Stall Hattens gamla tonårsidoler får sista ordet!

 

”Som man säljer sig blir man köpt”

 

Citatet ovan är ett av Stall Hattens favoriter, alla kategorier.

 

Ni vet? Om man vill få ut maximalt pris för den produkt man säljer gäller det att presentera varan på bästa sätt.

 

Om Stall Hatten till exempel vore ägare av en auktionsfirma inom hästsport, hade vi omedelbart eldat upp det ”däringa” cirkustältet galoppen företrädesvis använder sig av. Och den allt annat än ”pampiga” parkeringsplatsen ute i Upplands Väsby där travfolket mestadels kränger ”luddiga rävar” (i och för sig) till en prisnivå som långt underskrider dess reella värde, hade vi jämnat med marken snabbare än ni hinner säga ”suuugiitysen spänn”!

 

Vad Stall Hatten vill ha sagt med dessa rader, är att det är hög tid att anamma Lord Alfred Tennysons klassiska dikt ”Nyårsklockan” och dess mest kända strof…

 

”Ring in det nya, och ring ut det gamla”

 

Om svensk galoppsport skall finnas kvar inom fem år, måste det rensas rejält i leden, en ny strategi måste utformas, och prestige samt egenintressen måste läggas åt sidan.

 

Därför ”kamrater”…

 

En låt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=t1B0iAu5YCE

 

Höres.

 


Kommentarer
Postat av: pia hoiom

Försöker nå dig utan resultat hör av dig 0705797813. Mvh Pia Höiom

2012-03-20 @ 20:53:33
Postat av: besser_wisser

"Here to Win" ... og ingenting annat!

2012-03-20 @ 21:39:52
Postat av: Stefan Larsson

Hejja Hatten - Stå på för nu krävs det förändringar!



För en nykomling som mig är det lätt förvirrande med det häringa hur galoppsporten styrs. Men om jag uppfattat saken rätt så ligger det till sålunda:



Sällskapen väljer ledamöter till SG. SGS skall välja 17 st. den 19 april. De utvalda ledamöterna väljer sedan styrelse för SG som är den samma som för SG AB, där all operativ verksamhet ligger. Det är med andra ord en handfull människor som i slutna rum diskuterar hur pengar skall användas och hur sporten skall byggas stark. Medlemmarna i sällskapen kommer bara in i bilden vid valet av de 35 ledamöterna.



De tre sällskapen har ringa eller ingen påverkan alls på sporten då de inte längre äger någon bana eller har mandat för lokala beslut som verkligen berör sporten.



SGS har nu med nyförvärv som mig drygt 300 medlemmar, de flesta av de nya medlemmarna har nog levt i villfarelsen att ett medlemskap i SGS skulle innebära en god insyn i hur sporten drivs samt en möjlighet att vara med och bygga en bättre framtid. Travets sällskap skulle göra revolution på stubinen om deras centralorganisation, STC gick in och tog över all operativ verksamhet på landets alla travbanor.



Nej nu vet jag bestämt att det krävs nya former så att engagerade galoppentusiaster ser och känner att lokalt arbete och engagemang kan ge effekt både i det kortare och lite längre perspektivet. En kultur som gynnar den inre kretsen mest är ingen bra grund för att bredda och stärka en liten sport som denna, därför behövs denna i min värld föråldrade struktur brytas upp och förnyas.



SGS valberedning har satt samman sin lista på de 17 som skall väljas om inte någon inkommer med andra förslag före nästa måndag (26/3). Men hur gör man som ny, när bara tränare och ett fåtal övriga namn igenkännes på listan och framförallt var finns det bra motkandidater som kan ersätta de som stöttar den rådande ordningen?



Vår lilla satsning på ett föl efter Gloria De Campeao kommer troligen att tränas i Frankrike om jag inte ser lite ljus i tunneln. Okidoki – jag kontaktas gärna i frågan inför SGS årsmöte av mer insatta som också känner för nya vindar: [email protected]

2012-03-20 @ 22:39:50
Postat av: wennerlund

lysande hatten. hoppas ni lyckas med era förehavanden. jag o mina kamrater misslyckades med att bevara sfk:s oberoende. sällskapen måste driva sporten oberoende lokalt. närhetprincipen gäller i min värld.

2012-03-21 @ 07:03:41
Postat av: [email protected]

2012-03-21 @ 08:44:40
Postat av: Stall Hatten

Till Pia H.

Du kan maila på [email protected]

mvh

Stallhatten

2012-03-21 @ 15:45:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0