20 ggr? Omdömet? Trance Dance och riksgalopp...

 

Bara två dagar kvar…

 

För på lördag smäller det då den sjuttonde upplagan av Dubai World Cup skall avgöras ute på ”fantasianläggningen” Meydan.

 

Stall Hatten har trott stenhårt på amerikanske femåringen Game on Dude, men hästen lottades till ytterspår (14), och riskerar därför att komma ”på vingel”. Och även om det säkert inte har någon direkt inverkan på hästens prestation i loppet, torde det inte vara en fördel att tränare Bob Baffert drabbades av en hjärtattack tidigare i veckan i alla fall? Game on Dude ”driftade” från sju till elva gånger efter spårlottningen.

 

Aidan O´Briens So You Think blir favorit, men denne skall ridas av tränarsonen Joseph vilket gör att Stall Hatten INTE kan rekommendera spel till det odds (4 ggr) som erbjuds för dagen.

 

Japanske Smart Falcon kommer till Dubai med nio raka segrar, men även där finns det frågetecken att räta ut. Hästen reste dåligt och har sett allmänt hängig ut i förberedelserna. Den bokar Stall Hatten mer än gärna till sex gånger pengarna!

 

Att den Japanska formen ”håller” fick vi lära oss förra året och kanske kan det vara värt ett ”lillspel” på Transcend eller Eishin Flash till högt odds…?

 

Men.

 

Om vi måste välja någon att spela får det bli Mike de Kocks Master of Hounds med Christophe Soumillon ombord. Enligt Stall Hatten är Mike världens bäste tränare och ”Soumi” världens bäste jockey, därmed kan vi visst överseende med att Master of Hounds definitivt inte är världens bäste häst… Kan vi få 20 ggr?

 

Nästa vecka aviserar rikshästarna Whatyoucallit och Night Angel årsdebut. Night Angel spelar Stall Hatten inte ens ”under pistolhot”, men Whatyoucallit tänker vi testa en slant på i totalisatorn. Vi återkommer när det är definitivanmält.

 

I går läste Stall Hatten Svensk Galopps VD Gunnar Werners blogg. Är det verkligen möjligt att en man i hans position inte begriper bättre än så? Eller är det omdömet som ”sviktar”?

 

Hela ”härligheten” läser ni via länken nedan.

 

http://www.svenskgalopp.se/wordpress/?p=189

 

En låt…

 

http://www.youtube.com/wa  tch?v=JMz13qUZ2zA

 

 

Middagen med ”Mr Sentfromgod” i förrgår var hur trevlig som helst och notan som vida överskred 2.000 kronor kändes inte det minsta ”jobbig” att pröjsa. Ämnen av så vida spridd karaktär såsom tennis, geografi, politik och M2-priser avhandlades under glada skratt.

 

Kvällen efter bjöd ”Mr Sentfromgod” tillbaka, men den notan blev ännu dyrare då två svenska ”fripassagerare” (galopptränare såklart…) hakade på till The Boardwalk, för att syna denne mystiske man lite närmare i ”sömmarna”…

 

Nu blir det lunch, följt av shopping…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Mats Müllern

Du har glömt Zazou, slog Cirrus des Aigles för tre veckor sen, gjorde det också förra året i Hong kong Cup i november. Trots det är CdA 12 pund högre rankad. CdA slog So You Think i Champion stakes. Vann två italienska Gr ett-races i fjol. Bortglömd av besserwisser-nissarna.

2012-03-29 @ 12:44:26
Postat av: besser_wisser

Jeg har alldeles ikke glemt den ... :-D

2012-03-29 @ 15:35:01
Postat av: Flaggstången

Hälsa Chantal Sutherland och lägg en slant från mig!!

2012-03-29 @ 20:45:21
Postat av: TeaTime

Stallhattens kommentar angående GW's senaste blogg är tyvärr helt korrekt. Gunnars rekrytering av Göran Olsson/Terninger känns högst olustig. Kaka söker maka?



Sucken av lättnad när Göran lämnade Örebrotravet hördes över hela slätta. Läs gärna örebroaren Lars B. Gustavssons upplysande blogg:



http://wire-to-wire.blogspot.se/search?q=g%C3%B6ran+terninger



2012-03-29 @ 22:47:21
Postat av: TeaTime

Sorry länken fel - men sök på terninger eller leta upp den 12 januari 2012 på wiretowire - travsida

2012-03-29 @ 22:54:04
Postat av: Anonym

http://www.locateabuckettruck.com/about-us/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0