Styrelsemedlemmen "Mr Plocken" vet besked, vinnare!

 

Stall Hatten hade under dagen ett synnerligen intressant samtal med en ytterst vördad styrelsemedlem i Stall Hatten, vi kan kalla honom för ”Mr Plocken”.

 

”Mr Plocken” är en klok man, och dessutom en av oss fyra personer som ”grundade” Stall Hatten för lite drygt åtta månader sedan.

 

Det har onekligen ”runnit mycket vatten under broarna” sedan den där Elitloppssöndagen på Solvalla – sista söndagen i maj, mycket har varit positivt, men tyvärr är det mest negativa saker Stall Hatten har tvingats referera till allt sedan dess.

 

Nåväl.

 

Nedan publicerar Stall Hatten en text, signerad styrelsemedlemmen ”Mr Plocken”.

 

Trevlig läsning.

 

”Det är dags att skjuta ideén om en central organisation i sank, en gång för alla. Banorna måste naturligtvis drivas helt självständigt och med eget resultatansvar. Den enda gemensamma planeringen ska givetvis vara att det inte ska uppstå en krock vad gäller tävlingsdagarna.

 

Tänk om Jägersro Åby och Solvalla skulle ha samma ledning? Det är ju rent ut sagt Sovjettänk, och I mina ögon snudd på befängt.

 

Omorganisation:

 

Det är definitivt inte “visionären” som ser all kostnad för personal,

dvs produktionen, som en belastning. Hur ska en bana kunna drivas

framåt utan sin personal? Ja, inte är det med en Verkställande Direktör för en centralorganisation I alla fall!

 

Vem “tjänar” då VDn?

 

Måhända är denna jämförelse ett långskott, men hur skulle det se ut om Lars-Åke Lagrell, ordf. I Svenska fotbollsförbundet, skulle vara boss i varje enskilt allsvenskt fotbollslag?

 

Okej, alla strävar utåt sett mot ett gemensamt mål, I en sport som ger bröd åt alla och envar. Men i vardagen är det ändå den helt naturliga konkurrensen som styr.

 

Den (konkurrensen) gäller lokalt på banan mellan tränarna, nationellt mellan banorna, I ett skandinaviskt perspektiv mellan länderna och så vidare.

 

Hur kan man då säga att vi skall ha samma organisation för alla?

 

Återigen exemplet fotbollen, vi har nu en gemensam organisation, jag är ordförande för alla lag, ni får lika mycket/litet pengar, vem som än vinner allsvenskan!?

 

Ja ni hör ju själva…

 

Fotbollen skulle vara död redan innan säsongen startade.

 

Därför!

 

Vi MÅSTE återgå till det lokala, till banan, och individens, självständighet, ty det är konkurrensen/marknaden som skapar framgången.

 

By the way, om EN anställd skulle kosta minst 0,75 mkr så kan man ju undra vad det är för chefer som håller i till- och lönesättningen av personalen?

 

Är det chefen eller personalen som är en belastning?

 

Och man kan ju ändå inte sluta att fundera på om “Hasse” rent av fått i uppdrag av Remy Nilson att släcka ljuset...?

 

Avslutningsvis:

 

Undrar om avskrivningsplanen på anläggningstillgångarna anpassas till nedläggningen i 2011 års bokslut?

 

Tack för ordet".

 

 

Stall Hatten är stolt över styrelsemedlemmen ”Mr Plocken”, för ”det där” hade vi inte kunnat formulerat bättre själva!

 

Grattis signaturen ”lillaanna”!

 

Du klurade ut att På spåret resan avslutades på Clockers Corner på Täby galopp och belönas därför med en ”kokt med extra allt” samt valfri måltidsdyck vid lämpligt tillfälle.

 

Några förklaringar:

 

”Fuktig plats, som förvärvades av internationell kändis rådgivare” åsyftade Olof Palmes talskrivare Bill Fransson som köpte den för dagen fuktiga anläggningen ANGARN!

