Ett tips som löser allt - gratis -, ny resa och en dubbel!

I morse läste Stall Hatten en intressant artikel i Sydsvenskan, signerad av utmärkte – och dessutom till skillnad mot många andra inom galoppsporten – den nyanserade skribenten Anders Engman.

 

För er som inte gjort detsamma, finns den att läsa via länken nedan.

 

http://www.sydsvenskan.se/sport/ridsport/article1612117/Tva-alternativ-for-galoppbana.html

 

Stall Hatten hade hört ryktena om Sturup som plats för den nya anläggningen ett par dagar tidigare, men en del annat ”smått och gott” som framkom i texten, bland annat Svågertorpalternativet, var en överraskning även för oss. Trot eller ej…

 

Området ute vid Svågertorp tyckte arbetsgruppens talesman, Svensk Galopps tidigare ordförande Benny Carlsson, inte var tillräckligt ”sexigt” då marken är platt och inte hade ”den rätta finishen och känslan”.

 

Det argumentet har naturligtvis ingen som helst bäring, då de infrastrukturella fördelarna är monumentalt viktigare än de rent kosmetiska, men Svågertorp-alternativet faller då arbetet kan inledas först om tre år om man skall tro den i texten citerade enhetschefen på statskontoret i Malmö, Staffan Pettersson.

 

Och i fallet Sturup i Svedala kommun, som Stall Hatten tände till på rejält initialt, verkar problemet vara att kommunen äger för små markområden och att galoppen då måste övertyga privata markägare om att sälja.

 

Alldeles oavsett.

 

Det galoppfolket i Skåne nu MÅSTE inse/förlika sig med, även om det känns tungt, och alldeles oavsett vad SFK:s styrelse, och av dem avlönade personer påstår, är att galoppen inte kommer få en ”endaste dag” i respit på Jägersro av STS. Och så är det bara!

 

Om STS är välvilligt inställda, och får ”lämpliga” incitament för att tillåta detta, kanske galoppen får vara kvar hela säsongen 2013, men det är absolut inte säkert om ni frågar Stall Hatten.

 

Således måste marken för den nya banan köpas inom ett par månader och spaden måste sättas i jorden senast till hösten 2012!

 

Därför bjuder Stall Hatten på ett tips, som löser ”ALLA” tänkbara problem direkt, och detta tips levererar vi alldeles gratis dessutom…

 

Ring Lutfi Kolgjini!

 

”Ludde” äger nästan 200 hektar mark med bästa läge utanför Veberöd, belägen på för ändamålet (att anlägga en ny galoppbana) utmärkt jordmån, och Ludde är sugen på att sälja…

 

Det VET Stall Hatten för vi har nämligen frågat Lutfi (efter det att vi läst artikeln och funderat på alternativt lämpliga platser)!

 

-  Tack ”Hatten”, jag är naturligtvis med på noterna.

-  Hälsa de ansvariga i projektgruppen att jag har lite drygt 60 hektar över, vilka jag mer än gärna säljer för ändamålet, berättade ”Lörstfli Körglini” med ett skratt och fortsatte.

-  Finansieringen kan vi ju snacka om, jag är flexibel, och jag kan redan här och nu utlova att hjälpa till med att sladda banan om det behövs någon ”mörk natt”…

 

Ja men vad bra då!

 

Inte nog med att den nya banan kan börja anläggas ”i morgon” om Benny Carlsson nu orkar lyfta luren, svälja förtreten, och förstå allvaret, dessutom kan man alltså omvända Lutfi Kolgjini (det stavas så ”Hasse”…) från svuren fiende till samarbetspartner i stället.

 

”Ludde” sammanfattade läget på bästa sätt…

 

-  Vad jag har förstått gillar galoppfolket att ge varandra fördelar till höger och vänster. Och vore det då inte på sin plats om ”lilla jag” fick vara med på ett hörn…?

 

Vassego, ”Hasse”, ”Jacky”, Benny, Dag och alla ni andra!

 

Precis SÅ löser man hela den uppkomna situationen på bästa sätt, för ni skall veta att galoppen inte klarar, eller har muskler, för att göra ”comeback” om sporten tvingas till ett längre tävlingsuppehåll.

 

Och att ge fördelar åt personer "inom familjen" är ju inget nytt förfarande, eller hur...?!

 

Här kommer den utlovade På spåret-resan!

 

10 poäng:

 

Vi lämnar för dagen ”fuktig” plats som förvärvades av en internationellt synnerligen framstående, dock inte alltid älskad person, närståendes rådgivare med ”talets gåva”. Vårt slutmål är beläget ”lite på sidan”, men om man hittar dit, behöver man inte känna vare sig hunger eller törst!

