Ett debacle av rang, plankstek, vi återkommer!

 

Stall Hatten har vid ett par tidigare tillfällen berättat om Japans nye nationalidol, fyraårige Stay Gold-hingsten Orfevre.

 

Orfevre ”badade” hem Triple Crown 2011, precis som Deep Impact gjorde 2005, och hade inför årsdebuten i för ett par timmar sedan tjänat ”lite nätt” 70 miljoner SEK under sin nio starter långa karriär.

 

Hästen matchas till 100 procent mot ”Arcen” senare i år, vilket även Deep Impact gjorde för sju år sedan och i dagens comeback i ett Gr-2 i Hanshin spelades Orfevre ned till bottenoddset 1.10.

 

Men att ”allt kan hända” inom galoppsporten bevisades återigen. Klicka på länken nedan, det ser en aning sjukt ut, men ha överseende om videon ”buffrar”. Loppet är ”worth waiting for”… Orfevre har nummer 12 på vojlocken och bär svart, röd och gul dress med röd mössa.

 

 

http://jra.jp/JRADB/asx/2012/09/201201090811h.asx

 

 

Det ”mullrar” inom svensk galoppsport om nu ingen lagt märke till det…? Styrelsemedlemmen Mats Genberg ställer inte upp för omval och nu börjar dessutom tjänstemännen ”lämna skutan”.

 

Om detta berättar Stall Hatten mer i morgon, för nu är vi trötta efter att ha tryckt en plankstek och två glas Zinfandel med ”Fröken Favorit” nere på Tegelbruket i Täby centrum. Vart är världen på väg egentligen…?

 

Höres.

 


Kommentarer
Postat av: Björn Ebbe

man börjar undra vem e stallhattetten och vad är din hemliga agendan i denna cirkus som kallas svensk galopp

2012-03-18 @ 23:17:33
Postat av: Lasse Brolin

stallhatten är en frisk vind i debatten kring den röriga galoppsporten, tack för det!

2012-03-20 @ 14:49:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0