 

”Artificiellt halt område” är Gillingebanan där hugade körkortspekulanter måste fixa ett halktest.

 

”Enväldig bombad härskare” var Clockers Corners ägare Berit, eller Beirut, som hennes namne i vissa sammanhang lystrar till…

 

”Legendarisk hockeyspelares livsverk” är golfbanan Ullna som Sven Tumba anlade. ”Spiondömd journalists karaktär” är Jan Guillous ARN, åsyftande ARNINGE!

 

Och ”sillmackor” lär de inte servera på CLOCKERS CORNER på Santa Anita.

 

Stall Hatten avslutar här, men i morgon kommer vi att förklara varför det är av yttersta vikt att komma ihåg och dokumentera sin ”historia”.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Wennerlund

Fantastiskt, äntligen en klok människa med verklighets förankring. Naturligtvis drivs banor bäst lokalt, it is local business.

Tyvärr är det för sent för Jägersro galoppen, men låt de övriga banorna frodas i frihet och utvecklas med sina lokala fördelar och lokalt kunniga anställda.

2012-03-12 @ 19:48:44
Postat av: Cheops

Låt mig dra en parallell med den konsultfirma som får göra reklam på din hemsida, PQR.

Enligt deras hemsida så gäller: "Våra kontor( Stockholm, Göteborg, Malmö mfl) samverkar inom ett stort antal områden vad gäller resurser, kompetens och teknisk hjälp".

Man har en gemensam vd och gissar jag centrala resurser beträffande utbildning, ekonomi, policy mm.



Påminner inte detta mycket om SG:s tänkta organisation?

2012-03-12 @ 21:05:11
Postat av: Stefan

Och varför måste banorna vara självständiga? Utanför Sveriges gränser drivs många galoppbanor och tävlingsarenor gemensamt. CDI är bara ett exempel. http://www.churchilldownsincorporated.com/

2012-03-12 @ 21:55:14
Postat av: wennerlund

även om cdi eller magna äger flera banor runt om i usa så drivs de lokalt. dessutom är de privata banor och styrda som bolag. i ny är det nyra som driver banorna. jag tycker banorna ska drivas lokalt av de lokala sällskapen som grundade banorna. men det är min personliga åsikt.

2012-03-12 @ 22:29:07
Postat av: Stefan Larsson

Det finns travbanor i Sverige som drivs av samma ledning, exempelvis Örebro & Fornaboda och det fungerar riktigt bra för dem. Detta fenomen är dock alltid regionalt förankrat och kan inte översättas rakt av för galoppen, där bara tre banor utgör hela Sveriges galoppsport.



SG borde fungera mer som travets STC så att själva driften av banorna sker separat i en en fristående organisation med individer som ej toppstyrs av centralförbundet (SG).



Örebro & Fornaboda är fortfarande i privat ägo och styrs genom sitt sällskap och STC uppgift som centralorganisationen är att sätta ihop gemensamma regler, basfördelning av prispengar, samordning av tävlingskalender mm.



Problemet kanske är att SG AB inte är en fristående organisation utan mer fungerar som en direkt förlängning av styrelsen i SG. Att varje galoppbana måste ha en egen organisation för driften behöver inte vara den enda vägen för kreativ och positiv utveckling. Ett SG AB som inte kan toppstyras av SG skulle kunna fungera lika bra och troligen till en lägre kostnad.



2012-03-12 @ 22:55:24
Postat av: Tore Petre'

Hur kontaktar man Stall Hatten's valberedning ? Skulle gärna vilja kandidera för en styrelsepost !

2012-03-15 @ 08:59:17
Postat av: kristina von heland

något som inte har ett dugg med saken att göra-på SVD om avvisade flugor som tar till spriten, tyckte jag var kul iaf

2012-03-15 @ 21:11:55
Postat av: Tore Petre'

Fem dagar nu Hatten ! Har Du blivit arresterad ?

2012-03-17 @ 14:30:12
Postat av: Stall Hatten

Du är välkommen Tore.

2012-03-17 @ 18:41:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0