Bana 88, en riktig "kärring", nu är det nog!

 

Stall Hatten är åter från de ”döda”…

 

I tisdags kväll blev det ett besök på Sundbyholm, eller ”Gruvan” som travbanan i Eskilstuna kallas i folkmun.

 

På ”Gruvan” var det som vanligt toppen i största allmänhet, men visst, det är det väl nästan var som helst när man går plus på totalisatorspel…?

 

Och sedan torsdag morgon har Stall Hatten ”hängt” I Berlin, vilket inneburit att bloggen ”sköts med vänster hand”. Detta ber vi ödmjukast om ursäkt för. Okey?

 

Nåväl.

 

Berlin var en trevlig överraskning för Stall Hatten. Stan har ”allt” man kan begära och lite till. Att det dessutom var vårväder och 20 plusgrader gjorde inte saken sämre precis.

 

I går kväll tog sig Stall Hatten ut till travbanan Karlshorst i Östberlins utkanter. Att loppen höll bedrövlig klass och att anläggningen var av det ”ruffiga” slaget spelade ingen roll då kvällen summerades.

 

En öl på Karlshorst kostar 20 spänn och en fläskfilémacka av utmärkt kvalitet 25. Loppen beskådades av typ 1000 personer och ingen av dessa ”entusiaster” avkrävs entréavgift.

 

Det här är något vi i Sverige måste lära oss av. De få (och vi blir allt färre för varje dag…) som fortfarande masar oss ut till tävlingarna måste känna att de ”inte blir rånade” på kringkostnaderna innan man kliver in på toton.

 

Stall Hatten gick 100 euro back i toton, men det spelade ingen som helst roll, då allt annat var billigt och personalen hjälpsam och trevlig.

 

Att Karlshorst dessutom utökade Stall Hattens ”trackspotting” till 88 gjorde inte saken sämre heller.

 

Nåväl.

 

Ni som orkar läsa den här bloggen regelbundet borde ha noterat att vi inte direkt är ”imponerade” av hur svensk galopp sköts i allmänhet och dess envåldshärskare Hans ”Hasse” Hansson i synnerhet?

 

I fredags morse skulle ”Hasse” ha mött Täby Galopps tränarförenings representanter för att svara på deras högst relevanta frågor om ”sakernas tillstånd. Ni vet, folk är oroliga för framtiden…, och detta med rätta!

 

Men det blev precis som förväntat.

 

I stället för att dyka upp på mötet, ”prioriterade” Hansson sitt jobb på Scania. Att säga att han med det agerandet ”spottade” de aktiva i ansiktet är kanske väl magstarkt, men det är utan tvekan så pass respektlöst att det vänder sig i magen på Stall Hatten!

 

När Stall Hatten fick reda på att ”Hasse” inte var ”man nog” att möta de aktiva ”face to face” vid ringde vi naturligtvis omedelbart till Scania i Södertälje, men där fick vi svaret att ”Hans Hansson tyvärr inte är på kontoret idag” av växeltelefonisten…

 

Nu får det faktiskt vara nog!

 

Stall Hatten bryr sig inte om HUR det går till, men Hans Hansson måste bort från ordförandeposten i SG NU. Om så inte sker har vi ingen, eller i alla fall bara en kraftigt marginaliserad galoppsport kvar inom tio år. Och så är det bara!

 

Nu är Stall Hatten på så pass dåligt humör att vi inte ”vågar” skriva fler rader i kväll.

 

Därför…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Vad förväntade Du dig ? Hansson var nog i nordöstra Skåne och utprovade sina Sterlingmotordrivna solkraftverk som kvalifiserar för 125 m. Kr. i utvecklingsbidrag från skattebetalnarnas medel ! Då kan man väl skita i Täbytränarnas problem.

2012-03-17 @ 19:23:18
Postat av: Stefan

Du Erik! Med bakgrund av allt du kläckt ur dig om flera av galoppens företrädare de senaste månaderna. Är det inte hög tid att du slutar blogga under pseudonymen ”hatten”? Det är naturligtvis helt okej att ha olika uppfattningar om personer. Men att framföra dem anonymt är riktigt fegt. Framför allt när det stundtals gränsar till rent förtal. Det är i vilket fall min uppfattning!

2012-03-17 @ 19:35:51
Postat av: Tore Petre'

Come on Stefan ! Alla vet vem "Hatten" är !

2012-03-17 @ 19:39:36
Postat av: Stefan

Tore: Både du och jag vet. Men långt ifrån alla!

2012-03-17 @ 19:42:50
Postat av: Stall Hatten

Hej Stefan

Att jag/vi skriver bloggen under pseudonym är väl helt ointressant?! De personer som vi namnger och kritiserar i bloggen är förtroendevalda och därmed "avlönade för att kunna hantera och ta kritik". Utan att orka kolla igenom alla bloggar vågar jag/vi nästan lova att INGEN förutom Hans Hansson, ordförande SG, Gunnar Werner, VD SG, och Jaqueline Henriksson, ordförande i SFK namngivits.

