Pramms, yrkesstolthet, longering, och väntan är över!

 

Stall Hatten ber om ursäkt (för vilken gång i ordningen?) då vi försummat att uppdatera bloggen de senaste dagarna.

 

Det har varit fullt upp med dottern, och som ni vet prioriteras Elsa ALLTID!

 

Nog om detta.

 

Stall Hatten säger grattis till Peter Kastensson som var först att publicera rätt svar på ”läsartävlingen” i den senaste bloggen.

 

Den gode Peter hade helt ”klart för sig” då Jacky Collins naturligtvis INTE är Stall Hattens favoritförfattare, Jimmy Åkessons politiska åsikter INTE överensstämmer med våra, samt att Alexandra Pascalidou INTE på något sätt förtjänar vår respekt som opinionsbildare…

 

Stall Hatten var inne på ämnet usel journalistik i den senaste bloggen, men även lite på vad de ansvariga utgivarna hade för belägg och bevis för att det som ”serveras” i medierna anno 2012 verkligen är vad vi läsare/tittare ”vill ha”?

 

Vi tar exemplet trav365.se. Sidan ligger som en ”del” på aftonbladet.se och finansieras helt ogenerat av spelbolaget ATG.

 

Stall Hatten kan ALDRIG övertygas att trav365:s artiklar om vinster i spelbutiker, in scannade bilder Frank Anderssons ”torskbongar”, samt andra pseudokändisars ”drag” till veckans V75-tävlingar verkligen är vad folket vill ha!

 

Visst, de ”ansvariga” för att den här smörjan publiceras kommer säkert försvara sitt agerande med en allsköns siffror och statistik, men vart går egentligen gränsen för anständighet, yrkesstolthet och trovärdighet?

 

Stall Hatten ryser när vi tänker oss hur morgonmötena på redaktionen går till…

 

-  Okey rå, vem pallar ringa till Mustafa på Högdalens Tobak? De var tydligen någon som vann sexton lax på Dagens Dubbel där i går, och omsättningen på det spelet är ju vikande, så här måste vi göra nått grabbar…

-  Jag hörde av ATG:s PR-avdelning att Charlotte Perrellis 2-åring skulle kvala om ett halvår. Det får du ta Nisse, för du fick ju inte tag i Ulf Elfving igår.

-  Kan någon kolla med Frank Andersson om han har vunnit något den senaste tiden?

 

I journalistavtalet står det klart och tydligt stipulerat att man som reporter INTE behöver åta sig uppdrag av ”förnedrande karaktär”, men det verkar ingen bry sig om nu för tiden…

 

Och är det någon annan än Stall Hatten som redan nu (måndag kväll) vill lira på att Hans Brolin, ledarskribent på V75-Guiden kommer att ”rasa” över Åke Svanstedts avstängning under Elitloppshelgen i onsdagens utgåva? Vi lirar i alla fall gladeligen om någon erbjuder oddset 1.16!

 

I lördags på Morphettville tog Black Caviar (e. Bel Esprit) sin 21 raka seger sedan debuten, varav elva Gr-1, och den galoppälskare som inte redan planerat att se fenomenet ”from down under” på Royal Ascot i sommar bör tänka om. På samma tävlingsdag vann Stefan Friborgs nyförvärv Linton (e. Galileo) ett Gr-3 och imponerade så smått. Den senare är inköpt för att vara med ”och röja” i Melbourne Cup vad det lider.

 

Gräsbanan på Täby är under all kritik för dagen, och trots ”Pjäsens” och diverse andra ”potentaters” utfästelser om att Stockholm Stora-dagen inte är i fara, känner sig Stall Hatten långt ifrån säker på detta.

 

I dagsläget hade vi inte ens känt oss bekväma med att ”longera stallkatten” på baksidan… Så illa är det faktiskt! Besikta, analysera, och agera NU.

 

I morgon beger sig Stall Hatten söderöver för att bevista Pramms-kvällen. Om denna noterar vi följande…

 

I huvudloppet tror vi stenhårt på titelförsvaren Luca Brasi som enligt våra källor jobbat som en demon. Premio Loco, Silver Ocean och de andra kommer få kämpa ”duktigt” för att hålla Castros häst ifrån sig över upploppet.

 

Om vår egen Panama Jack är femma eller bättre i sprinten, lovar Stall Hatten att champagnen kommer att flöda…

 

D J Fontana imponerade våldsamt i kvalet och aviserar tävlingsdebut. E-Dubai-valacken ställs mot stenhårt motstånd, men Stall Hatten håller tummarna.

 

Men även om vi gläder oss inför morgondagens tävlingar på Jägersro är Stall Hattens tankar mer fokuserade på onsdagens på Täby.

 

Gissa varför…?

 

En ledtråd!

 

http://www.youtube.com/watch?v=xd7HTlkzS28

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Carl S. Berg

Jag gissar att ditt fokus ligger på att Tuborg då byts mot Carlsberg i Brunos bar....

2012-05-15 @ 00:46:21
Postat av: Thomas Brodin

Spöket gör väl årsdebut? För sin nya tränare.

Thomas i Karlstad.

2012-05-15 @ 20:16:43
Postat av: ProBono

Härmed mina hjärtliga gratulationer till dagens (den 16/5) framgång! Är ju däremot inte en större filantrop än att jag också ser egnnyttan i det hela, nu finns det ju än större möjligheter att honorera det vad som i går ingicks!

2012-05-16 @ 15:44:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0