Stadgeändringar, "Hasse" överraskar, men glöm ej...

 

Rond-1 i den efterlängtade ”fighten” mellan SG och Täby galopps tränarförening, kanske mer känd som ”The trainers attack, at the racetrack?”, avgjordes i morse i ett ”kokande”, och naturligtvis utsålt mötes rum i Hästsportens Hus…

 

Enligt Stall Hattens källor lämnade ”kombattanterna” det tre timmar långa mötet i visst samförstånd och med en för varandras agerande ökad förståelse.

 

Det skall väl inte behöva en ”hjärnkirurgs” intellekt, för att förstå att tydlighet och öppenhet är en vida överlägsen strategi, gentemot ”smusslande” och mörkande?

 

SG och dess ordförande Hans ”Hasse” Hansson har Stall Hatten (med rätta) jagat med ”blåslampa” den senaste tiden, och det är inget vi tänker be om ursäkt för!

 

Men ”äras den, som äras bör”. Enligt rapporterna skötte sig ”Hasse” helt korrekt och proffsigt under hela mötet, vilket var mycket glädjande.

 

Stall Hatten har dock lämnat otaliga möten nöjd och glad, men ”därifrån” till att sammankomstens avhandlade agenda leder till konkreta förändringar och förbättringar är steget ofta tyvärr långt.

 

Nu är det därför ”upp till bevis” för Hans Hansson och hans tjänstemän att leverera!

 

Och glöm inte…

 

… att Stall Hatten naturligtvis kommer att granska svensk galoppsport och dess makthavare i sömmarna även i fortsättningen.

 

När Stall Hatten fick se Skånska Fältrittklubbens förslag till stadgeändringar, satte vi i initialskedet ”kaffet i vrångstrupen”…

 

Men efter att ha funderat i ett par dagar på deras (SFK) förmodade ”syfte” med ändringarna i stadgarna har Stall Hatten, trot eller ej, viss förståelse för dessa.

 

SFK var tidigare en ”stängd klubb”, där man för att komma in i ”gänget” avkrävdes mer än att bara betala medlemsavgiften…

 

Då bör väl SFK rimligen via de föreslagna stadgeändringarna ges möjlighet att gardera sig mot falanger med en för galoppsporten skadlig agenda?

 

Tänk er scenariot, visserligen föga troligt, att hundra medlemmar i Skånska travsällskapet ”pröjsar” medlemsavgiften i SFK, enkom för att kunna rösta och därmed säkerställa deras egna särintressen?

 

De formuleringar i de föreslagna ändringarna i stadgarna som Stall Hatten dock ALDRIG kommer att acceptera är självfallet ordalydelsen ”kan antas” samt att även ordet ”hedersmedlem” lagts till efter ”medlem” i paragraf åtta.

 

KOM IGEN NU FÖR HELVETE!

 

Att lägga till ordet ”hedersmedlem”, enkom för att kunna utesluta Claes Lundell är inte bara ett barnsligt, utan direkt oseriöst, och inte ett på något sätt ”värdig/proffsigt” agerande av de förtroendevalda styrelsemedlemmarna som författat dokumentet.

 

Och man skall inte glömma att ordalydelsen i paragraf 29, som lämnas ”utan åtgärd” av författarna till förslaget, Kristina Hansson, Gisela Jardby, och Håkan Birger, inte på något sätt håller i en civil domstol!

 

 

Nu är det sent, därför…

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0