Med vänlig hälsning

Erik på Stall Hatten

2012-03-17 @ 20:05:00
Postat av: Gunilla

Det finns mobiltelefoner. Ibland är det GANSKA OK täckning även i nordöstra Skåne. Om man vill går det bra att kolla missade samtal, eller till och med lyssna av meddelanden. Om "hatten" pratat in något sådant.

2012-03-17 @ 20:07:01
Postat av: Stefan

Erik: Om jag inte missminner mig har du skrivit saker om dessa personer som inte har ETT DUGG med deras "förtroendeuppdrag" att göra. Men det kallar du kanske bara för ironi?



Personerna i fråga tycker nog inte att det är lika roligt. Själv hade jag tagit jäkligt illa upp.



Det är alltid lätt att strö sarkastiska uttalanden om folk. Men den dagen man får smaka på sin egen medicin är det lätt att hålla sig för skratt.

2012-03-17 @ 20:51:42
Postat av: Stall Hatten

Hej Stefan.

Och stort tack för att du håller stallhattens blogg "levande"!

Jag försöker allt vad jag orkar, men kan inte komma på något exempel där jag kritiserat någon av HH, JH eller GW för annat än saker som gäller deras jobb. Jag bjuder på en sillmacka och en öl på Clockers Corner om du kan bevisa motsatsen. Du kan väl bjuda mig på Peder Hans i Malmö om du inte lyckas med uppgiften? Deal?

Med ytterst vänliga hälsningar

Erik på Stallhatten

2012-03-17 @ 21:00:43
Postat av: Kittens Joy

Av Gunillas inlägg fick vi veta att HH varit i skåneland. Troligtvis ett snabbt beslut om att reka marker/anläggningar för en ev. galoppbana. Eller ett intimt samtal med JH - om att avgå tillsammans? Kanske ett önsketänkande! Men HH så här är det; You can run but you can´t hide.

2012-03-17 @ 21:14:48
Postat av: Stefan

Du vet att jag inte gör några "dealer" Erik! Men jag lovar att öga igenom ditt digra bloggarkiv en dag när jag har mer energi. Just nu är nämligen jag ganska less på det mesta. Fram till dess får du nog själv hålla bloggen levande.

2012-03-17 @ 21:25:59
Postat av: Kittens Joy

Eller är det så att HH hade brått ner till Flyinges hingstvisning. Flyinge har ju varit av intresse förr.....

2012-03-17 @ 21:43:08
Postat av: Gunilla

Syftade mest på att "Hatten" sökt HH, som var förhindrad till möte med tränarna pga jobbet, och som inte var på kontoret. Kopplat till Tore Petrés tankar att HH nog var i nordöstra Skåne och provade solkraftverk som drivs med Sterlingmotorer. Det är i princip det som finns kvar av Scania i nordöstra Skåne.

Får man inte svar på det ena numret brukar man kanske ringa mobilen, för att ändå få ett svar om "varför". Och då borde det finnas ett missat samtal från "Hatten", eller meddelande om att "du kan väl ringa upp", typ.

2012-03-18 @ 08:45:30
Postat av: Kittens Joy

Lyckades ta mig till facebook idag. Hittade ett svar från JH till en aktiv. I det svaret sade JH att tränarna och SGs styrelse hade haft ett möte i fredags? Är inte SGs styrelse uppdaterade om vad som händer? För visst sitter väl JH fortfarande i den?



2012-03-18 @ 09:19:27
Postat av: kristina von heland

mitt inlägg under öppet brev innan jul fick G.Ws svar många frågor varpå inte en enda besvarades konkret. Hade stall på Hoppegarten i några år apropå din resa. Suveränt underhåll gammal DDR status och priset...En jard nytt stall walker paddocks etc samma kostnad som 4 boxar på Täby-och jo-en deposit men den snodde tränaren men det kan jag bjuda på. Resebidragen-att anmäla och åka med två bekostade anmälning,resa jockey etc. I skitlöpen typ Dresden förstapris 3 000Euro. Dock inga riktiga uppdateringar på uppfödarpengar då jag skulle fixa med detta själv sa SG för de hade inte tid. Jag lider med tränare, aktiva, anställda. Trodde utredning, försäljning skulle vara positivt men nu fritt fall tydligen. Skaffar en åsna som ska heta don Pedro med såna där korgar och halmhatt-på åsnan alltså-problemet är att fåraherden heter Pedro...

2012-03-18 @ 11:55:53
Postat av: habib el-ferik

Spärra alla konton , säkra kassan, håll i hatten

2012-03-18 @ 21:36:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0