Fegt HBO, fel signaler, ny chans, vinden har vänt?

 

Stall Hatten är ledsen…

 

Visst, det är relativt ”gamla” nyheter, men att den suveräna TV-serien i galoppmiljö, Luck, går i graven redan efter sin inledande säsong, är så sjukt tråkigt att Stall Hatten måste ta upp nedläggningen och anledningen därav till dess producent HBO:s rent obegripliga beslut.

 

Ett par av de hästar (3) som användes i ”racescenerna” miste livet, vilket naturligtvis är djupt olyckligt, men att HBO ”viker sig” för den amerikanska djurrättslobbyn enkom av det skälet är inget annat än stor synd och skam.

 

För så här är det!

 

Den amerikanska djurrättslobbyn är enormt stark, dessutom ytterst välfinansierad. Deras påstående att de här tre hästarna dog för att TV-kameror följde dem är naturligtvis ren spekulation och ett helt omöjligt ”case” att leda i bevis. Om de (djurrättslobbyn) nu är ”alla hästars beskyddare” torde väl medicineringsreglerna i all tävling inom hästsporten vara en fråga långt mycket viktigare att prioritera?

 

I USA, dubbelmoralens högborg, tillåter ”gladeligen” trav och galopporganisationerna att både ”det ena och det andra” medlet pumpas in i djuren för att höja deras prestationsförmåga på tävlingsbanan. Snudd på alla tävlingshästar tävlar ju som bekant på Lasix ”over there”.

 

Att då sikta in sig på en TV-serie som Luck är en så infantil och populistisk strategi att det är rent skrattretande.

 

Det hade varit "en aning" mer klädsamt och rakryggat om HBO angivit det egentliga skälet för att Luck bara fick en säsong i etern. Nämligen de urusla (visserligen obegripliga enligt Stall Hattens mening) tittarsiffrorna!

 

Och priset vi i och med HBO:s agerande fick betala, var att om professionellt utövad galoppsport, en rent okunnig lobbygrupp, vann "med hela upploppet" samt skaffade sig ytterligare makt och mandat i frågor de helt uppenbart inte begriper ett endaste dugg av!

 

I Sverige är vi i ”mångt och mycket” förskonade från otillåten medicinering, och ren doping av hästar.

 

Det skall vi vara MYCKET glada för.

 

Hästsportens trovärdighet vilar enkom på fundamentet att ”allt går rätt till”, både i uppbyggnadsfasen, men framför allt i tävlingsmomentet.

 

I den ”bästa av djurrättslobbyns världar” sprang våra fyrbenta kamrater förmodligen runt i ”skogarna - hedarna”, käkade gräs, förökade sig - och hade det ”mysigt” i största allmänhet…

 

Det kan Stall Hatten LOVA att de (hästarna) inte mått ett dugg bättre av, och så är det bara! E ni me?

 

Hästsport på professionell nivå, oavsett om det är trav, galopp, eller ridsport, är överlag, och i de flesta fall, en välskött och kontrollerad industri, där om råder det ingen tvekan.

 

Det Stall Hatten vill komma fram till, även om texten ovan är något ”flummig” och kanske lite väl omfattande, är att de hästar som hanteras av professionella och andra väl utbildade tränare, har det oändligt mycket bättre, än de som hanteras av den ”stora massan”!

 

Med detta i åtanke, tycker Stall Hatten att ST:s  tillsättning av en ”hästombudsman” för kort tid sedan sänder helt fel signaler om tillståndet inom sporten.

 

Vi fattar naturligtvis att ”hästombudsmannen” är tillsatt för att ST skall skaffa sig ”poäng” och att visa utåt att travsporten i Sverige tar djurskyddet på största allvar, men visst hade det varit långt mycket bättre om denne ”hästombudsman” verkat under Hästsportens Nationella Stiftelses (HNS) vingar?

Om så varit fallet hade alltså även galoppen, men framför allt ridsporten, med alla dess raser, ”granskats” på lika villkor.

 

Då hade ”folk i allmänhet”, och det här kan Stall Hatten LOVA, fått klart för sig att svensk trav och galoppsport är utomordentligt välmående ur hästens synvinkel.

 

Nu känns det som att man (ST) kommunicerar att det finns omfattande missförhållanden, väl värda att kontrollera, inom sporten!

 

Och så är det ju inte.

 

På fredag är ett nytt möte mellan Täbytränarnas representanter och Hans ”Hasse” Hansson ”et consortes” inplanerat. Stall Hatten återkommer naturligtvis i ärendet, men ”feelingen” är att ”Hasse” nu insett att han agerade tveksamt, då han inte ens orkade dyka upp på mötet, trots sitt löfte?!

 

På något annat sätt kan Stall Hatten inte förklara den ”uppsjö” av information som både den ene och den andre makthavaren inom SG, nu helt plötsligt finner lämpligt att släppa och publicera…

 

Är vinden på väg att vända?

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0