"Soppa", tre frågor och ett relevant youtubeklipp...

 

”Soppan” om ekonomin inom Svensk Galopp ter sig allt märkligare för varje dag.

 

Stall Hatten naturligtvis studerat årsredovisningen från 2010 och det är ingen trevlig läsning.

 

Redan då (2010) var läget i det närmaste katastrofalt, men hur det ser ut när ”korten läggs på bordet” för 2011, vågar Stall Hatten knappt tänka på.

 

Och den som tror att årsredovisningen för 2011 ”kommer att presenteras inom kort” sträcker omedelbart högernäven i luften.

 

Stall Hattens vilar dock tryckt kvar i byxfickans värme…

 

Vi tar oss friheten att ställa ett par frågor. Visserligen förväntar vi oss inga svar från de ansvariga, men försöka duger.

 

1: Hur debiteras SG för att bedriva sin tävlingsverksamhet under 2012 på den mark de nu inte längre är ägare av? Marken såldes till ett dotterbolag för 65.000 kronor för att undvika skatt. Därför vore det intressant att se om ”hyresupplägget” är lika ”fiffigt” konstruerat!

 

2: Banpersonalen (minus ”Pjäsen”) sades hastigt och lustigt upp och uppdraget lades ut på entreprenad. Varför var det nödvändigt? Hur många dagar har SG på sig att betala fakturorna, till den ”gediget” utvalde entreprenören som vann upphandlingen, och när skickas den första?

 

3: Har ni (SG) i dagarna ökat er checkkredit och i så fall, varför? Stålarna ”finns ju” är det ni kommunicerar, vilket i och för sig inte är så ofta…

 

Stall Hatten har typ 20 relevanta frågor kvar, men de spar vi till någon annan gång. Nu är det nämligen Taco-afton med dottern och ”Fröken Favorit”, vilket prioriteras.

 

Men vi avslutar med ett klipp.

 

Om nu allt är ”guld och gröna skogar”?

 

"Hasse", Gunnar, Dag...

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=OaiSHcHM0PA

 

Höres…


Kommentarer
Postat av: HEDERUD

Svensk galopp har inga pengar? alla pengar måste vara borta?den enda bana SG äger är nämligen Göteborg Galopp och inte heller de får pengar till det i höstas av GW utlovade bevattningdammen och nya boxar, vilket var och är synnerligen nödvändigt för att hålla banan på topp.Det känns som om man vill lägga ner GG ja marknadschefen har redan sagt att hon har inte tid (kompetens" mitt val") att marknadsföra GG och vi har 3 månader till start, villken framförhållning av SG Jag hoppas att valberedningen har curage nog byta ut de som skall bytas ut,för vi måste få en ordning innan det är för sent.

2012-03-09 @ 22:46:09
Postat av: Wennerlund

Låter som en väldigt "rälig" soppa med alla turer på våra kära banor. Banorna skulle aldrig gett upp sin självständighet till centralorganisationen. Särskilt inte till en sådan vanskött central organisation. Hoppas det inte blir som man fruktade den gången ni skrev över era tillgångar till SG, att de säljer Säve för att rädda sig själva. Men akta dig för att säga din mening, du kan bli avskedad för det, det vet jag allt om.

2012-03-10 @ 12:42:59
Postat av: Pontus Wickzell

Wennerlund

Eftersom Sävemarken hyrs så lär den inte kunna säljas!

2012-03-11 @ 00:56:46
Postat av: Tore Petre'

Om Du läser "Galoppen måste anpassa sig till nya förhållanden" på den av Stockholms Galoppsällskap sponsrade bloggen http://stallequo.wordpress.com så kommer Du att inse att allt Du skriver är bara smörja och onödigt gnäll.

2012-03-11 @ 14:21:38
Postat av: Kittens Joy

Wickzell, av vem hyr SG sävemarken av?

2012-03-11 @ 15:35:36
Postat av: Pontus Wickzell

Till Kittens Joy

Jag har efter efterforskningar fått bekräftat att vi arrenderar marken av Göteborgs stad! Under lååång tid!

2012-03-11 @ 19:41:47
Postat av: Wennerlund

ergo äger vi inga banor idag. tack för den infon.

2012-03-11 @ 21:20:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0