 

I går kväll tog Nicole ”The Flea” Nordblad ”en dubbel på Kempton på lika många uppsittningar.

 

Hur vida det får tyst på de kritiker som ”spydde galla” över 16-åringen efter att hon bränt med två favoriter på Täby i söndags, låter Stall Hatten vara osagt.

 

Vi nöjer oss med att konstatera att ”flickebarnet” helt uppenbart duger gott i galoppens hemland England i alla fall, och om den kompetensen inte räcker till för att övertyga diverse ”experter” på Täby galopps stallfik är det inte mycket Stall Hatten kan göra åt den saken…

 

Vi avslutar här, men i morgon LOVAR Stall Hatten att berätta storyn om hur två överpeppade ”baggar” kom över det då ettåriga stoet Here to Win på auktion i Brasilien.

 

Och behöver vi egentligen nämna att den där ”lotten” de tog, nu verkar ”betala” sig… Buden har börjat hagla!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Norrlänningen

Lysande förslag. Tror att Luddefamiljen dessutom äger häst i träning hos Vanja och haft ett sto hos Gloria de Campeao. Öppna köksfönstret och kika på familjehästen, Ludde.

2012-03-02 @ 19:03:24
Postat av: Tore Petre'

Svågertorpsalternativet fanns redan innan bläcket på uppsägningen hunnit torka. Den informationen fick jag från uppfödaren Christer Schildt redan i september 2011.

2012-03-02 @ 19:43:41
Postat av: Kittens Joy

Tror Stallhatten har missuppfattat det hela. J. Henriksson har lovat att galoppen skall få den tidsrymnd som de behöver för att flytta, fem år, talas det om. ATG skall tydligen också betala större delen av den nya banan, detta kräver JH.



Och i den här affären har väl aldrig SFK haft fel, eller?

2012-03-02 @ 19:48:29
Postat av: Sunday Silence

Oansett om det blir en ny bana imorgon eller om 10 år kommer den banan att få mindre prispengar att springa om eftersom den fördyringen som kommer med att administrera en egen bana på egen hand kostar minst 5 miljoner mer om året. Dessa pengar kan bara tas från prispengarna. 5 miljoner = 20 % av JTG prispengar idag. Eller ATG ska skjuta till dessa också? Eller trollar SG så att det blir billigare? Konstigt ingen diskuterat detta, det är ju den viktigaste frågan, mer eller mindre prispengar? De som gillar SG vill tydligen ha mindre prispengar i Skånsk galopp. Go figure!

2012-03-02 @ 20:30:45
Postat av: Norrlänningen

Alla känner till både Svedala och Svågertorp. Utom JH som förnekar det på SG:s hemsida.

2012-03-02 @ 21:19:46
Postat av: Jörgen Nilsson

Fortsätter att rycka på högsta poängnivån: Baden Baden!

2012-03-03 @ 10:17:38
Postat av: Kittens Joy

Efter samtal med en del lokala politiker runt Malmö kan vi utan tvekan påstå att SG och BC inte gjort sig populära med påståenden om att outbildade lantisar i kranskommunerna var mer lättlurade än smarta stadsbor.

Intressant iakttagelse att utbildningsnivån skulle vara lägre i Vellinge, Svedala, Staffanstorp, Lomma, Kävlinge än i Malmö. Tror snarare det är tvärtom. Men det är ju en välkänd SG attityd som kommer ligga dem i fatet i fortsatta förhandlingar med dessa kommuner. Mark my words.

2012-03-03 @ 21:51:27
Postat av: Besser_wisser

Så Ludde er flexibel? Kaster ut galoppen for så å ville selge egen mark? Det er til å bli kvalm av..

2012-03-04 @ 12:38:43
Postat av: Sunday Silence

Märkligt att ingen har förstått att huvudfrågan angående JTG var att STS inte ville ha det bolaget tillsammans med SG. Antingen skulle JTG fortsätta som det hade sedan -82 eller så fick Skåne galoppen flytta och slå sig samman med SG. Man valde det senare.170 av 201 medlemmar röstade för sittande styrelses uppsägning väl medvetna om dess konsekvenser. Så sluta luras och tycka synd om er själva. Valet är gjort, gör nu det bästa ni kan för SG, men skyll inte på STS. Alla vet / visste att det aldrig skulle bli något nytt JTG med SG och STS som partners. Sluta låtsas!

2012-03-04 @ 14:08:08
Postat av: Tore Petre'

Om innehavet av Ordförandeposterna i SFK och STS hade varit:

** Man - man

** Kvinna - man

** Man - kvinna

Då hade JTG- avtalet fortlevt i all sköns harmoni !

Men nu råkade det vara::

** Kvinna - kvinna

Och då gick det åt helvete !

Någon som är förvånad ?

2012-03-04 @ 14:39:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0