa en denne!

 

http://www.youtube.com/watch?v=xoFquax2F-k

 

Mer intressant i Stall Hattens ögon är varför målfyran i Preakness lystrar till namnet ”Zetterholm”?

 

I dag var det dags för årets första klassiska lopp i Skandinavien…, detta på Klampenborgs galoppbana strax utanför Köpenhamn.

 

Florence Cray hemförde 1000 Guineas men får kämpa för att få pengar i Diana…

 

The Kicker håller bättre klass. Det visade Binary File-sonen med ackuratess då han ”badade” hem hingstarnas upplaga, 2000 Guineas.

 

Innan vi avslutar för i kväll... Vågar vi tro att de här kommer att hända på Royal Ascot?

 

http://www.youtube.com/watch?v=UU-znb7gr-Q

 

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: MM

Du har fel. Pjäsen har åstadkommit INTET gällande detta. Sorry.

2012-05-20 @ 22:10:53
Postat av: Mats Müllern

Tacksam om det dementeras att jag står bakom den som använt signaturen MM, som är min stallpseudonym.

Jag har inget med kommentaren att göra.



Hälsningar



Mats Müllern

2012-05-22 @ 12:09:50
Postat av: MM

Ber om ursäkt Mats. Om nu någon tror att det var Mats som stod bakom signaturen MM i insändaren på denna blogg så är det alltså helt fel. I detta fall är det alltså INTE Mats Müllern som är MM.

2012-05-22 @ 22:49:36
Postat av: jörgen nilsson

Om Zetterholms namn:

http://www.gulfstreampark.com/racing/race-info/news/preakness-news-notes-51812

2012-05-23 @ 09:02:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0