Mobbningen gav önskat resultat, grattis "Hasse"...!

 

Stall Hatten inleder kvällens korta rader med att utbringa ett stort GRATTIS till allas vår store ledare Hans ”Hasse” Hansson…

 

I en blogg (den får ni leta upp själva, men en ledtråd kan vara att den skrivs av en före detta generalsekreterare på SG, numera pensionär, som fortsatt åtar sig relativt omfattande konsultuppdrag åt sin forne arbetsgivare…), ges ”Hasse” helt okritiskt chansen att ge sin syn på den uppkomna situationen inom svensk galoppsport.

 

En större ”svada och ”beställningsverk” har Stall Hatten inte sett sedan svenskgalopp.se publicerade en text med Jaqueline ”Jacky” Henriksson för ett par månader sedan.

 

Vi orkar inte dra igenom hela ”eländet”, men anledningen till vårt ”grattis” är att "Hasses" genomförda flytt av personalen på Täby galopps sekretariat, visserligen inte var en direkt besparing, men däremot väldigt lyckosam då man i och med denna (rena mobbning) sparar in två heltidstjänster eller en dryg en och halv miljon.

 

På något annat sätt tolkar inte Stall Hatten bloggskrivarens stick, och ”Hasses” efterföljande svar nedan?!

 

”När det gäller outsourcingen och flyttningen av personal från Täby till Hästsportens Hus vill Svensk Galopps ordförande lyfta perspektivet”.

 

-  Därför fortsätter vi den omorganisation som inleddes 2009-2010. Vad kan sparas? Ja, den fortsatta omorganisation kommer att innebära en besparing av minst två tjänster, vilket innebär minst 1½ miljoner kr.

 

Snyggt jobbat ”du store ledare”, du har lyckats. Att det sker på bekostnad av personal som vigt sina liv åt galoppsporten må väl vara hänt? Du är ju ändå borta från galoppsporten inom ett år och gissningsvis har du glömt oss redan dagen efter din avgång…?

 

"Keep ut the god work", herr Hansson, och personalkostnaderna sjunker ytterligare. Det är fler än "få" som inte gillar att gå till jobbet i "din" organisation för dagen!

 

Varför löser ingen På spåret-resan?

 

4 poäng:

 

”Vårt slutmål bär samma namn som ett klassiskt ”tillhåll” på Santa Anita, men på detta skiner ”sillmackorna” med sin frånvaro”.

 

Stall Hatten har fått ”skäll” då vi inte har dragit den utlovade storyn om hur förvärvet av Here to Win gick till och den sagolika fortsättningen, ägarna fått uppleva. Den är på ”G”…, lovar.

 

Vi avslutar med ett par frågor till SG.

 

Var avrids Svenskt galoppderby 2014?

 

Blir det någon ”Nationaldagsgalopp” ute på Djurgården?

 

Snart är det dags för Tertio Bloom i Abu Dhabi. Alltid något att glädja sig åt i allt mörker.

 

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: lillaanna

Jaha Täby Galopp! Med Clockers Corner.

2012-03-11 @ 21:02:10
Postat av: Kittens Joy

Att Derbyt skall flytta (stängas?) är inget nytt. Det har redan Nicholas Cordrey deklarerat för Fredrik Reuterskiöld, i ett svagt ögonblick måntro.



Och utan bana i söder 2014 så är det ett ypperligt tillfälle, eller?

2012-03-11 @ 22:16:42
Postat av: Cheops

I vanliga fall läser jag dina inlägg med visst nöje. Så inte denna gång.

Tycker att Björn Eklund har all heder av sitt försök att redovisa ena partens synpunkter på vad som hände i samband med uppsägningen av avtalet. Nu är det upp till andra parten att redovisa sina. Kanske du kan hjälpa till med dina goda kontakter i trav- och galoppvärlden.

Uppsägningen av kanslipersonal är rent affärsmässigt helt rätt. Som vid all uppsägning är det djupt tragiskt för de drabbade. Finner det mer upprörande att de överför drift- och underhållspersonal till ett nybildat bolag som ägs av en privat aktör i branschen.

När jag går in på din blogg så dyker det upp reklam för PQR som är ett företag som ingår i Röda Tråden och som deltog vid köpet av marken för den nya galoppbanan. Är detta ett medvetet steg eller har det bara blivit så?

2012-03-12 @ 15:11:46
Postat av: Stall Hatten

Tack för en utmärkt formulerad kommentar Cheops! Det Stall Hatten vände oss emot I gårdagens blog var, förutom det rena innehållet, att personen som lät Hans Hansson komma till tals, fortsatt är "part i målet", det vill säga, han har vissa avlönade uppdrag åt SG. Detta tycker i alla fall vi sänker värdet och trovärdigheten på texten. Ditt förslag att Stall Hatten skall låta "motparten" få ge sin version av det inträffade, tar vi till oss, och vi ber att få återkomma i ärendet. Beträffande "reklam för PQR" som dyker upp i bloggen är det inget vi styr över. Visserligen hade vi gärna sålt annonsplats, men än har ingen hört av sig, tyvärr... För att bringa klarhet. Vilka "bannerannonser" som dyker upp i bloggen styrs ENDAST av företaget blogg.se, inte av Stall Hatten.

2012-03-12 @ 18:47:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0