Gr-2 på sikt, mörkningar, snuten och "Spöket"...

 

I går var Stall Hatten på Jägersro för att avnjuta Prammskvällen ”på plats” och det var verkligen värt kostnaden för flygbiljetten…

 

Vi säger inte att Pramms anno 2012 var det ”bästa” lopp som någonsin ridits i Skandinavien, men rent ”kvalitetsmässigt” håller resultatet nära nog Gr-2 klass.

 

Premio Locos 97, Silver Oceans 94, Empire Storms 94 och Nova Valorems 89 på de fyra första platserna i mål ger snitt-talet 93.5. Om La Zona varit fyra i stället för Nova Valorem hade talet varit 94.25!

 

Värt att notera är att de fyra främsta i mål, under loppet var placerade som etta, tvåa, trea och fyra… Stall Hatten har inte sett ett sådant ”speedwayrace” sedan…

 

http://www.youtube.com/watch?v=7ys__hhzwKs

 

Gum Ball är utan tvekan den ”sämsta” Elitloppsvinnaren av de 28 som Stall Hatten sett ”live”, men hästen managerades och kördes av Stig H Johansson som lurade ”brallorna” av sina konkurrenter den där dagen.

 

Och vad säger man om Alcohuaz? Hästen ser ju rent ”galet” fin ut för dagen. Stall Hatten hoppas att kretsen kring hästen ”spänner bågen” och testar Gr-2 på kontinenten framöver.

 

Domen i ”Journalen” Hallencreutz-fallet skulle ha tillkännagivits den 23 maj, men nu avvaktar man enligt Stall Hattens källor ytterligare en vecka.

 

Överdomstolens ”agerande” tolkar Stall Hatten som att de kommer skärpa straffet på sex månaders avstängning till något avsevärt hårdare, men att de inte vill att deras beslut skall ”ge negativ” publicitet för hästsporten under Elitloppsveckan.

 

Den som lever får se…

 

I går lämnade en norsk hästägare in en formell polisanmälan mot en Malmö-baserad jockey och ”snuten” fann tydligen att ärendet i alla fall var värt att utreda…

 

Att oddset 1.16 var alldeles för högt på att V75-Guidens ledarskribent Hans Brolin i dagens utgåva skulle ”rasa” mot Åke Svanstedts avstängning under Elitloppshelgen var föga (om något) överraskande.

 

Stall Hatten önskar av hela sitt hjärta att vi förlorar vadet vi ingick i går. 100 spänn till oddset 10 ggr på att Derbyt rids på Jägersro 2015 bokar vi dock alla dagar i veckan…

 

Stall Hatten är sällan nervös, men i eftermiddags var vi mer än lovligt ”stissiga” då Aghostatgodsplace gjorde comeback efter åtta månaders vila. När mållinjen passerades trodde vi ”på torsk”, men målfotot visade något annat och det var naturligtvis glädjande.

 

Därför…, en låt!

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=kuvlAhgHnR4

 

 

Höres.

 


Kommentarer
Postat av: Otter

du är inte lika rädd över vadet 120-15000 på att Z Z Z vinner Derbyt?

2012-05-17 @ 20:05:23
Postat av: Tore Petre'

Kan vi inte få börja med Listed eller Grupp 3 ? Grupp 2 nere på kontinenten är inte att leka med !

2012-05-18 @ 19:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0