"Öjn", slaget förlorat, minimalistiskt tänk, vem bryr sig!

Stall Hatten tillbringade gårdagen på Gotland, eller ”Öjn” som den allt som oftast kallas av de bofasta…

 

Det är alltid trevligt att ta turen till ”Öjn”, speciellt för ledighet - visst, men det går även fint att åka i tjänsten.

 

Visbytravet har arton tävlingsdagar från 17 april till den 20 september och de ”två och en halv” heltidsanställda sköter verksamheten på ett alldeles utmärkt sätt. Dessutom under devisen att ”allt är möjligt”, även om ekonomin är begränsad samt att det ”däringa vattnet” försvårar logistiken i samarbetet med fastlandet en smula…

 

Nåväl.

 

Stall Hattens möte gick utmärkt och om nu allt faller på plats så kan ni redan nu boka in tisdagen den 26 juni i almanackan. Får då kommer det att hända grejer på Skrubs travbana, var så säkra.

 

Golden Air-kärran hann knappt slå i backen på Bromma flygplats innan Stall Hattens dag i ”travsportens tjänst” fortsatte, vi tyckte nämligen att en tur till Eskilstunatravet vore ett trevligt tisdagskvälls-nöje. Och trot eller ej? Det var det faktiskt.

 

Det var max 500 personer på plats och den där bokningen som Stall Hatten gjorde för att försäkra sig om en plats i restaurangen var inte direkt ”nödvändig” då det ekade värre än i Grand Canyon i lokalen.

 

Men vad spelar det för roll egentligen…?

 

Visserligen smakar ju 25 gånger ”sidfläsket” lika bra framför ATG-live på datorn som på banan, men ”slaget” om vardagspubliken är sedan länge förlorat. Det kan, tyvärr, INGEN ändra på.

 

Således är det av yttersta vikt att man i projekteringen av Önsta och den nya banan i Skåne tänker minimalistiskt och energismart, allt för att hålla ned direkta, men framför allt löpande kostnader.

 

För så här ÄR det:

 

Om Frankie Dettori, Christophe Soumillion och de andra ”storfräsarna” kommer varje tävlingsdag, hästarna håller världsklass, och ett nytt Gröna Lund byggs bredvid, kommer det ALDRIG att komma mer än 3.500 personer till den nya banan i förorten Upplands Bro. Eller nåja… Möjligen på premiärdagen då!

 

Att då jobba enligt devisen ”en intim anläggning för 3000-5000 personer” i skåneprojektet känns inte bara dumt, utan dessutom rent ogenomtänkt, men framförallt helt orimligt.

 

Nej, det som gäller är att bygga för 1000 personer och vid större tävlingar tillhandahålla tillfälliga lösningar vad gäller läktare och andra publikområden.

 

De ansvariga inom Svensk galoppsport MÅSTE komma ned på jorden, ”pulla” upp och inse det som vanliga människor lever efter varje dag, att ”rätta mun efter matsäcken” helt enkelt.

 

Ingen har fixat På spåret resan, ännu…

 

6 poäng:

 

En legendarisk hockeyspelares ”livsverk” passeras på höger sida och kort senare går tankarna till en spiondömd journalist, eller nåja, kanske mer åt en av honom närstående karaktär…

 

Vidare...

 

Varför har ingen person med inflytande förklarat för Hans ”Hasse” Hansson att hans agerande i frågan om flytten av personalen på Täby galopp inte är acceptabelt?

 

Är det ingen som bryr sig längre?

 

Vi avslutar här, för nu är det matlagning och därefter horisontalläge i soffan med datorn. Det är jackpot på V86 och Stall Hatten har laddat rejält. Kvällens klaring är Monterey i sista avdelningen.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Gunilla

Angarn, förslagsvis.

2012-03-07 @ 19:50:27
Postat av: Besser_wisser

Men Stall Hatten da! Nå har du to ganger brutt et løfte; hvor blir det av historien om Here to Win? Venter i spenning ....

2012-03-07 @ 21:45:20
Postat av: lillaanna

Strömsholm. Var det inte där i närheten den där internatskolan i Ondskan låg?

2012-03-08 @ 02:10:16
Postat av: Gunilla

Ska kanske förklara tänkandet: Börje Salming startade företag i Vaxholm - öster om Angarn. Och den spionkopplade journalisten får ju vara Jan Guillo, som skrev om Arn.

2012-03-08 @ 07:18:48
Postat av: Bo Gillborg

Moonmouth Park



Bodil

2012-03-08 @ 15:51:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0