"Puffran", lägg ner, tennis och "stagediving"...

 

I lördags kväll var det ”westerntema” på Täby galopp. En massa olika hästraser - och hästfolk - samsades på arenan och en hel del nya ansikten syntes i publikhavet. Folk hade det trevligt i största allmänhet, serverades god mat och dryck – men framför allt bjöds det på bra och spännande galopplopp.

 

Det är precis den här typen av event som måste prioriteras. Styrelsen i Svensk Galopp måste förstå att framtidens hästägare, spelare, aktiva och publik endast (i vart fall snudd på…) kan rekryteras i segmentet ”redan hästintresserade”!

 

Det spelar ingen roll om ni satsar ytterligare 10 miljoner på ”Nationaldagsgaloppen” ute på Djurgården. Även om arrangemanget lockar 20.000 besökare i strålande solsken kan det aldrig ”räknas hem”. Anledningarna till att projektet är dödsdömt redan på förhand är så många, att Stall Hatten finner det skrämmande att de ansvariga inte ”dragit i handbromsen” för länge sedan.

 

Ett exempel, för att tydliggöra…

 

Om Stall Hatten fått uppdraget att öka intresset för TENNIS i Stockholm hade vi:

 

INTE byggt en bana av badmintonmått.

 

INTE valt djup sand som underlag.

 

INTE hyrt in Janne Gunnarsson som konferencier.

 

INTE använt Christer Gardell och Nicklas Kulti för att visa hur tennis skall spelas…

 

Utan:

 

SATSAT på en bana av fullskaliga mått och placerat denna ute i Stockholms ström. SÄKERSTÄLLT att banan inte ”guppar och har sig”…

 

SATSAT på att sälja ut 100 VIP-platser för 10.000 kronor stycket på en lyx-yacht förankrad max tre meter från banan.

 

SATSAT på Filip och Fredrik som underhållare/värdpar. Lämplig ”sidekick” eller om ni så vill ”expertkommentator”, blir självfallet John McEnroe.

 

SATSAT merparten av evenemangets budget på att flyga in Andre Agassi i mötet med Mikael Pernfors.

 

Nu är det ytterst viktigt att projektet ”Nationaldagsgaloppen” i dess nuvarande utformning begravs en gång för alla av Svensk Galopps styrelse. Om det krävs ytterligare information för att ni skall förstå detta är Stall Hatten villig att avsätta ett par timmar för att förklara.

 

Okej?

 

En liten summering av lördagskvällen kan vi inte undanhålla er.

 

På det sportsliga planet gladdes Stall Hatten främst åt tvååringarna Smartinblack och Saving Kennys prestationer. Den förstnämnde tränas av Bent Olsen och den senare av Roy Arne Kvisla. ”Ungtupparna” (hästarna alltså…) har Footstepsinthesand som pappa och duon kostade endast lite drygt 10.000 pund stycket på auktion för ett par månader sedan.

 

”Hyggliga fyndköp”…?

 

Saving Kennys segertid var endast två tiondelar långsammare än fyraårige 87 handicappade Uppercut Actions i loppet efter, men Stall Hatten sticker ut hakan och utnämner Smartinblack som ännu mer lovande.

 

Göran ”Pjäsen” Terninger kämpar på i motvind som anläggningschef på Täby galopp, men är samtidigt en ”skön snubbe” med glimten i ögat och självdistans. I vart fall om ni frågar Stall Hatten.

 

För man måste ju bara beundra ”Pjäsen”, som kvällen till ära – från topp till tå - ”spökat” ut sig i full westernmundering? Här snackar vi helt uppenbart om en person som inte räds att gå ”all in”… Mest intressant är dock om ”Pjäsen” hade en skarpladdad pistol i sitt snitsiga hölster eller om han nöjt sig med en attrapp?

 

Är må hända ”Puffran” ett mer korrekt smeknamn på Göran Terninger efter lördagens uppvisning? Det låter vi er läsare avgöra via röstning i kommentarsfältet…

 

Stall Hatten och Fröken Favorit satt kvar på ”Clockers Corner” och väntade på ”Uttern” som lovat att dyka upp efter tävlingarna. Då spelsuget inte var mättat, och ”Uttern” inte dök upp, blev Stall Hatten allt mer stressad och otålig ju längre tiden gick.

 

Denna tristess avhjälptes dock fort då ”Rednex”, eller vad de nu kallar sig för numera, äntrade scenen. Det var med tårar i ögonen (nåja) Stall Hatten nynnade med i…

 

http://www.youtube.com/watch?v=2Ui_MVLPRS4

 

Om det var ren eufori eller bara Stall Hattens spelsug som behövdes stillas vet vi inte, men mitt i låten erbjöd vi Fröken Favorit 10.000 kronor om hon sprang ned till scenen och ”stagedivade” ut i det något ”tunna” folkhavet…

 

Detta ”erbjudande” förkastades vänligt men bestämt av ”FF” till vår stora sorg och besvikelse.

 

När Stall Hatten satt och ”tjurade” över detta, ”räddades” dock stallets ära upp av den extraarbetande 19-åriga flickan ”Tribecca”.

 

Utan något som helst ekonomiskt incitament hoppade hon upp på scenen, dansade som en dåre, och sjöng med i låtarna till publikens stora glädje!

 

Stort.

 

I den senaste bloggen utlovade Stall Hatten ett fint pris till den person som först klurade ut till vem inom svensk

galoppsport vi dedicerade Alina Devercerskis superhit ”Flytta på dig”…

 

http://www.youtube.com/watch?v=65MdvRg05B4

 

… och därmed kan signaturen ”Kittens Joy” se fram emot en smarrig bratwurst med ”extra allt” på Derbydagen den 12 augusti.

 

I nästkommande blogg lovar Stall Hatten att förklara varför ”Jacky” borde flytta på sig…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: M.G

Puffran?? Du behagar skämta kära Hatt. Vi som inte alls beundrar Terninger och inte ser Galoppvärlden genom Fröken Favorits ögon, kallar honom för knähunden (Hanssons såklart). I övrigt håller vi inte alls med om att westerntävlingarna var en hit. Kanske för redan intresserade. Men förstår ni inte att vi måste ha in folk med pengar!! Därför är det ingen idé att försöka värva redan hästintresserade. Westernfolket har ju redan valt sin nish. Det enda det kanske medför är att någon enstaka tränare får en ny lördagsryttare. Inget annat. Värva istället i de finansiellt starka leden. Få in kändisar (nu pratar vi inte om dokusåpawannabees eller blonda bloggorskor)och stora sportprofiler i gamet.Lyft fram de få kändisar vi har i sporten. Benny Andersson, Börje Salming mfl. Fortsättning följer. Men nu är det OS som kallar. På plats givetvis.

2012-08-05 @ 10:03:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0