Dödssynder, opera, upphandling och en resa!

 

Stall Hatten ber om överseende med den under helgen bristfälligt uppdaterade bloggen, men all kraft under dessa vilodagar har vikts åt matlagning, vindrickning och allmänt ”såsande” i ”Fröken Favorits” soffa där diverse DVD-filmer avnjutits…

 

Nåja, i går blev det ”viss” uppryckning, då ett besök på Folkoperan och deras ”hypade” föreställning av Georg Friedrich Händels ”Julius Ceasar”, var inbokat sedan länge. Nu är Stall Hatten visserligen ingen ”operakännare” av rang, långt därifrån, men handlingen var rörig – och vi var dessutom dåligt ”pålästa” på stycket inför besöket… Därför är det väl Stall Hatten förlåtet att vi mest satt och tänkte på annat? Typ, jämförde vissa skådespelare/sångares agerande på scenen med vad vissa för dagen aktuella företrädare inom galoppsporten håller på med, as we speak!?

 

Nåväl!

 

Stall Hatten är en stor cineast, det har vi berättat om tidigare, och vår långsiktiga plan är att få ”Fröken Favorit” att gilla, samt uppleva våra favoritfilmer från förr.

 

Därför hyrde Stall Hatten Rickard Hoberts långfilmssvit på temat ”De sju dödssynderna”, ni vet serien som inleds med Guldbaggevinnaren 1993 ”Glädjekällan” och avslutas med ”Födelsedagen” år 2000!?

 

De tre första, ”Glädjekällan”, ”Händerna” och ”Höst i paradiset” avnjöts utan att fokus släpptes, men det räckte med att 30 minuter av den fjärde, ”Spring för livet” rullat, innan Stall Hatten mest låg och grubblade över galoppens framtid i södra Sverige.

 

För er som inte sett ”Spring för livet” kan vi berätta att den handlar om människors brist på empati för de svaga i samhället, samt att huvudpersonerna försöker gömma sig i en sommarstuga ute på Revingehed…

 

Och vips, så var tankarna tillbaka på galoppen igen, suck…

 

För hur i ”helvete” skall den nu uppkomna situationen i Skåne få ett ”lyckligt” slut…?

 

I fredags fick nämligen Benny Carlsson, en av tre personer utsedda att hitta ny mark, så att ”hatten passar” i en text publicerad på svenskgalopp.se

 

http://www.svenskgalopp.se/sg/nyheter-skg/nyheter/1417-en-ny-skanebana-det-finns-inga-huvudspar.html

 

Versionen som ni kan läsa via länken ovan modifierades efter den första publiceringen, men texten bevisar med all ”önskad” tydlighet, återigen tyvärr, att den nuvarande ledningen inom Skånska Fältrittklubben inte har en aning om vad de sysslar med.

 

För SÅ HÄR är det!

 

Det är 0,0 (noll komma noll) procents chans att det avrids galopptävlingar på Jägersro 2014!

 

Det kan INGEN ändra på. Vare sig ATG eller någon annan!

 

Stall Hatten säger det igen.

 

Noll komma noll!!!!!!!!!!

 

Och det spelar ingen roll om SFK rekryterar USA:s ”klurigaste tobaks/olje-lobbyist” för att sälja in konceptet, ”att vi visst kommer att få tid på oss att hitta en ny plats och anlägga en bana”…

 

Det kommer nämligen INTE att bli så!

 

På Täby galopp fortsätter ”tokigheterna” med oförminskad styrka.

 

Nu är anläggningspersonalen varslade (minus ”Pjäsen”) då det tydligen skall vara ett ”genidrag” rent ekonomiskt att lägga ut banskötseln på entreprenad?

 

Men varför rekryterade ni en ny anläggningschef i form av Göran ”Pjäsen” Terninger i början av året då?

 

Stall Hatten har inte kompetens att värdera fördelarna med detta agerande från SG:s sida, men vi är synnerligen nyfikna på hur anbudsförfarandet sköttes och hur ”vinnaren” utsågs…

 

Den som vet besked ombeds härmed att posta detta i kommentarsfältet i botten av bloggen. Okey?

 

På spåret resan:

 

8 poäng:

 

Vi passerar artificiellt ”halt område” där många unga personer tvingas tillbringa minst ett par timmar av sitt liv. Vårt slutmåls enväldige härskare är ”Bombad”, i alla fall hennes ”namne”…

 

Gunnar Werner, VD på Täby galopp, avslutade ett pressmeddelande den andra mars med orden…

 

-  En vis man har en gång sagt att det enda bestående i livet är förändringar

 

Detta med anledning av SG:s i dagarna proklamerade ”effektiviseringar” i åtanke…

 

Precis samma citat repeterar nu Stall Hatten.

 

Detta med de ansvariga i SG:s styrelse samt i Skånska Fältrittklubben agerande de senaste veckorna i färskt minne.

 

Det är dags för ”förändringar” även i beslutsfattande positioner!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: stefan

Stå på huvudet SG/SFK - mer blod ger mer syre och alla tecken tyder på allvarlig syrebrist.



Skötsel av bana och stallområde skall nu läggas ut på entreprenad för att spara pengar och som hatten noterat varför krävs det då en anläggningschef?



Minst 100 000 av varje utbetald miljon till bolaget som skall sköta driften är reserverad som nettovinst för entreprenör bolagets ägare. Om bolaget trots eget vinstkrav kan sänka kostnaden för driften avsevärt innebär det milt uttryckt en ren idiot förklaring av ansvariga för driften idag.



Nu lämnas lokaler tomma på Täby medan nya lokaler hyres invid Solvalla. Lokalerna på Täby skall nu stå tomma men måste ha underhållsvärme och skötsel. Hur mycket kommer man spara netto på detta genidrag?



Har någon sett tillstymmelse till finansieringsförslag för en ny bana i Skåne? Eller spenderas konsultarvodena rakt ned i sjön, på projekt utan bärighet???



Så är det tyvärr nog för Vem tror fortfarande på galopptävlingar på Djurgården, när de två helt överskuggande utmaningarna är att skapa två nya permanenta galopp banor inom 3-4 år.



Listan kan göras längre.. tyvärr



2012-03-05 @ 20:02:51
Postat av: kristina von heland

Jag skrev ett öppet brev till SG som G.W svarade på under insändare på deras sajt. Svaret var ojdå! så mycket frågor och siffror och kom sedan med svaret om den lysande framtiden utan ett enda konkret verklighetsförnkrat svar. Brave new world. Tydligen håller man på att fylla sina fickor i allt raskare takt då man inser att det är ganska kört-inga löp-ingen lön. Kanske kan man hyra ut Täbybunkern till lager? Snygga dyra tapeter i den absolut tomma restaurangen-stängd enl uppgift. Kanske varit billigare att bjuda på varm korv med bröd för den tappra skara som dyker upp på löpdagarna?

2012-03-06 @ 09:29:16
Postat av: Jörgen Nilsson

Nyss hemkommen från mitt tyska äventyr fortsätter jag av bara farten över sundet där man kan skåda en förstenad Magnus Stenbock och färdas förbi Lousiana (?) mot huvudstad där Margrethe (Marge) regerar. Är dock marginellt intresserad av kungligheter och drar i nödbromsen vid Klampenborg...

2012-03-06 @ 16:39:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0